Jaaga Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 Zrób, proszę. Zawsze po przychodniach można rozwiesić. Ciągle gdzieś jeździmy. Quote
Rudzia-Bianca Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 [quote name='Jaaga']Bary nie wchodzi do budy, tylko stoi z nosem miedzy prętami kojca i wypatruje powrotu do domu.[/QUOTE] :(:(:(:( :( Quote
Linssi Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 Gosia, ja tez zrobilam wczoraj allegro na slaskie. ale moze im wiecej tym lepiej? Quote
divia_gg Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 No to moze sporobuje zmienic jak sie da, a jak nie to bedzie wiecej i juz. Wlasnie skonczylam robic mu pakiet na ślaskie, ale jak ktos chce jeszcze go gdzies wrzucic to jak najbardziej prosze. trzeba "zmasowic" akcje ogloszeniowa, szybko trzeba gada wyekspediowac;) Zmienilam na malopolskie. Quote
kika22 Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 Chyba juz nic mnie nie zdziwi, na tym swiecie. Szkoda mi Barego bardzo, ale to bardzo. To jeden z moich ulubioncow. Quote
divia_gg Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 [quote name='kika22']Chyba juz nic mnie nie zdziwi, na tym swiecie. Szkoda mi Barego bardzo, ale to bardzo. To jeden z moich ulubioncow.[/QUOTE] Moj tez, bo jego pierwszego oglaszalam i byl jednym z pierwszych i nielicznych ktorych poznalam osobiscie. a do tego taki kochany. Tak strasznie trzymam za niego kciuki, zeby juz byl u siebie:) Quote
Linssi Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 Gosia, na malopolske tez ma :P zrobilam na 5 wojewodztw ;) ale z innym opisem, wiec nie zaszkodzi :) Quote
wojtuś Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 Szkoda mi Barego i tego co teraz przeżywa, My wiemy że tak nie można, ale co poniektórzy inni... brak słów. Nowego dobrego domku mu życzę:) Pozdrawiam:) Quote
erka Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 Jaaga mi napisała,że nie da rady zostawic Barego, bo nie poradzi sobie z opieką nad tyloma dużymi psami. Pewnie pójdzie do schroniska, to już chyba lepsza eutanazja. Quote
divia_gg Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 :placz:Boshe nawet nie wiem co napisac:placz::placz: Po prostu nie wiem :placz::placz::placz: Quote
wojtuś Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 [quote name='erka']Jaaga mi napisała,że nie da rady zostawic Barego, bo nie poradzi sobie z opieką nad tyloma dużymi psami. Pewnie pójdzie do schroniska, to już chyba lepsza eutanazja. Erko proszę ... nie mów tak. - Żadna eutanazja. Prosze Was na szybko trzeba by znaleśc miejsce w innym DT lub hoteliku, może gdzieś blisko Was, może Kraków i okolice - tylko to wchodzi do rozważenia- inne miejsce -co myślicie? Gdyby było na już miejsce z płaceniem odroczonym - trzeba i to wykorzystać. Wiem że z kasą zawsze kłopot i nie mamy nic, ale próbujmy Quote
ewelinka_m Posted February 3, 2011 Author Posted February 3, 2011 ogłosiłam go na małopolskie :-( Quote
Jaaga Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 Niestety, sytuacja finansowa u nas jest bardzo kiepska. Ze strzyżenia poza sezonem nie da się wyżyć, wiec Andrzej szuka pracy. Ja sama absolutnie nie dam rady sobie z dziecmi, dwudziestoma szczeniakami, dorosłymi psami, kotami i tyloma tymczasowiczami. O ile Oskar np. nie jest problemem, to Bary tak. Musi wychodzić i jeść osobno, ciągnie na smyczy. Do tej pory kojcowymi psami zajmował się Andrzej. Wychodził z nimi, sprzątał, karmił, poił. Przyprowadzał do domu, odporowadzał do kojca. Nie mogę zostawiać małych dzieci samych w domu, żeby robić trzy rundy spacerów z psami i tak trzy razy dziennie. Oskara i Muszke moge same wypuścić, więc żaden kłopot. Muki, Agat i Sonia wychodza na smyczy. Teraz osobno Bary. Erko, może zmien tytuł i zbierać deklarację na jakiś hotelik? Wątpie w ekspresowe znalezienie domu tak dużemu psu, bo z doświadczenia wiem, że najczęściej trwa to miesiącami. Biedak Bary ciągle siedzi przy ogrodzeniu i wiernie wypatruje tych, którzy go porzucili. Quote
jotpeg Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 tu ktos ma konkretna propozycje - DT, tyle ze w Radomiu - moze wartaloby sie skontaktowac?: http://www.dogomania.pl/threads/2015...-dla-psa-RADOM. Quote
