Jump to content
Dogomania

Jaka sierść na łapach Ci się bardziej podoba?  

71 members have voted

1. 1. Jaka sierść na łapach Ci się bardziej podoba?

• Bujna, gęsta, długa
      39
    • Taka normalna, nie za dużo, nie zamało...
      35
    • Króciutka
      3
    • Obojętne mi to całkowicie
      0
    • Nie mam zdania
      1

Recommended Posts

Posted

teraz moge sie o Sunnym wypowiedziec bo widzialam go na zywo - faktycznie piesek jest spory ale bez przesady - Olsen mu wzrostem nie ustepowal
bardzo ladnie sie prezentuje i w ruchu i statyce
ja zauwazylam tylko jedna wade - jego grzbiet nie jest prosty - w ruchu zaokragla sie w koncowej partii

• Replies 419
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Elitesse']...........
bardzo ladnie sie prezentuje i w ruchu i statyce
ja zauwazylam tylko jedna wade - jego grzbiet nie jest prosty - w ruchu zaokragla sie w koncowej partii
Cieszę się, że podoba Ci się ten piesek a tym mankamentem bym się nie przejmowała, we wzorcu jest napisane : "Zad: Nieznacznie zaokrąglony..." :cool3:

Posted

[quote name='marisia']Cieszę się, że podoba Ci się ten piesek a tym mankamentem bym się nie przejmowała, we wzorcu jest napisane : "Zad: Nieznacznie zaokrąglony..." :cool3:

a ta znowu swoje;))))
JA TAM ZDECYDOWANIE JESTEM ZA PROSTYMI PLECAMI, niech sobie wzorzec pisze co chce-maja bys proste i koniec kropka:))))

Posted

[quote name='orsini']a ta znowu swoje;))))
JA TAM ZDECYDOWANIE JESTEM ZA PROSTYMI PLECAMI, niech sobie wzorzec pisze co chce-maja bys proste i koniec kropka:))))
Natura nie lubi, ani linii, ani kątów prostych :eviltong:, znalazłam z innego źródła jeszcze inny opis potwierdzający tą regułę :loveu: : „ Tułów o grzbiecie krótkim, mocnym, lekko opadającym. Górna linia grzbietu powinna być lekko falista, płynna, utworzona przez pierwszy krąg kłębu, grzbiet i lekko zaokrąglony zad.” :grins: :grins: :grins:

Cytat ofkors dotyczy wzorca sznaucera :evil_lol: .

Posted

to sobie marisiu CHoduj takie sznaucerki z falujacym grzbietem:))im wiecej takich na ringach tym lepiej:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

[quote name='orsini']to sobie marisiu CHoduj takie sznaucerki z falujacym grzbietem:))im wiecej takich na ringach tym lepiej:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Coby dokończyć kwestię górnej linii Tutka, to proszę na poniższym zdjęciu tutkowa górna linia :eviltong: . Tutek na tej fotce ma króciutki włos, więc nic się nie dało, ani ukryć, ani wyeksponować.

Nabijanie się z domowych zdjęć, wykonanych pieskom, które są na długim włosie, od ponad miesiąca nie były wystawiane i nie była w związku z tym robiona żadna kosmetyka jest po prostu czystą złośliwością z Twojej strony, ale to już chyba nikogo nie dziwi :niewiem:.

Rozumiem, że Twoje psiaki mają super górne linie, jakby połknęły kij od szczotki, nawet jak śpią zwinięte w kłębek :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: .

Posted

marisiu na stoj to i charta angielskiego sprzed 20 lat mozna ustawic, ze bedzie mial proste plecy , a tez ma krotki wlos. Wklej filmik w ruchu pieska zobaczymy jaki on prosciutki:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

orsini napisał(a):
marisiu na stoj to i charta angielskiego sprzed 20 lat mozna ustawic, ze bedzie mial proste plecy , a tez ma krotki wlos. Wklej filmik w ruchu pieska zobaczymy jaki on prosciutki:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

To Ty zaczęłaś oceniać górną linię Tutka na podstawie przypadkowych zdjęć :loveu: , jak chcesz to sama wklej zdjęcia Wiktorka w ruchu i koniecznie łysego :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: , żeby było wyraźnie widać :mad:. Ja swoje psiaki widzę codziennie w różnych sytuacjach i nie mam zastrzeżeń :eviltong: .
Natomiast Twoja obsesja na temat prostego grzbietu jest śmieszna :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:.

