eliza_sk Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 Zapraszam do TARY - kolejnej jędrzejowskiej ONki, wyciągniętej z PSIEGO OBOZU ZAGŁADY - DYMIN: http://www.dogomania.pl/threads/1874...8#post14870098 Quote
erka Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 Niestety ON-ki mnożą sie nam w zastraszającym tempie:(. Zadzwoniła teraz znajoma , która zgłaszała tego ślepego On-ka wyrzuconego w Kaczynie, którego nie udało sie nam odnaleźc. Ona tez nie mogła sobie tego darować, że nie zabrała go gdzies od razu i codziennie jeździła na rowerze po okolicy i szukała go, Prosiła tez znajomych o rozglądanie sie i ktos jej powiedział,że jest w okolicy jakis ON-ek. Pojechała tam i okazało sie ,że to nie ten pies, ale sunia , długowłosa, w tragicznym stanie:placz:. Sunia młoda, wychudzona maksymalnie, skóra i kości, odwodniona, skołtuniona:(:(. Wypiła chyba wiadro wody, tak była spragniona i je teraz malutkie porcje, żeby jej nie zaszkodziło. Znajoma wzięła ja i umieściła na razie na sąsiedniej posesji, gdzie nie ma w tej chwili właścicieli. Divia_gg, ewelinka_m, czy dałybyście radę tam podjechac i zrobic jakies fotki tej biduli, bo trzeba jej bedzie założyć wątek i szukać dla niej pomocy? Quote
divia_gg Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 erka napisał(a):Niestety ON-ki mnożą sie nam w zastraszającym tempie:(. [..............] Znajoma wzięła ja i umieściła na razie na sąsiedniej posesji, gdzie nie ma w tej chwili właścicieli. Divia_gg, ewelinka_m, czy dałybyście radę tam podjechac i zrobic jakies fotki tej biduli, bo trzeba jej bedzie założyć wątek i szukać dla niej pomocy? Erko ale czy to ten sam pies? Ten co go szukalysmy? Czy tamtego nie ma a jest inny/inna? Mysle ze w tym tyg daloby rade podjechac, ale chyba znow pogoda musi sie troche supokoic. Nie ze sie boje w taka pogode jezdzic:evil_lol:, ale o zdjecia mi chodzi, zeby jak juz robic to zrobic dobre...Dogadam sie z Ewelinka co i jak:) Quote
Linssi Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 divia_gg napisał(a):Erko ale czy to ten sam pies? Ten co go szukalysmy? Czy tamtego nie ma a jest inny/inna? Mysle ze w tym tyg daloby rade podjechac, ale chyba znow pogoda musi sie troche supokoic. Nie ze sie boje w taka pogode jezdzic:evil_lol:, ale o zdjecia mi chodzi, zeby jak juz robic to zrobic dobre...Dogadam sie z Ewelinka co i jak:) Divia, Erka pisala o suni dlugowlosej, ktora znalazla jej znajoma w tej samej miejscowosci. ONka jak nie bylo tak nie ma :( Quote
divia_gg Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Linssi napisał(a):Divia, Erka pisala o suni dlugowlosej, ktora znalazla jej znajoma w tej samej miejscowosci. ONka jak nie bylo tak nie ma :( Ano trza sie chyba juz obudzic...A dzis wyjatkowo ciezko, oj ciezko. :placz: Quote
Linssi Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Malo brakowalo, a wczoraj tez przywiozlabym do siebie onka. Jadac do Lublina (przez Radom) zauwazylam lezacego w trawie jak gdyby nigdy nic, onka. TZ powiedzial, ze widzial po drugiej stronie drogi (E7:roll:) babke ze smycza, ale umowilismy sie, ze jesli w drodze powrotnej nadal tam bedzie, to go zabieramy. Totalnie bez pomyslu co dalej z nim zrobic, no ale coz. Wychodzi jednak na to, ze byl to pies tej kobiety. Swoja droga mialam ochote sie zatrzymac i jej nawrzucac, bo pies spuszczony ze smyczy, po drugiej stronie drogi (trasa Kielce-Warszawa), a ruch jak diabli!!:angryy: Quote
Jaaga Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Biedaczka ta onka. Może jedźcie tam jak najszybciej bez wzgledu na pogode i jakość zdjęć, bo mogą ją załatwić tak jak tego ślepego. Lepsze zdjęcia kiepskiej jakości, niż żadne. Wzięłabym ją, ale na miejsce Barego ma przyjechać sunia z Dymin, więc nie mam gdzie dać następnego psa. Quote
divia_gg Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Jaaga napisał(a):Biedaczka ta onka. Może jedźcie tam jak najszybciej bez wzgledu na pogode i jakość zdjęć, bo mogą ją załatwić tak jak tego ślepego. Lepsze zdjęcia kiepskiej jakości, niż żadne. Wzięłabym ją, ale na miejsce Barego ma przyjechać sunia z Dymin, więc nie mam gdzie dać następnego psa. Tylko, ze ona chyba narazie wzglednie bezpieczna. Znaczy gdzies umieszczona, ale tymczasowo. Zobaczymy, moze sie uda jakos szybko smignac... Quote
