justysiek Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 piekna ta na lancuchu, ciotki macie zamiar ja wyciagnac? Quote
eliza_sk Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 erka napisał(a):No i ta bida jeszce czeka w schronie Uploaded with ImageShack.us Erko, tą chcemy wyciągać w piątek - zwróciłam się o pomoc do ewab. W końcu jesteście na miejscu i jest Wam łatwiej, bez bujania się 100 km w obie strony. Do jutra ma mi dać znać czy da radę podejść do schronu w jej sprawie - jak wyciągnie, to od razu w piątek po nią przyjeżdżamy. Quote
erka Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 :(:(:(:(:(:(:(:( Pusio, cudowny, łagodny , ufny psiak nie żyje!!! Nie wiem na razie co się stało, dostałam taka wiadomość, a nie moge się dodzwonic do kobiety , która go karmiła. Pusio, wyrzucony z samochodu, był cały czas na ulicy, niestety nikt go nie chciał wziąc nawet na dt. Tylko tyle ,że był karmiony, został tez zaszczepiony i nawet wczoraj ta kobieta miała go zaprowadzić do fryzjera,żeby go wyczesać. Chociaz znałam go tylko ze zdjęć tak bardzo mi go szkoda:(:(:(:( Quote
erka Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Eliza_sk, oby się udało z ta sunią, bo ona chyba jeszcze do 23.06 na kwarantannie. To by został tylko ten ciapowaty, przekochany pies, jeżeli jeszcze wogóle tam jest. A na niego nie byłoby chętnych? Quote
eliza_sk Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 erka napisał(a):Eliza_sk, oby się udało z ta sunią, bo ona chyba jeszcze do 23.06 na kwarantannie. Ewo, nasza Tara też była na kwarantannie. Wystarczy się dowiedzieć z jakiej gminy jest ta sunia i wtedy za zgodą urzędu ją zabrać - gmina się ucieszy, bo oszczędność poczyni przecież. Wystarczy telefon do schronu z pytaniem skąd ona jest. Quote
malagos Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Nie zdążymy wszystkim pomóc...Pusio (*) Pewnie samochód?.......... Quote
Zuzka2 Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Linssi napisał(a):Zuzka2, a czy umieszczasz info, ze sunie przed wydaniem zostana wysterylizowane? Bo niestety fakt faktem, ze w typie rasy maja duza ogladalnosc i jest spore zainteresowanie, ale niestety bardzo duza zainteresowanych to pseudohodowcy, weszacy latwy interes. O.K.Dopiszę o tym Quote
Jaaga Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Tak mi Pusia żal. Gdyby był sunią, to nawet nie zastanawiałabym sie, żeby go zabrać. Mam słabość do szpiców i bardzo mi przykro, ze nie doczekał pomocy. Erko, napisz czy ta chuda sunia zamknięta na pustej posesji jest bezpieczna? Czy cos już wiadomo z suniami z Dymin, które miały do mnie przyjechać? Quote
Zata Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Dostałam dzisiaj zdjęcia tego owczarka z Bocianka: Quote
beka Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 na jednym z watków (ostrow maz) znalazłam wpis " To ważne !!!!!!!!!!!!!!! Nie wydawać psa tym osobom !!! " Elżbieta Sa.. Kraków, ul. Łepkowskiego, 12 412 27 xx... Córka i matka. POD ŻADNYM POZOREM PSA. W tej chwili sprawa do wyjaśnienia, kobieta wyszukuje nieduże suczki - które umierają tam w bardzo dziwnych okolicznościach. Dom sprawia wrażenie idealnego. Moja Patynka była tam trzy godziny. Ocalała chyba cudem. Okazuje się, że w ubiegłą środę wzięła suczkę z Łodzi - nie żyje!. Wcześniej miała psy m.in. z krakowskiego schroniska i z Łodzi. Dwa uśpiła na Brodowicza, jeden zginął podobno pod kołami samochodu, był szczeniak, który "zasnął sam". Nie wiadomo nic o suczce wziętej z azylu w 2005 roku. Okazuje się, że był jeszcze (podobno)pies/suczka z Pabianic. Koszmar. " Quote
Zata Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Linssi napisał(a):Zata, a on nadal biedak tak luzem biega? Tak, z tego co wiem to nikt się nim nie opiekuje. Czasami tylko ktoś podrzuci coś do jedzenia. Quote
ewelinka_m Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Zata napisał(a):Tak, z tego co wiem to nikt się nim nie opiekuje. Czasami tylko ktoś podrzuci coś do jedzenia. Zata a czy osoba, która go do Ciebie zgłaszała nie może go chociaż karmić? bo o dt u niej to chyba nawet nie ma co marzyć... :roll: p.s Beko jadę jutro do wawy z onkami..podeślij mi na pw swój nr to będę dzwonić jak będziemy się zbliżać ;) Quote
Saphira Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 beka napisał(a):na jednym z watków (ostrow maz) znalazłam wpis " To ważne !!!!!!!!!!!!!!! Nie wydawać psa tym osobom !!! " Elżbieta Sa.. Kraków, ul. Łepkowskiego, 12 412 27 xx... Córka i matka. POD ŻADNYM POZOREM PSA. W tej chwili sprawa do wyjaśnienia, kobieta wyszukuje nieduże suczki - które umierają tam w bardzo dziwnych okolicznościach. Dom sprawia wrażenie idealnego. Moja Patynka była tam trzy godziny. Ocalała chyba cudem. Okazuje się, że w ubiegłą środę wzięła suczkę z Łodzi - nie żyje!. Wcześniej miała psy m.in. z krakowskiego schroniska i z Łodzi. Dwa uśpiła na Brodowicza, jeden zginął podobno pod kołami samochodu, był szczeniak, który "zasnął sam". Nie wiadomo nic o suczce wziętej z azylu w 2005 roku. Okazuje się, że był jeszcze (podobno)pies/suczka z Pabianic. Koszmar. " Roześlę dalej. Quote
divia_gg Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 ubijcie mnie, ale ja owczarki srednio kocham. Ale ta jest...piekna...slicznosci:) Quote
beka Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Jaka chudzieńka :( Dziewczyny czy ona jest bezpieczna? może tam zostać? może Eliza_sk bedzie miała dla niej domek... W jakim może byc wieku? Quote
ewelinka_m Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 to niestety rozwiązanie tylko bardzo tymczasowe..Pani Iza, umieściła ją tam na czas nieobecności sąsiadki..ale ona niebawem wraca...co będzie dalej nie wiadomo :-( Quote
erka Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Mag.do,dzięki ,że pojechałaś zrobic fotki sunieczce:). A zaglądałaś jej w ząbki? Znajoma, która ja znalazła twierdzi,że młoda. Śliczna, tylko chudzienka strasznie:(. Beka ona tam na razie może być, trzeba by może tylko tą znajomą wspomóc w karmie, bo ona ma duże stado swoich psów i trochę kiepsko z finansami. Co prawda podobno sunia juz znalazła jakąs dziurę w siatce na tamtej działce, wyszła, ale wróciła. Podobno chodzi z miską w zębach, albo butelką, w której Iza zanosi jej wodę. Bidulek zagłodzony tak pewnie upomina sie o jedzenie i picie. Quote
eliza_sk Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Dziewczyny ... mam bardzo dobrze zapowiadający się domek ... Bardzo spodobała mi się ZARA.Jak będzie jakiś podobny piesek to proszę o informację.Może być oprócz owczarka niemieckiego,ratlerek,chichuaua,york,maltańczyk,whithe terier,dalmatyńczyk,grzywacz chiński z poważaniem XXXX Quote
divia_gg Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 eliza_sk napisał(a):Dziewczyny ... mam bardzo dobrze zapowiadający się domek ... Bardzo spodobała mi się ZARA.Jak będzie jakiś podobny piesek to proszę o informację.Może być oprócz owczarka niemieckiego,ratlerek,chichuaua,york,maltańczyk,whithe terier,dalmatyńczyk,grzywacz chiński z poważaniem XXXX Och och taka szansa sie moze nie powtorzyc :evil_lol: Mamy jakiegos...grzywacza chinskiego?:cool3: Quote
erka Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 O , domek rzeczywiście super:cool3:. Damy jej tą chudzinke Norę i może jeszcze jakies w typie by sie znalazły:cool3:. Mój Gucio może robic za goldena:evil_lol:. Quote
erka Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Eliza_sk, a weź od niej adres, może kiedyś przyjedzie czas,że można bedzie zrobic porządek z takimi. Quote
Recommended Posts