Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Asia_Klero']A tam potem jest coś pomieszane z tymi psami:eviltong:np. rudy(chaber)jako avi albo ołpek jako baner:diabloti:[/QUOTE]

widziałam właśnie, że im cos pomieszało ;) ale w sumie chyba juz nie ma co kombinowac i zmieniać :eviltong:

Kochane czy w razie co było by nas stać na transport z Zabrza do Torunia za około 150 zł?

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='karusiap']a czy ten DT to z dogo? Ktos zna osobiscie? Moze Dt zgodzilby sie za jakies pieniazki wyjechac kawalek,by maly juz nie czekal?[/QUOTE]
przypomne sie....glownie chodzi mi o to czy ktos zna domek tymczasowy....

Posted

Od tego natłoku inf wszystko mi się pomieszało:oops: Dziadziuś jedzie do hoteliku za 25 zł miesięcznie do Torunia? Deklarację są zebrane to widzę w pierwszym poście, nie mam zielonego pojęcia czy już płaciłam, ale to zaraz szybciutko sobie przejrzę, widzę za to, że mój TZ swoją deklarację już wpłacił. U kogo będzie Dziadziuś, czy ta osoba jest na dogo? Wybaczcie ale zerio mi się wszytko pomieszało

Posted

to jest płatny tymczas w Toruniu, osoba chyba jest z dogo, bo ma nick Arktika, Arktyka czy jakoś tak ;) W kontakcie z nią jest Pati, która miała tam miejsce dla Pikusia, który znalazł domek stały. Z tego co pamiętam Pati mówiła, że ktoś z dogo też jej polecała ten tymczas :)

Posted

Aha dobra już wszystko kojarzę, dziękuje Mysia za szybki skrót. Szkoda tylko, że osoba u której będzie Dziadziuś się nie odzywa na jego wątku, trochę mnie to niepokoi bo potem mogą być problemy ze zdjęciami i informacjami co u Dziadziunia jak już będzie w DT, wiecie trzeba być ostrożnym szczególnie, że ostatnio co i rusz jakieś dziwne afery wychodzą

Posted

Dobrze ze cioteczki putaja o DT bo faktycznie roznie to bywa .Ostatnio dotarly do mnie bardzo niepokaojace wiesci o Hoteliku w Obornikach a o Hoteliku u AlinyS to wszyscy juz wiedza.

Posted

powiem Wam tak, ja wczoraj byłam na poszukiwaniach psa, który zwiał z hoteliku pod moją miejscowością, podkreślę że psiak ma ponad 10 lat i jest niewidomy... wygryzł dziurę w kojcu, wyszedł z niego, potem jakimś cudem pokonał ogrodzenie wybiegu i poszedł... dla mnie to już było podejrzane, bo to nie żywy i energiczny młody psiak... no ale... pojechałam, zobaczyłam - ja bym tam mojego psa nie zostawiła i owszem wychodzący pies ze schroniska, gdzie był gryziony - to ok ma lepiej, ale jak dla mnie takie hoteliki nie powinny brać za takie warunki 400 zł miesięcznie za psa.
Kojce stare, psy mimo ładnej pogody były pozamykane w kojcach, tam ciemno, bo drzew dużo i słońce tam nie przebija - to jedyny plus podczas upałów...
Zamiast misek - jakieś stare brzydkie garnki...
Pani i owszem może ma serce dla psów, bo Grafit był wyczesany, poobcinane miał kołtuny, nosek prawie cały wygojony, ale... mąż Pani wprost nam powiedział, że on przez całe swoje życie tylko raz pogłaskał psa i to dlatego, że wykonał jakieś polecenie i go to rozbawiło... no masakra - i taka osoba ma się psami opiekować?
Pani do południa ma czas dla tych psiaków, ale po południu już nie. A syn (pakerek, robiący ciemne interesy)...
Pani mówiła, że denerwowała się całą noc, jak psiak na wieczór nawiał, że niby rano go szukała, ale jak przyjechaliśmy to zero zainteresowania ws,. poszukiwań i gdyby nie to, że ja i mój TZ oraz cioteczka Balbino, gdybyśmy go nie szukali, to pewnie Grafit już skończył by pod kołami...

