agusiazet Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 No to i ja dołączam się do trzymania kciuków za Aprilkowy domek!!! Quote
Ra_dunia Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 no właśnie...? Jak długo mamy mieć kciuki zaciśnięte? ;) Quote
Ulka18 Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Jak długo mamy mieć kciuki zaciśnięte? Juz mozecie puscic :fadein: Kciuki pomogly, wizyta wypadla dobrze. Aprilka zamieszka w jednym domu z Charlsem :klacz: Quote
karolciasz28 Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 [quote name='Ulka18']Juz mozecie puscic :fadein: Kciuki pomogly, wizyta wypadla dobrze. Aprilka zamieszka w jednym domu z Charlsem :klacz: Hurrra!!!!!!:bigcool::bigcool::bigcool::bigcool::bigcool::sweetCyb::laola::laola: Quote
halcia Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Hurra! Super!A tesciowa w tym domku jest?:evil_lol::diabloti: Quote
karolciasz28 Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 halcia napisał(a):Hurra! Super!A tesciowa w tym domku jest?:evil_lol::diabloti: :razz::razz::razz::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti: Quote
monikapf Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 :lol:SUPER :) a wiadomo coś więcej o nowym domku Quote
Ulka18 Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Mam relacje z wizyty przeadopcyjnej, jest to rodzina 'podrecznikowa' mieszkajaca w duzym domu z ogrodem. Maja doswiadczenie z psami po przejsciach, ich rodzice maja 2 psy adoptowane. Sa gotowi poswiecic czas i wlozyc wysilek w wyprowadzenie psiakow na prosta. Bardzo czekaja na nasze dwa bialo-rude mielczaki. Wizyta poadopcyjna juz jest zaklepana. Quote
eloise Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 WOW :) super wiadomość :) pakuj się Aprilka :) ale ci ciotki zgotowały niespodziankę :) Quote
agusiazet Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Superowo!!! Śliczna Aprilka ma własny domek i kolegę! Quote
kaskadaffik Posted August 27, 2010 Author Posted August 27, 2010 Ale fajnie, że wszystko się tak układa :) a ja nie doczytałam, ten domek to 'U nas'? Zapraszam też tutaj :) http://www.dogomania.pl/threads/191547-Zabawki-ciuszki-psie-kocie-co-tu-nie-ma-!!na-Mielec-06.09-%29 Quote
Murka Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Fajnie, że Aprilka trafi do sprawdzonego i pewnego domku. Dla niedoświadczonych ludzi mogłaby stanowić problem. Mimo, że jest z nią dużo lepiej niż na początku, na ogrodzie to w zasadzie już normalny pies, odkąd zamieszkała w kuchni przestała się nawet chować pod garaż (robiła tak, gdy np. znikałam jej z pola widzenia lub się czegoś wystraszyła). Reaguje też już na wołanie teściowej i często przychodzi na nie. W domu natomiast wystarczy jakiś dźwięk, Hania przebiegnie itp. a Aprilka daje nogę. Często zdarza się jej dodatkowo posiusiać lub zrobić koopkę ze strachu. Trzeba do niej cierpliwej i delikatnej ręki, ona bardzo boi się krzyku, gwałtownych gestów itp. Plus jest taki, że jest naprawdę bardzo grzeczna (zero niszczenia, wycia itd.) i łagodniutka. Quote
Ulka18 Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 Wszystko napisze dokladnie do przyszlych panstwa Aprilki. Mam nadzieje, ze smialy Charles jej pomoze sie zsocjalizowac i zapomniec. Quote
karolciasz28 Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 Dziewczyna pewnie spakowana :) Aprilko mamy nadzieją że kolega pomoże i będziesz kochanym, przytulakiem;);) Quote
Murka Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 Aprilka się już zaklimatyzowała w kuchni, ale ewakuuje się z niej jak tylko się coś dzieje, wystarczy zwykłe pacanie much packą... No i nadal boi się aparatu ;) Za to potrafi już "dać głos" jak się ktoś obcy pojawi, zwłaszcza gdy jest na ogrodzie, ale w domu też. Fajnie, że już przestała bać się Łatka, bo cały czas była wojna o posłanie. Ten mały zadziora warczał na nią ilekroć zbliżyla się do któregoś z koszyka (postawione były obok siebie) lub jego zabawki. Rozstawiłam koszyki, ale Łatek spał raz w jednym, raz w drugim a Aprilka nadal leżała na linoleum. No więc zamiast jednego kosza położyłam po prostu kocyk na podłodze tam, gdzie zawsze Aprilka siedziała/leżała. No i się przyjęło, bo choć Łatek łobuz nawet na ten koc musiał pokazowo się załadować, to Aprilka z niego korzysta, a co więcej czasem hycnie też do koszyczka i potrafi warczeć na Łatka (!!!). Ale po chwili i tak mu ustępuje... Na teściową warczy nieustannie, a nawet szczeka gdy ja jestem w pobliżu (czuje się wtedy chyba ważniejsza). Nie pomagają ani smakołyki od teściowej, ani czułe słówka, ani głaski, ani moja nagana słowna. Postęp jest natomiast taki, że Aprilka wraca z ogrodu do domu zawołana przez teściową. Także jest szansa, że za ok. pół roku przestanie warczeć :eviltong: Na szczęście nie będziemy tak długo czekać :) [IMG]http://i56.tinypic.com/17d4t3.jpg[/IMG] [IMG]http://i52.tinypic.com/2jeo1ug.jpg[/IMG] [IMG]http://i56.tinypic.com/rmobgg.jpg[/IMG] Quote
Ulka18 Posted September 4, 2010 Posted September 4, 2010 Aprilka bedzie mieszkac u ludzi w srednim wieku, takze nie powinno byc problemow z tesciowa. Poza tym Charles ja pewnie rozrusza. Quote
kaskadaffik Posted September 4, 2010 Author Posted September 4, 2010 Oby szybciutko się do nowych pańciów przekonała, ale jej się udało teraz w domku mieszkać :) :) Quote
yoko100 Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 [URL]http://www.dogomania.pl/threads/192132-MEGA-WYPASIONY-BAZAR-różności-wszelakie-do-18.09.-godz-23.00-na-mieleckie-psiaki/page9[/URL] zapraszam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Murka Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 Ponudzę rozliczeniem... [B]Stan konta na 5 sierpień wynosił +417,85 zł Wpłaty:[/B] 50 zł Ulka18 50 zł Reno2001 60 zł KubaP 40 zł eloise [B]Razem: 617,85 zł[/B] [B]Koszty:[/B] 300 zł hotelowanie 5 zł sesja foto [B]Razem: 305 zł[/B] 617,85 zł - 305 zł = 312,85 zł [COLOR=Red][B]Stan konta na 4 wrzesień wynosi +312,85 zł.[/B][/COLOR] Quote
Recommended Posts