ewab Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 [quote name='ewab'][FONT=Tahoma]Potrzebne na cito bezpieczne schronienie dla mamusi i jej szczeniorka (chłopczyk). Zwierzaki znajdują się w rejonie ulicy Poleskiej. Opiekują się nimi dzieci, które niestety nie mogą zapewnić im bezpieczeństwa. Mamuśka jest niewielka, waży może 7-8 kg. Chłopaczek w wieku ok. 6 tyg.[/FONT] [FONT=Tahoma]Niestety nie mogę załadować zdjęć. Czy mogę przesłać je komuś na maila?[/FONT] [FONT=Tahoma]Wreszcie mogę załadować zdjęcia.[/FONT] [FONT=Tahoma]szczeniak[/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] Quote
ewab Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 mamuśka Dziewczyny proszę rozglądajacie się za Seniorem vel Dziadzią. Wczoraj wieczorem, a w zasadzie w nocy wyszedł luzem na spacer i zniknął z pola widzenia. Szukaliśmy pół nocy. Niestety pies czarny, niewiele widać. Może w ciągu dnia będzie łatwiej. Quote
erka Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Ło matko, trzeba by tego szczeniorka szybko zabrac dopóki mu sie jakas krzywda nie stanie. Ale gdzie???? Quote
ewelinka_m Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 przypominam swoje pytanie czy ktoś ogłasza jeszcze psiaki na jakiś portalach? :cool3: i p.s [FONT=Verdana]Zapraszam na MEGA CIUCHOWY bazar dla psiaków pod opieką dziewczyn z jędrzejowa ;) 41 pozycji super MARKI w super stanie: h&m, promod, vero moda, reserved, mexx, house, pull&bear. Na prawdę warto ![/FONT][FONT=Verdana] http://www.dogomania.pl/threads/187157-***SUPER-CIUCHY-x-41-reserved-VERO-MODA-promod-MEXX-h-amp-m-PULL-amp-BEAR-na-SOZ-do-15.06!?p=14837683#post14837683[/FONT] Quote
mag.da Posted June 8, 2010 Author Posted June 8, 2010 ewelinka_m napisał(a):przypominam swoje pytanie czy ktoś ogłasza jeszcze psiaki na jakiś portalach? :cool3: Ja jak zwykle schronisko.net i adopcje.org Quote
divia_gg Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Bary z ok 17 maja, Sonia z zeszlego tygodnia jakos / z bazarku ogloszeniowego/ i kiedys tam Tunie, chyba ok 10 maja. Na pewno wymaga aktualizacji... Quote
ewelinka_m Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 dzięki dziewczyny za odp :loveu: Sonie z bazarku już wyłapałam, a Tuni odnawiałam 03.06 ogłoszenia na małopolskie, jeszcze planuje ogłosić ją na 2 województwa ale najpierw chciałam uporządkować tego posta :lol: Quote
ewab Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Szczeniorek z mamuśką z Poleskiej już w DT:lol:. Senior Dziadzia wrócił z przedłużonego spaceru:mad:, a sunia łaciata z Marzysza pojechała do DS:multi:. Uff to był dzień pełen wrażeń, teraz tylko jeszcze do weta z moimi psiurcami i można będzie odpocząć:p. Quote
erka Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Niestety ja nie mam takich dobrych wiadomości:shake:. Przed chwilą dostałam telefon,że w Kaczynie w lesie został wyrzucony ślepy ON-ek!:angryy: Co tu robić???:placz::placz: Pies zupełnie bezradny, ok.6-7-letni, łagodny, znajoma podeszła do niego, machał ogonem, ma obrożę. Niestety ludziom mieszkającym w pobliżu juz przeszkadza, bedą go na pewno przeganiać, albo zawiadomią schron. Niestety znajoma ma kilka psów, nie może go wziąć. Nie ma tam nikogo, kto by mu pomógł.:shake: Quote
Linssi Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 O boze... ludzie serca nie maja. oby ich tez tak potraktowali. zycze im tego z calego serca.... Erka, a sa jakies szanse na zdjecia, cokolwiek???? Quote
malagos Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Sam sie, cholera, nie zgubił... Najważniejsze, czy nie ma babeszjozy? Tak jestem uczulona na hasło "pies w lesie", zaraz widzę te kleszcze obrzydłe... Quote
erka Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Nie ma żadnych zdjęć , znajoma nie ma aparatu, jeszcze dzisiaj zapytam, czy byłaby możliwość. Gdyby były zdjęcia można by założyc wątek, choć szanse dla biedaka marne.:shake: Gdy nie znajdzie się żadna pomoc, chyba lepiej by było biedaka uśpić, niż zostawiac go w tym lesie, wystarszonego , głodnego. Bo jeżeli nawet trafi do schronu-kaźni, to i tak go uśpią, a wczesniej będzie tylko narażony na ogromny stres, strach i ból.:-(:-( Ale kto by to zrobił?:-( Quote
Linssi Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Erka, a Twoja znajoma jest pewna, ze pies jest niewidomy? Moze ma tylko wade mozliwa do skorygowania? Przydalyby sie BARDZo foty :( moze warto sprobowac go pooglaszac? Quote
ewelinka_m Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 cholera gdzie tu umieszczać te wszystkie psiaki :-( a z ciekawostek..to dziś zostałam poproszona o 2 przedadopcyjne u nas w kielcach :crazyeye: chyba zacznę ogłaszać na nasze województwo :diabloti: czyżby coś zaczynało się zmieniać w świadomości ludzi? mam nadzieję... :roll: Quote
divia_gg Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 ewelinka_m napisał(a):cholera gdzie tu umieszczać te wszystkie psiaki :-( a z ciekawostek..to dziś zostałam poproszona o 2 przedadopcyjne u nas w kielcach :crazyeye: chyba zacznę ogłaszać na nasze województwo :diabloti: czyżby coś zaczynało się zmieniać w świadomości ludzi? mam nadzieję... :roll: Niezle. Tu sie wywozi psiaki, a ludzie je zwoza;) Moze rzeczywiscie. Ja mialam ostatnio maila o szczeniaka z Kielc wlasnie, ale pozostal bez ponownej odpowiedzi... Co do onka, to dzis moglabym z kims kto by wzial aparat podjechac tam zeby zrobic zdjecia. Jak cos to piszcie, mozemy podjechac...Tylko, zeby dokladniej bylo wiadomo co i gdzie.....:roll: Quote
Jaaga Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Oby nie było tak, że ludzie zwożą do Kielc psy do adopcji, a potem Wy bedziecie musiały je czy ich potomstwo wyłapywac i szukac im domów. Najgorzej jest chyba z adopcjami szczeniąt, bo dorosła wysterylizowana suka chociaz nie zaowocuje miotem wyrzuconym w lesie. Może ten onek jednak widzi coś? Na pewno całkiem niewidomy?Gdyby tak było, to mysle, ze jednak lepsza jest eutanazja. Trzeba by mu miesiącami szukać domu, zbierać pieniadze na utrzymanie. Duzym, młodym , zdrowym psom trudno znaleźć dom, a co dopiero takiemu biedakowi. Quote
Lato_09 Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Witam wszystkich. Oto Latuś na osłodę. Chłopak już zadomowiony, a czasem nawet niesforny:diabloti: Poza tym jest milutki i przyjacielski, ale do niektórych osób nadal nieufny(musi mieć przykre skojazenia). W każdym razie ma się dobrze i już za trzy tygodnie minie rok jak tu mieszka.:loveu: Quote
