Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Domku oczywiście nie wykluczam, ale chciałabym porozmawiać z Panią Ewą, bo Aniczek, pomijając naukę standardowych zachowań dobrze wychowanego psa, trochę jednak odbiega od wizerunku "jesiennego pana" :) Swoje lata ma, ale to żywioł nie pies ;)
No i własnie doczytałam, że są tam cztery kotki. Nie wiem jak Anik reaguje na mruczadła.

Posted

Ciapkowi koty też nie przeszkadzały ( a powinny , wszak kerry blue to zajadły wróg kotów ! ) , ba , z Czarownicą , najbardziej zwariowaną i szaloną kotką nawet się zaprzyjaźnił....albo to był skutek braku widzenia , albo wyczuł szóstym zmysłem ,że to jego jedyna szansa na lepsze życie . Psów , poza naszą Muchą i Aisą Mai , nie tolerował - z jednakowa zajadłością atakował zarówno małego szczeniaka jak i wilczarza ( mojego jużaka tez chciał zjeść ) - pies czy sunia , płeć nie miała żadnego znaczenia . Może Aniś też pokocha koty i życie kanapowca jeśli będzie miał przy sobie swojego człowieka na wyłączność .

Posted

Też miałam seniorka, domniemanego "pożeracza kotów", a w domku jedynie TZ chcił zjeść ;) Kocury spały mu na głowie :)

W sprawie adopcji jeszcze nic nie wiem. Czekam na kontakt do Pani Ewy lub telefon od Pani Ewy.

Posted

salibinka napisał(a):
W sumie to szkoda, że tylko jedno ;). Zuziu, może pstrykniesz nam Anisia w kojcu i wśród tych jego ulubionych suczek? Prosimy bardzo ładnie :) ;)

Chyba prosiłam za mało ładnie ;), więc już tak najładniej jak tylko potrafię - proszę. Chciałabym zobaczyć Anika w jego codzienności. Da się Zuziu?

Mantis :), coś ruszyło z chętnym domem?

Posted

Zrobie oczywiscie zdjecia. Ostatnio u nas troche pada, wiec Anisia najpierw trzeba doprowadzic do porzadku, bo siersciucha moknie i sie skleja.

A nawiazujac do mieszkania Anisiasia w bloku, to ja jestem jak najbardziej ZA.
Poprzedni zainteresowany Anikiem domek mial tylko 17 m 2 i jak pamietam kota, wiec taki domek odradzalam.
Anis jest psiaczkiem utrzymujacym porzadek nawet w kojcu ... podczas pobytu u nas moze kilka razy tylko zalatwil sie w kojcu.
Na poczatku moze jedynie podsiusiac troszke, ale to robia wszystkie psy, a szczegolnie, jesli przed nimi w domu byl inny pies.

Anis wiekszosc czsu spedza przeciez na lezeniu, wiec i w mieszkaniu bedzie tak samo.
I jedynie moze troche sie szwedac za swoja pania po mieszkaniu, bo bardzo lubi byc blisko czlowieka. Uwielbia tarmoszenie futra i glaskanie.

To jest naprawde cudowny pieszczoch.
Trzeba mu tylko zapewnic w mieszkaniu bezpieczenstwo i zapoznac dobrze z pomieszczeniem.

Pani, jesli sie zdecyduje, bedzie miala nie tylko pieknego, ale i wspanialego pod wzgledem charakteru , przyjaciela.

Trzymam kciuki !!!!!!
Anisiowi naprawde juz sie nalezy domek !!!
A ja przed wyprawiueniem chlopaczka, zabiore go do fryzjera na kąpiel i porzadne czesanie.

Posted

zuziaM napisał(a):
Zrobie oczywiscie zdjecia. Ostatnio u nas troche pada, wiec Anisia najpierw trzeba doprowadzic do porzadku, bo siersciucha moknie i sie skleja.

Przestało, Zuziu, padać? Anik doprowadzony do porządku? Prosimy o obiecane zdjęcia.

Posted

Pada dalej. U nas codziennie wieczorem jest burza i deszcz.
Czy to sie kiedys skonczy i bedzie wreszcie prawdziwe lato ????

Anik na spacerze z moja Inusia

Posted

A takie z życia codziennego? W np. kojcu, przy misce, jedzącego, szczekającego, wygłaskanego, śpiącego, nieśpiącego ;). Chciałabym zobaczyć Anika w jego otoczeniu. A Inusia sympatyczna :).

