Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 602
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Boże - jaka ona jest śliczna!!!!! jesuuu az łzy mam w oczach... ja sie nie dziwię, że Ty jej nie odprowadziłaś spowrotem..................... :iloveyou:

czarna, kudłata, śliczna... jak połączenie mojej Pierwszej Suki ukochanej i moich maluchów...................

malawaszka napisał(a):
... ehhh długa droga przed nami :roll: pomożecie? :oops:

no ba! co za pytanie! :happy1:

malawaszka napisał(a):
moje suki nie będą jej kochały na początku :roll:

nooo... na początku pewnie nie....

a ja mam prośbę... czy ktoś mogłby przygotować (bo ja ni huhu nie umim) nowy banerek? z morduchną... na zielonej trawce... ta trawka ładniejsza niz ten rózyk...:p

Posted

Popieram prośbę o bannerek - ale na moim to nie różyk, a fiolecik :lol:

zamówiłam klatkę - DOG IV, żeby było ciekawiej to kliknęłam kup teraz, a potem przeczytałam, że mają urlop i wysyłają dopiero po 31 :mdleje: czyli po poniedziałku!!! :mdleje: więc dawaj dzwonić i błagać o odwołanie... :roll: ufff odwołali, i kupiłam u innego, kilka zł drożej niestety, ale najpierw zadzwoniłam prosić żeby wysłali dzisiaj - obiecali, że wyślą i mam nadzieję, że tak zrobią bo inaczej mam pozamiatane :shock:

Posted

czy pisałam, że Jula wazy 8 kg??!! tłuścioszek jest! co jest dziwne bo na łapkach ma filce duże - musiała być długo zaniedbana, bezdomna (?) ale nie jest chuda - kurde martwię się :shake: dzwoniłam do kliniki, ale nie mieli czasu, poprosiłam tylko o zwrócenie uwagi na to że jak byłam z nią to dość często przykucała i sikała, i na uszy bo miała też zasyfiałe :(

Posted

malawaszko, to super :D :D :D bardzo się cieszę :D

Piękne zdjęcia wyszły! :D przydałam się na coś :eviltong::eviltong:

Jest cudowna, macie rację :) dobrze, że na sterylkę załapie się za darmo - o tyle dobrze, że była u nas w schronie...

Posted

zerduszko napisał(a):
Czyli wygląda na tłuścioszka a waży mało?

dlaczego: "mało" ??? - moje miniatury ważą około 7 kg (jedna poniżej druga powyżej, srednio wychodzi 7 kg :) ), maja po 30 cm w kłębie.
Młodsza drobniejsza za młodu ważyła 5,5 - 6 kg, dopiero niedawno po sterylce zrobił się z niej chodzący taboret i zaczyna dobijac do 8 kg.

dlatego uważam że 8 kg to nie jest mało! no chyba, że Julka jest mocno wyrośniętą miniaturą...

edit: NO I ZNOWU!!!! znowu pisałam z tym samym czasie :motz:

Posted

Ja sobie chyba w łeb palnę - po raz kolejny... własnie rozmawiałam z amikat - i do schronu przywieziono ok rocznego pieska sznupkowatego (wieczorem będą zdjęcia) - mały jest po wypadku, teraz jest operowany - ma złamaną główkę kości udowej - w klinice do wtorku - MUSIMY znaleźć tymczas :modla: nie może wrócić do schronu bo zaraz coś mu się narobi tam :shake:

Posted

[quote name='malawaszka']Ja sobie chyba w łeb palnę - po raz kolejny... własnie rozmawiałam z amikat - i do schronu przywieziono ok rocznego pieska sznupkowatego (wieczorem będą zdjęcia) - mały jest po wypadku, teraz jest operowany - ma złamaną główkę kości udowej - w klinice do wtorku - MUSIMY znaleźć tymczas :modla: nie może wrócić do schronu bo zaraz coś mu się narobi tam :shake:

.................. co się dzieje? :( :( :(

Posted

jambi_ napisał(a):
dlaczego: "mało" ??? - moje miniatury ważą około 7 kg (jedna poniżej druga powyżej, srednio wychodzi 7 kg :) ), maja po 30 cm w kłębie.
Młodsza drobniejsza za młodu ważyła 5,5 - 6 kg, dopiero niedawno po sterylce zrobił się z niej chodzący taboret i zaczyna dobijac do 8 kg.

Bo "moje" miniaki ważyły po ok 7,5kg i były suche jak patyki :eviltong: Timi :loveu:

Ojej :( Może on nawiał?

Posted

Też malutką wczoraj widziałam. Nawet była pani, która chciała ją adoptować ale.... Bardzo się cieszę, że jest poza schroniskiem. Narazie jestem spłukana, ale w czerwcu owszem pomogę.

Posted

dzieczynki zaraz podłubię banerki :)

nie mogłam się ogarnąć bo miałam dzień mamy w przedszkolu w tym roku X2 - bo mam już dwie przedszkolaczki :D

no i tak mi się czas skrócił przez te stroje itd ...

momencik - zaraz coś wymyślę

Posted

Niunia ma pobrane zeskrobiny, koło poniedziałku powinno być wiadomo co to - na pewno też jest powiązane z hormonami, dopóki guzów nie usuniemy to pewnie problem będzie nawracał, trzeba je usuwać szybko, ale nie możne wcześniej niż za ok miesiąc, bo z mlekiem to nie ma jak... :( ehhhh i koło się zamyka

Posted

[quote name='mala_czarna']Waszka, jako żem cymbał grzmiący to powiedz mi, czym są spowodowane te guzy? Kompletnie się na tym nie znam :(

ze strony kliniki Therios:

Przyczyny i czynniki predysponujące:
Nie jest znana bezpośrednia przyczyna występowania guzów gruczołu sutkowego u suk i kotek. Regularne stosowanie antykoncepcji hormonalnej może zwiększać ryzyko rozwoju nowotworów tego gruczołu.

czyli mogła mieć podawane zastrzyki hormonalne, mogła mieć ciągły problem z ciążami urojonymi po kazdej cieczce (tak jak to ma w tej chwili) - czyli od daawna zaburzenia hormonalne - generalnie powinna zostać dawno temu wysterylizowana i nie byłoby tego wszystkiego...