sacred PIRANHA Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 hehe faaaajna dyskusja;-) co do PwP to ja tam bywam regularnie (z własnej nieprzymuszonej woli hihi), działam dla jednych ok, dla innych wprost przeciwnie, kij im w oko;-) - ale do rzeczy - mnie również śmieszy wiele wątków tam, smieszy to chyba nawet juz za delikatnie powiedziane, czasem po prostu pluje w monitor, parskam smiechem tak głośno, że pare razy TZ pytał, czy nie zechcialabym się zbadać itp itd Tylko, że to trzeba bywać często żeby zauważyć ten debilizm;-) Naprawde ciężko znaleźć tam jakiś wątek, w którym nie byłoby jakiś bezsensownych dyskusji, porad nadających się tylko do zeszytu śmiesznych rzeczy, totalnie idiotycznych kłótni, obrzucania się nielogicznymi zarzutami, hymnów pochwalnych dla zupełnie niezasłuzonych i wygarnięć dla tych, którzy zycie dla pomocy psom poświęcili i odwalają dziennie więcej roboty niż całe jedno kółko wzajemnej adoracji jakiejś pseudodogociotki. PwP zrzesza ludzi którzy chcą pomóc owszem...ale z całą świadomością mogę stwierdzić, że zdecydowana większość z nich: a) się do tego nie nadaje (emocjonalnie) b) nie ma pojęcia o sensownym pomaganiu c) nie widzi nic dalej poza czubkiem własnego nosa d) nie jest w stanie zaakceptować tego, że ktoś ma odmienne zdanie i ma prawo do tego jak i do pomagania w inny niż obrany przez nich sposób. Wątek z reguły zrzesza osoby z jakiegoś kółka adoracji i ogranicza się do chwalenia siebie nawzajem, hopania, pozdrawiania się i użalania sie nad losem biednej psin, no i zbierania kasy na kolejny miesiac w hoteliku rzecz jasna;-) To, ze przy okazji pomogą jakiemuś psu, nie jest dla mnie wystarczającym powodem by nie śmiać się z ich durnowatych pomysłów, zagrywek godnych przedszkolaków i zachowania niejednokrotnie jakby rozumami pozamieniali sie z innymi naczelnymi - rzecz jasna, to moja subiektywna ocena tylko, a że ja jestem beszczelna, brak mi empatii i jestem jak sęp (dzięki wątkom z PwP własnie dowiedziałam sie tyle i jeszcze wiecej o sobie), to moja opinia może być jak najbardziej nieprawdziwa! Amen:-)
Iza. Posted April 14, 2012 Posted April 14, 2012 daguerrotype napisał(a):Mnie denerwuje na tym forum, że wiele osób uważa się za najmądrzejsze na świecie i koniecznie ostatnie słowo musi należeć do nich i nie spoczną, dopóki wszyscy nie przyznają im racji i potem ciągną się offtopiki na wiele stron... I skrajne podejście w wielu dziedzinach, nawet niekoniecznie związanych z psami. Ale jak się ma "naście" lat to wydaje się, że wszystko jest czarne albo białe ;) Na dodatek sa tak mało inteligentni, ze nie nie rozumieją, że wiadomość się do nich odnosi :diabloti:
Unbelievable Posted April 14, 2012 Posted April 14, 2012 a_niusia napisał(a):to idz ogarnij teraz sibie...i buty umyj, ze slomy oproznij. i bedzie git. no i właśnie sama sobie wystawiłaś świadectwo :)
LadyS Posted April 14, 2012 Posted April 14, 2012 Co wy kur*a, wszystkie razem PMS macie? Idźcie wszystkie wyżyć się na facetach, po to są :evil_lol:
gops Posted April 14, 2012 Posted April 14, 2012 LadyS napisał(a):Co wy kur*a, wszystkie razem PMS macie? Idźcie wszystkie wyżyć się na facetach, po to są :evil_lol: padłam :evil_lol:
a_niusia Posted April 14, 2012 Posted April 14, 2012 ale piranio-to vectra pojechala personalnie pierwsza. przynalam sie, ze sie schylilam do rozmowcy. dalej sie przyznaje i nie wypieram.
