Elitesse Posted August 23, 2006 Posted August 23, 2006 teraz moge sie o Sunnym wypowiedziec bo widzialam go na zywo - faktycznie piesek jest spory ale bez przesady - Olsen mu wzrostem nie ustepowal bardzo ladnie sie prezentuje i w ruchu i statyce ja zauwazylam tylko jedna wade - jego grzbiet nie jest prosty - w ruchu zaokragla sie w koncowej partii Quote
marisia Posted August 27, 2006 Posted August 27, 2006 [quote name='Elitesse']........... bardzo ladnie sie prezentuje i w ruchu i statyce ja zauwazylam tylko jedna wade - jego grzbiet nie jest prosty - w ruchu zaokragla sie w koncowej partii Cieszę się, że podoba Ci się ten piesek a tym mankamentem bym się nie przejmowała, we wzorcu jest napisane : "Zad: Nieznacznie zaokrąglony..." :cool3: Quote
orsini Posted August 27, 2006 Posted August 27, 2006 [quote name='marisia']Cieszę się, że podoba Ci się ten piesek a tym mankamentem bym się nie przejmowała, we wzorcu jest napisane : "Zad: Nieznacznie zaokrąglony..." :cool3: a ta znowu swoje;)))) JA TAM ZDECYDOWANIE JESTEM ZA PROSTYMI PLECAMI, niech sobie wzorzec pisze co chce-maja bys proste i koniec kropka:)))) Quote
marisia Posted August 27, 2006 Posted August 27, 2006 [quote name='orsini']a ta znowu swoje;)))) JA TAM ZDECYDOWANIE JESTEM ZA PROSTYMI PLECAMI, niech sobie wzorzec pisze co chce-maja bys proste i koniec kropka:)))) Natura nie lubi, ani linii, ani kątów prostych :eviltong:, znalazłam z innego źródła jeszcze inny opis potwierdzający tą regułę :loveu: : „ Tułów o grzbiecie krótkim, mocnym, lekko opadającym. Górna linia grzbietu powinna być lekko falista, płynna, utworzona przez pierwszy krąg kłębu, grzbiet i lekko zaokrąglony zad.” :grins: :grins: :grins: Cytat ofkors dotyczy wzorca sznaucera :evil_lol: . Quote
orsini Posted August 27, 2006 Posted August 27, 2006 to sobie marisiu CHoduj takie sznaucerki z falujacym grzbietem:))im wiecej takich na ringach tym lepiej:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
Czarne Gwiazdy Posted August 28, 2006 Author Posted August 28, 2006 Pokażcie mi jeszcze sznaucera z idelną prostą linią grzebietu aż do samego ogona. Quote
Elitesse Posted August 28, 2006 Posted August 28, 2006 czrane takich sznaucerow jest baaardzo duzo :eviltong: Quote
marisia Posted August 28, 2006 Posted August 28, 2006 [quote name='orsini']to sobie marisiu CHoduj takie sznaucerki z falujacym grzbietem:))im wiecej takich na ringach tym lepiej:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Coby dokończyć kwestię górnej linii Tutka, to proszę na poniższym zdjęciu tutkowa górna linia :eviltong: . Tutek na tej fotce ma króciutki włos, więc nic się nie dało, ani ukryć, ani wyeksponować. Nabijanie się z domowych zdjęć, wykonanych pieskom, które są na długim włosie, od ponad miesiąca nie były wystawiane i nie była w związku z tym robiona żadna kosmetyka jest po prostu czystą złośliwością z Twojej strony, ale to już chyba nikogo nie dziwi :niewiem:. Rozumiem, że Twoje psiaki mają super górne linie, jakby połknęły kij od szczotki, nawet jak śpią zwinięte w kłębek :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: . Quote
orsini Posted August 28, 2006 Posted August 28, 2006 marisiu na stoj to i charta angielskiego sprzed 20 lat mozna ustawic, ze bedzie mial proste plecy , a tez ma krotki wlos. Wklej filmik w ruchu pieska zobaczymy jaki on prosciutki:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
marisia Posted August 28, 2006 Posted August 28, 2006 orsini napisał(a):marisiu na stoj to i charta angielskiego sprzed 20 lat mozna ustawic, ze bedzie mial proste plecy , a tez ma krotki wlos. Wklej filmik w ruchu pieska zobaczymy jaki on prosciutki:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: To Ty zaczęłaś oceniać górną linię Tutka na podstawie przypadkowych zdjęć :loveu: , jak chcesz to sama wklej zdjęcia Wiktorka w ruchu i koniecznie łysego :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: , żeby było wyraźnie widać :mad:. Ja swoje psiaki widzę codziennie w różnych sytuacjach i nie mam zastrzeżeń :eviltong: . Natomiast Twoja obsesja na temat prostego grzbietu jest śmieszna :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:. Quote
orsini Posted August 28, 2006 Posted August 28, 2006 marisia napisał(a):Natomiast Twoja obsesja na temat prostego grzbietu jest śmieszna :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:. wole miec obsesje na temat prostych plecow niz tak jak Ty na temat uszu niecietych i ogonkow, a kto ma racje ocenia sedziowie. Gdzie bedziesz wystawiac Tutka???i w jakiej klasie?:)))zglosze do tej samej specjalnie dla Ciebie:))))) Quote
