Ra_dunia Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 następna nieudana adopcja byłaby na pewno dla Aprilki strasznym przeżyciem. Quote
Reno2001 Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 Kolejni adoptyjący muszą byc świadomi, że Aprilka ma swoje lęki. To nie mogą byc ludzie, którzy oczekuja otwartego na świat, radosnego psa. Byc może Aprilka z biegiem czasu w nowym domu taka się stanie, ale poczatek na bank będzie dośc ciężki. Quote
Ra_dunia Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 na pewno w końcu Aprilka znajdzie wymarzony domek :) Quote
Murka Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 Spotkanie z prowokującym Łatkiem :cool3: Aprilka i Abbi Quote
Reno2001 Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 Jej zdecydowanie dom z drugim, otwartym psem by się zdał. Psiaki tak niesamowicie uczą sie poprzez obserwacje towarzyszy. Quote
Ulka18 Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 Zdecydowanie drugi pies by sie w domu przydal, Aprilka bylaby pewniejsza. Zmienilam aukcje allegro, dodalam nowe zdjecia : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1080396268 Quote
Reno2001 Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 [quote name='Murka']Ta pani z Warszawy się nie odzywa na razie.[/QUOTE] No to niech ta pani żałuje ;) A jak miewa się nasza panna? Bryka z innymi psiakami? Quote
Ulka18 Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 [quote name='Reno2001']A jak miewa się nasza panna? Bryka z innymi psiakami?[/QUOTE] Ja tez chcialam zapytac o Aprilke. Czy juz troche lepiej w relacjach z ludzmi? Quote
kaskadaffik Posted June 24, 2010 Author Posted June 24, 2010 Zapraszamy i na domek Aprilki czekamy :) http://www.dogomania.pl/threads/188041-Dla-Ciebie-Psa-Kota-na-Mielec-i-nie-tylko-do-04.07?p=14927915#post14927915 Quote
Murka Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 Aprilka lubi towarzystwo psów i bardzo fajnie się z nimi dogaduje (nie próbuje rządzić). Wobec ludzi wylewna nie jest, do mnie się cieszy, macha ogonkiem, ewidentnie lubi pieszczoty i głaskanie, jak ją wołam to przychodzi do domu, ale jak nie ma ochoty lub się czegoś wystraszy to nie podejdzie za skarby. Ogólnie jest spokojniejsza odkąd jest w domu. Myślałam, że jak Abbi pojedzie do domku to przeniesiemy Aprilkę do kuchni, ale domek Abbi spalił na panewce więc trzeba będzie trochę poczekać. Quote
Ulka18 Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 Najwazniejsze, ze jest postep, ze Aprilka jest blisko ludzi i ma okazje uczyc sie zachowania w domu. W schronisku to byl klebek nerwow, takze obecne zachowanie Aprilki bardzo cieszy. Quote
Ra_dunia Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 Dokładnie - postępy Aprilki bardzo cieszą :) Jej przyszły domek musi po prostu wykazać się cierpliwością ;) Quote
Ulka18 Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 Aukcja allegro sie skonczyla, wystawie kolejna. A jak nasza bialaska? Rozkreca sie? Quote
Viris Posted July 4, 2010 Posted July 4, 2010 Podnosimy Aprilkę do góry. Jutro przeleję też pieniążki od wizażanek - za lipiec. Przepraszam za te opóźnienia we wpłatach. Quote
Ulka18 Posted July 4, 2010 Posted July 4, 2010 Aprilka nam cos zalegla w hoteliku. Biale pieski powinny miec wziecie, a tu kicha, Abbi tez czeka. Quote
Murka Posted July 4, 2010 Posted July 4, 2010 Postaram się porobić nowe fotki Aprilki z człowiekiem, tylko, że ona się trochę peszy w takich momentach i nie wiem jak to wyjdzie. Ogólnie jest lepiej, na ogrodzie już nie boi się tak kontaktu z człowiekiem, zawołana prawie zawsze podchodzi, daje się głaskać, złapać za obrożę, wchodzi do domu, cieszy się, chce się bawić. Właściwie normalny psiak. Warunek jest tylko taki, że to ja muszę wolać, wszystkich innych ma daleko w poważaniu :roll: A na teściową to nawet warczy! Jak ją teściowa przekupuje smakołykami, to na jeden-dwa dni jest spokój, a potem znowu warczenie (tylko jak teściowa wchodzi do łazienki, gdzie Aprilka rezyduje, w innych wypadkach nie). Taka charakterna panna z tej Aprilki, ale ja za to mogę z nią robić wszystko, TZa też się jakoś specjalnie nie boi. A teściowej nie lubi i już. Może dlatego, że to starsza osoba i się jej z czymś kojarzy z przeszłości, nie mam pojęcia. Coś tam musiało niefajnego spotkać Aprilkę w przeszłości, bo często podsikuje ze strachu nawet jak się ją chce tylko przytrzymać za obrożę i np. poprowadzić. Quote
eloise Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 biedna nasza Aprilka, to chyba typ mojego Foxa, trzeba kochać taką cholerę i już, Fox kocha mnie i jeszcze 2 osoby a inni najlepiej jakby nie istnieli a nawet nas potrafi capnąć Quote
Ra_dunia Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 czyli w sumie Aprilka nie powinna iść do domku gdzie jest starsza osoba. Dobrze wiedzieć :) Wychodzi na to, że najlepsze byłoby młode małżeństwo ;) Quote
Recommended Posts