Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czas na rozliczenie:

Stan konta na 6 czerwca wynosił +656,85 zł
Wpłaty:

50 zł KubaP
50 zł wizażanki
50 zł Ulka18
50 zł wizażanki
Razem: 856,85 zł

Koszty:
240 zł hotelowanie
4,50 zł odrobaczenie 11 czerwca
4,50 zł odrobaczenie 6 lipiec (bo się nam znów jakieś robale pojawiły :mad: i Aprilka też niestety złapała)
Razem: 249 zł

856,85 zł - 249 zł = 607,85 zł
Stan konta na 6 lipiec wynosi +607,85 zł.

• Replies 348
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie mam jeszcze fotek, bo TZ wciąż gdzieś wybywa gdy Aprilka jest na wybiegu i nie mam z kim fotek zrobić, może jutro się uda.

Zrobiłam natomiast dwa filmiki. Aprilka jak widać nieco nieśmiała, obawia się aparatu, ale sama podchodzi i cieszy się :)

[video=youtube;md3zYbR1YXs]http://www.youtube.com/watch?v=md3zYbR1YXs[/video]

[video=youtube;U4tQyolTaGQ]http://www.youtube.com/watch?v=U4tQyolTaGQ[/video]

Posted

Aprilka to taka ''chcialabym, a boje sie'' panna. Widac, ze chce glaskania, ale jednak troche zamiera w bezruchu. Dobrze, ze sie bawi z takimi wesolymi psiakami jak Abbi i ten/ta czarnulka. Na pewno od nich sie wiele nauczy. Dodam te filmiki na aukcje allegro.

Posted

Ulka18 napisał(a):
Aprilka to taka ''chcialabym, a boje sie'' panna. Widac, ze chce glaskania, ale jednak troche zamiera w bezruchu. Dobrze, ze sie bawi z takimi wesolymi psiakami jak Abbi i ten/ta czarnulka. Na pewno od nich sie wiele nauczy. Dodam te filmiki na aukcje allegro.

Na filmiku to w ogóle bezproblemowe praktycznie psy. No może Aprilka nieco niesmiała. Normalnie aż wierzyc się nie chce, że tak trudno o domy dla całej trójki!!!

Posted

i taka alternatywa... już nie wiem co robić, żeby adopcje w wakacje też ruszyły...

Maleńka Aprilka siedziała wciśnięta w kąt boksu i czekała… Właściwie nie wiemy czy czekała na człowieka, który jej się zgubił, na człowieka, który ją porzucił, a ona nadal w niego wierzyła, czy czekała na kres swych dni i chciała, żeby nastąpił szybko… Jej małe ciałko, zgarbione, wzrok zupełnie obojętny, uszy opuszczone do samej ziemi, ziemi pokrytej śniegiem, to nie uszło uwadze wolontariuszy. Decyzja o pomocy właśnie jej zapadła jednogłośnie. Aprilka opuściła schroniskowy boks i trafiła do hotelu dla psów w potrzebie, gdzie okazało się, że Aprilka nie jest wcale taka malutka! To piesek średniej wielkości, po prostu chciała być niewidoczna. Suczka jest urocza, kudłata a na jej pysiu od czasu do czasu pojawia się nieśmiały uśmiech. Aprilka nie jest typowym pieszczochem- musi nabrać zaufania do człowieka zanim pozwoli się do siebie zbliżyć. Aprilka lubi zabawy z innymi psami. To młoda suczka, już wysterylizowana. Czeka na cierpliwy, wyrozumiały dom, który da jej czas na oswojenie i miejsca i człowieka. Wierzymy, że Aprilka będzie normalnym radosnym psem, trzeba tylko dać jej czas i miłość.

Posted

Swietny tekst Eloise, wypisz, wymaluj cala prawda o Aprilce. Dzieki :Rose:

Dostalam maila, krociutkiego, w sprawie Aprilki. Pani pytala o wiek i wzrost. Moze cos z tego bedzie :kciuki:

Posted

Parę fotek, im późniejsze tym Aprilka się coraz bardziej "rozkręcała", pod koniec to mnie już nawet trącała nosem i wtulała nochal w rękę :razz: Aparat ją bardzo płoszy i trzeba duuużo głasków, aby się troszkę rozluźniła.