Jump to content
Dogomania

Bulowate Do Adopcji - Jeden Wątek Dla Wszystkich-aktualizacje str.1 post:1,2,5,8!!!

Recommended Posts

Posted

KATOWICE

Mloda 1,5 roczna sunia - jest przerażona!!!!! Pilnie potrzebny domek!!!

2.PIT RED NOSE Z WYROKIEM!!!!W szczecińskim schronisku przebywa młody pitt bull red nose po wypadku w wyniku ktorego stracił oko. Pies jest pieknej budowy, szczupły, umięśniony. Od poczatku wykazywal agresje wobec psów, do ludzi poczatkowo byl uosobieniem łagodności, ale przez wiele dni wyciągano go z boksu by zadawać ból :-( -probowano wszelkimi sposobami ratowac jego oko. Pies łagodny nagle zaczął reagowac bardzo nerwowo, a nawet warczeć na pracowników- wetka twierdzi że to jest typowa reakcja ze strachu, on naprawde duzo wycierpiał :-( . Niestety jednak jesli nikt sie dla niego nie znajdzie zostanie uśpiony.
czy ktoś mu jeszcze da szansę?
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=77286

Te 2 psinki Znalazły już domek

• Replies 7.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='karolina1']KATOWICE

Mloda 1,5 roczna sunia - jest przerażona!!!!! Pilnie potrzebny domek!!!

2.PIT RED NOSE Z WYROKIEM!!!!W szczecińskim schronisku przebywa młody pitt bull red nose po wypadku w wyniku ktorego stracił oko. Pies jest pieknej budowy, szczupły, umięśniony. Od poczatku wykazywal agresje wobec psów, do ludzi poczatkowo byl uosobieniem łagodności, ale przez wiele dni wyciągano go z boksu by zadawać ból :-( -probowano wszelkimi sposobami ratowac jego oko. Pies łagodny nagle zaczął reagowac bardzo nerwowo, a nawet warczeć na pracowników- wetka twierdzi że to jest typowa reakcja ze strachu, on naprawde duzo wycierpiał :-( . Niestety jednak jesli nikt sie dla niego nie znajdzie zostanie uśpiony.
czy ktoś mu jeszcze da szansę?
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=77286

Te 2 psinki Znalazły już domek

tak - wiem - tylko, że nie mam czasu uaktualniać...bo za dużo się dzieje;)

A to nowe biale bidy:
W jednym ze schronisk znajduje się para pięknych, białych dogów argentyńskich. Jeden to samiec, który brał udzial w walkach psów (ma kopiowane uszy, ślady po walkach, nawet spiłowane zęby) oraz suczka która nie walczyła, a służyła do rozrodu. Obydwa psy są bardzo miłe i nie agresywane wobec opiekunów schroniska. Ze sobą także żyją w zgodzie.

Psy zostana wydane tylkow bardzo odpowiedzialne ręce!! Nikt przypadkowy na pewno ich nie adoptuje.
Myślę, ze można je do adopcji rozdzielić.

Nie znam sie kompletnie na tej rasie, a wiem że mają swoich miłośników i na tym forum.
Prosze o pomoc dla tych psów!!

[email protected]

i proszę się nie sugerować tym co tam pisze o zębach i walkach...to godol wet, ale dzieczyny nie zauważyly, żeby pies wykazywal agresję w stosunku do jakiegokolwiek psa obok.

Posted

zagladam po... przerwie..... :oops:

zobaczcie dziewczynki..... czy po takim materiale.. gdzie expert od psów sie wypowiada.. że bullowate to ZŁO nie należy sie spodziewać nowych nabytków w schronach???? nie tylko bullowate........ wiele ras uznała PANI PSICHOLOG za "nierodzinne" .... :angryy: dzieki takim stereotypom te psy są tam gdzie są :placz:

http://dziendobrytvn.onet.pl/1451288,1,psychologia.html

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=101419

Posted

Do adopcji jest jeszcze taki psiak w typie amstafa:

Ten młody, niespełna roczny amstaf, został przywiązany do naszego płotu za kolczatkę. Mógł się udusić - na szczęście otrzymaliśmy tel., że pies wisi na siatce (najprawdopodobniej dzwonił właściciel psa). Piesek jest wykastrowany. Nie toleruje kotów ani innych psów. Prawdopodobnie mieszkał dotąd w domu i nie nadaje się jako pies podwórkowy.

http://www.schronisko-medor.webd.pl/index.php
Fundacja "Medor" Przyjaciele Bezdomnych
Zwierząt
ul.Urocza 9
95-100 Zgierz
kom. 506-761-221
e-mail:
[email protected]

Posted

Dziś przy Metrze Centrum widziałam ogłoszenie o zaginięciu suczki płowej/jasnej z białą końcówką kufy koło nosa. Zaginęła gdzieś tam, w Śródmieściu. Bardzo jej poszukują, więc jakby ktoś spotkał. Postaram się jutro spisać numery z plakatu, biegłam dziś, żeby się nie spóźnić do pracy.

