Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

EDIT: Od 3 czerwca Juleczka jest u mnie, ma chorą skórę - malassezia, guzy na gruczołach mlekowych - będą usuwane razem ze sterylizacją, chore uszy, słabo widzi... ale jest cudowna i będzie miała najlepszy domek pod słońcem :)

Suczka jest na śląsku w schronisku, wg pracowników ma chorą skórę, dostała jakieś leki na grzybicę, ale to tak bez diagnozy itd... dziś chciała ją adoptować fajna pani, której pokazałam tą suczkę, ale ma małe dzieci i odradzono jej adopcję ze względu na skórę suczki i małe dzieci tej pani. Była też mowa o świerzbie, a może to po prostu łupież albo alergia na pchły... w czwartek jadę zobaczyć sunię. Nie można jej zostawić w schronisku bo nie znajdzie domu, a tam nie ma warunków na leczenie.
Mała jest młoda - oceniona na ok 2-3 lata, niestety ma też na sutku/sutkach guz/y - nie wiem czy jeden czy więcej - to będzie do usunięcia podczas sterylizacji.

Potrzebny DT, deklaracje, sama nie wiem co jeszcze :placz: potrzebna pomoc dla tej małej...

wybaczcie mi to zdjęcie, ale musiałam zamaskować gdzie jest mała, żeby jeszcze jakiś pseudo jej nie wyniuchał swoim parchatym nochalem :angryy:

Kontakt:
[email protected]
608 464 683

Czy ta mała dostanie szansę? Możliwe, że przed nami długa droga, żeby ją wyprowadzić, a może się okaże, że nie jest tak źle a kolejne brodate stworzonko zostanie uratowane? :modla:

Finanse:

Deklaracje:
maciaszek 100 zł

Wpływy:
361 zł - spadek po Toli
60 zł brygidakuźniak
30 zł farmerka63
100 zł maciaszek z katowickiej skarpety
15 zł mala czarna
10 zł AniaGucio
30 zł lilo
30 zł Margi
35 zł bazarek od kasji
50 zł bazarek od jambi_ i Asiaczka
71 zł bazarek od jambi_ Bliss i Sybisi
50 zł bazarek od Bliss
10 zł AniaGucio (za lipiec)

SUMA:
852 zł

Wydatki:
70 zł karma dla Juli i Dropsa- Josera otpiness (9 kg)
09.06 - 60 zł wet, czyszczenie uszu + surolan
17.06 - 69 zł (RTG + 5 zastrzyków na laktację 34 zł + odrobaczenie 10 zł + frontline 25 zł)
Hexoderm 500 ml szampon leczniczy - 29 zł
30.06 - 256 zł (188 mastektomia, 28 ubranko, 40 zł his-pat), sterylka w ramach kuponu schroniskowego gratis
40 zł dojazdy Brudzowice-Katowice Brynów (42 km w jedną stronę)
03.09.2010 - 200 zł sterylizacja Lady w DT u Poker:
http://www.dogomania.pl/threads/191363-PROSZ%C4%98-O-POMOC-W-OP%C5%81ACIE-HOTELU!-Brakuje-70-z%C5%82-.-SZNAUCEROWATA-LADY-u-nas-w-DT.?p=15310265&viewfull=1#post15310265

SALDO: 128 zł >>> Przechodzi na opłatę sznupki Gai za DT
http://www.dogomania.pl/threads/192974

• Replies 602
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oj Ciotka, Ciotka, gdzie Ty te biedy znajdujesz :( Co do schroniska to domyślam się gdzie jest, czyli że będą problemy z wyciągnięciem pewnie. Waszka, oprócz braku finansów, czy jest szansa na jakikolwiek dt? Bo jak chodzę po wątkach to wszystko pozajmowane jest.

Posted

[quote name='mala_czarna']Oj Ciotka, Ciotka, gdzie Ty te biedy znajdujesz :( Co do schroniska to domyślam się gdzie jest, czyli że będą problemy z wyciągnięciem pewnie. Waszka, oprócz braku finansów, czy jest szansa na jakikolwiek dt? Bo jak chodzę po wątkach to wszystko pozajmowane jest.[/QUOTE]

nie będzie problemów z wyciągnięciem - na szczęście to nie to najgorsze na śląsku, ale warunków na leczenie nie ma, najgorsze jest to, że nie ma za bardzo DT o hotelach nie wspomnę, które przyjmują psy z chorą skórą :( ja wiedziałam o niej od niedawna i chciałam ją wziąć do hotelu, ale była szansa na domek wiec czekałam, no i dziś się dowiedziałam, że ona jest chora :( więc z domku nici :(

[quote name='jambi_']M. czy to jest mini? czy średniaczka bardziej?[/QUOTE]

mini, ale nie widziałam jej jeszcze na zywo - w czwartek będę wiedziała na 100%, ale na 99% mini bo na zamazanej części zdjęcia był punkt odniesienia

Posted

ja mam dla niej w tej chwili 361 zł które były dla Toli, ale ona poszła do adopcji ze schronu więc pieniążki na początek są, wiadomo - przy chorobie to kropla w morzu, ale jakiś start jest

Posted

To jak juz ją będziesz widziała to może zorientujesz się czy to faktycznie choroba skóry, czy może jakiś łupież, alergia, albo co innego. No i będziem kombinować coś. Cholera, że też ja się w rodzinie Rockefellerów nie urodziłam :mad:

Posted

[quote name='malawaszka']ja mam dla niej w tej chwili 361 zł[/QUOTE]Dostałam PW. Melduję się na wątku. Myślę, że mogę dorzucić 100 zł. Jak sunia już będzie zabrana ze schronu, podam więcej szczegółów. Tylko gdzie ją zabrać?!
A nie dałoby się jej jakoś wstępnie zdiagnozować w schronie? Jakieś zeskrobiny zrobić?

Posted

no własnie tego nie wiem - ale teraz już chyba "po ptokach" bo z tego co się dowiedziałam to ona dostała w ciemno leki na grzybicę - szczepionkę i coś jeszcze - więc teraz żadne zeskrobiny nie wyjdą :shake:

Posted

[quote name='malawaszka']no własnie tego nie wiem - ale teraz już chyba "po ptokach" bo z tego co się dowiedziałam to ona dostała w ciemno leki na grzybicę - szczepionkę i coś jeszcze - więc teraz żadne zeskrobiny nie wyjdą :shake:No to świetnie...

Posted

Na razie mogę tylko podnieść, pomyślę co mogę zrobić:roll:
Szkoda że podali jej na ślepo jakieś leki bo nie wiadomo co to w ogóle jest a teraz do tego nie ma jak tego sprawdzić a raczej nikt na ślepo jej nie weźmie bo nie wiadomo co jest i czy zaraźliwe:roll: Sorki że tak nieskładnie piszę ale weszłam na szybko bo zaraz idę na poszukiwanie mojej uciekinierki:shake:

Posted

Oj, szkoda, że podali w ciemno leki i nie wiadomo, na co mała choruje ...

jeśli by było "nie zaraźliwe", to znam cudowny domowy, ale niestety płatny DT ...

mają tam niedługo przyjechać szczeniorki.