Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ewab napisał(a):
Erka to o tej puchatce kiedyś rozmawiałyśmy?

Tak, to ta kicia z Pomorskiej, ale tam jeszcze jest co najmniej 3 koty do niej podobne, tylko troche większe, bez białego, całe bure pręgowane puchate, był chyba cały miot od małych kociaków , tuz przy blokach i nikogo one nie interesują, oprócz jednej osoby, która dokarmia.

Posted

To jeszcze opis Bony poproszę. Czarną spanielkowatą - zwrot z adopcji - nazwałam roboczo Coco. Zrobię allegro i kilka najważniejszych portali internetowych i będę odnawiać non stop.

Posted

erka napisał(a):
Tak, to ta kicia z Pomorskiej, ale tam jeszcze jest co najmniej 3 koty do niej podobne, tylko troche większe, bez białego, całe bure pręgowane puchate, był chyba cały miot od małych kociaków , tuz przy blokach i nikogo one nie interesują, oprócz jednej osoby, która dokarmia.

Klasycznie pręgowane maine coony cieszą sie najwiekszym zainteresowaniem. Warto poszukac im domów, bo pewnie wielu chciałby tak reprezentacyjnego kota. można napisac w ogłoszeniu, że do oddania za zwrot koszów kastracji, wtedy trafią w dobre rece, a kot po kastracji od razu może jechac do nowego domu. Wieksze są, bo pewnie kocurki. Szkoda, żeby były bezdomne.

Posted

ladySwallow napisał(a):
To jeszcze opis Bony poproszę. Czarną spanielkowatą - zwrot z adopcji - nazwałam roboczo Coco. Zrobię allegro i kilka najważniejszych portali internetowych i będę odnawiać non stop.

Przeklejam info ze schronowego watku:
16. BONA - [FONT=MS Shell Dlg 2][SIZE=2] Śliczna sunia w typie border colie, jest po sterylizacji, ma bardzo ładne umaszczenie, fajną, długą sierść. [/FONT][FONT=MS Shell Dlg 2]Też po metamorfozie - wczesniej nieśmiała, z daleka oglądająca ludzi - obecnie wariująca na punkcie ludzi, których zna i którym ufa!Właściwie to jest specyficzna, cieszy się całą sobą. Nie ma ogonka.[/FONT]

Bonisia ma ok. 40 cm wysokości i ok. 4-5 lat.

http://img442.imageshack.us/img442/3429/schron039.jpg
http://img836.imageshack.us/img836/845/suniaborder.jpg
http://img833.imageshack.us/img833/3126/schron038.jpg

edit: powyższe fotki są z pierwszego spaceru Bonisi - musiałam wynieść ją z boksu na rękach, bo sama nie chciała iść, bała się smyczy i bliskości człowieka. Zobaczcie jak sunia pięknie się otworzyła - jej nowe fotki na wątku "psy kieleckie do adopcji" :)

od siebie mogę dodać, że Bona to fantastyczna i czarująca sunieczka :loveu: Bezgranicznie zaufała ludziom i z każdym chętnie wychodzi na spacerki. Kiedy podchodzi się do jej boksu komicznie trupta w miejscu - nie mogąc doczekać się wyjścia (muszę ją nakręcić, bo nie widziałam by jakikolwiek inny psiak tak przebierał łapciami :evil_lol:. Kiedy się cieszy, to cała dupka jej chodzi :lol: Wpycha się na kolanka i chce żeby ją głaskać. Najbardziej lubi drapanko po dupince. Mimo całego sego uroku i czaru, to mała zołza - dominująca i zaborcza; starająca się ustawiać wszystkie psiaki. Jest zazdrosna o jedzonka i głaski. Dogaduje się jedynie z uległymi psiakami. Wcześniej była w boksie z wystraszoną i wycofaną Pusią i nawet dobrze się dogadywały. Dzisiaj Bona zamieszkała z Riko - naszym bidulkiem tłamszonym przez wszystkie inne psy i suki. Riko jest wniebowzięty - już dawno nie widziałam by tak pięknie bawił się z inną suczką :loveu: Nawet w boksie zapraszał ją do zabawy :) Szczek Bonisi jest niepowtarzalny i jedyny w swoim rodzaju! Obiecuję na dniach filmik, bo to jest tak cudna sunia, że nie da się tego opisać słowami :loveu:

Posted

Ewanka napisał(a):
Mam wielką prośbę do kieleckich cioteczek ... :)

... szukam Osoby do wizyty przedadopcyjnej w Kielcach.

