farmerka63 Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Się melduję. Przekapałam już moje rytualne 3 grosze na leczenie małej, które ( mam cichą nadzieję ) niebawem nastąpi w bardziej niż schron sprzyjających okolicznościach przyrody... Malawaszko - Ty na takie malizny - choremzdy to nos masz jak ogar... Quote
malawaszka Posted May 25, 2010 Author Posted May 25, 2010 Energy napisał(a):Jestem, czyli w czwartek będzie coś więcej wiadomo? taką mam nadzieję, że się dowiem jak ją obejrzę mala_czarna napisał(a):Może powiedzą w schronisku? j.w ;) farmerka63 napisał(a):Się melduję. Przekapałam już moje rytualne 3 grosze na leczenie małej, które ( mam cichą nadzieję ) niebawem nastąpi w bardziej niż schron sprzyjających okolicznościach przyrody... Malawaszko - Ty na takie malizny - choremzdy to nos masz jak ogar... no kurcze ja ją wyniuchałam jak myslałam, że jest zdrowa - nawet prawie domek znalazłam, ale... okazało się że chora i klops :( farmerko pieniązki doszły - dziękuję :Rose: Quote
Ewanka Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Dzisiaj czwartek ... czekamy na wieści, ale mam nadzieję, że to jednak nie jest bardzo poważna choroba. Quote
malawaszka Posted May 27, 2010 Author Posted May 27, 2010 do schronu jadę dopiero koło 17 więc jeszcze cierpliwości Quote
jambi Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 malawaszka napisał(a):do schronu jadę dopiero koło 17 więc jeszcze cierpliwości że jak??? :eek2: że o której ??? nie możesz mi tego zrobić! :placz: no przeciez wiesz, że ja tylko do 17-tej...:cry: i co? do jutra mam czekać??? :question: Quote
malawaszka Posted May 27, 2010 Author Posted May 27, 2010 no nic nie poradzę na to :shake: nie mogę wcześniej Quote
__Lara Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Widziałam dziś psinkę, jest w złym stanie :( ma coś okropnego na skórze pod sierścią i do tego guzy na sobie i w sobie :( malawaszka robiła zdjęcia, więc na pewno wklei. Trzeba ją szybko wyciągnąć :( Quote
Ewanka Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 __Lara napisał(a):Widziałam dziś psinkę, jest w złym stanie :( ma coś okropnego na skórze pod sierścią i do tego guzy na sobie i w sobie :( malawaszka robiła zdjęcia, więc na pewno wklei. Trzeba ją szybko wyciągnąć :( Bardzo smutne wieści ... ja jednak byłam optymistką i miałam nadzieję, że to nic poważnego ... :( Quote
__Lara Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Jest kochana, taka spokojniutka, ale nie wiem, to może z bólu i choroby :( do tego zaropiałe posklejane oczka, serce się kroiło... :( Quote
mala_czarna Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 __Lara napisał(a):Jest kochana, taka spokojniutka, ale nie wiem, to może z bólu i choroby :( do tego zaropiałe posklejane oczka, serce się kroiło... :( Cholera. Nie takich wieści się spodziewałam :( Lara, a te guzy to raczej powazna sprawa? Wet schroniskowy ich nie oglądał?? Quote
malawaszka Posted May 27, 2010 Author Posted May 27, 2010 HA! Kochana _Laro! Niunia jest na Brynowie już :) Baaardzo dziękuję amikat za załatwienie miejsca dla suni :Rose: - aż się popłakałam jak się udało i że nie musiałam jej odprowadzać do boksu :oops: zawiozłam ją na Brynów z myślą, że będzie miała usuwane guzy, badaną skórę itd... ale okazało się niestety, że dodatkowo ma rozbuchaną ciążę urojoną i cycusie napuchnięte od mleka :( więc sterylka i mastektomia w tej chwili nie jest możliwa, została do poniedziałku w klinice bo w sobotę ma być Pani Dr dermatolog więc obejrzy malutką, musi dostać antybiotyk, galastop i co tam będzie potrzebne - operacja będzie możliwa dopiero za miesiąc :mdleje: Uszy też ma zapchane, i jakieś zmiany na poduszeczkach - nie wiem czy długo wędrowała czy od schroniskowego boksu takie jakby napuchnięte i dziwnie chodziła trochę, za to do samochodu wsiadła jak do siebie i od razu zwinęła się na siedzeniu i odpoczywała, za dworze dość często przykucała i posikiwała... ehhh długa droga przed nami :roll: pomożecie? :oops: na szczęście sterylka będzie w ramach kuponu schroniskowego, mastektomia chyba też Jaka jest sunia - w klinice musiałam podać imię - podałam... Julka :oops: :splat: - na pewno ma więcej niż 2 lata, koło 5-6 :niewiem: była spokojna, jakby zrezygnowana, jakby słabo reagująca na otoczenie, jak ją tuliłam to przylegała, ale nie było radości, nie było skakania - taka delikatna Juleczka :oops: Ja jestem jeszcze zszokowana bo pojechałam dziś ją tylko zobaczyć, ale... jak zobaczyłam i jak z nią chodziłam tam po terenie i myslałam jak ja mam ją odprowadzić do boksu... zostawić tam :shake: koszmar... ale udało się i już nigdy nie będzie musiała być w schronisku!!!! Quote
maciaszek Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Ufff... mała już poza schronem :). Super! Mogę ją zostawić na stronie schronu, tylko na kogo i jaki podać namiar? No chyba, że na razie mam ją zdjąć, aż do wyleczenia. Malawaszko? Quote
malawaszka Posted May 27, 2010 Author Posted May 27, 2010 [quote name='mala_czarna']Zdjęcia wstawisz? ładują się coś ślamazarnie na imageshask [quote name='maciaszek']Ufff... mała już poza schronem :). Super! Mogę ją zostawić na stronie schronu, tylko na kogo i jaki podać namiar? No chyba, że na razie mam ją zdjąć, aż do wyleczenia. Malawaszko? jak możesz to zostaw na stronie z info, ze będzie leczona, a namiar na mnie 608 464 683 [email protected] Quote
malawaszka Posted May 27, 2010 Author Posted May 27, 2010 Dzień Dobry jestem Julka i takie ma guzy :( i mleko w sutkach :( Quote
lika1771 Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Sliczna i taka biedna ale dobrze ze bezpieczna Quote
zerduszko Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Kocham ją strasznie :iloveyou: Jest piękna, przepiękna :loveu: Quote
malawaszka Posted May 27, 2010 Author Posted May 27, 2010 zerduszko napisał(a):Kocham ją strasznie :iloveyou: Jest piękna, przepiękna :loveu: to co? w poniedziałek Ci ją przywożę???? :grins: a tak serio - to może ktoś wziąłby ją na tymczas? ona taka fajna i spokojna u mnie będzie musiała siedzieć w klatce, którą zresztą dopiero muszę kupić :shake: wiadomo - lepsze to niż schronisko, ale moje suki nie będą jej kochały na początku :roll: Quote
Bliss Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 pięknotka :loveu: ona szuka DT, DS, kasy? muszę walczyć ze sobą bo zaczynam mieć syndrom zbieracza :roll: - one wszystkie takie cudne, kochane ... edit: razem pisałyśmy :D Quote
Recommended Posts