eliza_sk Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Erko, jak będziesz miała fotki i jakieś info to daj znać - takie cudo na bank znajdzie dom, tylko jest problem, ludzie nie chcą psów, które mało znamy - mam świetny domek na ONka, ale boją się zaryzykować z jedną z tych wyciągniętych z Dymin suk :( Quote
erka Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Elizo fotki bedą , jak dziewczyny tam pojadą, nie wiem kiedy, bo tam nie ma kto zrobić zdjęć. Bardzo proszę o ogłoszenia dla Puszka, Chłopak juz po kastracji, jak najbardziej gotowy do adopcji. Pani Ania wkróce bedzie wyjeżdżała na wczasy, do tego czasu musimy od niej zabrać Puszka i Tunię. Quote
andzia69 Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 eliza_sk napisał(a):Erko, jak będziesz miała fotki i jakieś info to daj znać - takie cudo na bank znajdzie dom, tylko jest problem, ludzie nie chcą psów, które mało znamy - mam świetny domek na ONka, ale boją się zaryzykować z jedną z tych wyciągniętych z Dymin suk :( Eliza - w razie gdyby ktoś chciał psa to pamiętaj o naszym Chopinie...on też jakos zastygł w hoteliku jak pozostałe:( Quote
Zuzka2 Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Ogłaszam na allegro:Tunię,ON długowłosą młodą,Sonię,Koni,Mikę i Pusia.Widzę,że oglądalność duża zwłaszcza ON.Jakby któryś znalazł dom,dajcie znać:-)Te same psiaki ogłoszę w gazecie i w lecznicach Quote
Rudzia-Bianca Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Poszedł przelew 97 zł z bazarku http://www.dogomania.pl/threads/184859-Zako%C5%84czony-rozliczamy-si%C4%99-dzi%C4%99kuj%C4%99-bardzo-%29 erko jak dostaniesz pieniądze proszę potwierdź na wątku :) Quote
mysza 1 Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Zapisze sobie, śliczne te nasz suńki. Okropnie mi żal tego niewidomego, mam sentyment, bo sama mam sunię. One są takie dobre :( Kurde, a może tylko ktoś go gdzieś przepędził? :( Quote
erka Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Mysza1, kobieta , która tam mieszka cały czas szuka tego niewidomego ON-ka, ale kamień w wodę:-(. Znalazła za to wycieńczoną długowłosą ON-kę, której fotki dopiero chcemy zrobic. Quote
mysza 1 Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Fotki koniecznie, długowłose szybko domy znajdują. Quote
erka Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Rudzia-Bianca, bardzo dziękujemy !:) Dziękujemy również Lato90, która wpłaciła 20 zł na nasze psiaki:). Quote
andzia69 Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 mysza 1 napisał(a):Fotki koniecznie, długowłose szybko domy znajdują. no i jest jeszcze ta sunia plątająca się pod Kielcami...pamietajcie o niej:( dostanie cieczki i będziemy mieli nie jedną do wydania ale stado:( Quote
erka Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 No i ta bida jeszce czeka w schronie Uploaded with ImageShack.us Quote
justysiek Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 ciotki wiecie cos o tej na lancuchu? czy lagodna? Quote
beka Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Z tego co mówiła ewab to łagodna bardzo , tylko przerażona potwornie miejscem gdzie sie znalazła.. a co miałabyc pomysł jakis na nią? Quote
beka Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 A ta co sie placze pod Kielcami, to ja ktos dokarmia?? wiadomo gdzie jest? czy jak zapadnie decyzja to psa może nie być? Quote
Zuzka2 Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 andzia69 napisał(a):no i jest jeszcze ta sunia plątająca się pod Kielcami...pamietajcie o niej:( dostanie cieczki i będziemy mieli nie jedną do wydania ale stado:( Ogłaszam ją na allegro.Jest bardzo duża oglądalność.Może ktoś mógłby ją złapać i gdzieś przechować,bo myślę,że chętnych nie będzie brakowało.Nawet jeden mój znajomy waha się czy jej nie adoptować. Quote
Zuzka2 Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 erka napisał(a):No i ta bida jeszce czeka w schronie Uploaded with ImageShack.us Tę biedulkę też już wystawiłam na allegro.Jest duże zainteresowanie psami rasowymi,zwłaszcza ONkami,więc szybko powinna znaleźć nowy dom. Quote
Linssi Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Zuzka2 napisał(a):Tę biedulkę też już wystawiłam na allegro.Jest duże zainteresowanie psami rasowymi,zwłaszcza ONkami,więc szybko powinna znaleźć nowy dom. Zuzka2, a czy umieszczasz info, ze sunie przed wydaniem zostana wysterylizowane? Bo niestety fakt faktem, ze w typie rasy maja duza ogladalnosc i jest spore zainteresowanie, ale niestety bardzo duza zainteresowanych to pseudohodowcy, weszacy latwy interes. Quote
Recommended Posts