marisia Posted December 9, 2006 Posted December 9, 2006 05-12-2006 [quote name='orsini']wszystkim przeciwnikom zakreconych ogonkow zadaje pytanie: JAK OGON KOPIOWANY MIAL BYC NOSZONY???? do gory tak????to przedluzcie teraz do gory ogon-i co????za chiny ludowe na szabelke nie wyjdzie, wiec o dziwo te poskrecane to sa wlasnie wzorcowe ogonki jakby byly skopiowane tak?:)))))no wlasnie nie pisze o zajeczych 07-12-2006 [quote name='orsini']OCZYWISCIE ZE NIE!!! ot Amryke odkryla:)))))))))))))))))))a co ma piernik do wiatraka???chyba czym innym jest osadzenie ogona a jego noszenie????z takim doswiadczeniem hodowlanym marisiu powinnas to doskonale wiedziec, a nie znowu udawac jakiegos naiwniaka z takimi stwierdzeniami:diabloti: :diabloti: :diabloti: to ja bez doswiadczenia to juz dawno wiem:)))))) [SIZE="4"]Orsini i Ty może odszczekasz te ataki na moje wypowiedzi, sympatyk Cię wypunktował, więc i od Ciebie jakieś słowo przepraszam by się należało :eviltong: :eviltong: :eviltong: . Quote
marisia Posted December 9, 2006 Posted December 9, 2006 Olivka napisał(a):Uszy załamane nieco wyżej nie są poprawne, nie moga wystawać nad linię czoła.Niestety sędziowie przymykają na to oczy :roll: Te załamane powyżej linii głowy, wynikają z wysokiego osadzenia ucha i to jest wg mnie taki sposób noszenia uszu, jak u terierów. Z obserwacji moich wynika, że występuje dużo częściej u miniatur niż u średniaków i olbrzymów, pewnie dlatego, że w USA mini były pomieszane z terierami, to nie ma znaczenia przy uszach kopiowanych a nawet korzystnie optycznie wydłuża głowę - takie wysokie osadzenia ucha, ale przy naturalnie noszonych uszach faktycznie nie jest zgodne ze wzorcem. Lepsze są jednak takie uszy od całkiem stojących, albo takich o nieprawidłowo złamanych małżowinach :roll:. Quote
orsini Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 [quote name='marisia']05-12-2006 07-12-2006 Orsini i Ty może odszczekasz te ataki na moje wypowiedzi, sympatyk Cię wypunktował, więc i od Ciebie jakieś słowo przepraszam by się należało :eviltong: :eviltong: :eviltong: . chyba zartujesz??? sama wkleilas fotki: osadzenie ogona nie ma nic do noszenia-moze byc wysoko osadzony tak i zakrecony, a moze z tylka wyrastac(nisko osadzony) i tez byc zakrecony. I tak samo z ogonkiem prostym. To za co Cie mam przepraszac???:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: Quote
Olivka Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 orsini napisał(a):chyba zartujesz??? sama wkleilas fotki: osadzenie ogona nie ma nic do noszenia-moze byc wysoko osadzony tak i zakrecony, a moze z tylka wyrastac(nisko osadzony) i tez byc zakrecony. I tak samo z ogonkiem prostym. To za co Cie mam przepraszac???:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: Z tym się akurat zgadzam. To czy ogon jest wysoko osadzony, czy nisko nie ma nic z jego predyspozycją do zakręcania, czy noszenia na boku. Natomiast naturalne, terierowo noszone ucho jest wadą u sznaucera, jak dla mnie wygląda to bardzo brzydko :placz:. Quote
orsini Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 oczywiscie:)))ale i ucho jest we wzorcu jak ma byc noszone:)))) Quote
marisia Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 [quote name='Olivka']Z tym się akurat zgadzam. To czy ogon jest wysoko osadzony, czy nisko nie ma nic z jego predyspozycją do zakręcania, czy noszenia na boku. Natomiast naturalne, terierowo noszone ucho jest wadą u sznaucera, jak dla mnie wygląda to bardzo brzydko :placz:. Oczywiście, że osadzenie ogona nie ma związku z tym, czy się ogon skręci, czy pozostanie w kształcie szabelki, ale wcześniej orsini napisała, że prawidłowo noszony do góry "za chiny ludowe na szabelke nie wyjdzie, wiec o dziwo te poskrecane to sa wlasnie wzorcowe ogonki” i to się kłóci z późniejszym jej stwierdzeniem. Co do uszu zgadzam się mam właśnie w domu takie dwa przypadki: prawidłowo osadzone uszy i na teriera. Quote
orsini Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 marisiu to wstaw mi takie zdjecie, zebu ogonek po odcieciu byl postawiony PIONOWO w gore a ogon byl prosty:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: co pionowo sterczacy do gory???ot ciekawostka przyrodnicza:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
marisia Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 [quote name='orsini']marisiu to wstaw mi takie zdjecie, zebu ogonek po odcieciu byl postawiony PIONOWO w gore a ogon byl prosty:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: co pionowo sterczacy do gory???ot ciekawostka przyrodnicza:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Nigdy nie było mowy, jak zwykle precyzyjna w swoich wypowiedziach orsini, o idealnie prostych ogonkach, tylko o tzw. "szabelkach" :eviltong: :eviltong: :eviltong: : Quote