Powiem tak, lepsze warunki niż u AlinyS, ale psy mimo schronienia i pełnej miski muszą czuć, że ich życie po wyjściu ze schronu się zmienia, że dotyk człowieka jest fajny, muszą czuć że człowiek jest przy nim, a tam...

Dlatego dając psa do jakiegokolwiek hoteliku i dt jestem zdania że trzeba nadzorować warunki i robić niezapowiedziane wizyty, żeby psiak na prawdę miał lepiej, a nie że wychodzi ze schronu i trafia w jeszcze gorszy "smród"...

Ja też poszukałam ostatnio dt dla psiaka z mojego podpisu, co prawda jeszcze tam nie trafił bo brakuje nam deklaracji, ale... mam pewność, że będzie tam miał dobrze, bo miejsce to zostało sprawdzone przez zaufaną dogomaniaczkę i wiem, że będzie też ten dt nadzorowany...

kurde, ale się rozpisałam, więc kończąc moje wywody spytam o to, o co mi tu głównie chodzi, czy dt u Arktyki był sprawdzony przez kogoś? wiem, że może jesteśmy zbyt ostrożne i może Arktyka poczuć się urażona, ale na prawdę czasami ludzie mają odmienne zdania co do DOBREJ OPIEKI i DOBRYCH WARUNKÓW dla psa...
czy w pobliżu tego dt jest jakiś zaufany dogomaniak, który mógłby mieć nadzór nad dt? chociażby raz na jakiś czas zobaczyć psiaka na własne oczy, warunki w jakich przebywa i co najważniejsze jego reakcję na tymczasowego opiekuna - to też czasami daje sporo do myślenia...

Posted

[quote name='Mysia_']widziałam właśnie, że im cos pomieszało ;) ale w sumie chyba juz nie ma co kombinowac i zmieniać :eviltong:

Kochane czy w razie co było by nas stać na transport z Zabrza do Torunia za około 150 zł?[/QUOTE]

Na koncie Dziadeczka jest w sumie 695 zł.Codziennie, chociaż jeden raz piszę tutaj i uzupełniam na pierwszej.Tak więc stać Rambusia na transport za 150 zł.

Posted

Witajcie
widze ,ze jest tu cosik o mnie ,wiec postanowilam sie odezwac:)
Prowadze Dt dla psiakow , wasz maly "kurdupelek" ma wlasnie przyjechac do mnie w miejsce Bąbelka.
Zeby rozwiac pewne watpliwosci.....mieszkam w bloku, wiec zadnych kojcow, starych misek. Piesio ktory jest u mnie na tymczasie ma do dyspozycji cale mieszkanie , lacznie z kanapami jesli je preferuje:) (osobiscie nie znam psa ,ktory by nie kochal lozeczek)
Docelowo mam miejsce na 2 pieski , pod warunkiem ze im wzajemne towarzystwo odpowiada..a takze w zaleznosci od stanu zdrowia itp. Piesio po przyjezdzie do mnie ma w ciagu najblizszych 2 dni obowiazkowa wizyte u weta (nawet jesli jest zdrowy) lubie wiedziec co w trawie piszczy,zeby nie bylo niespodzianek.Pani wet. sprawdzona ze tak to ujme no i dajaca duze znizki dla psiakow z dogo w razie leczenia czy sterylizacji. Jesli chodzi o karme, zapewniam dobrej jakosci karme typu purina, brif, lub podobna , w zaleznosci co doradzi wetka. Jestem dyspozycyjna, wiec piesek ma opieke 24 godziny na dobe.
Mam duze doswiadczenie z psami, wiec moge zapewnic podstawowe szkolenie i socjalizacje jesli jest taka potrzeba.
Mialam sunie owczarkowata , niewidoma od urodzenia z dysplazja i niewydolnoscia trzustki,ktorej zadny wet nie dawal wiekszych szans... , mimo swoich chorob do dzisiaj jest zywotna i w swietnej kondycji dziewczyna (obecnie mieszka z ex mezem)bo ja niestety mieszkam na 3 pietrze, wiec zagadnienia zdrowotne psiakow nie sa mi obce.
Pod opieka mialam na tymczasie fundacyjna sunie bokserke z sos-bokserom, a takze szkieletorka podhalanczyka Runo, ktorego nadzorowaly dziewczyny z dogo z torunia.Osobiscie znam tylko jedna pania o nicku Ilo_n z dogo z Torunia , ktora nadzorowala moj dt , Runa , jego sesje foto na ogloszenia i adopcje, wiec jesli nie macie nikogo w Toruniu, to moze warto do niej sie odezwac.
Ja jestem otwarta na wszelka wspolprace, wizyty, wspolne spacery itd. :)
Doskonale rozumiem wasze obawy i sie wcale nie dziwie Wam, uwazam ,ze jest to calkiem "zdrowe" podejscie :):)
Jesli macie takie zyczenie bym udzielala sie na watku w sprawie "kurdupelka" to bedzie mi naprawde milo i z przyjemnoscia bede sie z tego wywiazywac. Jesli macie jeszcze jakies pytania , to prosze smialo:)!!
Pozdrawiam

