Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Się melduję. Przekapałam już moje rytualne 3 grosze na leczenie małej, które ( mam cichą nadzieję ) niebawem nastąpi w bardziej niż schron sprzyjających okolicznościach przyrody... Malawaszko - Ty na takie malizny - choremzdy to nos masz jak ogar...

• Replies 602
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Energy napisał(a):
Jestem, czyli w czwartek będzie coś więcej wiadomo?

taką mam nadzieję, że się dowiem jak ją obejrzę

mala_czarna napisał(a):
Może powiedzą w schronisku?

j.w ;)

farmerka63 napisał(a):
Się melduję. Przekapałam już moje rytualne 3 grosze na leczenie małej, które ( mam cichą nadzieję ) niebawem nastąpi w bardziej niż schron sprzyjających okolicznościach przyrody... Malawaszko - Ty na takie malizny - choremzdy to nos masz jak ogar...

no kurcze ja ją wyniuchałam jak myslałam, że jest zdrowa - nawet prawie domek znalazłam, ale... okazało się że chora i klops :(

farmerko pieniązki doszły - dziękuję :Rose:

Posted

malawaszka napisał(a):
do schronu jadę dopiero koło 17 więc jeszcze cierpliwości

że jak??? :eek2: że o której ??? nie możesz mi tego zrobić! :placz:
no przeciez wiesz, że ja tylko do 17-tej...:cry: i co? do jutra mam czekać??? :question:

Posted

Widziałam dziś psinkę, jest w złym stanie :( ma coś okropnego na skórze pod sierścią i do tego guzy na sobie i w sobie :(

malawaszka robiła zdjęcia, więc na pewno wklei. Trzeba ją szybko wyciągnąć :(

Posted

__Lara napisał(a):
Widziałam dziś psinkę, jest w złym stanie :( ma coś okropnego na skórze pod sierścią i do tego guzy na sobie i w sobie :(

malawaszka robiła zdjęcia, więc na pewno wklei. Trzeba ją szybko wyciągnąć :(

Bardzo smutne wieści ... ja jednak byłam optymistką i miałam nadzieję, że to nic poważnego ... :(

Posted

__Lara napisał(a):
Jest kochana, taka spokojniutka, ale nie wiem, to może z bólu i choroby :( do tego zaropiałe posklejane oczka, serce się kroiło... :(

Cholera. Nie takich wieści się spodziewałam :( Lara, a te guzy to raczej powazna sprawa? Wet schroniskowy ich nie oglądał??

Posted

HA! Kochana _Laro! Niunia jest na Brynowie już :) Baaardzo dziękuję amikat za załatwienie miejsca dla suni :Rose: - aż się popłakałam jak się udało i że nie musiałam jej odprowadzać do boksu :oops:

zawiozłam ją na Brynów z myślą, że będzie miała usuwane guzy, badaną skórę itd... ale okazało się niestety, że dodatkowo ma rozbuchaną ciążę urojoną i cycusie napuchnięte od mleka :( więc sterylka i mastektomia w tej chwili nie jest możliwa, została do poniedziałku w klinice bo w sobotę ma być Pani Dr dermatolog więc obejrzy malutką, musi dostać antybiotyk, galastop i co tam będzie potrzebne - operacja będzie możliwa dopiero za miesiąc :mdleje: Uszy też ma zapchane, i jakieś zmiany na poduszeczkach - nie wiem czy długo wędrowała czy od schroniskowego boksu takie jakby napuchnięte i dziwnie chodziła trochę, za to do samochodu wsiadła jak do siebie i od razu zwinęła się na siedzeniu i odpoczywała, za dworze dość często przykucała i posikiwała... ehhh długa droga przed nami :roll: pomożecie? :oops: na szczęście sterylka będzie w ramach kuponu schroniskowego, mastektomia chyba też

Jaka jest sunia - w klinice musiałam podać imię - podałam... Julka :oops: :splat: - na pewno ma więcej niż 2 lata, koło 5-6 :niewiem: była spokojna, jakby zrezygnowana, jakby słabo reagująca na otoczenie, jak ją tuliłam to przylegała, ale nie było radości, nie było skakania - taka delikatna Juleczka :oops:

Ja jestem jeszcze zszokowana bo pojechałam dziś ją tylko zobaczyć, ale... jak zobaczyłam i jak z nią chodziłam tam po terenie i myslałam jak ja mam ją odprowadzić do boksu... zostawić tam :shake: koszmar... ale udało się i już nigdy nie będzie musiała być w schronisku!!!!

Posted

Ufff... mała już poza schronem :). Super!

Mogę ją zostawić na stronie schronu, tylko na kogo i jaki podać namiar? No chyba, że na razie mam ją zdjąć, aż do wyleczenia. Malawaszko?

Posted

[quote name='mala_czarna']Zdjęcia wstawisz?

ładują się coś ślamazarnie na imageshask

[quote name='maciaszek']Ufff... mała już poza schronem :). Super!

Mogę ją zostawić na stronie schronu, tylko na kogo i jaki podać namiar? No chyba, że na razie mam ją zdjąć, aż do wyleczenia. Malawaszko?

jak możesz to zostaw na stronie z info, ze będzie leczona, a namiar na mnie 608 464 683 [email protected]

Posted

zerduszko napisał(a):
Kocham ją strasznie :iloveyou: Jest piękna, przepiękna :loveu:

to co? w poniedziałek Ci ją przywożę???? :grins:

a tak serio - to może ktoś wziąłby ją na tymczas? ona taka fajna i spokojna u mnie będzie musiała siedzieć w klatce, którą zresztą dopiero muszę kupić :shake: wiadomo - lepsze to niż schronisko, ale moje suki nie będą jej kochały na początku :roll:

Posted

pięknotka :loveu:

ona szuka DT, DS, kasy?

muszę walczyć ze sobą bo zaczynam mieć syndrom zbieracza :roll: - one wszystkie takie cudne, kochane ...

edit: razem pisałyśmy :D