Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 348
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kolejni adoptyjący muszą byc świadomi, że Aprilka ma swoje lęki. To nie mogą byc ludzie, którzy oczekuja otwartego na świat, radosnego psa. Byc może Aprilka z biegiem czasu w nowym domu taka się stanie, ale poczatek na bank będzie dośc ciężki.

Posted

[quote name='Reno2001']A jak miewa się nasza panna? Bryka z innymi psiakami?[/QUOTE] Ja tez chcialam zapytac o Aprilke. Czy juz troche lepiej w relacjach z ludzmi?

Posted

Aprilka lubi towarzystwo psów i bardzo fajnie się z nimi dogaduje (nie próbuje rządzić). Wobec ludzi wylewna nie jest, do mnie się cieszy, macha ogonkiem, ewidentnie lubi pieszczoty i głaskanie, jak ją wołam to przychodzi do domu, ale jak nie ma ochoty lub się czegoś wystraszy to nie podejdzie za skarby. Ogólnie jest spokojniejsza odkąd jest w domu. Myślałam, że jak Abbi pojedzie do domku to przeniesiemy Aprilkę do kuchni, ale domek Abbi spalił na panewce więc trzeba będzie trochę poczekać.

Posted

Najwazniejsze, ze jest postep, ze Aprilka jest blisko ludzi i ma okazje uczyc sie zachowania w domu. W schronisku to byl klebek nerwow, takze obecne zachowanie Aprilki bardzo cieszy.

Posted

Postaram się porobić nowe fotki Aprilki z człowiekiem, tylko, że ona się trochę peszy w takich momentach i nie wiem jak to wyjdzie.

Ogólnie jest lepiej, na ogrodzie już nie boi się tak kontaktu z człowiekiem, zawołana prawie zawsze podchodzi, daje się głaskać, złapać za obrożę, wchodzi do domu, cieszy się, chce się bawić. Właściwie normalny psiak. Warunek jest tylko taki, że to ja muszę wolać, wszystkich innych ma daleko w poważaniu :roll: A na teściową to nawet warczy! Jak ją teściowa przekupuje smakołykami, to na jeden-dwa dni jest spokój, a potem znowu warczenie (tylko jak teściowa wchodzi do łazienki, gdzie Aprilka rezyduje, w innych wypadkach nie).
Taka charakterna panna z tej Aprilki, ale ja za to mogę z nią robić wszystko, TZa też się jakoś specjalnie nie boi. A teściowej nie lubi i już. Może dlatego, że to starsza osoba i się jej z czymś kojarzy z przeszłości, nie mam pojęcia.

Coś tam musiało niefajnego spotkać Aprilkę w przeszłości, bo często podsikuje ze strachu nawet jak się ją chce tylko przytrzymać za obrożę i np. poprowadzić.

Posted

biedna nasza Aprilka, to chyba typ mojego Foxa, trzeba kochać taką cholerę i już, Fox kocha mnie i jeszcze 2 osoby a inni najlepiej jakby nie istnieli a nawet nas potrafi capnąć