Posted

[quote name='clockwork']zagladam po... przerwie..... :oops:

zobaczcie dziewczynki..... czy po takim materiale.. gdzie expert od psów sie wypowiada.. że bullowate to ZŁO nie należy sie spodziewać nowych nabytków w schronach???? nie tylko bullowate........ wiele ras uznała PANI PSICHOLOG za "nierodzinne" .... :angryy: dzieki takim stereotypom te psy są tam gdzie są :placz:

http://dziendobrytvn.onet.pl/1451288,1,psychologia.html

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=101419
Szczerze mówiąc nie wiem co bardzo złego powiedzieli o bullowatych, może przynajmniej ludzie nieodpowiedzialni, bez doświadczenia z psami nie zabiorą się od razu za "imponującego" asta, bo się wsytraszą tego ile potrzeba konsekwencji i doświadczenia.
Wybiorą za to yorka, bo przecież ten pies nie potrzebuje dużo opieki... Biedne te yorki, co drugi york już yorka nie przypomina.
Mała rasa jak ktoś nie wyjdzie rano, tylko popołudniu, a ON dla ludzi nerwowych (postawiony w jednej kategorii z labradorem i goldenem) co za głupota...........

Posted

Mari napisał(a):
1,5 roczny aścik szuka nowego domku z powodu braku czasu właściciela na zajmowanie się nim (narodziny córeczki)

nieagresywny, uwielbia dzieci
nie ma alergii, aktualne szczepienia + książeczka zdrowia
nie ciągnie na smyczy, reaguje na podstawowe komendy
raczej nie przepada za kotami i innymi domowymi zwierzaczkami

obecnie jest w Brzeszcz'ach koło Katowic

zdjęcie sprzed ok pół roku:

Skad ten psiak? <wow>
Ja jestem z Brzeszcz, on nie ma przypadkiem na imie Hektor czy cos w tym stylu?

Posted

smallpati napisał(a):
Skad ten psiak? <wow>
Ja jestem z Brzeszcz, on nie ma przypadkiem na imie Hektor czy cos w tym stylu?

Trzeba by Mari zapytać skoro go tu wstawiała - moze już ma nowy dom?

Posted

andzia69 napisał(a):
Trzeba by Mari zapytać skoro go tu wstawiała - moze już ma nowy dom?

on mi troszke przypomina psa pewnych "wielbicieli" bulowatych. W Brzeszczach mieszkaja sobie pewne osoby ktore pamietam od dawana i ktore czesto widzialam z nowymi psami (rotki,asty itp) mozliwe ze hodoffla i dlatego pytam, bo ostatnio jak bylam na spacerku ze swoja suka szedl wlasnie pan z podobnym psiakiem

Posted

U nas w opolskim schronisku jest czarna 5-letnia amstaffka, nie mogę sobie przypomnieć jak dostała na imię, ale chyba Diabełek ;-) Została odebrana Cyganowi, ma trochę blizn na mordce, więc nie wiadomo czy nie była do walk, aczkolwiek nie jest jakoś bardzo agresywna do psów. Do ludzi jest natomiast bardzo kochana, przytula się, rozdaje buziaczki. Jest raczej spokojna, nie potrzebuje dużo ruchu. Na smyczy chodzi ładnie, nie ciągnie, nie szarpie, nie skacze. Ciągle tylko buzi buzi buzi i mizianie

Posted

stworzylam takie cos, bez wiedzy wlascicieli zdjec ale mam nadzieje ze zostanie mi to wybaczone. Jak bede miala w swieta troszke czasu to postaram sie stworzyc wiecej tego typu filmikow jesli tylko dostane wasza zgode na wykorzystanie zdjec z fo ;)

jesli ktos ma mi za zle wykorzystanie zdjecia jego pupila prosze o pw a ja odrazu usune filmik z serwera youtube ;)

Pozdrawiam i zachecam do obejrzenia :cool3:

http://www.youtube.com/watch?v=HkZE7H4tvxc

Posted

Rewelacja :crazyeye::crazyeye::crazyeye:

i Pako i Ksenka nawet są :lol::lol::lol:

chętnie udostępnię moje fotki ... tylko, że ja prawie zawsze z klatek wyciągałam przed zdjęciami .... ale coś znajdę :lol:

chyba tylko doberman i ON-ek mało bullowaty :evil_lol: