Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

erka napisał(a):
No i ta bida jeszce czeka w schronie

Uploaded with ImageShack.us

Erko, tą chcemy wyciągać w piątek - zwróciłam się o pomoc do ewab. W końcu jesteście na miejscu i jest Wam łatwiej, bez bujania się 100 km w obie strony. Do jutra ma mi dać znać czy da radę podejść do schronu w jej sprawie - jak wyciągnie, to od razu w piątek po nią przyjeżdżamy.

Posted

:(:(:(:(:(:(:(:(

Pusio, cudowny, łagodny , ufny psiak nie żyje!!!
Nie wiem na razie co się stało, dostałam taka wiadomość, a nie moge się dodzwonic do kobiety , która go karmiła.
Pusio, wyrzucony z samochodu, był cały czas na ulicy, niestety nikt go nie chciał wziąc nawet na dt.
Tylko tyle ,że był karmiony, został tez zaszczepiony i nawet wczoraj ta kobieta miała go zaprowadzić do fryzjera,żeby go wyczesać.

Chociaz znałam go tylko ze zdjęć tak bardzo mi go szkoda:(:(:(:(

Posted

Eliza_sk, oby się udało z ta sunią, bo ona chyba jeszcze do 23.06 na kwarantannie.

To by został tylko ten ciapowaty, przekochany pies, jeżeli jeszcze wogóle tam jest.

A na niego nie byłoby chętnych?

Posted

erka napisał(a):
Eliza_sk, oby się udało z ta sunią, bo ona chyba jeszcze do 23.06 na kwarantannie.

Ewo, nasza Tara też była na kwarantannie. Wystarczy się dowiedzieć z jakiej gminy jest ta sunia i wtedy za zgodą urzędu ją zabrać - gmina się ucieszy, bo oszczędność poczyni przecież. Wystarczy telefon do schronu z pytaniem skąd ona jest.

Posted

Linssi napisał(a):
Zuzka2, a czy umieszczasz info, ze sunie przed wydaniem zostana wysterylizowane? Bo niestety fakt faktem, ze w typie rasy maja duza ogladalnosc i jest spore zainteresowanie, ale niestety bardzo duza zainteresowanych to pseudohodowcy, weszacy latwy interes.

O.K.Dopiszę o tym

Posted

Tak mi Pusia żal. Gdyby był sunią, to nawet nie zastanawiałabym sie, żeby go zabrać. Mam słabość do szpiców i bardzo mi przykro, ze nie doczekał pomocy.
Erko, napisz czy ta chuda sunia zamknięta na pustej posesji jest bezpieczna?
Czy cos już wiadomo z suniami z Dymin, które miały do mnie przyjechać?

Posted

na jednym z watków (ostrow maz) znalazłam wpis "
To ważne !!!!!!!!!!!!!!!
Nie wydawać psa tym osobom !!!
"
Elżbieta Sa.. Kraków, ul. Łepkowskiego, 12 412 27 xx...

Córka i matka. POD ŻADNYM POZOREM PSA.
W tej chwili sprawa do wyjaśnienia, kobieta wyszukuje nieduże suczki - które umierają tam w bardzo dziwnych okolicznościach.
Dom sprawia wrażenie idealnego.
Moja Patynka była tam trzy godziny. Ocalała chyba cudem. Okazuje się, że w ubiegłą środę wzięła suczkę z Łodzi - nie żyje!. Wcześniej miała psy m.in. z krakowskiego schroniska i z Łodzi. Dwa uśpiła na Brodowicza, jeden zginął podobno pod kołami samochodu, był szczeniak, który "zasnął sam". Nie wiadomo nic o suczce wziętej z azylu w 2005 roku. Okazuje się, że był jeszcze (podobno)pies/suczka z Pabianic. Koszmar. "

Posted

Linssi napisał(a):
Zata, a on nadal biedak tak luzem biega?

Tak, z tego co wiem to nikt się nim nie opiekuje. Czasami tylko ktoś podrzuci coś do jedzenia.

Posted

Zata napisał(a):
Tak, z tego co wiem to nikt się nim nie opiekuje. Czasami tylko ktoś podrzuci coś do jedzenia.

Zata a czy osoba, która go do Ciebie zgłaszała nie może go chociaż karmić? bo o dt u niej to chyba nawet nie ma co marzyć... :roll:

p.s Beko jadę jutro do wawy z onkami..podeślij mi na pw swój nr to będę dzwonić jak będziemy się zbliżać ;)

Posted

beka napisał(a):
na jednym z watków (ostrow maz) znalazłam wpis "
To ważne !!!!!!!!!!!!!!!
Nie wydawać psa tym osobom !!!
"
Elżbieta Sa.. Kraków, ul. Łepkowskiego, 12 412 27 xx...

Córka i matka. POD ŻADNYM POZOREM PSA.
W tej chwili sprawa do wyjaśnienia, kobieta wyszukuje nieduże suczki - które umierają tam w bardzo dziwnych okolicznościach.
Dom sprawia wrażenie idealnego.
Moja Patynka była tam trzy godziny. Ocalała chyba cudem. Okazuje się, że w ubiegłą środę wzięła suczkę z Łodzi - nie żyje!. Wcześniej miała psy m.in. z krakowskiego schroniska i z Łodzi. Dwa uśpiła na Brodowicza, jeden zginął podobno pod kołami samochodu, był szczeniak, który "zasnął sam". Nie wiadomo nic o suczce wziętej z azylu w 2005 roku. Okazuje się, że był jeszcze (podobno)pies/suczka z Pabianic. Koszmar. "

Roześlę dalej.

Posted

Jaka chudzieńka :(
Dziewczyny czy ona jest bezpieczna? może tam zostać? może Eliza_sk bedzie miała dla niej domek...

W jakim może byc wieku?

Posted

Mag.do,dzięki ,że pojechałaś zrobic fotki sunieczce:). A zaglądałaś jej w ząbki? Znajoma, która ja znalazła twierdzi,że młoda.
Śliczna, tylko chudzienka strasznie:(.
Beka ona tam na razie może być, trzeba by może tylko tą znajomą wspomóc w karmie, bo ona ma duże stado swoich psów i trochę kiepsko z finansami.
Co prawda podobno sunia juz znalazła jakąs dziurę w siatce na tamtej działce, wyszła, ale wróciła.
Podobno chodzi z miską w zębach, albo butelką, w której Iza zanosi jej wodę.
Bidulek zagłodzony tak pewnie upomina sie o jedzenie i picie.

Posted

Dziewczyny ... mam bardzo dobrze zapowiadający się domek ...

Bardzo spodobała mi się ZARA.Jak będzie jakiś podobny piesek to proszę o
informację.Może być oprócz owczarka niemieckiego,ratlerek,chichuaua,york,maltańczyk,whithe
terier,dalmatyńczyk,grzywacz chiński
z poważaniem XXXX

Posted

eliza_sk napisał(a):
Dziewczyny ... mam bardzo dobrze zapowiadający się domek ...

Bardzo spodobała mi się ZARA.Jak będzie jakiś podobny piesek to proszę o
informację.Może być oprócz owczarka niemieckiego,ratlerek,chichuaua,york,maltańczyk,whithe
terier,dalmatyńczyk,grzywacz chiński
z poważaniem XXXX

Och och taka szansa sie moze nie powtorzyc :evil_lol: Mamy jakiegos...grzywacza chinskiego?:cool3:

Posted

O , domek rzeczywiście super:cool3:. Damy jej tą chudzinke Norę i może jeszcze jakies w typie by sie znalazły:cool3:. Mój Gucio może robic za goldena:evil_lol:.