Unbelievable Posted April 14, 2012 Posted April 14, 2012 LadyS napisał(a):Co wy kur*a, wszystkie razem PMS macie? Idźcie wszystkie wyżyć się na facetach, po to są :evil_lol: e tam po co biednego faceta męczyć, przecież nic nie zrobił :evil_lol: ja tam totalnie na luzie, po prostu nie lubię hipokryzji, głupoty i takich tam
Iza. Posted April 14, 2012 Posted April 14, 2012 LadyS napisał(a):Co wy kur*a, wszystkie razem PMS macie? Idźcie wszystkie wyżyć się na facetach, po to są :evil_lol: lubie to, lubie to hahahaha:evil_lol::evil_lol:
sacred PIRANHA Posted April 14, 2012 Posted April 14, 2012 Iza. napisał(a):lubie to, lubie to hahahaha:evil_lol::evil_lol: uzależniona od Facebooka?? :-)
Iza. Posted April 14, 2012 Posted April 14, 2012 sacred PIRANHA napisał(a):uzależniona od Facebooka?? :-) ociupinkę :razz:
motyleqq Posted April 14, 2012 Posted April 14, 2012 evel napisał(a): Osobiste przepychanki na różnych poziomach nie są przedmiotem mojego zainteresowania, ani - jak sądzę - ludzi, którzy tu zaglądają. co Ty, ja właśnie takie przepychanki najbardziej lubię, wręcz sprawiają mi przyjemność :evil_lol:
Kashdog Posted April 14, 2012 Posted April 14, 2012 Coraz to gorzej z tym dogo się dzieje :roll::diabloti:
Vectra Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 sacred PIRANHA napisał(a):uzależniona od Facebooka?? :-) zdecydowanie JA i owszem :diabloti: obawę mam , że większość for zamieści w pewnym momencie info .. jak np pewne największe światowe amstaffowe .... zawieszamy działalność , gdyż wszyscy poszli na FB ;) odkurzone ;) Na facetach nie należy się wyżywać , bo oni są zbyt delikatni
gops Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 a_niusia napisał(a):widze tak wybiorczo-to, co ci bylo na reke:)))) nie zaczynaj ...
panbazyl Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 Vectra napisał(a):zdecydowanie JA i owszem :diabloti: obawę mam , że większość for zamieści w pewnym momencie info .. jak np pewne największe światowe amstaffowe .... zawieszamy działalność , gdyż wszyscy poszli na FB ;) odkurzone ;) Na facetach nie należy się wyżywać , bo oni są zbyt delikatni a to ni było by wcale takie złe. Już wiekszość spraw i tak tam się dzieje. Są miłośnicy i hodowcy ras które praktycznie tylko przez FB konwersują. A ja sie wkurniam, bo mi dogo odlinkowało podpis - za jakie grzechy????? evel - jak się coś ciekawego dzieje w Twojej gminie (moze byc prozwierzęce, byle ogólnodostępne i w miare bezplatne) daj mi znać - umieszczę na naszym firmowym portalu www.tarczasobieskiego.pl, oczywiście wszystko za free. I jakbyście wiedzieli ze się coś fajnego dzieje w gminach Wólka, Piaski, Rybczewice, Spiczyn, Gorzków, Mełgiew (wszystko woj lubelskie) to prosze o info - na portalu jest mail - wszelkie akcje, szkolenia, festyny itp (wszystko co jest pro publico bono)
panbazyl Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 Kashdog napisał(a):Coraz to gorzej z tym dogo się dzieje :roll::diabloti: jak z reforma emerytalną :razz:
Vectra Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 z tymi linkami do forum , to tak ... szlag trafił bazę danych i dysk ... zostało wsio postawione na nowo .. jak spojrzycie na adres forum , to się nieco zmieniło. Poprzednie linki były takie : www.dogomania.pl/threads/nr wątku - nazwa itd .... teraz między dogomania.pl , a /threads/ trzeba dopisać "forum" i wsio działa buczy i huczy. czyli musi być www.dogomania.pl/forum/threads/nrwątku/nazwa....
Amber Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 A ja na FB nie jestem i nigdy mnie nie będzie :p Patologicznie nie znoszę tego serwisu, jak wszystkich innych tego typu... Jeszcze rozumiem prowadzić konto hodowli czy swojego psa, ale swoje? :diabloti: Naprawdę mam gdzieś czy akurat ktoś gotuje zupę, pije kawę czy siedzi na kiblu. Ewentualnie się rozstał lub zakochał, wstawiając jakieś łzawe statusy. Jak przychodzę w odwiedziny do moich uzależnionych od FB koleżanek, to nie można normalnie pogadać, tylko one latają co 5 min. do kompa :splat:Ja też jestem w pewnym sensie uzależniona od netu, ale można w nim robić mniej lub bardziej bezużyteczne rzeczy. People, get (a real) life! :p
Unbelievable Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 Amber napisał(a):A ja na FB nie jestem i nigdy mnie nie będzie :p Patologicznie nie znoszę tego serwisu, jak wszystkich innych tego typu... Jeszcze rozumiem prowadzić konto hodowli czy swojego psa, ale swoje? :diabloti: Naprawdę mam gdzieś czy akurat ktoś gotuje zupę, pije kawę czy siedzi na kiblu. Ewentualnie się rozstał lub zakochał, wstawiając jakieś łzawe statusy. Jak przychodzę w odwiedziny do moich uzależnionych od FB koleżanek, to nie można normalnie pogadać, tylko one latają co 5 min. do kompa :splat:Ja też jestem w pewnym sensie uzależniona od netu, ale można w nim robić mniej lub bardziej bezużyteczne rzeczy. People, get (a real) life! :p dla mnie fb to jest przede wszystkim świetny sposób żeby się ze znajomymi kontaktować, a znajomych takich dosyć bliższych (w sensie mam chociaż z nimi przegadany jakiś czas :diabloti: a nie na przykład wymienione "cześć" albo nawet nic) mam na prawdę całą masę w różnych środowiskach, i dzięki temu fajnie mogę utrzymywać znajomości z hodowczynią bruma wymieniłam ze dwa meile, później pisałyśmy tylko i wyłącznie na fb ;) nie wyobrażam sobie np. dzwonić do czech albo czekać na meile :diabloti:
Vectra Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 Fakt ze znajomymi prywatnymi , takimi z pod ręki ;) to bzdura gadać na fb. Ale np ja odnowiłam kupę kontaktów , dzięki FB .. oczywiście poza odnowieniem kontaktu , wymianą telefonów .. nie porozumiewamy się już przez portal. Więc jest to niezła zabawka ... no dla mnie kopalnia ogromna stafficza :) Niektóre statuty mnie rozwalają , no ale cóż ... widać niektórzy muszą w ten sposób dzielić się swoimi wrażeniami.
