coronaaj Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 [quote name='Nevada']a jak wogóle czuje się nasz chłopak? co u niego słychać? jak sobie radzicie z "wielką zawieruchą"? Ja tez jestem ciekawa...cioteczki z Warszawy i okolic darmowe chipowanie ---------- Forwarded message ---------- From: Kośnik Anna <[email protected]> Date: 2010/12/1 Subject: czipowanie zwierzat w Warszawie To: "[email protected]" <[email protected]> [FONT=Arial][FONT=Arial]Szanowna Pani[/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=Arial]Uprzejmie informuję, że akcja bezpłatnego czipowania psów i kotów z terenu m.st. Warszawy trwa jeszcze do 15 grudnia 2010r. W tym roku przewidziano zaczipowanie ponad 12 tys psów i kotów tj. ok. 670 na każdą z 18 Dzielnic. [/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=Arial]W trybie przetargu nieograniczonego wybrano 16 wykonawców, którzy reprezentowali 112 zakładów weterynaryjnych . Ilość zakładów wet. w poszczególnych Dzielnicach była bardzo różna od 1- 16. Dlatego też wykorzystanie czipów w dzielnicach z większą liczbą lecznic było efektywniejsze. Pomimo tego na dzień dzisiejszy istnieje możliwość zaczipowania psa lub kota w dzielnicy Żoliborz (lecznica ul. Mickiewicza 30 oraz ul. Gojawiczyńskiej 16), Bielany (lecznica ul. Reymonta 12 A oraz ul. Schroegera 72 A), Wola (ul. Prosta 2/14) oraz na Śródmieściu (ul. Graniczna 4 lok. 4). [/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=Arial]Miasto planuje kontynuację akcji w 2011 roku[/FONT][/FONT][FONT=Arial][FONT=Arial]., informacje w tej sprawie będą zamieszczane na bieżąco w Biuletynie Informacji Publicznej www.bip.warszawa.pl[/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=Arial] [/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=Arial]Z poważaniem[/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=Arial] [/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=Arial]Anna Kośnik[/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=Arial]Biuro Ochrony Środowiska [/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=Arial]Pl. Starynkiewicza 7/9[/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=Arial]Wydział Spraw Zwierząt[/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=Arial]tel. 22/ 257 93 69[/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=Arial]pok. 413[/FONT][/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] Quote
andegawenka Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 O nie Misiu, chyba zawiało wszystkich Quote
ranias Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 Deklaracja dla misia Anisia na grudzień poszła.Anisiu, nie daj się zimie :loveu: Quote
andegawenka Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 [quote name='salibinka']Moja grudniowa też poszła. Ja jutro wyślę. Aniś mu już po spacerku, na dworze spokój Quote
salibinka Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 :angryy:No i pięknie, Aniczka nie ma w grudniowym numerze "Mojego Psa". W odpowiedzi przepraszają i obiecują, że ogloszenie ukaże się w następnym numerze. Jeden wielki bałagan. W tym czasie 125zł można było przeznaczyć na pilniejsze potrzeby. Pies stracił w tym miesiącu szansę, wobec tego zażyczyłam sobie podwójnej emisji (równiez w lutym). Czekam na odpowiedź. Ech, aniku, tak czekałam na ten grudzień. Zła jestem, że nie dzwoniłam tam wcześniej, ale oni standartowo nie wysyłają klientom żadnych potwierdzeń a z naszej strony było wszystko w porządku. Ech tam:-( Quote
andegawenka Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 salibinka napisał(a)::angryy:No i pięknie, Aniczka nie ma w grudniowym numerze "Mojego Psa". W odpowiedzi przepraszają i obiecują, że ogloszenie ukaże się w następnym numerze. Jeden wielki bałagan. W tym czasie 125zł można było przeznaczyć na pilniejsze potrzeby. Pies stracił w tym miesiącu szansę, wobec tego zażyczyłam sobie podwójnej emisji (równiez w lutym). Czekam na odpowiedź. Ech, aniku, tak czekałam na ten grudzień. Zła jestem, że nie dzwoniłam tam wcześniej, ale oni standartowo nie wysyłają klientom żadnych potwierdzeń a z naszej strony było wszystko w porządku. Ech tam:-( :glaszcze: trudno, takie są media:roll: Quote
salibinka Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 andegawenka napisał(a)::glaszcze: trudno, takie są media:roll: Tak byłoby cudownie, gdyby Anik mógł spędzić Święta we własnym domu... A jak ogloszenia portalowe? Są aktualne? Może coś pozmieniamy - tekst, może jakieś nowe foty śnieżno - zimowe? Kto mógłby napisać coś nowego dla Anika - mój tekst nie przyniósł żadnego odzewu:shake:. Quote
andegawenka Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 Nie wiem tu już prawie nikt nie zagląda. Nic nie wiem ani o ogłoszeniach ani co u Anika słychać....:roll: Quote
salibinka Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 Tak nie może być. Anik od nas zależy. Czeka na nas i na nasze działania. Gdzie są wszyscy? Przycież nie można go tak zostawić... Czy można? Quote
nika28 Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 Ja zaglądam. Pytałam się kilka razy czy Anik ma aktualne ogłoszenia - ponoć tak, ma... :roll: Quote
coronaaj Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 nika28 napisał(a):Ja zaglądam. Pytałam się kilka razy czy Anik ma aktualne ogłoszenia - ponoć tak, ma... :roll: Taki sliczny pies i nie moze znalesc domku. Czy ktos dzwonil w sprawie Anika? Quote
salibinka Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 coronaaj napisał(a):Taki sliczny pies i nie moze znalesc domku. Czy ktos dzwonil w sprawie Anika? Również chciałabym o to zapytać, Mantis? Quote
andegawenka Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 Bardzo prosimy o informację, jak się czuje nasz podopieczny, i te foty by się przydały....tęsknimy:-( Quote
ranias Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 Puchaty misiu w puchatym śnieżku - widok bezcenny :lol: Quote
BetlejM Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 kupcie mu okulary, moze zacznie widziec Quote
ranias Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 [quote name='BetlejM']kupcie mu okulary, moze zacznie widziec[/QUOTE] Chyba nie mam poczucia humoru :shake: Quote
nika28 Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 [quote name='polubek']mały co u ciebie?[/QUOTE] No własnie, co u Naszego Anika ??? Quote
Nevada Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 kiedy mieliśmy ostatnie wieści o Anisiu? Quote
nika28 Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 [quote name='Nevada']kiedy mieliśmy ostatnie wieści o Anisiu?[/QUOTE] Zuzia wstawiała zdjęcia 13-11-2010, to były ostatnie wieści. Czy ktoś może napisać nowy, ładny tekst ? Porobię mu nowe ogłoszenia, bo na stronach nie widzę ani jednego :( Quote
Mantis Posted December 6, 2010 Author Posted December 6, 2010 Przepraszam, że dopiero teraz odpowiadam, ale komputer odmówił współpracy. Ogłoszenia Anika zapewne już w większości wygasły, zresztą nigdy nie jest ich zbyt wiele. Niestety, nikt o Anika nawet nie zapytał, nie było ani jednego maila czy telefonu. Może faktycznie przydałby się inny tekst, informujący, że to starszy, ale bardzo radosny psiak, bo tekst, który był w ogłoszeniach, mimo że piękny, ale być może ludzi przytłaczało takie nieszczęście. Sama już nie wiem czemu nikt tym żywym sreberkiem się nie interesuje, bo przecież nie takie biedaki domki znajdują. Doszły wpłaty, za które bardzo dziękuję :Rose: [B]Nevada - 20zł. salibinka - 10zł. ranias - 10zł.[/B] Sytuacja finansowa Anika jest tragiczna. Wpłaciłam wszystko co miał (Zuziu, przepraszam, że z opóźnieniem) czyli [B]238zł.[/B] i jest 32zł. niedopłaty za hotelik. A co będzie dalej? Jeśli ktoś może wystawić bazarek czy wpłacić choć jednorazowo kilka złotych, Anik będzie bardzo wdzięczny. Quote
avii Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 Mantis -- przypomnij mi konto na pw bazarek będę mogła wystawic ale dopiero w styczniu wczesniej juz nie dam rady Quote
Mantis Posted December 6, 2010 Author Posted December 6, 2010 [B]avii[/B], bardzo dziękuję :loveu: Już wysyłam :) PS. Masz zapchaną skrzynkę, wysłałam e-mail. :) Quote
zuziaM Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 Przepraszam, ale zima mam tak malo czasu na siedzenie w necie ... kupa roboty z psiakami ... trzepanie i suszenie kocy, pojenie ciepla woda 2 x dziennie, bo zamarza, a jedza tez chrupki, wiec musza pic. Odsniezanie w kojcach ... no i moja starowinka Gabi ... 2 - 3 x dziennie wymiana podkladow, bo sie zalatwia pod siebie i sie boje, ze mi sie przeziebi. Musialam jechac wczoraj do pani doktor po antybiotyki dla niej, bo cos jej z noska leci. Ale o Anusia badzcie spokojni. Ma sie doskonale, grubas, wiec nie marznie. Uwielbia spacery i wtedy wlazi w najglebszy snieg. Czasami sie kladzie i z lapek wygrzebuje przyczepiony snieg i gna dalej ! Nadal to energia i zywiol ! Juz sie ladnie daje przypinac, nauczyl sie cierpliwie czekac, az go upne i wtedy wyskakuje dopiero z kojca, jak szatan !!!! Przytulac sie tez nadal uwielbia. Uwala sie wtedy cala sila na moje nogi i sie ociera. Czeszemy sie co kilka dni, zeby siersciucha byla puszysta, wtedy cieplutko. Nie lubi miec zawieszonego kocyka na wejsciu do budki. Zaraz go zrywa....... nie wiem czemu, ale widac mu przeszkadza. Pozdrawiamy. Quote
Recommended Posts