Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 602
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

malawaszka napisał(a):
No to dzwoń do Anety dzwoń!

a ja dziś zabieram Juleczkę :) operacja prawdopodobnie w przyszłym tygodniu

o to bardzo fajnie :) uściskaj ją odemnie :)

Posted

oczywiście, że mu założe xD fotki porobie mu w niedziele i wątek myślę, że założę w poniedziałek bo chce poznać chociaż trochę jego charakter. Aha i jeszcze zapomniałam napisać, że gips prawdopodobnie będzie miał ściągnięty za 4 tygodnie :)

Posted

no teraz to już i tak po ptokach bo nie pomyślałam nawet o takiej opcji - jak nie masz co robić to podjedź jutro na Brynów - ja wezmę Lunę i Julkę, Ty Gabrysia i Lizkę i skoczymy na spacerek :)

Posted

Juleńka już z nami od kilku godzin :) Luna pojechała ze mną po Julę samochodem, poszczekała i był spokój, potem już na podwórku jak wysiadłyśmy to Jula chciała się zapoznać ale Luna nie lubi się zapoznawać :roll: ale to było niegroźne i na szczęście Julka mądrzejsza i nie wdała się w przepychankę tylko ustąpiła, potem Drops bidę oszczekał - gentleman od siedmiu boleści - wieśniak mały :shock: Pepa póki co obserwuje... gapi się i terroryzuje wzrokiem :lol: byliśmy najpierw wszyscy na długim spacerze - nawet kot Joga poszła i Jula ją oszczekała i chciała wespół w zespół z Dropsem kota pogonić, ale musi zrozumieć, że to NASz kot i to nie jedyny :lol: zobaczymy jak to będzie - teraz dziewczynka śpi w klateczce - dzięki pobytowi w szpitaliku sama do niej weszła i się umościła niemal od razu :)

z gorszych wieści - bida dziś zaczęła rano kaszleć - mam nadzieję, że to nie kaszel kennelowy bo zaraz będę miała kaszlące stado :shake: oby nie - już wszystkim zapodaję rutinoskorbin i mam nadzieję, że to wystarczy, Julka ma antybiotyk

no czyli póki co jest nieźle ale nie mogę jej luzem po domu puścić bo moje baby tylko czekają na to :roll: najpierw sie na spacerkach i przez klateczkę zapoznają tak będzie spokojniej

Posted

cycuchy musimy przemywać jodgliceryną czy jakoś tak podobnie się to nazywało i czekamy aż to przyschnie, dalej wiszą te cycusie bidne, ale np ten wystający guz nie jest już tam zywo czerwony - zbladł trochę, no i jak tylko zniknie mleko to będzie operowana, jeszcze czekamy na wyniki badania zeskrobiny

Posted

Waszko, masz ogromne serce i coraz więcej "miniatur" w nim się mieści:loveu:. Tylko później, gdy odchodzą do domków, pewnie łezka tęsknoty w oku się kręci :-(. Oby Julka pod Twoją opieką prędko wróciła do zdrowia i formy!

Posted

Julcia jest cudna , dobrze że ma miejsce w którym może spokojnie dochodzic do siebie. A jak finanse Juleńki ?? bo mam parę rzeczy... nie dużo ale może jakiś bazarek można by było....

Posted

póki co nie wydałam dużo bo tylko na karmę dla Julki i Dropsa 70 zł, nie wiem jeszcze ile będzie wynosił rachunek w klinice :niewiem: ale nie powinno być jakiegoś kosmosu, nie wiadomo co ma na tej skórze więc tez trudno oszacować jakie będą na to wydatki, mam nadzieję, że kaszel minie bez problemów i komplikacji :kciuki:

bazarek zawsze mile widziany bo jak Julka nie będzie potrzebowała to na pewno kolejny bidoczek sznupkowy skorzysta :)

udało nam się wstrzelić między ulewy i poszliśmy na fajny spacerek do lasu :) Julka dzielnie daje radę, ładnie chodzi na smyczy, jest grzeczna (w domu się wydziera tak jak moje :lol: ) - kupki są nieładne, ale to ogarniemy, jedyne co mnie zmartwiło to drżenie tylnych łapek - ona miała tam duże filce ściągające skórę więc mam nadzieję, ze drżenie tylko od braku kondycji i braku ruchu - oby :roll: ma też brzydko zaropiałe oczka i łyse dookoła, ale mam kropelki to też mam nadzieję, że to przejściowe, zdjęć niestety nie robiłam na spacerze bo bałam się brać aparat na tak niepewną pogodę - oczywista teraz żałuję bo nawet słonko wyszło na trochę :roll: