mysza 1 Posted May 17, 2010 Author Posted May 17, 2010 Tora&Faro napisał(a):Ciekawe jak tam wizyta.... Nieźle ;) Mieszkanie tuż przy parku, nieduże ale jest też dom niedaleko Kampinosu (zapomniałam nazwy miejscowości); dom się wykańcza w środku, więc i z ewentualnym niszczeniem nie będzie problemu ;), bo meble na razie podstawowe. Pani na emeryturze, ma dużo czasu dla psa, a teraz będą dużo czasu spędzać w Kampinosie. Pax będzie oczywiście w domu, bo chodzi im o psa do towarzystwa. Jest jeszcze dorosły syn. W domu był psiak, który żył 16 lat i 7 miesięcy- nieduży kundelek Cezar. Państwo przez lata mieszkali we Francji, ale już wrócili na dobre. Teraz mają zrobić zakupy- karmę, posłanie, miski, zabawki i smakołyki i w czwartek mamy się umówić na przekazanie psiaka i podpisanie umowy. Boję się tylko o zostawanie w domu, bo to wolny duch ;) i na zamknięcie może różnie reagować, na początku mają testować jego zachowanie wychodząc na kilka minut, mają też zostawiać go ze smakołykami. Wychodzić ma w szelkach, wszystko w temacie ucieczek omówione ;) Mogę go odwiedzać jeśli zechcę :loveu: i dobrze, bo będę tęsknić. Quote
Tora&Faro Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 mysza 1 napisał(a):Nieźle ;) Mieszkanie tuż przy parku, nieduże ale jest też dom niedaleko Kampinosu (zapomniałam nazwy miejscowości); dom się wykańcza w środku, więc i z ewentualnym niszczeniem nie będzie problemu ;), bo meble na razie podstawowe. Pani na emeryturze, ma dużo czasu dla psa, a teraz będą dużo czasu spędzać w Kampinosie. Pax będzie oczywiście w domu, bo chodzi im o psa do towarzystwa. Jest jeszcze dorosły syn. W domu był psiak, który żył 16 lat i 7 miesięcy- nieduży kundelek Cezar. Państwo przez lata mieszkali we Francji, ale już wrócili na dobre. Teraz mają zrobić zakupy- karmę, posłanie, miski, zabawki i smakołyki i w czwartek mamy się umówić na przekazanie psiaka i podpisanie umowy. Boję się tylko o zostawanie w domu, bo to wolny duch ;) i na zamknięcie może różnie reagować, na początku mają testować jego zachowanie wychodząc na kilka minut, mają też zostawiać go ze smakołykami. Wychodzić ma w szelkach, wszystko w temacie ucieczek omówione ;) Mogę go odwiedzać jeśli zechcę :loveu: i dobrze, bo będę tęsknić. Ojej...czyli Pax ma domek:loveu::loveu::loveu: czułam że to będzie dobra wiadomość....czy wolno się cieszyć?;) Quote
mysza 1 Posted May 17, 2010 Author Posted May 17, 2010 Tora&Faro napisał(a):Ojej...czyli Pax ma domek:loveu::loveu::loveu: czułam że to będzie dobra wiadomość....czy wolno się cieszyć?;) Nie za bardzo, bo gdyby coś było nie tak w mieszkaniu to nie chcę, żeby się męczył i go zabiorę ;) Quote
Tora&Faro Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 Oki...w takim razie wstrzymuję się z radochą;):) Quote
mala_czarna Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 mysza 1 napisał(a):Nie za bardzo, bo gdyby coś było nie tak w mieszkaniu to nie chcę, żeby się męczył i go zabiorę ;) Mysza!!! Przestań czarnowidztwo uprawiać! :p Quote
*Gajowa* Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 mysza 1 napisał(a):Nie za bardzo, bo gdyby coś było nie tak w mieszkaniu to nie chcę, żeby się męczył i go zabiorę ;) Jestem dobrej myśli... Pax bardzo lubi towarzystwo człowieka i chce być obiektem jego zainteresowania i jeżeli Państwo poświęcą mu czas powinien być szczęsliwy. Quote
mysza 1 Posted May 17, 2010 Author Posted May 17, 2010 *Gajowa* napisał(a):Jestem dobrej myśli... Pax bardzo lubi towarzystwo człowieka i chce być obiektem jego zainteresowania i jeżeli Państwo poświęcą mu czas powinien być szczęsliwy. Mam taką nadzieję :) Quote
Ewa Marta Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 mala_czarna napisał(a):Mysza!!! Przestań czarnowidztwo uprawiać! :p No właśnie! Nawet, jeśłi nie mieszkał w mieszkaniu i na początku był zaniepokojony, to musisz mu dac szansę. najważniejsze, że prawie stale będzie miał człowieka obok siebie! Bardzo się cieszę, bo to super psiak!!! Quote
Atomowka Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 Rewelacja, Pax zasłużył na ukochanego ludzia. Oby do czwartku a potem miejmy nadzieję, już z górki Quote
beka Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Mysza a może go jeszcze zachipowac, Dom w Kampinosie ogrodzony?? Quote
3 x Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 [quote name='beka']Mysza a może go jeszcze zachipowac, Dom w Kampinosie ogrodzony?? dokładnie zaczipowac go Quote
Kociabanda2 Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Bardzo się cieszę, że Pax ma szansę na domek :multi: Oby wszystko poszło dobrze i by Pax czuł się dobrze w mieszkaniu. Trzymam kciuki! Quote
mysza 1 Posted May 18, 2010 Author Posted May 18, 2010 beka napisał(a):Mysza a może go jeszcze zachipowac, Dom w Kampinosie ogrodzony?? Ogrodzony, zresztą na początku zabroniłam puszczać luzem. Zachipować mają Ci Państwo, myslicie żeby to zrobić na mnie na razie? Quote
3 x Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 mysza 1 napisał(a):Ogrodzony, zresztą na początku zabroniłam puszczać luzem. Zachipować mają Ci Państwo, myslicie żeby to zrobić na mnie na razie? pozniejsze przepeisanie to pewnie dodatkowy koszt ? ale tez nie ma co zmuszac ludzi zeby czipowali swojego psa na jego poprzedniego opiekuna - taki brak zaufania ale z drugiej strony ludzie sa rózni i jakby sie miało coś stac z Paxem i dzwoniliby do nich a oni mieliby go gdzoies to wówczas zbawieniem byłby czip na mysze Quote
mysza 1 Posted May 18, 2010 Author Posted May 18, 2010 Nie strasz, i tak się denerwuję. Ale, wg mnie powinyśmy wszystkie nasze psy chipowac na nas. Tak na wszelki wypadek. Quote
3 x Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 mysza 1 napisał(a):Nie strasz, i tak się denerwuję. Ale, wg mnie powinyśmy wszystkie nasze psy chipowac na nas. Tak na wszelki wypadek. tez mam takie zdanie ale chcialam byc obiektywna ;) Quote
Ewanka Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Też myślę, że chipować na myszę, bo to w życiu różnie bywa ... no i trochę się martwię, że to mieszkanie ... Paxik wolnym psem jest ... a jaki Pani prowadzi tryb życia, domatorka, czy wręcz przeciwnie ... sam wiek jeszcze o niczym nie świadczy, wiem coś o tym ;) Quote
mysza 1 Posted May 18, 2010 Author Posted May 18, 2010 Wstawiam zaległe skany z leczenia Paxa. Nie wstawię, bo imageshack robi takie wielkie a fotosik wcale. Moze w domu się uda. Pani mówiła, że Pax sporadycznie byłby sam, raczej aktywna ale chciałaby go zabierać na spacery, wycieczki i takie tam. Quote
mala_czarna Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Ewanka napisał(a):Też myślę, że chipować na myszę, bo to w życiu różnie bywa ... no i trochę się martwię, że to mieszkanie ... Paxik wolnym psem jest ... ;) E tam, nie przesadzałabym. Żadna z nas nie wie jakie Pax dotąd wiódł życie - czy w domku z ogródkiem czy w mieszkaniu w bloku. Nie ma się co tak nastawiać, bo musiałybyśmy trzymać psy w hotelikach do końca ich psiego żywota. Quote
Ewanka Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 mala_czarna napisał(a):E tam, nie przesadzałabym. Żadna z nas nie wie jakie Pax dotąd wiódł życie - czy w domku z ogródkiem czy w mieszkaniu w bloku. Nie ma się co tak nastawiać, bo musiałybyśmy trzymać psy w hotelikach do końca ich psiego żywota. Masz dużo racji ... pocieszające jest to, że Pani prowadzi aktywny tryb życia. Trzymam mocno kciuki :) Quote
Estrella Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Miałam kilka stron do nadrobienia, ale już przeczytałam i strasznie się cieszę, że mój ulubieniec ma szansę na nowy domek :lol: Też 3mam kciuki za Paxa :) Quote
Recommended Posts