Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 469
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tora&Faro napisał(a):
Ciekawe jak tam wizyta....

Nieźle ;)
Mieszkanie tuż przy parku, nieduże ale jest też dom niedaleko Kampinosu (zapomniałam nazwy miejscowości); dom się wykańcza w środku, więc i z ewentualnym niszczeniem nie będzie problemu ;), bo meble na razie podstawowe.
Pani na emeryturze, ma dużo czasu dla psa, a teraz będą dużo czasu spędzać w Kampinosie. Pax będzie oczywiście w domu, bo chodzi im o psa do towarzystwa. Jest jeszcze dorosły syn.

W domu był psiak, który żył 16 lat i 7 miesięcy- nieduży kundelek Cezar.
Państwo przez lata mieszkali we Francji, ale już wrócili na dobre.

Teraz mają zrobić zakupy- karmę, posłanie, miski, zabawki i smakołyki i w czwartek mamy się umówić na przekazanie psiaka i podpisanie umowy.

Boję się tylko o zostawanie w domu, bo to wolny duch ;) i na zamknięcie może różnie reagować, na początku mają testować jego zachowanie wychodząc na kilka minut, mają też zostawiać go ze smakołykami.

Wychodzić ma w szelkach, wszystko w temacie ucieczek omówione ;)
Mogę go odwiedzać jeśli zechcę :loveu: i dobrze, bo będę tęsknić.

Posted

mysza 1 napisał(a):
Nieźle ;)
Mieszkanie tuż przy parku, nieduże ale jest też dom niedaleko Kampinosu (zapomniałam nazwy miejscowości); dom się wykańcza w środku, więc i z ewentualnym niszczeniem nie będzie problemu ;), bo meble na razie podstawowe.
Pani na emeryturze, ma dużo czasu dla psa, a teraz będą dużo czasu spędzać w Kampinosie. Pax będzie oczywiście w domu, bo chodzi im o psa do towarzystwa. Jest jeszcze dorosły syn.

W domu był psiak, który żył 16 lat i 7 miesięcy- nieduży kundelek Cezar.
Państwo przez lata mieszkali we Francji, ale już wrócili na dobre.

Teraz mają zrobić zakupy- karmę, posłanie, miski, zabawki i smakołyki i w czwartek mamy się umówić na przekazanie psiaka i podpisanie umowy.

Boję się tylko o zostawanie w domu, bo to wolny duch ;) i na zamknięcie może różnie reagować, na początku mają testować jego zachowanie wychodząc na kilka minut, mają też zostawiać go ze smakołykami.

Wychodzić ma w szelkach, wszystko w temacie ucieczek omówione ;)
Mogę go odwiedzać jeśli zechcę :loveu: i dobrze, bo będę tęsknić.

Ojej...czyli Pax ma domek:loveu::loveu::loveu:
czułam że to będzie dobra wiadomość....czy wolno się cieszyć?;)

Posted

Tora&Faro napisał(a):
Ojej...czyli Pax ma domek:loveu::loveu::loveu:
czułam że to będzie dobra wiadomość....czy wolno się cieszyć?;)

Nie za bardzo, bo gdyby coś było nie tak w mieszkaniu to nie chcę, żeby się męczył i go zabiorę ;)

Posted

mysza 1 napisał(a):
Nie za bardzo, bo gdyby coś było nie tak w mieszkaniu to nie chcę, żeby się męczył i go zabiorę ;)

Jestem dobrej myśli... Pax bardzo lubi towarzystwo człowieka i chce być obiektem jego zainteresowania i jeżeli Państwo poświęcą mu czas powinien być szczęsliwy.

Posted

*Gajowa* napisał(a):
Jestem dobrej myśli... Pax bardzo lubi towarzystwo człowieka i chce być obiektem jego zainteresowania i jeżeli Państwo poświęcą mu czas powinien być szczęsliwy.

Mam taką nadzieję :)

Posted

mala_czarna napisał(a):
Mysza!!! Przestań czarnowidztwo uprawiać! :p

No właśnie! Nawet, jeśłi nie mieszkał w mieszkaniu i na początku był zaniepokojony, to musisz mu dac szansę. najważniejsze, że prawie stale będzie miał człowieka obok siebie! Bardzo się cieszę, bo to super psiak!!!

Posted

beka napisał(a):
Mysza a może go jeszcze zachipowac,
Dom w Kampinosie ogrodzony??

Ogrodzony, zresztą na początku zabroniłam puszczać luzem.
Zachipować mają Ci Państwo, myslicie żeby to zrobić na mnie na razie?

Posted

mysza 1 napisał(a):
Ogrodzony, zresztą na początku zabroniłam puszczać luzem.
Zachipować mają Ci Państwo, myslicie żeby to zrobić na mnie na razie?

pozniejsze przepeisanie to pewnie dodatkowy koszt ?
ale tez nie ma co zmuszac ludzi zeby czipowali swojego psa na jego poprzedniego opiekuna - taki brak zaufania
ale z drugiej strony ludzie sa rózni i jakby sie miało coś stac z Paxem i dzwoniliby do nich a oni mieliby go gdzoies to wówczas zbawieniem byłby czip na mysze

Posted

mysza 1 napisał(a):
Nie strasz, i tak się denerwuję.
Ale, wg mnie powinyśmy wszystkie nasze psy chipowac na nas. Tak na wszelki wypadek.

tez mam takie zdanie
ale chcialam byc obiektywna ;)

Posted

Też myślę, że chipować na myszę, bo to w życiu różnie bywa ...

no i trochę się martwię, że to mieszkanie ... Paxik wolnym psem jest ...

a jaki Pani prowadzi tryb życia, domatorka, czy wręcz przeciwnie ...

sam wiek jeszcze o niczym nie świadczy, wiem coś o tym ;)

Posted

Wstawiam zaległe skany z leczenia Paxa. Nie wstawię, bo imageshack robi takie wielkie a fotosik wcale. Moze w domu się uda.

Pani mówiła, że Pax sporadycznie byłby sam, raczej aktywna ale chciałaby go zabierać na spacery, wycieczki i takie tam.

Posted

Ewanka napisał(a):
Też myślę, że chipować na myszę, bo to w życiu różnie bywa ...

no i trochę się martwię, że to mieszkanie ... Paxik wolnym psem jest ...

;)

E tam, nie przesadzałabym. Żadna z nas nie wie jakie Pax dotąd wiódł życie - czy w domku z ogródkiem czy w mieszkaniu w bloku. Nie ma się co tak nastawiać, bo musiałybyśmy trzymać psy w hotelikach do końca ich psiego żywota.

Posted

mala_czarna napisał(a):
E tam, nie przesadzałabym. Żadna z nas nie wie jakie Pax dotąd wiódł życie - czy w domku z ogródkiem czy w mieszkaniu w bloku. Nie ma się co tak nastawiać, bo musiałybyśmy trzymać psy w hotelikach do końca ich psiego żywota.

Masz dużo racji ... pocieszające jest to, że Pani prowadzi aktywny tryb życia. Trzymam mocno kciuki :)