ewab Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 ewelinka_m napisał(a): a z ciekawostek..to dziś zostałam poproszona o 2 przedadopcyjne u nas w kielcach :crazyeye: chyba zacznę ogłaszać na nasze województwo :diabloti: czyżby coś zaczynało się zmieniać w świadomości ludzi? mam nadzieję... :roll: Z pięciu wyadoptowanych szczeniaków z Marzysza trzy zostały w Kielcach. Sporo osób z Kielc dzwoni z zapytaniem (oczywiście niektóre telefony lepsze inne pożal się panie). Myślę, że nie powinniśmy skreślać świętokrzyskiego w ogłoszeniach. Quote
Jaaga Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Mnie zastanawia tylko to, czemu ludzie biorą do adopcji psy z innych miast, kiedy u Was w każdym chyba lesie, na każdej stacji benzynowej i co drugim parkingu sa bezdomne psy. Jakbym tam mieszkała i chciała psa, to po prostu zgarnęłabym jakiegoś z ulicy. Czy one są widoczne tylko dla Was :roll:? Quote
divia_gg Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Jaaga napisał(a):Czy one są widoczne tylko dla Was :roll:? Obawiam sie ze to slowo klucz w tym przypadku....:cool3: Quote
ewelinka_m Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Jaaga napisał(a):Oby nie było tak, że ludzie zwożą do Kielc psy do adopcji, a potem Wy bedziecie musiały je czy ich potomstwo wyłapywac i szukac im domów. Najgorzej jest chyba z adopcjami szczeniąt, bo dorosła wysterylizowana suka chociaz nie zaowocuje miotem wyrzuconym w lesie. Jaaga jeśli ja wybieram się na przedadopcyjną w naszym mieście dla niewysterylizowanego zwierzaka staram się później dopilnować, żeby zabieg był wykonany, taki jest wymóg w umowie. tam gdzie byłam na wizytach do tej pory mam kontakt z ludźmi ;) Ewab nie skreślam naszego województwa, ale porównując ogłoszenia robione na świętokrzyskie choćby z małopolskim różnica bywała ogromna..na przestrzeni czasu przez jaki robię ogłoszenia miałam dość spore porównanie..ale mam nadzieję i chcę w to wierzyć, że powoli coś się zacznie zmieniać. Jaaga - ludzie w większości wolą brać psy z tymczasów, gdzie mają pewność, że psiak jest zdrowy, nauczony podstawowego obcowania w społeczeństwie, wiadomo jak zareaguje na różne sytuacje, ludzie są wygodni..a tak jest przecież łatwiej :-( chociaż czasem spotykam u wetów takich, którzy przygarniają właśnie te najbiedniejsze psy z rowów czy lasów..tego jest, aż tyle, że ciężko ogarnąć :-( p.s Ewa przecudowne pozdrowienia od Latusia!cudownie móc oglądać takie zdjęcia! prosimy o częściej ;) ależ ten czas leci.. Quote
ewab Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Byłam dziś w schronisku. Jest nowa on-ka i takie cudo z dziurą w głowie. Nazwałam go na własny użytek Piękny, bo to chyba chłopak. Quote
erka Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Dzisiaj byłyśmy z divia_gg i ewelinka_m w Kaczynie szukać ślepego ON-ka, niestety :(:(. Jeszcze rano był, znajoma go karmiła, a potem poszła zobaczyć o 13, bo miałysmy pojechac zrobic fotki, to juz go nie było. Pojechałysmy,żeby pomóc go szukac, objechałysmy okolicę, nie było śladu. Podejrzewam,ze to ludzie, koło domu których koczował cos z nim zrobili, wywieźli gdzies dalej do lasu, albo dali znać smalcownikowi ze wsi:angryy:. Oni juz wczoraj jęczeli,ze dzieci sie boja chodzić, a pies był bardzo łagodny, jak ktos podchodził , to machał ogonem. Chyba ,że się sam gdzies przemieścił, znajoma jeszcze będzie go szukac. Tak bardzo szkoda biedaka:-(. Quote
Recommended Posts