Posted

marisia napisał(a):
Natomiast Twoja obsesja na temat prostego grzbietu jest śmieszna :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:.

wole miec obsesje na temat prostych plecow niz tak jak Ty na temat uszu niecietych i ogonkow, a kto ma racje ocenia sedziowie. Gdzie bedziesz wystawiac Tutka???i w jakiej klasie?:)))zglosze do tej samej specjalnie dla Ciebie:)))))

Posted

orsini napisał(a):
wole miec obsesje na temat prostych plecow niz tak jak Ty na temat uszu niecietych i ogonkow, a kto ma racje ocenia sedziowie. Gdzie bedziesz wystawiac Tutka???i w jakiej klasie?:)))zglosze do tej samej specjalnie dla Ciebie:)))))

W Poznaniu :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Elitesse napisał(a):
to nie tylko Orsini ma taka obsesje :evil_lol: dla mnie sznaucer musi miec piekna glowe, wydajny ruch i ... proste plecki !!

Jeszcze pięknie osadzoną długą szyję, długą szlachetną głowę i jeszcze parę innych cech...... :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

orsini napisał(a):
oj to sie nie spotkamy niestety bo ja w klasie championow!!!chyba ze z Wektorkiem????:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Żartowałam :turn-l: , będę jako widz pilnie przyglądać się pleckom Wiktorka :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

[quote name='Elitesse']to nie tylko Orsini ma taka obsesje :evil_lol: dla mnie sznaucer musi miec piekna glowe, wydajny ruch i ... proste plecki !!
nio wlasnie:))))a nie jakies falujace plery:))))))wiadomo idealow nie ma (tylko marisia widziala przypominam , ze dla niej idealnym wzorcowym sznaucerem jest Silver Rainbow), dlatego trzeba na cos stawiac co sie chce miec super a co gorsze, ja wlasnie dokladnie na to stawiam:)))))

Posted

mi sie filmik nie otwiera:((((ale suczke widzialam na zywo i nie zauwazylam tam plecow wygietych w jakies chinskie S:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Fancy fajna suczka jeszcze ja fajnie pokryc i naprawde....:loveu: :loveu: :loveu:

Posted

[quote name='orsini']nio wlasnie:))))a nie jakies falujace plery:))))))wiadomo idealow nie ma (tylko marisia widziala przypominam , ze dla niej idealnym wzorcowym sznaucerem jest Silver Rainbow), dlatego trzeba na cos stawiac co sie chce miec super a co gorsze, ja wlasnie dokladnie na to stawiam:)))))

A co Tobie się nie podoba BOB Eurodog Show Tulln 2005 :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: ?

Kiedyś Ci się podobała, jest nawet kopiowana – tak jak lubisz :niewiem: .
Ja bym ofkors wolała, żeby dodatkowo miała ładnie osadzone całe uszy i cały ogon.
:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

marisiu i owszem PODOBA mi sie, i wcale nie dlatego ze jest kopiowana:))))ale to nie jest wzorcowy sznaucer, bo takiego poprostu NIE MA!!!kazdy pies ma wady!Ty pisalas ze ta suka nie ma wad!!!nie ja:))))wiec gratuluje wiedzy kynologicznej:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

orsini napisał(a):
marisiu i owszem PODOBA mi sie, i wcale nie dlatego ze jest kopiowana:))))ale to nie jest wzorcowy sznaucer, bo takiego poprostu NIE MA!!!kazdy pies ma wady!Ty pisalas ze ta suka nie ma wad!!!nie ja:))))wiec gratuluje wiedzy kynologicznej:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Nigdy nie napisałam, że uważam się za wybitnego kynologa, ale skoro Ty posiadasz większą wiedzę na ten temat, to oświeć mnie WIELKIE serce i wymień wady tej suczki :modla: :modla: :modla: .