dorotak Posted June 19, 2006 Posted June 19, 2006 ToB napisał(a):Co zrobic z bialymi wlosami? Wiem, ze to sa martwe i latwo sie ich pozbyc np na grzbiecie, ale co zrobic jak jest ich pelno na brodzie?? Nie sa cale biale, tylko w kilku miejscach tak po ok 0,5 cm, Probowalem je wyciagnac ale mocno sie trzymaja (wiekszosc) A dlaczego uważasz, że są martwe? Białe to białe - nie musi być martwe. Taki segmentowany włos - częściowo biały, częściowo czarny występuje u pieprzaków. Nie wiem, jak to wygląda u Twojego psiaka, ale na przykład mój Atos ma dużo białych włosów tam, gdzie włos jest miękki (czyli na łapach, głowie). Cały jest "przesiany" na biało. Część tych włosów jest cała biała a część segmentami biała i czarna. Ten włos faktycznie lepiej się trzyma niż twardy na grzbiecie, ale jak się uprzesz, to da się wyrwać ;) Na początku możesz spróbować wyrywać pojedynczo te włoski. Ale jeśli będą odrastały, to ja bym ich nie ruszała. Szkoda pracy ;) Quote
LeCoyotte Posted June 19, 2006 Posted June 19, 2006 Czytalem gdzies, ze martwy wlos traci kolor i robi sie bialy. To by sie nawet zgadzalo, bo Samba miala na ogonie kilkanascie takich calkowicie bialych ( i troche na lapkach), ktore prawie same wypadaly, bez szarpania:lol: Ale te na brodzie trzymaja sie mocno. Zostawie tak jak jest, taka jej uroda ;) Quote
Pasavera Posted June 20, 2006 Posted June 20, 2006 dorotak napisał(a):Na początku możesz spróbować wyrywać pojedynczo te włoski. Ale jeśli będą odrastały, to ja bym ich nie ruszała. Szkoda pracy ;) Mojej Fidze trzeba by było wyrwać chyba całą brodę :lol: a przynajmniej jej większość :evil_lol: Quote
orsini Posted June 20, 2006 Posted June 20, 2006 sadysci z tym skubaniem brody. Pass kiedy slonko kiedy bedziesz miala wakacyjki?:))))) Quote
Pasavera Posted June 20, 2006 Posted June 20, 2006 [quote name='orsini']Pass kiedy slonko kiedy bedziesz miala wakacyjki?:))))) Już niedługo :lol: i zagonię Cię do roboty w końcu :evil_lol: [SIZE="1"]ty mnie też możesz bo się rozleniwiłam już :oops: Quote
orsini Posted June 20, 2006 Posted June 20, 2006 hihhihihi super:)))))) to moze juz zaczne:)))))tylko nie pamietam co , bo cos Ci juz wyslalam, a czegos nie i nie pamietam:)))) Quote
Elitesse Posted June 20, 2006 Posted June 20, 2006 [quote name='Pasavera']Już niedługo :lol: i zagonię Cię do roboty w końcu :evil_lol: ty mnie też możesz bo się rozleniwiłam już :oops: najwyzszy czas :mad: :mad: :diabloti: Quote
Pasavera Posted June 20, 2006 Posted June 20, 2006 Elitesse napisał(a):najwyzszy czas :mad: :mad: :diabloti: :scared: już dzisiaj drugi raz mnie chcą :mad: ... :-o Quote
Elitesse Posted June 20, 2006 Posted June 20, 2006 Pasavera napisał(a)::scared: już dzisiaj drugi raz mnie chcą :mad: ... :-o ja nie ciebie :loveu: a Orsini :) :) :) Quote
madzior_ka Posted June 25, 2006 Posted June 25, 2006 wcześnij była mowa o wzrośnie i wadze waszych miniaturek to ja nbapisze jeszcze jakich wymiarów jest Denis:) więc mój maluch jest mniej więcej po środku wzorca bo wzrostuto on ma 32-33 cm, a waży ok.8-8,5 kg, ale cieszy mnie, że u niego głównie kość wazy bo linie trzyma bardzo ładną (a raczej ja mu trzymnam bo jak by to od niego zależało, to wole nie wiedzieć jak yv wyglądał), nawet keidyś pan w zoologu nas pochwalił i powiedział, z rzadko widzi sie małego psiaka który nie jest zatuczony, a już na pewno nie takiego co ma tak ładną linie:) więc póki wygląda ok to się wagą nie przejmujemy:) Quote
LeCoyotte Posted June 25, 2006 Posted June 25, 2006 moja Samba od kiedy napisalem tutaj o niej po raz pierwszy zaczela sie odchudzac :D tylko nie wiem po co jak byla w sam raz ;) juz schudla 1,5 kg ... i teraz jest za chuda jak na swoj wzorst :shake: Quote