Posted

dziękujemy ślicznie że się tu pojawiłaś i odezwałaś :)
pewnie, że będziemy chciały na bieżąco wiedzieć co u Rambusia naszego słychać i oczywiście foteczki będziemy z chęcią oglądać :)

Posted

Milo mi :)
...wiem,wiem foteczki i wiesci to podstawa!
Ja gnebilam dziewczyny z fundacji i wiercilam dziure
w brzuchu tak dlugo ,az jako pierwsza dostalam zdjecia mojej bylej podopiecznej z nowego domku:evil_lol:, dlatego wiem jakie sa wazne dla osob zaangazowanych w "sprawe"

Posted

Akrum poruszyła bardzo ważny temat i jestem niezmiernie wdzięczna Arktyce, że pojawiła się na wątku i rozwiała wszystkie nasze obawy :). Cieszę się, że nasze rozterki potraktowałaś tak konstruktywnie :).

Posted

Arktyka bardzo się cieszę, że się pojawiłaś na wątku trochę się uspokoiłam.A tak w ogóle macie dziewczyny kogoś znajomego w Toruniu, żeby czasami odwiedził Dziadziusia u Arktyki??

Posted

Witajcie, na prośbę Akrum wpadam na wątek dorzucić słówko o DT ..
znam osobiście Arktykę z racji naszego podopiecznego podhalana Runo, który zamieszkiwał ten DT jeszcze niedawno :)
Domek jest wart polecenia, co zresztą napisałam na wątku DT Arktyki.
Warunki dla mniejszych psiaczków idealne, mieliśmy obawy czy DT sprawdzi się w przypadku większego psa pokroju podhalan, ale wszystko wypadło wzorowo!! Runo był w DT zadbany, wypieszczony a przede wszystkim szczęśliwy!! szybko zapomniał o smutnej przeszłości i zadomowił się u Arktyki bardzo szybko. Pilotowałam adopcję Runo, więc miałam spory kontakt z Arktyką i psiakiem .. uważam, że bez obaw można powierzyć pieska do tego DT i w ręce Arktyki .. dodam, że mieszkam dość blisko, więc wspólny spacer z naszymi psinami, jakieś fotki itp nie będą żadnym problemem :)

EDIT

29.06 mogę załatwić przewóz Dziadziusia z Łodzi do Torunia, byłby tylko potrzebny segment podróży do Łodzi :)

Posted

Arktyka super, że się tu pojawiłaś :loveu::cool3:
ilon_n, było by super, bo Łodź jest prawie w połowie drogi ;) A to w razie co transport platny czy ktoś ma po drodze?

Posted

[quote name='Mysia_']...
ilon_n, było by super, bo Łodź jest prawie w połowie drogi ;) A to w razie co transport platny czy ktoś ma po drodze?[/QUOTE]

przewóz darmowy, znajoma z Łodzi będzie jechać na badania do Bydgoszczy, więc przy okazji podrzuciłaby psiaczka do Torunia :)

Posted

[quote name='ilon_n']przewóz darmowy, znajoma z Łodzi będzie jechać na badania do Bydgoszczy, więc przy okazji podrzuciłaby psiaczka do Torunia :)[/QUOTE]

no to jest okazja! :) czyli potrzebowałybysmy transportu na trasie Zabrze - Łódź na 29 czerwca czyli wtorek, przypuszczam, że godziny poranne wchodzą w grę?