Olivka Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 sympatyk napisał(a):Albo mi sie wydaje albo sama Orsini sobie przeczysz. Raz piszesz: "wszystkim przeciwnikom zakreconych ogonkow zadaje pytanie: JAK OGON KOPIOWANY MIAL BYC NOSZONY???? do gory tak????to przedluzcie teraz do gory ogon-i co????za chiny ludowe na szabelke nie wyjdzie, wiec o dziwo te poskrecane to sa wlasnie wzorcowe ogonki Sympatyku! Z ogonka wysoko osadzonego wyjdzie jak najbardzoej szabelka( moja suczka jest tego przykładem, nosi wysoko ogon, a ma szabelkę) To naprawdę nie zależy od tego czy pies wysoko, czy nisko nosi ogon, raczej od mięśni i ścięgien. Quote
sympatyk Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 Olivko- ale ja nigdy nie twierdzilam inaczej- przytoczony fragment to wypowiedz Orsini, ktora parę postów poźniej negowała związek osadzenia ogonka z jego kształtem:-) Quote
marisia Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 Dziewczyny - ja się z Wami zgadzam :lol: :lol: :lol: , tylko z orsini jest trudno dojść do porozumienia :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: . Quote
Karolina_i_dogi Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 Wreszcie mi się udało i moge się pochwalić moim zwierzakiem z zakręconym ogonkiem. Hazucha ma obecnie 10m-cy. Odbieralismy ją od hodowcy w wieku 7. Ogonek miała już jak małpka. Mojemu lubemu się on strasznie nie podoba i twierdzi że gdyby mógł to by go zlikwidował, a mi... mi się podoba - jest śmieszny. Co prawda pies wygląda z nim mało poważnie i nie pasowałby np. do policjanta, bo bandyci by sie śmiali, ale co tam Oto mój Ciapsonek (zdrobnienie od Haza) http://www.dogomania.pl/gallery/pic4479.html" class="ipsImage" alt=""> Kto mi powie co robę źle, że zdjęcie nie wskakuje w wiadomości? Quote
Olivka Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 Karolina pies jest piękny. Ogonek no cóż zakręca się, ale ladnie go mimo wszystko nosi. Reszta psa super.:lol: Quote
Czarne Gwiazdy Posted December 22, 2006 Author Posted December 22, 2006 Kto mi powie co robę źle, że zdjęcie nie wskakuje w wiadomości?Robisz źle, to, że ten obrazek ma format .jpg, a nie html To jest adres obrazka, ale jest on za duży, żeby go tu umieścić: http://www.dogomania.pl/pics/2006/12/21/1166732403-1826725.jpg Quote
Karolina_i_dogi Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 Dzięki za pomoc i miłe słowa o zwierzaku:lol: W takim razie na razie się poddaję z wklejaniem zdjęć... może po świętach mi się uda... Póki co zapraszam wszystkich do oglądania mojego Ciapsonika do galerii: http://www.dogomania.pl/gallery/210/29/729.html Jest to mój pierwszy w zyciu pies o sierści innej niż krótka. Fryzowanie sprawia mi ogromną przyjemność. Powoli zaopatruję sie w narzędzia:multi: uczę sie instrukcji obsługi sznaucera. Na wiosnę sprobujemy się trochę powystawiać... Już mam tremę. Moja przygoda z tą rasą zaczęłą się raptem 3 m-ce temu. Do tej pory, od 89'r były dogi niemieckie. Przy ringu sznaucerów czuję się jeszcze nieswojo. A z kolei jak zabieram sznaucera i idę pooglądać dogi (byłyśmy razem towarzysko we Wrocłąwiu) to czuję się jak z innej beczki... Ciężkie jest życie;) Pozdr Quote
Czarne Gwiazdy Posted December 22, 2006 Author Posted December 22, 2006 Życzę powodzenia na nowej drodze zycia :D Jeszcze pokochasz sznaucery, zobaczysz! Po jakich rodzicach jest to Twoje cudo? No i na wystawach też życzę powodzenia, może sie kiedyś zobaczymy. Quote
orsini Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 sympatyk napisał(a):Olivko- ale ja nigdy nie twierdzilam inaczej- przytoczony fragment to wypowiedz Orsini, ktora parę postów poźniej negowała związek osadzenia ogonka z jego kształtem:-) i dalej NEGUJE osadzenie ogona ni jak sie ma do ksztaltu ogona tak ciezko to zrozumiec??? jak grochem o sciane normalnie..... Quote
Karolina_i_dogi Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 Rodzicami Hazuchy są: MONA LISA Grasant MAJOR RED DOG Hajko Nerita Kolejne zdjęcia będą za ok 10dni - dziś jątrochę podszykowaliśmy i umówiliśmy się na sesje za tydzień. MAm nadzieję, że się uda. W miarę jak pracujemy z włosem, coraz bardziej mi się ona podoba Quote
sympatyk Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 No dobrze Orsini- z okazji świat miej ostatnie słowo:-) Niech Ci bedzie- zgadzam się ze wszystkim co mówisz i podpisuje się pod tym wszystkimi czterema odnóżami:-) Wesołych Świąt i szcesliwego nowego Roku Tobie i wszystkim uczestnikom forum zyczy sympatyk:-) Quote
orsini Posted December 23, 2006 Posted December 23, 2006 ja tez Wam zycze wszystkiego najlepszego w koncu swieta ida i nawet Begger Lipinskiemu wyslala, to ja moge WAM nie?:)))))):evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
Recommended Posts