moge isc-ale we wtorek jesli ci sie nie spieszy

Posted

Koty wydane, szczeniak od Agi dostarczony;) Bidulek sie stresowal i sie zaslinil, a i bez niespodzianku kupowej na samym poczatku sie nie obeszlo. Potem juz bez niespodzianek, lezal sobie i co sie zagladalo do Niego to merdal;) A koty co jakis czas przypominaly o swojej "męce" rozpaczliwym mialknieciem:)

A dzis do Kielc wrocila Anilka. Malenka byla tak zestresowana, ze sie cala trzesla. Myslalam ze ja na kolanach bede wiozla to bedzie jej lepiej, ale sie tak bardzo slinila z nerwow, ze jednak dalismy ja do transporterka, ktory byl caly mokry. Jak zobaczyla pania u ktorej ma byc chetnie wyszla z transporterka i zamerdala, jakby poznala. Oby to byl jej ostatni przystanek, bo suczynka cudowna:)

Posted

Divia_gg przywiozła dzisiaj Anilkę:)spod Krakowa. Ogromnie jej dziękuję, bo nie dość ,ze w tamtą stronę wiozła 3 zwierzaki, to jeszcze teraz okazało się,ze ta kobieta nie może podwieźć suni do Krakowa, bo mąż wyjechał i divia_gg musiała jeszcze jechac 25 km za Kraków po Anilkę, a potem jeszcze przywieźc ją do Kielc.
Dziękuje Małgosiu Tobie i TZ-owi,że nie stracił cierpliwości:Rose::modla::iloveyou:.

A Anilka bardzo się ucieszyła,że wróciła do domu, gdzie była w dt, podobno tak biegła do bloku,ze ta pani nie mogła za nia nadążyć, potem pojadła i poszła spać.
Dobrze,ze wróciła do miejsca znanego, bo tak, to by przeżywała kolejny stres.

Bardzo prosze o ogłaszanie tego kotka, który jest w tym domu, gdzie Anilka , został uratowany przez ta panią. Kotek jest przemiłym pieszczochem, przesympatyczny pyszczulek ma , ma ok. 8 mies.
Ona ma troche za dużo zwierzaków, 3 psiaki, kilka kotów, a jeszce gdyby sie udalo wydac tego kicia, to mogłaby wziąć na dt kocicę z synkiem z działek.
Kocica z kotkiem były domowymi kotkami, zostały wyrzucone na dziłki przez jakąs babę. Zupełnie nie sa przystosowane do znoszenia takich warunków, maja juz przemrożone uszy. Ta pani chodzi karmic koty na działkach , ale co kilka dni, wtedy ta kicia zawsze leci do niej z synkiem, cała pokurczona z zimna.:-(

A to ten kicius z dt, ma jakies imie , ale zapomniałam.

Uploaded with ImageShack.us

Posted

Jaaga, z tymi puchatymi kotkami to nie jest prosta sprawa, bo to są dzikuski, ta kicia złapana była najodważniejsza, podchodziła , ocierała sie o nogi karmiciela, a tamte takie nie są.
Zresztą z kotami jeszcze większy problem niz psami, juz zupełnie nie ma gdzie przechować, nawet jednego dnia.

Posted

Ależ pięknotka :) i taka lśniąca, zdrowa. Bidzia :(

andzia69 napisał(a):
PILNIE TYMCZAS ALBO DS POTRZEBNY!!!

[SIZE=2]Imię: [SIZE=2]Parówka (póki co)

[SIZE=2] Płeć: [SIZE=2]suka[SIZE=2]
[SIZE=2] lat[SIZE=2]
Miejsce:
[SIZE=2]Kielce[SIZE=2]
[SIZE=2]Kontakt; 604 27 55 53
[SIZE=2]Sterylizacja: [SIZE=2]nie[SIZE=2]
[SIZE=2]Wątek na dogo: nie ma

Posted

PILNIE TYMCZAS ALBO DS POTRZEBNY!!!

[SIZE=2]Imię: [SIZE=2]Parówka (póki co)

[SIZE=2] Płeć: [SIZE=2]suka[SIZE=2]
[SIZE=2] lat[SIZE=2]
Miejsce:
[SIZE=2]Kielce[SIZE=2]
[SIZE=2]Kontakt; 604 27 55 53
[SIZE=2]Sterylizacja: [SIZE=2]nie[SIZE=2]
[SIZE=2]Wątek na dogo: nie ma

Posted

Śliczna jamnisia, a może ktoś od jamników by pomógł:roll:.