Posted

[quote name='ilon_n']Witajcie, na prośbę Akrum wpadam na wątek dorzucić słówko o DT ..
znam osobiście Arktykę z racji naszego podopiecznego podhalana Runo, który zamieszkiwał ten DT jeszcze niedawno :)
Domek jest wart polecenia, co zresztą napisałam na wątku DT Arktyki.
Warunki dla mniejszych psiaczków idealne, mieliśmy obawy czy DT sprawdzi się w przypadku większego psa pokroju podhalan, ale wszystko wypadło wzorowo!! Runo był w DT zadbany, wypieszczony a przede wszystkim szczęśliwy!! szybko zapomniał o smutnej przeszłości i zadomowił się u Arktyki bardzo szybko. Pilotowałam adopcję Runo, więc miałam spory kontakt z Arktyką i psiakiem .. uważam, że bez obaw można powierzyć pieska do tego DT i w ręce Arktyki .. dodam, że mieszkam dość blisko, więc wspólny spacer z naszymi psinami, jakieś fotki itp nie będą żadnym problemem :)

EDIT

29.06 mogę załatwić przewóz Dziadziusia z Łodzi do Torunia, byłby tylko potrzebny segment podróży do Łodzi :)[/QUOTE]
dzięki ilon_n że wpadłaś i napisałaś swoją rekomendację dla dt Arktyki :)
teraz przynajmniej wszelkie wątpliwości są rozwiane ;) i bez żadnego zająknięcia można powierzyć Rambusia Arktyce :)

Arktyka, mam nadzieję, że nie poczułaś się urażona tym, że poprosiłam ilon_n za rekomendacje - po prostu ostatnio się tyle dzieje z tymi hotelikami, że na prawdę wolę zawsze sprawdzić - pewnie jak większość dogomaniaków :)

Posted

Jeszcze raz wszystkim dziekuje za powitanie , a takze pani Ilo_n za "rekomendacje" ;)
Musze sie zgodzic z Ilo_n ,ze faktycznie psiaki typu "babelki" i "kurdupelki" czuja sie swobodniej u mnie ,bo mieszkanko ma tylko 46m2, ale z Runciem tez dawalismy sobie rade....
nie ma nic bardziej krzepiacego serce i oczy, niz widok rozpedzonego podhalanczyka-sloniatka , ktory mysli ze jest gazella...i odbija sie od pufki do kanapy:loveu:poprostu symfonia dla oczu
i utrapienie dla sasiadow podemna hihi:evil_lol:
Akrum- juz pisalam wczesniej , doskonale rozumiem Wasze obawy i watpliwosci:mad:
przeciez powiezacie zupelnie "obcej" osobie pod opieke zywa czujaca istotke i chcecie by miala jak najlepsze warunki i opieke , nie dziwie sie Wam , Ja bym postepowala tak samo!

Posted

Dziewczyny, nie ma za co dziękować!!
cieszę się, że mogę jakoś obustronnie pomóc, rozwiać wątpliwości, bo naprawdę nie ma powodów do obaw.

w sprawie przewozu 29.06 naturalnie wchodzą w grę godziny poranne, bo znajoma startuje z rana do Bydgoszczy na badania, więc nie ma możliwości tzw. obsuwy w czasie.
Może nawet lepiej dowieźć Dziadziusia dzień wcześniej na wieczór .. ona z pewnością przechowa chłopczyka ..

Posted

ja już teraz wiem, że za każdym razem niestety trzeba sprawdzać i kontrolować dt i hoteliki, właśnie szukamy nowego hoteliku dla Kuby z jednym okiem, miał być w hoteliku ale w domu mieszkać, tak nas pani zapewniała, na początku były fajne foty... a teraz jak Asia zadzwoniła i spytała jak się miewa, to okazało się że na dworze mieszka... wrrr !!!
o tu wątek: http://www.dogomania.pl/threads/149080-Jestem-Kuba-nie-mam-oka-nie-mam-domu-bardzo-chc%C4%99-%C5%BCy%C4%87...brak-deklaracji!/page92 post. 916

Posted

słuchajcie, mam potencjalną ofertę przewozu Dziadziusia z Zabrza do Łodzi - dziewczyna jeszcze nie całkiem zdecydowana, ale jeśli się ostatecznie określi, to chciałaby 100-110 pln za paliwo na przewóz chłopaka ..
zaznaczam, że drugi segment Łódź- Toruń byłby darmowy .. trzeba tylko zgrać to w czasie .. zatem jaka decyzja w kwestii finansów??