madzior_ka Posted June 25, 2006 Posted June 25, 2006 hm... no widzisz jak kazda dziewczyna dba o linie:) a tak na serio to może teraz na wisone więcej się rusza niż w zimie i trzebaby jej zwiększyć dzienną porcję jedzonka? Quote
LeCoyotte Posted June 25, 2006 Posted June 25, 2006 madzior_ka napisał(a):hm... no widzisz jak kazda dziewczyna dba o linie:) a tak na serio to może teraz na wisone więcej się rusza niż w zimie i trzebaby jej zwiększyć dzienną porcję jedzonka? ona dostaje tyle co zawsze, ale po prostu nie chce jesc! przyjdzie, powącha i raz zje a raz nie, raz polowe. Zmienilem nawet karme na ta, ktora najchetniej jadla (na podstawie eksperymentu:)) i teraz nawet tego niezbyt chce jesc. Ale sie tm nawet nie przejmuje, jesli uwaza ze jej jedzenie nie potrzebne to czemu nie, sama sie nie zaglodzi ;) ok juz koniec na temat jedzenia bo sie offtopic robi i mody nas pogonia :lol: Quote
marisia Posted July 7, 2006 Posted July 7, 2006 Coś zamarła nam ostatnio dyskusja na temat wyglądu sznaucerków. Poniżej do kolekcji 2 bardzo ładne wg mnie sznaucerki mini czarno-srebrne :lol: :lol: :lol: : oraz: Quote
marisia Posted July 7, 2006 Posted July 7, 2006 Elitesse napisał(a):faktycznie ladne :lol: :lol: :lol: Na tym pierwszym zdjęciu to Tmavi Knir Sunny a poniżej jego brat Tmavi Knir Samum: Quote
marisia Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 Warto do naszej kolekcji dołączyć jeszcze tego ślicznego uszatka :lol: :lol: :lol: : Quote
Czarne Gwiazdy Posted July 20, 2006 Author Posted July 20, 2006 Mam pytanie. Widział ktoś MALICE z Tartaku na żywca? :) Quote
Doginka Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 Hi hi hi, a jak Wam się podoba ten pies? Świetnie zaznaczony kłąb, doskonałe kąty i piękna głowa. A o włosie to już nie wspomnę. No i jak pięknie się wystawił(do wiatru)!!! Ale tak poważnie, to co o nim sądzicie? Ja nie znam się na sznaucerach, chociaż czasem go wystawiam. Nie mam hodowli, robię to dla zabawy. Poddaję go Waszej ocenie(tego na dole, a nie na górze!).:Dog_run: Quote
orsini Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 a powaznie to widzialam go na zywo w Sopocie jak BOBa wygral i wtedy sie super prezentowal!!!!gratuluje!!! Quote
marisia Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 Doginka napisał(a): Ale tak poważnie, to co o nim sądzicie? Ja nie znam się na sznaucerach, chociaż czasem go wystawiam. Nie mam hodowli, robię to dla zabawy. Poddaję go Waszej ocenie(tego na dole, a nie na górze!).:Dog_run: Ładny piesek, chociaż ja wolę naturalne z ogonem i uszami :roll: . Oczywiście zdjęcie, to nie wszystko, ale sądzę, że nie dostał BOB-a bezpodstawnie :lol: . Jak na amatorkę to całkiem profesjonalnie jest przygotowany i prezentowany – gratuluję :lol: :lol: :lol: Quote
Czarne Gwiazdy Posted August 10, 2006 Author Posted August 10, 2006 ak na amatorkę to całkiem profesjonalnie jest przygotowanyChyba teraz obraziłaś groomerkę, bo z tego co mi się wydaje przygotowuje go profesjonalista ;) Quote
Doginka Posted August 12, 2006 Posted August 12, 2006 Ostatnie 2 x trymowałam go sama, ale groomerka go trochę poprawiła i oczywiście przygotowała do wystawy. Ja jeszcze muszę się dużo nauczyć, a i tak jak już będę umiała, to nie zrezygnuję z profesjonalistki! :bye: Quote
marisia Posted August 12, 2006 Posted August 12, 2006 Doginka napisał(a):Ostatnie 2 x trymowałam .......... I prawidłowo, właściwa współpraca z groomerką daje dobre rezultaty :lol: . Jak trafiłaś na dobrą specjalistkę od sznaucerów to się jej trzymaj (chyba, że tą groomerką jest sama hodowczyni :cool3: :lol: ), wbrew pozorom przeciętny psi fryzjer wcale nie musi umieć dobrze przygotować sznaucera na wystawy :shake: . Najlepszymi groomerami są jednak hodowcy, którzy siedzą w danej rasie :lol: . Quote
Kora- Posted August 13, 2006 Posted August 13, 2006 Ja lubie jak na łapach ma gęsto ale nie do rpzesady Quote
Recommended Posts