Posted

andegawenka napisał(a):
I co z tą adopcją......skończyła się jak poprzednie....?:watpliwy:

No niestety...

Aniczek chyba kocha kobiety... :) Inusię znaczy :cool1:

Posted

Andegawenko, z tego, co czytam, nikt nie neguje chyba możliwości zamieszkania Anika w bloku (??).

Mnie martwi cisza.

Mantis, moglibyśmy prosić o jakiś "bilans" ogłoszeniowy? - gdzie ma aktualnie, gdzie nie nie ma?
Chciałam też zapytać o aktualną sytuację finansową Anika.

No i porządna seria zdjęć - brakuje tego - na ostatnim nie widać Anika :(

Posted

Andegawenko, po prostu tak to już czasem bywa, że ktoś zadzwoni, zapyta o psiaka, ale nic z tego nie wynika.
Nie neguję mieszkania w bloku, Aniczek może się okazać dżentelmenem na salonach :)
No ale trudno przewidzieć dopóki się nie stanie. Np. mój (już za TM :() seniorek, który na pewno nigdy wcześniej nie bywał w domu, namiętnie podlewał mieszkanie do końca swoich dni. I adoptujący powinien mieć to na uwadze, bo gorsza od braku adopcji jest nieudana adopcja.

A jak wiemy bywa tak, że kogoś wzruszy historia psiaka, ujmie wygląd, a potem nie potrafi sprostać. To musi być przemyślana adopcja i rozważone wszystkie "za" i "przeciw".
Aniczkowi potrzebny dom, ale dom tak samo empatyczny co odpowiedzialny.

W skarpecie podsumowałam też poszczególne miesiące, żeby było czytelniej. Aktualny stan skarpetki - 189zł.

Salibinko, przejrzałam ogłoszenia robione przez Paję i część już nieaktualna, reszta "spadła", więc zrobię mu troszkę ogłoszeń, a informacje gdzie są, wrzucę w trzecim poście. Będę bardzo wdzięczna jeśli ktoś zechce ogłoszeniowo pomóc. W pierwszym poście są dwa teksty do wyboru. Proszę się częstować :)

[SIZE="1"]PS. A do domu z ogródkiem sama chętnie się wyadoptuje ;)

Posted

[quote name='Mantis']Łososiowy Anik :loveu:

Z drugim domkiem nie miałam jeszcze bezpośredniego kontaktu. Dzwoniła p. Barańska, że pani po stracie ukochanego psiaka chce adoptować jesiennego pieska. Problem w tym, że pani mieszka w bloku.

andegawenka - 50zł.
ranias - 10zł.
wojtuś - 10zł.
salibinka - 10zł.
Randa - 30zł.

...no jest jednak problem z tym blokiem, sama napisałaś....

Posted

[quote name='andegawenka']...no jest jednak problem z tym blokiem, sama napisałaś....[/QUOTE]
No tak, masz rację. Problem w tym, że nadużywam słowa "problem" ;)
W adopcji najważniejszy jest człowiek, nie lokum. Problem (:eviltong:) w tym, że człowiek Aniczka gdzieś nam się schował, ale my go znajdziemy, prawda? :cool3:

Posted

[quote name='salibinka']A takie z życia codziennego? W np. kojcu, przy misce, jedzącego, szczekającego, wygłaskanego, śpiącego, nieśpiącego ;). Chciałabym zobaczyć Anika w jego otoczeniu. A Inusia sympatyczna :).[/QUOTE]

Skrzynka Salbinko!!

Posted

A ja w bloku nie widze zadnego problemu dla Anika.
On jest strasznie madrym, w swoim kalectwie, psiakiem i niesamowicie szybko uczy sie wszystkiego, co nowe.
Musi miec tylko spokoj i rece do glaskania.
I najwazniejsze, to cierpliwosc.

Posted

[quote name='nika28']Domek w Gliwicach jest sprawdzony, był tam nasz 16-letni Sznaucerek.

http://www.dogomania.pl/threads/184024-Przytulisko-dla-zwierz%C4%85t-w-G%C5%82ownie-prosimy-domy-tymczasowe-i-pomoc-w-og%C5%82oszeniach../page28

Szkoda, że Aniczek nie nadaje się do bloku :(

...a tu też mam taki post o bloku , jest jeszcze jeden dziwny o odległości 300 kilometrów..... Sprawdzam domy oferenty dla piesków i nie odległość jest brana pod uwagę ....