Jaaga Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 Tylko zaznaczone jest, że pies rozmiaru psa, a nie cielaka, a Bary ma ok. 40 kg. Mieli "wypasione ratlerki". Quote
erka Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 Czy ktos da szanse Baremu, fajnemu psiakowi, który ma takiego pecha? Nie ja zakładałam watek, to nie moge zmienic tytułu. Quote
divia_gg Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 erko ewelinka juz wstepnie zmienila, jutro pewnie jeszcze doustalimy co i jak. Bary ode mnie ma komplet ogloszen na slask, ewelinka dzis miala oglaszac na malopolske, ja jutro na wroclaw i ewelinka jutro na mazowieckie. Allegro ode mnie ma na krakow, od Linssi na 5 wojewodztw. Jakby zapadla decyzja o hotelu, to porozglaszamy watek gdzie sie tylko da. Na dogo i na fbooku. Quote
Linssi Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 a dziewczyny z soz-u nie moglyby go przyjac do hoteliku? nie wiecie jak z miejscami? ja troche wypadlam z obiegu, bo mam mnostwo pracy, ale jesli znajdziemy jakis hotelik, to dorzuce sie paroma groszami! Quote
Zuzka2 Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 Nie mam czasu poczytać ostatnich wydarzeń,ale: CZY BARRY SIĘ NADAJE DO MIESZKANIA? Piszą do mnie ludzie o naszego Barrego benka,który jest w trakcie leczenia i diagnozowania (podejrzenie nowotworu).Jeśli w ogóle będzie do adopcji,to jeszcze to potrwa.Chorego na pewno go nie wydamy. Poleciłam więc jednej babce tego Barrego2-wysłałam link z Dymin.Kobieta mieszka na Mazurach.Blok.Żywiołowe dzieciaki.Baaaardzo odpowiedzialnie podchodzi do adopcji (pyta o dietę,ew.leczenie itd.).Na mnie zrobiła dobre wrażenie,ale jeśli będzie się kontaktować,to z erką-wg namiarów na stronie schroniska. Awaryjnie mam kolesia z Warszawy też chętnego na naszego benka,to ew.jak zdecyduje się nie czekać tylko będzie szukał psa "od już",to też kolega poleci na pewno Barrego2,bo info wrzuciłam na wątek. Quote
Linssi Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 Zuzka, nasz Bary jest psem DOMOWYM! Mieszkal w domu i nagle panciostwo sprzedalo mu kopa. pytanie tylko, czy jesli Twoi chetni chca benka, to czy beda chcieli Barego, ktory nie ma nic wspolnego z benkami? Quote
Zuzka2 Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 Wiem,że jest domowym,ale nie wiem czy blokowym;-)Jaaga pisze,że ciągnie na smyczy.Jakoś mi się on kojarzy idealnie z domem z ogrodem.Ogólnie znam historię Barrego,tylko wczoraj i dziś nic nie czytałam;-) Nie odniosłam wrażenia,że kobieta szuka koniecznie benka,tylko niedźwiadka,który będzie kochał jej dzieci.Nie zamierzam go wkręcać nikomu jako mix benka:evil_lol: Sporo ludzi szuka do dzieci właśnie niedźwiadków i takie są też polecane do domów z małymi dzieciakami.Na pewno nie takie Anilki czy Dymki;-) Ja jej podesłałam propozycję,niech się przymierzy. Zaraz napiszę do tamtego kolesia z Wawy no i gdzieś go wrzucę na parę portali-zdjęć ma kolekcję,więc duplikatów mi nie usuną;-) Quote
Rudzia-Bianca Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 Żeby tylko ktoś szybko się w nim zakochał , tak mi go żal strasznie :( Quote
Zuzka2 Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 Sporo ludzi szuka psów kochających dzieci,więc myślę,że Barry ma spore szanse.Ja większość maili o psy mam od osób dzieciatych:-) Zrobiłam mu ogłoszenia tam,skąd mam zawsze największy odzew.Poleciłam 2osobom chętnym na naszego benka-dziecioluba.No i czekamy na wieści od erki,bo na nią wszystkie ogłoszenia stoją. Jak na godz.23 ma fajną oglądalność na Warszawie i Katowicach.Kraków,Opole też O.K.Oby to była dobra wróżba:-) Trzymam kciuki,swoje zrobiłam;-) (Dziś mam dobry dzień,bo znalazłam dom dla zupełnie brzydkiego,dorosłego kota-weterana,który nie wiem ile już czekał na dom:multi:) Quote
Zuzka2 Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 Jakby ktoś chciał zasponsorować i stworzyć ogłoszenia dla Barrego,to najskuteczniejsze jest wyróżnione gumtree Kraków (20zł/7dni;niestety płatność kartą kredytową lub debetową).Oraz wyróżnione allegro na Warszawę (ok.12,60zł/14dni). Quote
Recommended Posts