Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam Was serdecznie! Takiego maila dostałam dzisiaj od właścicielek hoteliku "Ranczo Maszera", w którym przebywa pies Topik:
[FONT=Arial]"http://www.dogomania.pl/threads/181427-Brakuje-340-zA-na-hotelik-dla-Kosty-Prosimy-bardzo-o-pomoc czy to przyjaciółka Topika?[/FONT]
[FONT=Arial]jeśli tak to też ją przyjmiemy (za 350zł) Jeśli ludzie z wątku będą zainteresowani to prosze o kontakt. Nie będzie spać w domu, bo nie mamy już miejsca, ale na pewno będzie w nim przebywać w ciągu dnia. Może spać w budynku lub w kojcu na zewnątrz. Będzie biegać po ogrodzie przy domu.[/FONT]
[FONT=Arial]Ale się tych bid namnożyło... przerażające...[/FONT]
[FONT=Arial]Pozdrawiam"[/FONT]

Posted

[quote name='Monika z Katowic']Witam Was serdecznie! Takiego maila dostałam dzisiaj od właścicielek hoteliku "Ranczo Maszera", w którym przebywa pies Topik:
[FONT=Arial]"http://www.dogomania.pl/threads/181427-Brakuje-340-zA-na-hotelik-dla-Kosty-Prosimy-bardzo-o-pomoc czy to przyjaciółka Topika?[/FONT]
[FONT=Arial]jeśli tak to też ją przyjmiemy (za 350zł) Jeśli ludzie z wątku będą zainteresowani to prosze o kontakt. Nie będzie spać w domu, bo nie mamy już miejsca, ale na pewno będzie w nim przebywać w ciągu dnia. Może spać w budynku lub w kojcu na zewnątrz. Będzie biegać po ogrodzie przy domu.[/FONT]
[FONT=Arial]Ale się tych bid namnożyło... przerażające...[/FONT]
[FONT=Arial]Pozdrawiam"[/FONT]

Ojejciu... Kamila jak przeczyta to na pewno przemysli sprawe :) wiemy, ze Panie w Hoteliku Topika dzialaja cuda!!!

Posted

Uff. Jestem. Zaraz będą fotki, a póki co relacja ;) Powiem Wam tak. Kosta jest wpatrzona w Beatę jak w obrazek. I mówię to serio :) Jak poszłam z nią na spacer to Kostka co jakiś czas odwracała się i chciała wrócić do domku. Beta całuje Kosteczkę, a ona odwzajemnia buziaki. Ponadto chodzi za Beatą jak cień. Gdzie ona, tam Kostka ;) Tia. Chciałam nawet załatwić jej tam ds, no ale niestety :evil_lol:
Teraz fizycznie - Przepięknie goją się te ranki, które Kostka miała na łapkach - porastają sierścią, i są praktycznie ledwo widoczne. Tych przełysień na uszkach zupełnie wcześniej nie widziałam, więc ciężko mi stwierdzić czy jest polepszenie, ale wet widział Kosteczkę i powiedział, że to raczej nie wygląda na sprawy alergiczne. Kostka dogaduje się z innymi pieskami, bo jak przyjechłam to obok niej latały dwa małe szczylki, które na nią skaczą, zaczepiają i podgryzają ząbkami - zero reakcji. Pytałam również o jej stosunek do kotów - też ok, bo Beatka ma koty i była konfrontacja. Generalnie to taka przylepa z tej naszej Kostki, że głowa mała. ;)

Posted

Nabrała ciałka, ale bez przesady. Nie jest zapasiona. Więcej nie powinna przytyć bo Kostka jest raczej delikatnej budowy. Jest taka fajna, filigranowa dziewczynka. Cały czas sprawiała wrażenie jakby była zawstydzona ;)

Posted

[quote name='mala_czarna']Ciasteczek nigdy dość. Kostka mogłaby wtrząchnąć na raz całą torbę :)

o ja... ale ona się zrobiła śliczna :) aż sama bym chciała się do niej poprzytulać :) a ta mordeczka, ah... i już nie widać tych wystających żeberek jakie miała na samym początku jak pojawiły się jej zdjęcia...

Posted

Mala_czarna dziekujemy za wizyte :) nie zawiodlas!

Kosteczka nie jest zapasiona i bardzo dobrze, ale nie widac Jej juz kazdego żebra. Zrobiła sie fajna i potulna dziewczynka! Nie ma co czekać, mala_czarna zabieraj sie do pisania tekstu :) do ogłoszeń rzecz jasna ;)

Posted

... dzisiaj marzyłam sobie o tym, że Kosteczka mogłaby być moja :) Nawet pokazałam zdjęcia mojej mamie... Mamy trochę podobnego do niej psa... Ja widzę takie podobieństwo... Patrzy jak ona (jest mieszańcem amstaff-wilk z wrocławskiego schroniska, wzięty gdy miał kilka tyg.)...

... fajnie by było, gdyby miał taką Kostę do zabawy - co? Ale póki, co to marzenia. W sumie jakoś powaznie nie myślałam o drugim psie, ale Kosta mi mocno na sercu.
Będę się modlić o domek dla niej i o to, żebym kiedyś mogła Gasparowi sprawić takie towarzystwo. A Kosta niech się teraz chociaż 'zadowoli' tym, że ktoś mocno o niej marzy, a nie może jej mieć... Szkoda...
Piękna jest :)