Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

a moja pażdziernikowa wpłata nie dotarła? poszła normalnie. ja tu często do Anisia zagladam i widzę jak go cioteczki regularnie na spacerki "wyprowadzają" :-) mogę sfinansować pakiet ogłoszeń lub allegro jakby ktoś zrobił, tylko powiedzcie co i jak?

Posted

A czy to chodzi o panią Agnieszkę- długi dzień pracy i takie niezdecydowanie z jej strony? Ja wtedy byłam najpierw za, bo stary piesio miałby cieplutko.Mieszkanie nieduże, ale dla ślepaczka bezpieczne, bo łatwe do zapamiętania.A potem pani była niezdecydowana i jakoś mi się pomyślało,że wcale piesia nie chce tak na prawdę

Posted

Tylko czy Anik dałby radę wytrzymać z zachowaniem czystości taki długi czas ? Ja myślę, że Aniczek powinien trafić jednak do domku gdzie ktoś będzie więcej czasu w domu, żeby on nie był taki samotny. Chociaż oczywiście byłoby dobrze gdyby mógł zimę spędzić w cieple we własnym domku.

Posted

Tak o tej pani pracującej sobie przypomniałam. Tylko nie wiem , taki piękny list napisała a potem dziwne rzeczy zaczęły się dziać.Pamiętam że ktoś napisał że ewentualnie po pobycie u Zuzi warto wrócić do tego tematu. Może trzeba go przyuczyć do zachowania czystosci. Zuzia powinna się wypowiedzieć. Już wspominałam że wzięłam niewidomego psa, początek był trudny, brałam urlop, musiałam wychodzić w nocy, ale teraz jest wspaniale.Właśnie spi na swojej kanapie brzuszkiem do góry a obcy panowie w drugim pokoju skręcają szafę.

Mój też na poczatku zaznaczał mi mieszkanie, byłam przerażona. Uznał chyba że dość już pachnie swojsko (nie minął jeszcze rok od śmierci Kary) i przestał opsikiwać. Jest naprawdę niekłopotliwy.

Posted

andegawenka napisał(a):
...a byliśmy dla niej mili?

Byliśmy, byliśmy. Nie mniej niż zwykle przy wizytach i adopcjach.

Dane tej pani cały czas posiadam. Oczywiście przekażę na pw, jeśli ktoś chce.

Posted

Aniczek w kojcu zawsze czeka na spacerek zeby sie zalatwic.
Na poczatku zalatwial sie w kojcu, kiedy mu sie zachcialo ..... Teraz juz tego od dawna nie robi.
Przypominam, ze Aniczek jest przeokropnie energiczny i nie stoi w miejscu nigdy dluzej, jak pol sekundy, albo kiedy siusia czy sie zalatwia .....
To trzeba zawsze powiedziec chetnym na adopcje, bo cierpliwosc bedzie wymagana.
W mieszkaniu pewnie by sobie Anus poradzil, tylko, ze nie mozwe byc malenkie, bo sobie zrobi krzywde .....
Pewnie, ze najlepiej domek z ogrodem, ale trzeba pamietac, ze i w ogrodzie na niewidomego tak zywego psa moga czekac niebezpieczenstwa.
Np zywoplot czy inne krzewy z wystajacymi na poziomie oczek galazkami ......
Naprawde bardzo duza rozwaga nalezaloby sie kierowac przy wyborze odpowiedniego miejsca.
Ja to pisze juz po doswiadczeniach pewnych z posiuadaniem niewidomego Bąbelka i Anika.
Po prostu zaczelam bardziej na takie rzeczy zwracac uwage.
Zaczelam np nie zastawiac niczym drogi spacerowej psiakow ...... kiedy tylko sie jakis wiekszy przedmiot na niej pojawial, to Anik zwykle w niego wpadal ... i to samo bylo z Babelkiem.
O tym trzeba zawsze pamietac. A przy domach wiadomo ... czesto stoja jakies narzedzia, taczki, wiaderka, kosiarki ......
To potencjalna przeszkoda dla niewidzacego psiaka.

