Jump to content
Dogomania

Jaka sierść na łapach Ci się bardziej podoba?  

71 members have voted

1. 1. Jaka sierść na łapach Ci się bardziej podoba?

• Bujna, gęsta, długa
      39
    • Taka normalna, nie za dużo, nie zamało...
      35
    • Króciutka
      3
    • Obojętne mi to całkowicie
      0
    • Nie mam zdania
      1

Recommended Posts

• Replies 419
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

orsini napisał(a):
ale ja NIE jestem Twoja kolezanka nie zapominaj:))))a znasz jeszcze jakies psy bez wad?:))))))))))

O przepraszam, co też mi przyszło do głowy :lol: – koleżanka :turn-l: , ale rozumiem, że nie masz nic do powiedzenia :shake: ot tak sobie napisałaś, żeby się przyczepić :loveu: – to chyba wyczerpuje temat tej suni :lol: .

Posted

no pewnie ze tak, bo co prawda nie ma psow bez wad, to akurat wg. Ciebie jest to przyklad przeczacy tej teorii, ale OK, masz pelne do tego prawo:)))))))))))))))))))))))

Posted

Celem kontynuowania ciekawego, wątku prezentuję poniżej matematyczny model sznaucera :lol::lol::lol: .

Padła propozycja otworzenia nowego tematu, gdzie ochotnicy mogliby zamieścić zdjęcie swojego sznaucerka i poddać go ocenie innych :loveu: . Znalazłam jednak inne rozwiązanie :p , każdy sam może postawić swojego sznaucerka na stole w domu, no może za wyjątkiem olbrzymów :loveu: , wziąć miarkę do ręki i porównać swojego pupila ze wzorcem :thumbs:.

Mam nadzieję, że admin nie usunie tego obrazka :modla: , jest troszkę większy :cool3: .

Posted

ok, mój nie spełnia... właściwie żaden mój nie spełnia... miniatury wysiadaja na tych jedynkach i dwójkach, a u olbrzyma kąty inne...:cool1:
tylko owłosienie tak jak u tego na rysunku :evil_lol:

Posted

no ja dzieki Bogu takiej miniatury w Polsce NIE widzialam:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

[quote name='marisia']Celem kontynuowania ciekawego, wątku prezentuję poniżej matematyczny model sznaucera :lol::lol::lol: .

Kurcze ,,do czego to juz doszlo :lol: No ja sie boje nawet zabrac do tych pomiarow a jak mi wyjdzie ,ze kundle mam :lol:
Ale pomysl niezly ,skad Ty marisia masz takie fajne dane ?

Posted

Romas napisał(a):
Kurcze ,,do czego to juz doszlo :lol: No ja sie boje nawet zabrac do tych pomiarow a jak mi wyjdzie ,ze kundle mam :lol:
Ale pomysl niezly ,skad Ty marisia masz takie fajne dane ?

Jak kupowałam Larsika w Moskwie, to w wyprawce dostałam książkę autorstwa sędziego Yerusalimski-ego i razem z koleżanką śmiałyśmy się z tego matematycznego modelu :lol: . Oczywiście należy to traktować i ja tak traktuję z lekkim przymrużeniem oka ;) . W przyrodzie ideały wymyślone przez ludzi raczej się nie zdarzają :shake: .

Posted

[quote name='orsini']no ja dzieki Bogu takiej miniatury w Polsce NIE widzialam:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Kto, jak kto ale Panna orsini , osoba z WIELKIM poczuciem humoru, czasem aż nadto, chyba nie traktuje tego modelu zbyt serio :cool3: .

Posted

Zgodnie z życzeniem autora wątku, uzupełniam go o kolejny przykład sznaucerka, opisany wcześniej w temacie ogólnym SZNAUCEROMANIACY:

Mini - Maksi Ya

Czyż ten piesek nie ma formatu zbliżonego do matematycznego modelu :cool3: jest krótki; ładnie kątowany; ładna górna i dolna linia; ładna przedpierś, solidnie zaznaczona; szyja wystarczająco długa z zaznaczonym kłębem; ładnie wysoko osadzony ogon; głowa prawidłowa; jak pies jest krótki to raczej nie może mieć bardzo długiej głowy, bo to najczęściej idzie w parze, mniej więcej długość dłowy to ½ długości grzbietu. Jest to całkiem proporcjonalny piesek :lol: . Dla miłośników amerykanów pewnie ma za mało kudełków na łapkach :shake: , ale budowę ma bardzo ładną :lol: .

Posted

marisia napisał(a):
ładnie wysoko osadzony ogon; .
:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye:
jaja sobie robisz????to jest wysoko osadzony ogon????????????:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye:

Posted

[quote name='orsini']:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye:
jaja sobie robisz????to jest wysoko osadzony ogon????????????:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye:

A wg Panny orsini to, który z powyższych piesków ma właściwie osadzony ogon :cool3: ? U tego kopiowanego pieska wystawiający nie musi nawet podtrzymywać ogonka :evil_lol:, jak często robią wystawcy :evil_lol:.

Posted

to ja się włączę do dyskusji - dla mnie to jest ideał (bez względu na matematyczne wzory, modele i inne upodobania)

co myślicie o tym piesku?

Posted

Ale ma piękną głowę, mmmm Cały jest piękny, ale głowa, miodzio

Zgodnie z życzeniem autora wątku, uzupełniam go o kolejny przykład sznaucerka, opisany wcześniej w temacie ogólnym SZNAUCEROMANIACY:
W sumie to nie prosiłem tylko dałem znać, ale łądnie z Twojej strony ;)

Posted

[quote name='marisia']

A wg Panny orsini to, który z powyższych piesków ma właściwie osadzony ogon :cool3: ? U tego kopiowanego pieska wystawiający nie musi nawet podtrzymywać ogonka :evil_lol:, jak często robią wystawcy :evil_lol:.

Nie wiem jak wg Orsini, ale wg mnie żaden z tych piesków nie ma wysoko osadzonego ogonka.
Wklejam mój ideał

Ma nadzieję,żę widoczna jest wyraźnie różnica w osadzeniu ogonka, a także parę innych cech sprawiających,że ten piesek jest wyjątkowy w moich oczach ...

Posted

[quote name='kreska']
Ma nadzieję,żę widoczna jest wyraźnie różnica w osadzeniu ogonka, a także parę innych cech sprawiających,że ten piesek jest wyjątkowy w moich oczach ...
Dzięki, załapałam :lol:. Mamy w naszym wątku przykład kolejnego ładnego sznucerka :lol: , tym razem amerykańskiego :lol: .
Kreska, przy okazji gratuluję szczeniorków :Cool!::Cool!::Cool!:. Jeśli nie jesteś na mnie bardzo zła, to przyślij mi proszę zdjęcia maluszków, jestem bardzo ciekawa :Cool!: , wiesz, że ojciec mi się bardzo podoba. W sumie dziwne, bo niby preferujemy odmienne typy sznucerów, ale czasem nasze gusta się zbiegają :cool3::cool3::cool3: .

Posted

[quote name='jambi']to ja się włączę do dyskusji - dla mnie to jest ideał (bez względu na matematyczne wzory, modele i inne upodobania)

co myślicie o tym piesku?

Piękny :Cool!: , taki jak lubię :Cool!:.

Posted

[quote name='marisia']Dzięki, załapałam :lol:. Mamy w naszym wątku przykład kolejnego ładnego sznucerka :lol: , tym razem amerykańskiego :lol: .
Kreska, przy okazji gratuluję szczeniorków :Cool!::Cool!::Cool!:. Jeśli nie jesteś na mnie bardzo zła, to przyślij mi proszę zdjęcia maluszków, jestem bardzo ciekawa :Cool!: , wiesz, że ojciec mi się bardzo podoba. W sumie dziwne, bo niby preferujemy odmienne typy sznucerów, ale czasem nasze gusta się zbiegają :cool3::cool3::cool3: .

Kilka fotek dwóch suczek w wieku 5 tygodni jest na www.piwowary.com . Reszta szczeniąt odmówiła wówczas współpracy ... Za tydzień maluchy kończą 7 tygodni i mam nadzieje w przyszły weekend zrobic zdjęcia całego miotu. Wtedy wyślę Ci te fotki na maila.

Posted

[quote name='kreska']Kilka fotek dwóch suczek w wieku 5 tygodni jest na www.piwowary.com . Reszta szczeniąt odmówiła wówczas współpracy ... Za tydzień maluchy kończą 7 tygodni i mam nadzieje w przyszły weekend zrobic zdjęcia całego miotu. Wtedy wyślę Ci te fotki na maila.

Pooglądałam – ładniutkie :lol:, jak się uda resztę sfotografować, to chętnie zobaczę :lol:.

• 3 weeks later...
Posted

Wild Rush's Adonis.. mmmmm piekny piesek :) Sprobuje kiedyś moją tak zrobić;)

A tak poza tym to ile mierzą i waża Wasze miniaturki? bo ta moja jest jakas przerosnieta :lol: ma prawie 37cm i ponad 10kg, a wcale nie jest gruba...