Elitesse Posted August 28, 2006 Posted August 28, 2006 to nie tylko Orsini ma taka obsesje :evil_lol: dla mnie sznaucer musi miec piekna glowe, wydajny ruch i ... proste plecki !! Quote
marisia Posted August 28, 2006 Posted August 28, 2006 orsini napisał(a):wole miec obsesje na temat prostych plecow niz tak jak Ty na temat uszu niecietych i ogonkow, a kto ma racje ocenia sedziowie. Gdzie bedziesz wystawiac Tutka???i w jakiej klasie?:)))zglosze do tej samej specjalnie dla Ciebie:))))) W Poznaniu :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
orsini Posted August 28, 2006 Posted August 28, 2006 oj to sie nie spotkamy niestety bo ja w klasie championow!!!chyba ze z Wektorkiem????:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
marisia Posted August 28, 2006 Posted August 28, 2006 Elitesse napisał(a):to nie tylko Orsini ma taka obsesje :evil_lol: dla mnie sznaucer musi miec piekna glowe, wydajny ruch i ... proste plecki !! Jeszcze pięknie osadzoną długą szyję, długą szlachetną głowę i jeszcze parę innych cech...... :loveu: :loveu: :loveu: Quote
marisia Posted August 28, 2006 Posted August 28, 2006 orsini napisał(a):oj to sie nie spotkamy niestety bo ja w klasie championow!!!chyba ze z Wektorkiem????:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Żartowałam :turn-l: , będę jako widz pilnie przyglądać się pleckom Wiktorka :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
orsini Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 szkoda marisiu, lamiesz mi serce:((((( ale w przyszlym sezonie sie spotkamy gdzies w 1 klasie tak???:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
orsini Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 [quote name='Elitesse']to nie tylko Orsini ma taka obsesje :evil_lol: dla mnie sznaucer musi miec piekna glowe, wydajny ruch i ... proste plecki !! nio wlasnie:))))a nie jakies falujace plery:))))))wiadomo idealow nie ma (tylko marisia widziala przypominam , ze dla niej idealnym wzorcowym sznaucerem jest Silver Rainbow), dlatego trzeba na cos stawiac co sie chce miec super a co gorsze, ja wlasnie dokladnie na to stawiam:))))) Quote
Olivka Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 Wstawiam zdjęcie Fancy w ruchu. Jakie ma plecki ? Być może ja się nie znam :oops: Quote
orsini Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 mi sie filmik nie otwiera:((((ale suczke widzialam na zywo i nie zauwazylam tam plecow wygietych w jakies chinskie S:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Fancy fajna suczka jeszcze ja fajnie pokryc i naprawde....:loveu: :loveu: :loveu: Quote
Olivka Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 Nie otwiera się ? Sprawdzałam u mnie ok, moze nie masz czegoś tam u siebie w kompie? Quote
orsini Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 jestem w kafejce i cos sie tu wiesza:(((( ale mowie widzialam suczke na zywo i mi sie podobala:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: Quote
marisia Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 [quote name='orsini']nio wlasnie:))))a nie jakies falujace plery:))))))wiadomo idealow nie ma (tylko marisia widziala przypominam , ze dla niej idealnym wzorcowym sznaucerem jest Silver Rainbow), dlatego trzeba na cos stawiac co sie chce miec super a co gorsze, ja wlasnie dokladnie na to stawiam:))))) A co Tobie się nie podoba BOB Eurodog Show Tulln 2005 :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: ? Kiedyś Ci się podobała, jest nawet kopiowana – tak jak lubisz :niewiem: . Ja bym ofkors wolała, żeby dodatkowo miała ładnie osadzone całe uszy i cały ogon. :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
orsini Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 marisiu i owszem PODOBA mi sie, i wcale nie dlatego ze jest kopiowana:))))ale to nie jest wzorcowy sznaucer, bo takiego poprostu NIE MA!!!kazdy pies ma wady!Ty pisalas ze ta suka nie ma wad!!!nie ja:))))wiec gratuluje wiedzy kynologicznej:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
marisia Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 orsini napisał(a):marisiu i owszem PODOBA mi sie, i wcale nie dlatego ze jest kopiowana:))))ale to nie jest wzorcowy sznaucer, bo takiego poprostu NIE MA!!!kazdy pies ma wady!Ty pisalas ze ta suka nie ma wad!!!nie ja:))))wiec gratuluje wiedzy kynologicznej:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Nigdy nie napisałam, że uważam się za wybitnego kynologa, ale skoro Ty posiadasz większą wiedzę na ten temat, to oświeć mnie WIELKIE serce i wymień wady tej suczki :modla: :modla: :modla: . Quote
Recommended Posts