Posted

Mój się na podwórko nie nadaje, sprawdziłam bo byłam z nim u dzieci. Podwórko nie jest zagracone, ale to jest duża powierzchnia do zapamiętania a postawienie samochodu kawałek w innym miejscu myli topografię całego podwórka. W mieszkaniu bardzo mało chodzi (mam małe 2 pokoje) ale jeśli już to też potrafi pacnąć nosem np. w lodówkę. Na spacerkach potrafi sobie pobiegać ale na znanym trakcie. Ogólnie jest szybkim psem. Psy umieją się ładnie wpasować w otoczenie, a te niewidomej tym bardziej - bardzo szybko się uczą, tylko pozazdrościć;)

Posted

Kochani Witam :loveu:
Salibinko cieszę się ;);)
Andegawenko dzięki za instrukcje "cudaków", nie miałem kiedy jeszcze spróbować,
ale ...muszę:)
Zuzia pięknie opisujesz Anika :) Dzięki:)

Pamiętam tez to male mieszkanie, ale do dzisiaj ...nie wiem tak naprawdę co o tym myśleć, nie wiem, z drugiej strony czy to my powinnismy znowu zainteresować Panią Psiakiem; odbieram pobyt Anika u Zuzi jako wspaniały - odnośnie tego jak żył przedtem,
teraz ma pełną wolność - powietrza, trawy, spacerów, jest radosnym Psiakiem:)

Cudne domki się zdarzają i nie musi to być domek z ogródkiem - może jeszcze poczekajmy na odzew:)

Posted

Wydaje mi się, że do Wyborczej nikt nie wysyłał jeszcze (ja tylko do "Mojego Psa" na grudzień (z resztą muszę tam zadzwonić na wszelki wypadek, bo nie wyslali mi żadnego potwierdzenia).

Napewno warto spróbować z GW.

A jak jest z Allegro? Czy Anik ma je nadal?

Pytałam tu kiedyś o prasę lokalną w rejonie Zuzi. Potem była zawierucha powodziowa, ale teraz - może warto wrócić do tematu. Jak myślisz, Zuziu, warto ogłosić Anika u Was lokalnie?

Posted

Kochani, było kilka wpłat i uzupełnię wszystko lada moment. Mam dwa nowe psiaki w dt, absorbujące łobuzy i z czasem nie wyrabiam :roll:

Allegro ma Anik prawie non stop, ogłoszenia, które były wystawiane odnawiam. I nic, ani jednego maila czy telefonu :(

Ma pecha kulka kudłata :shake:

Posted

No coz ... hotel nigdy nie zastapi prawdziwego domu ... to prawda.
Anus jest przeslodkim psiatkiem.
Na spacerach sie tak przytule mocno zawsze .....
Jest taki bezradny czasami, ze az serce sie sciska ...... kiedy mu stawiam jedzonko, a on biedny tak sie kreci, wacha, szuka .....
Zawsze biore jego glowke i reka naprowadzam na miseczke ...... A on tak czeka na jedzonko, bo uwielbia jesc !!!!
I jest juz grubaskiem.
Na zdjecia sie szykuje, bo juz pora, ale teraz taki dzien krotki, a roboty przed zima kolo domu cala masa.....

Posted

Dogo07 napisał(a):
Ja myślałam o Gazecie Wyborczej, ale z rejonu ZuziM, z takiego ogłoszenia domek znalazł Rumek, co też tam był w hoteliku.

No to koniecznie trzeba w ten sposób ogłosić Anika :). Jaka jest cena takiego ogłoszenia?

Ja pamiętam, że wcześniej Zuzia bodaj pisała też chyba o jeszcze jakiejś gazecie lokalnej (nie mogę znaleźć dawnego postu).
Zuziu, gdybyś mogla przypomnieć i ew. wypowiedzieć się, czy Twoim zdaniem tam też warto. Wtedy moglibyśmy uderzyć i tu i do GW.