Mam wielką prośbę, jeżeli ktos by mógł podejść czasami do pani Ani i wyprowadzić Glorię na jakis dłuższy spacer. Gloria nie dość,że potrzebuje kontaktów z innymi osobami również,to tez by potrzebowała czasami więcej ruchu.
Tylko trzeba bardzo ostrożnie, najlepiej na szelkach,żeby nie zwiała, tylko nie wiem, czy ona swoich szelek nie pożarła.
Ja niestety jestem uziemiona przez te potworki teraz.
Glorii też by sie przydały jakies dobre fotki, gdyby ktos miał lepszy aparat.

Posted

Kieleckie ciotki, zbierzmy sie i glosujmy na zdjecie holly101, bo chce wesprzec kieleckiego Szopka kwota z bazarku fotograficznego:

Kochane, zapraszam do głosowania na któreś z moich zdjęć w bazarku FOTO- jeśli uda mi się wygrać, chciałabym kasę przeznaczyć na dług Szopka :smile:
http://www.dogomania.pl/threads/2013...CY-20.02/page4

Z tego co widzę na razie najwięcej głosów (z moich czterech fotek) ma zdjęcie nr 13. Zapraszam! :smile:

To proponuje na ta 13 zaglosowac. Moze sie uda;)

Posted

Przejezdzajac dzis kolo Lidla na Piekoszowskiej/Slichowicach, spotkalam 2 psiaki. Jeden - malutki, kudlaty, sliczny, ale zaniedbany, nienajmlodszy juz wnioskujac po zebach i koszmarnie zrezygnowany. Tak smutnego psa w zyciu nie widzialam! Bylo mu do tego stopnia wszystko jedno, ze wychodzil na jezdnie i siadal albo kladl sie :( :( :( Chetnie podchodzil na glaskanie, ale nie byl nachalny. Strasznie mi szkoda tej psiny, bo pozniej zwinal sie w klebek na zmarznietej ziemi kolo blokow.
Drugi psiak, duzy, bialy. Rowniez zaniedbany, ale zywszy wiec prawdopodobnie mlodszy od tamtego maluszka. Chetnie przychodzil na glaskanie, mruczal i merdal ogonkiem. Bardzo fajny psiak. niestety nie zajrzalam mu w zeby.
Mialam w samochodzie suche, wiec im wysypalam, ale nie chcialy jesc. Strasznie mi zal tych psiakow. Teraz jest taki okropny mroz, a pod koniec tygodnia zapowiadaja snieg. I co tu zrobic? Stan zapsienia jest alarmujacy i nie do ogarniecia :( Przekleje tez ten post na watek schroniskowy-adopcyjny :(
Zdjecia niestety robione telefonem

Posted

One tam sie pojawiają, czasami spotykałam któregoś, szłam do Lidla po cos do jedzenia dla nich i jak wychodziłam, to juz ani śladu. Nie wiem, gdzie koczują, czy nie w takiej drewnianej ruderze na Piekoszowskiej.

Ale Linssi, co zrobisz ??? Nawe jakbys znalazła nawet cudem jakiś dt dla nich,to co potem, kto weźmie stare psy, skoro nawet szczeniaka nie można wydac?

Ja jestem przerażona, bo nie mogę wydać ładnych przecież szczeniaków już prawie od miesiąca.

Posted

Ręce opadają, co z tymi ludźmi....Jedyna nadzieja kiedyś, w ograniczeniu rozmnażania, ale co z tymi bidami....:-(
Wklejam cytat z postu Ss ( na watku Rudzi było)Witam i przepraszam że nie na temat ale..Poszukuje osoby chętnej do przeprowadzenia wizyty przedadopcyjnej w Kielcach dla spanielki ze schroniska spod Poznania

Posted

Chciałam podziękować megi345 za zrobienie banerku BAREGO!:loveu:
O, Ewelinka...:crazyeye: Ale niespodzianka! :p
Próbowałam napisać pw do Ss, ale nie wiem cos nie wchodzi. Napisałam na watku Rudzi, bo ona tam prosiła i wkleiłam kontakt do backbone, który sie deklarował. Nawiasem mówiąc Rudzia ma duuuze szanse na dom i to chyba taki z serduchem wielkim. A wkleję tam moze link na kielecki watek...No i napiszę,ze dziewczyny maja duuuużo wolnego czasu, straaasznie się nudzą i chetnie by kogoś zwizytowały....:evil_lol: Ładny mam banerek?:razz: