Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Z rozmowy wiele mozna wywnioskować, jak się odpowiednio pociągnie za język rozmówcę. Tylko w tym przypadku moge załozyć się, że sunia nie zostałaby wysterylizowana, skoro już teraz nie ma akceptacji na zabieg. Dla ludzi to wymysł, a do tego kosztowny. Chociaż wydawałam sunie z bezplatnym talonem na zabieg i tez nikt nie skorzystał.

Posted

divia_gg napisał(a):
A moze do Szanty podac nr dla kogos bardziej doswiadczonego, zeby przynajmniej po rozm ocenil czy sie nadaje czy nie. Wiem, ze np erka ma urwanie glowy, ale niewatpliwie jej doswiadczenie jest bezcenne. Przyznam szczerze, ze w calym wydawaniu psow wlasnie rozmowa jest najtrudniejsza, przynajmniej dla mnie. Ale to taka luzna propozycja oczywiscie tylko.:roll:

Baardzo, baaardzo dzięki za odzew. Jak na spokojnie zaczęłam się zastanawiać to też doszłam do wniosku,że nie będę ryzykować, ze względu na pracę (8godz.+dojazd) i też ze względu na to pytanie o pogryzienie.Dzięki też divia_gg za stwierdzenie,że rozmowa najtrudniejsza, bo myślałam,że jakaś sirota ze mnie, zupełnie nie wiedziałam o co pytać.Coś jednak dziewczynie muszę odpisac. Może zaproponowalibyśmy dorosłego,spokojnego psiaka a ktoś doświadczony przeprowadziłby rozmowę a jeśli wypadłaby pomyślnie to wtedy wizyta przedadopcyjna.Ja jej w mailu odradzę adopcję szczeniaka, zasugeruję zmianę stanowiska do sterylki. I tak myślę,że może wałkujmy temat sterylki przy każdej okazji...Choć wy z doświadczenia pewnie wiecie,ze to "kulą w płot". Jeszcze raz dzięki..

Posted

Co do sunieczki ze szczeniakiem, o ktorej pisala ewab, to powiem szczerze, ze mieszkajac do zeszlego tygodnia w okolicach Nowego Swiatu rowniez je widzialam. zauwazylam informacje o psiakach na stronie echa dnia. Myslalam ze to sa psy faceta, ktory szedl za nimi. Ktos w komenatrzach napisal, ze te psiaki czesto uciekaja od kogos z posesji. ale nie napisal od kogo i skad...

http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100830/POWIAT0104/539940313

Posted

MAM PROBLEM< PROSZE O POMOC< RADĘ: Lola, którą zabrałam na DT z Kielc, najprawdopodobniej zaczyna cieczkę.Znalazłam na podłodze kilka kropel krwi, sunia ciągle się wylizuje. Moj pies zaczął namolnie za nią chodzić i obwąchiwać, próbował też wskakiwać na Lolkę :( I tu jest problem: mój pies to niekastrowany samiec (pies wystawowy). Co mam robić, sterylka umówiona na przyszły tydzień. Ja 2.09 idę już do pracy, co tu się w domu będzie działo. Nie mam jak ich separować :( Nie mogę ich teraz i na spacer razem wziąć, bo jak jakis pies podejdzie, to mój samiec zrobi drakę :(Można podać jakiś zastrzyk na wstrzymanie cieczki? POMOCY!

Posted

mshume napisał(a):
MAM PROBLEM< PROSZE O POMOC< RADĘ: Lola, którą zabrałam na DT z Kielc, najprawdopodobniej zaczyna cieczkę.Znalazłam na podłodze kilka kropel krwi, sunia ciągle się wylizuje. Moj pies zaczął namolnie za nią chodzić i obwąchiwać, próbował też wskakiwać na Lolkę :( I tu jest problem: mój pies to niekastrowany samiec (pies wystawowy). Co mam robić, sterylka umówiona na przyszły tydzień. Ja 2.09 idę już do pracy, co tu się w domu będzie działo. Nie mam jak ich separować :( Nie mogę ich teraz i na spacer razem wziąć, bo jak jakis pies podejdzie, to mój samiec zrobi drakę :(Można podać jakiś zastrzyk na wstrzymanie cieczki? POMOCY!

W tej chwili już jest za późno na podania zastrzyku. Jedyne co mogę poradzić, to zamknięcie suni w kennelu. Sterylka w przyszłym tygodniu też nie jest wskazana, choć są tacy, którzy sterylizują nawet w cieczce.

Posted

mshume napisał(a):

MOŻNA! tym samym hormonem, co zapobiega cieczce.

Posted

malagos napisał(a):
MOŻNA! tym samym hormonem, co zapobiega cieczce.

Ooops, nie wiedziałam.

Odnalazł się właściciel suczydeł. Suczki rzeczywiście były wypuszczone na samodzielny spacer. Właściciel uważa, że taki proceder to norma. Podobnie jak to, że suka rodzi po każdej cieczce.

Posted

ewab napisał(a):
Ooops, nie wiedziałam.

Odnalazł się właściciel suczydeł. Suczki rzeczywiście były wypuszczone na samodzielny spacer. Właściciel uważa, że taki proceder to norma. Podobnie jak to, że suka rodzi po każdej cieczce.

No, niech żyje radosna beztroska i dobre samopoczucie.:mad::pissed:Cóż zrobić!?:peace:Praca na ugorze.Ludzie ślepi jacyś czy co?!A może im wycieczki do schroniska fundowac???

Posted

ewab napisał(a):

A nie dałoby sie ciachnac suczek i dopiero oddac ich włascicielowi?

Posted

Nie wiem, co sie dzieje z tym dogo:diabloti:.Przedwczoraj nie mogłam napisać żadnego posta, a wczoraj wieczorem wogóle nie weszłam na dogo.

Co do Loli, to ja przerywałam cieczkę podając PILL'KAN 20 /subst. czynna octan megestrolu/, to jest w formie takich cukierków, które podaje sie przez 10 dni.
Ale koniecznie trzeba zacząc podawać nie później niz do 3 dnia po rozpoczęciu cieczki.

Jeśli chodzi o tą małą suczynkę, którą dałam do pani Kazi, to oprócz zrobienia zdjęć trzeba koniecznie ja zawieźć do weta i przebadać, bo ma podobno strasznie cuchnący chemicznie mocz i nie wiadomo, czy coś tam sie nie dzieje złego.
A jak tu jechać, jak tak makabrycznie leje:shake:.

[B]Czy ktos mógłby pojechać ze mną do Sitkówki i zawieźc sunię do weta?[/B]

Mała była makabrycznie zapchlona, ale juz pani Kazia popsikała ja Fiprexem.

Przytualanka z niej niesamowita. Wogóle nie chce zejść z kolan, cały czas wpycha łebek pod pache i tak siedzi.
Pani Kazia chciałają zamnkąć w jakimś pomieszczeniu , żeby odizolowac od agresywnej Poli, ale ona strasznie rozpaczała w samotności , więc Pola i Borys wylądowali na podwórku, a mała jest w mieszakniu .
Trzeba ją jeszcze chronic przed agresywna kotką, która napada na małe psy:diabloti:.

Czyli tymczas u pani Kazi naprawdę bardzo krótkotrwały i trzeba czegos innego dla niej szukać.

Sunieczka naprawde wyjątkowa, bardzo łapie za serce, ujęła panią Kazię i wszystkich domowników, tak ja mnie wcześniej :p.
Ale neistety z uwagi na dużą ilość zwierzaków nie może tam zostać.

Posted

[quote name='kika22']A nie dałoby sie ciachnac suczek i dopiero oddac ich włascicielowi?[/QUOTE]
Suczydła są już u właściciela, jego pogląd na sprawę poznaliśmy podczas gdy odbierał zwierzaki. Prezeska Kasia wygłosiła stosowny wykład. I tyle. Nie powinniśmy ciachać psów, którzy mają swoich właścicieli. Niech się sami nimi zajmą. Może nauki odniosą jakiś skutek:p.

Zajrzyjcie proszę na wątek Fuksa.
[url]http://www.dogomania.pl/threads/191992-FUKS-szczeniak-tr%C3%B3j%C5%82apek-czy-rzeczywi%C5%9Bcie-mia%C5%82-fuksa-Szukamy-ds-lub-dt.POMOCY?p=15294693#post15294693[/url]

Kiedyś na dogo był wątek trójłapków. Nie mogę go teraz znaleźć.

Dogo chodzi tak, że lepiej nie mówić:angryy:.

Posted

watek dziewczyn z ,,waszego" schronu , ktore wyjechaly w piatek [URL]http://www.dogomania.pl/threads/191612-Klapouchy-z-Kieleckiego-piekielka-Suczka-dorosla-i-suczka-szczeniol-mix-wyzlowaty[/URL]

Posted

[quote name='Linssi']Erka, czy ew. jutro mogloby byc?[/QUOTE]

Linssi, oczywiście, może w końcu przestanie lać.

Teraz staramy sie coś wykombinowac z transportem pekinki, ale długo nie mogłam dodzwonić sie do Kociego Świata , aby upewnic sie czy ja przyjmą i chyba nic z tego nie bedzie, bo sunia musiałaby jeszcze dzisiaj dotrzeć do Ani102 ze Starachowic.

Posted

Erko, ja dostałam maila w sprawie Szanty,która była na dt u mojej rodziny. Rodzina zdecydowała zostawić psiaka po przeanalizowaniu swoich możliwosci.Pani jest chętna do wzięcia psiaka, ale chce psa niezbyt duzego.:razz:Bede jej odpisywać i wrzuce adres świętokrzyskiego schroniska net.Może się zainteresuje, a może tą psinkę co u p.Kazi by wzięła.Skopiowanego maila od pani posłałam Ewelince.

Posted

A pokażcie tą sunię, może jak będziemy szukać Lolci domu, to sunię polecę :) Ma już imię?[quote name='erka']Nie wiem, co sie dzieje z tym dogo:diabloti:.Przedwczoraj nie mogłam napisać żadnego posta, a wczoraj wieczorem wogóle nie weszłam na dogo.

Co do Loli, to ja przerywałam cieczkę podając PILL'KAN 20 /subst. czynna octan megestrolu/, to jest w formie takich cukierków, które podaje sie przez 10 dni.
Ale koniecznie trzeba zacząc podawać nie później niz do 3 dnia po rozpoczęciu cieczki.

Jeśli chodzi o tą małą suczynkę, którą dałam do pani Kazi, to oprócz zrobienia zdjęć trzeba koniecznie ja zawieźć do weta i przebadać, bo ma podobno strasznie cuchnący chemicznie mocz i nie wiadomo, czy coś tam sie nie dzieje złego.
A jak tu jechać, jak tak makabrycznie leje:shake:.

[B]Czy ktos mógłby pojechać ze mną do Sitkówki i zawieźc sunię do weta?[/B]

Mała była makabrycznie zapchlona, ale juz pani Kazia popsikała ja Fiprexem.

Przytualanka z niej niesamowita. Wogóle nie chce zejść z kolan, cały czas wpycha łebek pod pache i tak siedzi.
Pani Kazia chciałają zamnkąć w jakimś pomieszczeniu , żeby odizolowac od agresywnej Poli, ale ona strasznie rozpaczała w samotności , więc Pola i Borys wylądowali na podwórku, a mała jest w mieszakniu .
Trzeba ją jeszcze chronic przed agresywna kotką, która napada na małe psy:diabloti:.

Czyli tymczas u pani Kazi naprawdę bardzo krótkotrwały i trzeba czegos innego dla niej szukać.

Sunieczka naprawde wyjątkowa, bardzo łapie za serce, ujęła panią Kazię i wszystkich domowników, tak ja mnie wcześniej :p.
Ale neistety z uwagi na dużą ilość zwierzaków nie może tam zostać.[/QUOTE]

Posted

Mshume, właśnie nie mamy jeszcze zdjęc suczynki.
Ale prawdopodobnie jutro pojedziemy tam z Linssi zabrać ją do weta, to zrobimy jakieś fotki.

Elka_Ka, tzn,że Szanta juz ma dom?:roll:
Bardzo Cie proszę zaproponuj tą sunieczkę od pani Kazi, jej nie będzie jeszcze na tamtej stronie , bo nie ma zdjęć.

Udało mi się po wielu perturbacjach załatwić transport dla pekinki i sunia jedzie dzisiaj do Starachowic do Ani102, której bardzo dziękuje za pomoc:loveu::loveu: , a jutro jedzie dalej do Warszawy.

To ten potworek jedzie do Wa-wy, jak juz dojedzie i przejmie ją Koci Świat, to zdejmiemy ja z ogłószeń, bo chyba oni już samo bedą ją ogłąszac i szukac domu.

[URL="http://img805.imageshack.us/i/100817mixpekinka2.jpg/"][IMG]http://img805.imageshack.us/img805/732/100817mixpekinka2.jpg[/IMG][/URL]

Posted

[quote name='erka']Mshume, właśnie nie mamy jeszcze zdjęc suczynki.
Ale prawdopodobnie jutro pojedziemy tam z Linssi zabrać ją do weta, to zrobimy jakieś fotki.

Elka_Ka, tzn,że Szanta juz ma dom?:roll:
Bardzo Cie proszę zaproponuj tą sunieczkę od pani Kazi, jej nie będzie jeszcze na tamtej stronie , bo nie ma zdjęć.

Udało mi się po wielu perturbacjach załatwić transport dla pekinki i sunia jedzie dzisiaj do Starachowic do Ani102, której bardzo dziękuje za pomoc:loveu::loveu: , a jutro jedzie dalej do Warszawy.

To ten potworek jedzie do Wa-wy, jak juz dojedzie i przejmie ją Koci Świat, to zdejmiemy ja z ogłószeń, bo chyba oni już samo bedą ją ogłąszac i szukac domu.

[URL="http://img805.imageshack.us/i/100817mixpekinka2.jpg/"][IMG]http://img805.imageshack.us/img805/732/100817mixpekinka2.jpg[/IMG][/URL][/QUOTE]
UUpss! A ja właśnie zaczęłam ogłaszać pekinkę. To znaczy kończyć mam?Tak Szanta ma dom.Pani zainteresowanej nią wysłałam już maila z namiarem strony, ale napiszę jeszcze raz i podam namiary na erkę i ewelinkę.Dobrze?To kogo ogłaszać?

Posted

[quote name='malagos']Wiecie, kogo mi przypomina ten stworek? Jest taki piosenkarz o nazwisku Radek, od Piotra Rubika, też taka ma buzię jak śpiewa.....:diabloti:[/QUOTE]

Ten co rewelacyjnie śpiewa, ale ma takie duuuużeeee i szerooookieee usta? :lol: