malawaszka Posted June 21, 2010 Author Posted June 21, 2010 aahaha zamknijcie mnie :modla: w cichym i odosobnionym miejscu błagam :modla: dziś jest dzień szczekacza i już mam dość :shock: Quote
jambi Posted June 21, 2010 Posted June 21, 2010 lilo napisał(a):to sie nie liczy bo Julka czytac nie potrafi , musisz jej to prosto w pysk odszczekac a na Dropsa naszczekac za kare :) i filmik poprosze bo na słowo to my nie wierzymy. A pomówienie na w srodkach masowego przekazu wg kodeksu karnego podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2 ;) Julcia w razie czego ma świadków o! i to zamyka sprawę! a ten filmik to prosimy na Youtubie umieścić... Quote
lilo Posted June 22, 2010 Posted June 22, 2010 no no , koniecznie na youtubie , zamkniemy Cię w odosobnieniu ze wszystkimi zwierzakami , Twoimi , Zerduszko , Jambi i moim Lilkiem :P w jednym pokoju za kare ;p Quote
malawaszka Posted June 22, 2010 Author Posted June 22, 2010 aaaa taka groźba to już jest cios poniżej pasa!!!!!! :mdleje: :scared: a Julka leci w kulki i dalej ma mleko!!!!! :crazyeye::placz: Quote
jambi Posted June 22, 2010 Posted June 22, 2010 malawaszka napisał(a):aaaa taka groźba to już jest cios poniżej pasa!!!!!! :mdleje: :scared: przez chwilę zastanawiałam się skąd aż taki dramatyzm w Twojej wypowiedzi? wszak Ty lubisz zwierzątka... ale potem sobie przypomniałam... jak ze wszystkimi, z moimi też to wychodzi na to, że włączając szczura i już zrozumiałam... :roflt: Quote
AniaGucio Posted June 22, 2010 Posted June 22, 2010 [quote name='malawaszka']okazuje się, że muszę odszczekac i przeprosić Julkę!!!!! To DROPS!!!! ja wczoraj patrzę na niego, a ten zrobił się wydęty jak balon :mdleje: nie wiem czy to po tej kociej karmie - ale to byłoby dziwne bo to dobra karma dla kociątek więc nie jakiś syf :shock: no ale Dropsowi zaniknęło wcięcie w talii, leżał, stękał i pierdział :mdleje: a w nocy oczywiście zamiast mnie obudzić i poprosić o spacer to zrobił 3 qpy.... Juleczka była niewinna - ona tylko pojadła karmy kociej, ale bez efektów ubocznych :lol:[/QUOTE] A to mnie rozbawiłaś :) Quote
Dorothy Posted June 22, 2010 Posted June 22, 2010 mnie rozbawilo to [quote name='malawaszka']aahaha zamknijcie mnie :modla: w cichym i odosobnionym miejscu błagam :modla: dziś jest dzień szczekacza i już mam dość :shock:[/QUOTE] jakbym skads znala to uczucie :-D Quote
lilo Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 no właśnie Julka , bo pojedziesz do obory a nie do domku a ciocia twoja Malawaszka osiwieje do reszty i będziesz miec babcię :P Quote
jambi Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 spokojna głowa lilo! malawaszka czarna jest (no prawie ;) ) w razie czego może wykorzystać Twój pomysł ze smołą... choć myślę, że to nie będzie potrzebne, Ona twardsza babka jest nisz nam się wszystkim wydaje... a ja bardzo proszę o wieści o Julce!!! Quote
malawaszka Posted June 25, 2010 Author Posted June 25, 2010 no niestety Julka przegina... dziś dostała ostatni zastrzyk wstrzymujący laktację i powinno już nie być mleka - próbuję sie dodzwonić do doktora bo nie wiem co dalej - czekać tyle czasu a nie ma poprawy :niewiem: Quote
jambi Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 może to Drps wywołuje u niej macierzyńskie uczucia :evil_lol: ... albo kociaki :razz: ale już bez żartów - co dalej? lekarz mówił Ci ile to może trwać? powinno przejść od razu po 1 zastrzyku, czy cała seria i jeszcze musi minąć czas? co w tej sytuacji z operacją? trzeba czekać, aż to wszystko się uspokoi? Quote
malawaszka Posted June 25, 2010 Author Posted June 25, 2010 na pewno nie Drops bo on jest paskud i zazdrośnik i nie kocha Julki, kociaki też nie bo ona ich nawet nie widziała, wszystkie zabawki pochowałam, spacery długie mamy :niewiem: co jeszcze mogę zrobić, przemywam jej te cycory jodgliceryną a co wet mówi na to to będę wiedziała jak z nim porozmawiam i nie wiem co z operacją bo może tego się nie da wyciszyć farmakologicznie? więc możliwe, że trzeba będzie ciąć jednak teraz :( Quote
malawaszka Posted June 25, 2010 Author Posted June 25, 2010 nooo po całym dniu dzwonienia do lecznicy w końcu się udało porozmawiać z doktorem Julki :mdleje: - generalnie on sam nie wie o co chodzi z tym, że mimo tych leków które ona dostała dalej jest mleko - nie jest to normalne... umówiliśmy się na środę na zabieg - na pewno sterylizacja, a czy tez usuwanie listwy czy nie to oceni na miejscu - ja do środy będę intensywnie wysuszać jodgliceryną te sutki i może się uda.... Quote
lilo Posted June 26, 2010 Posted June 26, 2010 Ja myślę że Julka specjalnie to robi bo się boi sterylizacji. A tak poważnie to mam nadzieję że jej przejdzie ten mlekopęd i że bedzie można bezproblemowo zabiegi przeprowadzic. Quote
malawaszka Posted June 26, 2010 Author Posted June 26, 2010 no ja też mam taką nadzieję bo już by mogła iść do swojego domku Quote
malawaszka Posted June 27, 2010 Author Posted June 27, 2010 pomocy pomocy!!!!!! poszukiwany DT dla suni!!!!! kolejna bida w dodatku stara :( Quote
malawaszka Posted June 28, 2010 Author Posted June 28, 2010 AniaGucio dziękuję za wpłatę dla Juli 10 zł :Rose: kupiłam hexoderm bo skończył sie ten co miałam, a kąpię ją często żeby tą skórę jak najbardziej naprawić, już jest fajnie, łupieżu prawie nie ma - jest taki normalny, nie tłusty. Daję jej też omegan; ale najgorsze te mleczarnie... ja się nie znam, ale jak sprawdzałam dziś czy dalej jest mleko to z jednego cycucha było troche mleka - takie krople wyleciały jak nacisnęlam, ale z innego siknęło coś przezroczystego - nie białe jak z tego pierwszego tylko jak woda :roll: :niewiem: boję się tej środy... Quote
malawaszka Posted June 28, 2010 Author Posted June 28, 2010 za to Julka sobie NIC z tego wszystkiego nie robi i korzysta z życia cała ekipa szczekaczy pospolitych :lol: Quote
lika1771 Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 Faktycznie ma wszystko daleko w ..........,ale Ona sliczna:lol: Quote
sybil Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 Jak z cycucha tryska już płyn przeźroczysty, a nie mleko to "mleczarnia" kończy działalność! Jeszcze dzień, może dwa i po zabawie! Julka przepiękna! Quote
Recommended Posts