andegawenka Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 ...a może stres: z komórki do jazgotu. Poczekamy na weta... Quote
leni356 Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 andegawenka napisał(a):To chyba było przed tak na wszelki....:shake: Moja to dostała żeby śpiąc w podróży nie nadwyrężyła kręgosłupa - nic nie dało:angryy:. Wracałyśmy już na trzeźwo normalnie i spokojnie... Podobno szalał i się wyrywał cały czas Quote
Madallena Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 A mi się wydaje, że to depresja. Podpieram się wątkiem wyłysiałego kudłacza LENA wziętego właśnie z Głowna. Pies był przebadany na wszystkie strony. W mieszkaniu, z człowiekiem, bez szczekania sfory psów, we własnym ciepłym posłanku, z należytą, troskliwą opieka Lenowi zaczęły odrastać kłaki. Dostawał na poczatku karmę łososia z ryżem (tą samą sugerowałabym na początku u Yogiego, moze zuluguli jeszcze cos zostało może będzie mogła wysłac Yogiemu) ale jak pozniej sie okazalo podkradał również z kuciakiem :p No i mu przeszło. Yogi może mieć podobnie... Dajmy mu troche czasu. Quote
zuziaM Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Ja odnosze wrazenie, ze on jest bardzo spokojny..... Ale moze w aucie sie inaczej zachowywal ... nie zna go przeciez i sie mogl bac. Na razie jest bardzo cichy i spokojny. Na spacerze tez szedl ladnie przy mojej nodze, jakby czujac, ze ta droga trzeba isc ..... zeby w nic nie uderzac po drodze. Quote
Mantis Posted May 27, 2010 Author Posted May 27, 2010 [quote name='avii']Mantis a ty gdzie głaskała Yogusia ?? Tarzanka wiozła do mnie sunię na tymczas. Wystraszoną Ines, córcię Igi, która zaginęła :shake: [quote name='zuziaM']Mantis mnie nieco przestraszyla swoim opisem, bo wyobrazilam sobie takiego wiekszego ( jak moj hotelowy Skubi co najmniej ) No przepraszam :roll: ale pisałam przecież, że moje oko nie jest wiarygodne, bo u mnie tylko takie małe szkraby mieszkają :) No ja odniosłam wrażenie, że on w tym aucie był niespokojny, bo chciał sobie chłopak pobiegać, nie wyglądał na wystraszonego. Jak wyszedł na chwilę to trudno go było utrzymać, tak się rwał do zwiedzania świata. Jak dobrze, że już bezpieczny u Ciebie, Zuziu :) Żeby tylko jeszcze Iga dała się złapać :shake: Quote
Madallena Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 zuzia. Masz moze szelki w jego rozmiarze? Zdecydowanie lepiej jest prowadzic niewidomego psa w szelkach... Quote
salibinka Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Zuziu, mam bardzo fajne, miękkie (z wstawkami z "gąbkowego" materiału) szelki - na moją Milę (12kg) są za duże, na Edena (30 kg) za małe, więc chyba na Yogusia będą dobre? Jeśli tak, proszę, podaj mi adres - wyślę je dla Yogusia. Rzeczywiście, będzie Wam obojgu wygodniej na spacerach :) Quote
zuziaM Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Bardzo dziekuje. Mam szelki, ale sa za duze dla Yogusia. A mniejsze oddalam do DS razem z dalmatynka. A te by pasowaly. Moj adres : Hotel dla Zwierzat Siekierczyn 358 59-818 Siekierczyn Dziekujemy !!! Quote
Betta Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 cudowny Misiunio.... kurcze...Zuzia dzieki żego wzięłać mimo...... :) Quote
salibinka Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Obiecany bazarek dla Yogusia. Zapraszam: http://www.dogomania.pl/threads/186481-Kobieco-zwierz%C4%99co-poetycko-dla-niewidomego-staruszka-Yogiego-z-ciasnej-kom%C3%B3rki Postaram się jeszcze dzisiaj zdążyć na pocztę z szelkami. (Jak nie, to w poniedziałek) Quote
Livka Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Yoguś tak się cieszę , że już jesteś bezpieczny :lol: Ciekawa jestem ile tak naprawdę lat ma nasza psinka ;) Quote
salibinka Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/186481-Kobieco-zwierz%C4%99co-poetycko-dla-niewidomego-staruszka-Yogiego-z-ciasnej-kom%C3%B3rki Druga próba. Też coś nie tak. Nie wiem, dlaczego. Gdyby ktoś mógł w takim razie zajrzeć przez dział BAZARKI i spróbować przekleić link, bardzo proszę. Quote
Livka Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 To próbuję ja : http://www.dogomania.pl/threads/186481-Kobieco-zwierzęco-poetycko-dla-niewidomego-staruszka-Yogiego-z-ciasnej-komórki Quote
salibinka Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 [quote name='Livka']To próbuję ja : http://www.dogomania.pl/threads/186481-Kobieco-zwierzęco-poetycko-dla-niewidomego-staruszka-Yogiego-z-ciasnej-komórki Dzięki :) :) Quote
wojtuś Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Jak teraz Yoguś super wygląda w tym łąkowym krajobrazie :) Proszę Was Wszystkich o wypowiedzenie sie w sprawie opłaty za transport Yogusia: Obiecałem Tarzance że dołożymy do transportu 250 zł. Tarzanka już wczoraj przesłała mi sms nr konta, ten nr konta prześlę zaraz księgowej wątku Mantis. Ale chciałem wcześniej zapytać: 1. Czy można pokryć transport ze skarpety Yogiego. 2. Czy pokrycie kosztów transportu będzie w inny sposób: z dodatkowych, uzbieranych środków. 3. Czy mam zapłacić część transportu, reszta kasy z dodatkowych lub skarpety Yogiego. Obiecałem Tarzance i chciałbym słowa dotrzymać i żeby w miarę szybko dostała zwrot za transport Yogusia:) Z pozdrowieniami:) Quote
nika28 Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Jejku, jak ja się cieszę że Yogi już poza przytuliskiem :) A jak pięknie wygląda na tej zielonej trawce :) Dziękuję ciotki :) Quote
salibinka Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Udało się z pocztą - szelki już jadą do Yogusia :). Przelałam do skarpety 30zl, czyli 10 (deklaracja) i 20zł - dodatkowo. Myślę, że za transport powinno być zwrócone jak najszybciej, więc z tego, co już jest w skarpecie. Quote
Madallena Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 wydaje mi sie, ze po to pieniadze byly zbierane, zeby moc je wydac ;) Quote
Mantis Posted May 27, 2010 Author Posted May 27, 2010 Przelew za transport właśnie poleciał :) Podsumowując... U mnie Miś Yogi ma jeszcze 206zł. U cioci Madalleny (wpłata od IVV) - 138zł. U cioci Zuluguli - 113,50zł. Razem - 457,50zł. No i nie wiem dziewczyny czy podać Wam moje konto czy bezpośrednio wpłacicie Zuzi za hotelik. Quote
Madallena Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Podaj mi swoje konto ale poczekaj chwilunie. ieniadze sa jeszcze na Paypall :) musze je jakos stamtad wydobyc :D Quote
Nevada Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Chciałabym zadeklarować stałą pomoc dla Yogusia 20 zł miesiecznie, poprosze nr konta :-) Quote
andegawenka Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Nevada napisał(a):Chciałabym zadeklarować stałą pomoc dla Yogusia 20 zł miesiecznie, poprosze nr konta :-) Witaj ....dzięki:Rose: Quote
Madallena Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Nevada, serdeczne dzieki! Yogi! co tam u Ciebie? Quote
andegawenka Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Yogi fajnie jest, ale jakoś daleko do Ciebie i smutno mi;) Quote
Recommended Posts