Amber Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 Ja warte kontakty zostawiam sobie zawsze, a te niewarte i tak mam gdzieś. Może wychodzi ze mnie mało towarzyska natura dlatego wszelakie serwisy już nawet z nazwy "społecznościowe" wydają się stratą czasu. Mam fake konto na uczelniany mail bo chciałam coś zobaczyć i jak widzę "te mordy" ze studiów to mi się przewraca :evil_lol: Oczywiście wszystkie panienki pozują w jakiś najlepszych kieckach i robią dziubki... I foty gdzie ich nie było "grill u Małgośki", "z moim Misiem w Tatrach", "na basenie", "w Starbucksie"... No kuuu, co mnie to obchodzi? Mam ci pisać "o jaka fajna sukienka"... A jak nie skomentuje nowych fotek to się jeszcze ktoś obrazi... Jezusie, Boże Drogi, co to za farsa jakaś? :evil_lol: Nie widzę nic złego w pisaniu maili i czekaniu na odp. niepoważnym medium jest dla mnie właśnie facebook. Żaden z moich znajomych, oprócz jednej koleżanki nie ma tam konta... Jak coś od nich chce to dzwonię bezpośrednio :p
panbazyl Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 Vectra napisał(a):z tymi linkami do forum , to tak ... szlag trafił bazę danych i dysk ... zostało wsio postawione na nowo .. jak spojrzycie na adres forum , to się nieco zmieniło. Poprzednie linki były takie : www.dogomania.pl/threads/nr wątku - nazwa itd .... teraz między dogomania.pl , a /threads/ trzeba dopisać "forum" i wsio działa buczy i huczy. czyli musi być www.dogomania.pl/forum/threads/nrwątku/nazwa.... ja jestem blondynka komputerowa ;) ale juz ktoś mi podlinkował banerek - dziękuje za to - tylko nie wiem komu :) Vectra napisał(a):Fakt ze znajomymi prywatnymi , takimi z pod ręki ;) to bzdura gadać na fb. Ale np ja odnowiłam kupę kontaktów , dzięki FB .. oczywiście poza odnowieniem kontaktu , wymianą telefonów .. nie porozumiewamy się już przez portal. Więc jest to niezła zabawka ... no dla mnie kopalnia ogromna stafficza :) Niektóre statuty mnie rozwalają , no ale cóż ... widać niektórzy muszą w ten sposób dzielić się swoimi wrażeniami. ja tam mam na FB konto, swoje, nie hodowli. Jak ktoś będzie szukał moich labów to i tak znajdzie. żaden problem. Nie wiem co Wy tam macie, ale ja nie mam żadnych znajomych w stylu "nowa fryzura, nowy chłop czy nowe buty". Mam za to całą masę ideologicznie zbzikowanych na punkcie zwierzaków. I równie dużo hodowców z którymi właśnie tam wymieniamy uwagi a nie na różnych "maniach". Bo ja też nigdy juz nie założę konta na kilku kociarskich forach, bo uważam to za zbiór zblazowanych czarownic które zamiast zająć się zwierzakami wypisują pierdoły o ludziach których na oczy nie widziały. Wolę bardziej otwarte towarzystwo z jasnymi umysłami a nie takie zaśniedziałe towarzycho. A na każdym forum czy czyms w podobnym stylu zawsze znajdzie sie banda oszołomków ktorzy kochają dymić i się lansować. Ja jakoś potrafię ich omjać w realu jak i w necie (choć czasem to trudne)
evel Posted April 15, 2012 Author Posted April 15, 2012 Ja długo, dłuuugo nie miałam profilu na fejsie. A założyłam go sobie głównie po to, żeby mieć lepszy kontakt z "psimi" znajomymi przede wszystkim :P No i facebook, mimo całej jego śmieszności w pewnym sensie, to doskonałe narzędzie do szukania pomocy zwierzakom w potrzebie, bo to idzie na zasadzie "znajoma znajomego znajomej sąsiadki brata pani X" stwierdziła, że ona to dołoży się np. do sterylki stada bezdomnych kotek gdzieś tam. Normalnie takie osoby, które w życiu by nie trafiły na tematyczne fora (może to i lepiej w sumie) działają bardzo pozytywnie na rzecz zwierzaków właśnie przez FB. I to jest fajne :) A to że ludzie ustawiają sobie lamerskie opisy czy statusy... Cóż, to chyba stare jak internet i wszelkie komunikatory przecież, choćby GG ;)
dagg Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 A mi FB ułatwia kontakt ze znajomymi z Trójmiasta, za którymi bardzo tęsknię i lubię wiedzieć mniej więcej na bieżąco, co u nich słychać. Irytuje mnie tylko jeden kolega, który umieszcza min. 5 statusów dziennie, już nie mówiąc o tym, co się dzieje, gdy ogląda mecz piłki nożnej ;)
Recommended Posts