mysza 1 Posted May 29, 2010 Author Posted May 29, 2010 W piątek odwiedziłam Paxika :loveu: Powitał mnie radośnie, skakał, cieszył się:loveu:, chyba mnie pamięta. Jest bardzo fajnym psiakiem, grzecznym, wesołym, umie się przystosować do mieszkania w mieście, nauczył się już jeździć windą, nie boi się balkonu. Codziennie chodzi na kilka długich, godzinnych spacerów, lubi wchodzić do fontanny:evil_lol: Państwo mają ciekawe spostrzeżenia na jego temat: - Pax nie siada:crazyeye:; stoi albo leży, nawet próbowałam go posadzić ale od razu się kładzie. Nie mam pojęcia z czego to wynika. - kiedy jest głodny albo chce mu się pić, robi się nerwowy, nawet delikatnie podgryza za rękawy ;), robi tak tez kiedy jest zmęczony po długim spacerze W związku z tym karmiony jest 3 razy dziennie - na pewno nie ma dobrej kondycji, nie jest typem długodystansowca, zauważyłyśmy to już z Gajową, po kilku minutach zabaw się kładzie W najbliższych dniach będzie wizyta u weterynarza, zobaczymy czy jest powód do niepokoju, oby nie - na działce nie goni kotów, wzajemnie się olewają - bywa psem obronnym, zwłaszcza jak wyłania się jakiś typ w kapturze - jak tylko poczuje głód idzie do śmietnika coś przekąsić, to samo na spacerach, jak jest syty nie grzebie w śmieciach - nie lubi samochodów, zwłaszcza diesla, złe wspomnienia chyba Jak widać dawne życie pozostawiło ślady... Ogólnie to bardzo przyjacielski psiak, lubi mieć swój swiat ale docenia też towarzystwo człowieka. Bardzo lubi zakopywać smakołyki, na działce zakopał kość, następnego dnia odkopał, sprawdził czy tam jest i znowu zakopał:loveu:, ja przyniosłam w prezencie ucho, zjadł połowę, potem chciał zakopać w rogu pokoju a kiedy się nie udało, poszedł na balkon do doniczek z kwiatami:evil_lol: Fajny jest bardzo, mam fotki ale dzisiaj juz nie wstawię. Quote
beka Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Rozumiem, że zaczniesz spać spokojnie ;) Warto czekać na ten wymarzony domek Quote
Ewa Marta Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 No to się Paxikowi udał domek:-) Fantastycznie się czyta relację z wizyty Mysza:-) Quote
mysza 1 Posted May 30, 2010 Author Posted May 30, 2010 To jeszcze dorzucę fotki ;) Lecęęęęęęęę: Ulubiona piłeczka: Quote
mysza 1 Posted May 30, 2010 Author Posted May 30, 2010 Z uszkiem ;) Próba znalezienia odpowiedniej doniczki do zakopania ucha:evil_lol: Quote
Ewanka Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Fantastyzny psiak ... cieszę się, że Chłopak ułożył sobie życie :multi: Quote
mysza 1 Posted May 30, 2010 Author Posted May 30, 2010 ronja napisał(a):super fotki:) Pax szczęściarz Zniknęła ta z doniczkami... dziwne. Quote
3 x Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 kurcze jaki on śliczny :) tylko szkoda ze taki dług po nim został :( Quote
mysza 1 Posted May 30, 2010 Author Posted May 30, 2010 [quote name='3 x']kurcze jaki on śliczny :) tylko szkoda ze taki dług po nim został :( Mój portfel też bardzo żałuje ;) ale najważniejsze, że jest szczęśliwy. Quote
*Gajowa* Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 Śliczny, szczęśliwy Paxik... jak miło ogląda się takie fotki. Quote
mysza 1 Posted June 10, 2010 Author Posted June 10, 2010 Dzwoniłam wczoraj do domu Paxa;) Wszystko u niego dobrze, został zaszczepiony, zważony (27 kg); Pan Daniel mówi, że bardzo się do nich przywiązał, pilnuje się i ogląda, biega już swobodnie po ogrodzie kiedy są w Błoniach; trochę miał biegunkę po Acanie i weterynarz zalecił gotowane, więc na razie je kurczaka z ryżem. Serce osłuchowo w porządku. Pan Daniel zabiera Paxa na szkolenie :eviltong: z zabawą, bo jest tam też tor przeszkód, inne psiaki, w sobotę idą na pierwszą lekcję, darmową, zobaczyć co tam ciekawego będzie i jak Pax się odnajdzie. Quote
Nutusia Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 Mysza, jeszcze się doczekasz, że "Twój chłopak" maturę zda! :) Quote
Kociabanda2 Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 Wow! Wspaniałe nowiny! Bardzo się cieszę, że mu się tak dobrze układa w nowym domku :) Quote
mysza 1 Posted November 8, 2010 Author Posted November 8, 2010 A ja dzisiaj rozmawiałam z Panem Paxika :loveu: Chłopak (Paxik oczywiście) ma się świetnie, przyzwyczaił się już do nowej rodzinki, jak jeżdzą na działkę to pięknie się pilnuje (mimo, że działka ogrodzona bałam się, ze będzie próbował ucieczek ale nie) Ma duży apetyt i nie lubi być głodny dlatego jest karmiony 3 razy dziennie. Je Acanę. Jak wraca z wieczornego spaceru to już pędzi do miski, nie moze się doczekać.;) To chyba wposmnienie głodu... Jest grzeczny, przytulaśny, bardzo lubi głaskanie przez przechodniów ;). Jedyny problem jaki był to bardzo gwałtowne reakcje Paxa na samochody, czasem nie można było go utrzymać na smyczy. To tez zapewne z racji przeżyć :( W każdym razie jest lepiej, Państwo mają zawsze przy sobie smakołyski i próbują odwracac jego uwagę; ta samochodowa histeria zdarza mu się coraz rzadziej. Była nawet pani behawiorystka ale jakoś nie pomogła więc pracują z nim sami. Przytył troszkę i jest bardzo fajny:loveu: Quote
Estrella Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 super, że u Paxa wszystko ok :) fajny trafił mu się domek :) Quote
Nutusia Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 No, takie wieści to można codziennie, w odcinkach i w ogóle! :) Super!!!! Quote
Kociabanda2 Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 Bardzo się cieszę ze szczęścia Paxa :) A Paxik daleko mieszka? Może Mru lub L/Olka umiałby podsunąć Państwu dobrego behawiorystę? Quote
Recommended Posts