Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 602
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

lilo napisał(a):
to sie nie liczy bo Julka czytac nie potrafi , musisz jej to prosto w pysk odszczekac a na Dropsa naszczekac za kare :) i filmik poprosze bo na słowo to my nie wierzymy. A pomówienie na w srodkach masowego przekazu wg kodeksu karnego podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2 ;) Julcia w razie czego ma świadków

o! i to zamyka sprawę! a ten filmik to prosimy na Youtubie umieścić...

Posted

no no , koniecznie na youtubie , zamkniemy Cię w odosobnieniu ze wszystkimi zwierzakami , Twoimi , Zerduszko , Jambi i moim Lilkiem :P w jednym pokoju za kare ;p

Posted

malawaszka napisał(a):
aaaa taka groźba to już jest cios poniżej pasa!!!!!! :mdleje: :scared:

przez chwilę zastanawiałam się skąd aż taki dramatyzm w Twojej wypowiedzi? wszak Ty lubisz zwierzątka... ale potem sobie przypomniałam... jak ze wszystkimi, z moimi też to wychodzi na to, że włączając szczura i już zrozumiałam... :roflt:

Posted

[quote name='malawaszka']okazuje się, że muszę odszczekac i przeprosić Julkę!!!!! To DROPS!!!! ja wczoraj patrzę na niego, a ten zrobił się wydęty jak balon :mdleje: nie wiem czy to po tej kociej karmie - ale to byłoby dziwne bo to dobra karma dla kociątek więc nie jakiś syf :shock: no ale Dropsowi zaniknęło wcięcie w talii, leżał, stękał i pierdział :mdleje: a w nocy oczywiście zamiast mnie obudzić i poprosić o spacer to zrobił 3 qpy.... Juleczka była niewinna - ona tylko pojadła karmy kociej, ale bez efektów ubocznych :lol:[/QUOTE]

A to mnie rozbawiłaś :)

Posted

mnie rozbawilo to

[quote name='malawaszka']aahaha zamknijcie mnie :modla: w cichym i odosobnionym miejscu błagam :modla: dziś jest dzień szczekacza i już mam dość :shock:[/QUOTE]

jakbym skads znala to uczucie :-D

Posted

spokojna głowa lilo! malawaszka czarna jest (no prawie ;) ) w razie czego może wykorzystać Twój pomysł ze smołą... choć myślę, że to nie będzie potrzebne, Ona twardsza babka jest nisz nam się wszystkim wydaje...

a ja bardzo proszę o wieści o Julce!!!

Posted

no niestety Julka przegina... dziś dostała ostatni zastrzyk wstrzymujący laktację i powinno już nie być mleka - próbuję sie dodzwonić do doktora bo nie wiem co dalej - czekać tyle czasu a nie ma poprawy :niewiem:

Posted

może to Drps wywołuje u niej macierzyńskie uczucia :evil_lol: ... albo kociaki :razz:

ale już bez żartów - co dalej? lekarz mówił Ci ile to może trwać? powinno przejść od razu po 1 zastrzyku, czy cała seria i jeszcze musi minąć czas?

co w tej sytuacji z operacją? trzeba czekać, aż to wszystko się uspokoi?

Posted

na pewno nie Drops bo on jest paskud i zazdrośnik i nie kocha Julki, kociaki też nie bo ona ich nawet nie widziała, wszystkie zabawki pochowałam, spacery długie mamy :niewiem: co jeszcze mogę zrobić, przemywam jej te cycory jodgliceryną

a co wet mówi na to to będę wiedziała jak z nim porozmawiam i nie wiem co z operacją bo może tego się nie da wyciszyć farmakologicznie? więc możliwe, że trzeba będzie ciąć jednak teraz :(

Posted

nooo po całym dniu dzwonienia do lecznicy w końcu się udało porozmawiać z doktorem Julki :mdleje: - generalnie on sam nie wie o co chodzi z tym, że mimo tych leków które ona dostała dalej jest mleko - nie jest to normalne... umówiliśmy się na środę na zabieg - na pewno sterylizacja, a czy tez usuwanie listwy czy nie to oceni na miejscu - ja do środy będę intensywnie wysuszać jodgliceryną te sutki i może się uda....

Posted

Ja myślę że Julka specjalnie to robi bo się boi sterylizacji.

A tak poważnie to mam nadzieję że jej przejdzie ten mlekopęd i że bedzie można bezproblemowo zabiegi przeprowadzic.

Posted

AniaGucio dziękuję za wpłatę dla Juli 10 zł :Rose:
kupiłam hexoderm bo skończył sie ten co miałam, a kąpię ją często żeby tą skórę jak najbardziej naprawić, już jest fajnie, łupieżu prawie nie ma - jest taki normalny, nie tłusty. Daję jej też omegan;

ale najgorsze te mleczarnie... ja się nie znam, ale jak sprawdzałam dziś czy dalej jest mleko to z jednego cycucha było troche mleka - takie krople wyleciały jak nacisnęlam, ale z innego siknęło coś przezroczystego - nie białe jak z tego pierwszego tylko jak woda :roll: :niewiem: boję się tej środy...

Posted

Jak z cycucha tryska już płyn przeźroczysty, a nie mleko to "mleczarnia" kończy działalność! Jeszcze dzień, może dwa i po zabawie! Julka przepiękna!