Ra_dunia Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Są miejsca nawet w Polsce gdzie psiaki przyjmują za darmo ;) Ja ze swoim na wakacje jeżdżę bez problemu :) W tym roku wybieramy się np do Szwecji. W ogóle zagranicą pies to nie problem - tylko u nas często jakieś problemy robią, albo każą dopłacać. Aprilka na pewno bardzo się otwiera :) to widać po pyszczku. Ona w czasie poprzedniej adopcji była sama w budzie przy domowym ogródku - nie miała stałego kontaktu z ludźmi. A z niej to jak widać straszna przylepa. Tęskniła za towarzystwem - również innych psiaków. Tak mi się przynajmniej wydaje ;) Quote
MagdaNS Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Aprilka ślicznie się uśmiecha na swoich nowych zdjęciach i ma takie piękne Allegro :) Na pewno znajdzie się dobry domek dla niej, tylko teraz czas taki niedobry przez powodzie... Quote
ewexoxo Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Ra_dunia napisał(a):Są miejsca nawet w Polsce gdzie psiaki przyjmują za darmo ;) Ja ze swoim na wakacje jeżdżę bez problemu :) W tym roku wybieramy się np do Szwecji. W ogóle zagranicą pies to nie problem - tylko u nas często jakieś problemy robią, albo każą dopłacać. Aprilka na pewno bardzo się otwiera :) to widać po pyszczku. Ona w czasie poprzedniej adopcji była sama w budzie przy domowym ogródku - nie miała stałego kontaktu z ludźmi. A z niej to jak widać straszna przylepa. Tęskniła za towarzystwem - również innych psiaków. Tak mi się przynajmniej wydaje ;) My jesteśmy ogólnie "fanami" polskich gór czyli Zakopane. Jesteśmy tam z reguły 2 razy w roku i jak się wstępnie dowiadywałam to nie jest nawet źle - za pieska mają stałe stawki w granicach 30 zł/pobyt lub dzienne 10zł/dzień. A najbliższy wyjazd planujemy już z małym kudłatym stworzonkiem :loveu: Quote
Murka Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Aprilka od wczoraj jest w domu i jest bardzo grzeczna. Wczoraj jeszcze się troszkę bała, wiadoma sprawa, ale bardzo chętnie wychodzi na spacerki, nie boi się schodów. Na smyczy chodzi pięknie, jest niemal przyklejona do nóg i cały czas na mnie patrzy :roll: Boi się głośnych gwałtownych dźwięków, ale poza tym to często już macha ogonkiem :) W każdym razie nie ma żadnego lęku przy wchodzeniu do domu, nie boi się schodów, nic nie niszczy, nie wyje, nie dobija się do drzwi, żeby wyjść, pięknie zachowuje czystość. Boi się bardzo Hani więc na razie legowisko ma w łazience, jak się troszkę oswoi to ją przeniesiemy do kuchni. Quote
Ulka18 Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Na smyczy chodzi pięknie, jest niemal przyklejona do nóg i cały czas na mnie patrzyNa taki efekt to niektorzy treserzy pracuja tygodniami. A tu prosze, Aprilka sama utrzymuje kontakt wzrokowy. I to zachowanie czystosci - naprawde psiaki nie przestaja mnie zadziwiac, po miesiacach w jednym boksie, po prostu zachowuja sie jak psy domowe. Hani moze sie bac, bo dziecko inaczej sie zachowuje niz dorosli ma tez inny, wyzszy tembr glosu. Quote
Murka Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 Aprilka pozdrawia z domowych pieleszy :) Jeśli chodzi o chodzenie na smyczy to faktycznie Aprilka chodzi jak po PT. Jak się trochę rozpogodzi i będę mieć TZa na podorędziu to pokażę Wam to na filmiku, bo to jest po prostu niezwykłe. Trzyma się nogi jak przyklejna, spogląda wciąz na mnie, co się wychyli to się sama zatrzymuje, spogląda na mnie i wraca. Quote
majuska Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 zawsze marzyłam o takim grzecznym psie, niestety trafił mi się egzemplarz zupełnie odmienny i niereformowalny....Aprilko dobrze , że udało się Ciebie wyrwać z tego zapyziałego schronu, musiałaś tam katusze przeżywać:shake: Quote
Ulka18 Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Jakie spojrzenie z tego koszyczka :bigcry: Normalnie rozwalające serducho na kawaleczki :fadein: I ten nochal :iloveyou: Aprilka bardzo zle sie czula w boksie, byla niesamowicie wystraszona, skulona, ze strachu warczala. Super, ze jest juz w normalnych warunkach, a sunie, ktora jej ustapila miejsca, moze niedlugo wezmiemy do hoteliku, nie bardzo chce mi sie wierzyc, zeby suka karmila 7 tygodni szczeniaki (od 8.4.). Quote
yoko100 Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 majuska napisał(a):zawsze marzyłam o takim grzecznym psie, niestety trafił mi się egzemplarz zupełnie odmienny i niereformowalny....Aprilko dobrze , że udało się Ciebie wyrwać z tego zapyziałego schronu, musiałaś tam katusze przeżywać:shake: mi sie dwa takie egzemplarze niegrzeczne trafily a tez marzylam o takim spokojnym:D Aprilki wzrok na tym zdjecie jest powalajacy Quote
Ulka18 Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Nie ma chetnych na Aprilke? Dalam ją na wyroznione allegro. Quote
Ra_dunia Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 nadal nie ma domku dla Aprilki? Ślicznie wygląda w domowych pieleszach ;) Quote
Murka Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Nikt się w sprawie Aprilki nie odzywa, ale lepiej dłużej poczekać na odpowiedni domek. Teraz się ładnie zrobiło więc postaram się o nowe reklamowe fotki :) Quote
Ulka18 Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Super, ze beda fotki. Dzisiaj niestety upalnego slonca nie zabraknie. Na domek odpowiedni dla Aprilki bedziemy czekac ile trzeba. Quote
Murka Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Są potencjalni zainteresowani Aprilką Państwo z Warszawy... trzymajcie kciuki :) Quote
Ra_dunia Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Kaskadaffik - masz źle podlinkowane banerki... Apriluś oby domeczek cudny ci się wreszcie trafił! Quote
Murka Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Info będę mieć za jakiś czas, Ci Państwo zgłosili się z metra z ogłoszenia Abbi, pani szuka spokojnego pieska dla rodziców i wspólnie mają podjąć decyzję (póki co Aprilka się spodobała). Abbi niestety - mimo ogromnego zainteresowania - wygląda na to, że została w końcu bez domu, więc też będzie kandydować. O Abbi jestem o tyle spokojna, że jak pójdzie do domku to na pewno nie będzie z nią problemów, a z Aprilką może być różnie, musi trafić do odpowiednich ludzi i odpowiedniego domu. Czekamy na decyzję Państwa. Tymczasem rozliczonko: 643,75 zł pozostałość po Roksance 100 zł wizażanki 100 zł KubaP 20 zł eloise 30 zł Ulka18 0,10 zł pozostałość po Mańce 50 zł Reno2001 Razem: 942,85 zł Koszty: 240 zł hotelowanie 46 zł szczepienia Razem: 286 zł 942,85 zł - 286 zł = 656,85 zł Stan konta na 6 czerwca wynosi +656,85 zł. Quote
Ra_dunia Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 dla Aprilki domek musi być na prawdę odpowiedzialny i cierpliwy. Mam nadzieję, że ten z ogłoszenia właśnie taki będzie ;) Quote
Viris Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 Przepraszam za zwłokę z wpłatą, jutro przeleję 50 zł od wizażanek. Quote
Ulka18 Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 Lepiej poczekac dluzej na domek, niz potem odbierac czy cos w tym stylu. PS. Nie wiem co ta moja wplata taka nierowna :???: Zawsze wplacalam inne kwoty, chyba mnie sciemnilo. Quote
Recommended Posts