Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 757
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

U mnie na pewno syneczek, termin 5 listopad, mały skorpion będzie :) No, powiem szczerze że lipcowe upały były ciężkie - spać się nie dało... Z tą zaraźliwością to zdecydowana prawda - zaraziłam już dwie koleżanki, przy czym jedna miała diagnozę - niepłodność nieuleczalna więc siła rażenia mocna :)

Trzymam Gosiu kciuki!

Posted

U mnie będzie Leonard - i zdecydowanie, od najmłodszych lat mam zamiar wdrażać intensywny program miłości do psiurów, zresztą sam się wdroży - z trzema wariatami czworonożnymi w domu nie widzę innego wyjścia :)

Posted

moja też nie ma wybór, bo przecież jak to mówią wyssie z mlekiem :) ja nie wiedziałam , ze jestem z ciąży, a miałam benie kielecką na DT , pozniej znalazłam boksera :) i rodzina mi 2 (osobno nie naraz) psy podrzuciła , jak wyjeżdzała no i oczywiście cały czas ma swoją sunię , więc , ze tak powiem wybóru dziecko za dużego nie ma. Co do imienia, to ja pewności nie ma jak dać, ale dziś już wiem, ze to na 100% dziewczyna

Posted

To dzieciaczki naprawde nie maja wyboru.
Powiem Wam na pocieszenie, że jest jeden ogromny plus, jak macie wiecej psów w czasie ciązy. Po urodzeniu dziecku absolutnie nie przeszkadza szczekanie, bo są przyzwyczajone do tych dzwięków. Dzieci spią, a psy nie muszą siedziec jak trusie.

Posted

gratuluję kolejnych dogomaniaków :multi:

a wracając trochę do Soniowego tematu ;);) pewna dobra duszyczka nas wspomaga ogłoszeniowo i w ciągu kilku dni ogłosiła Sonię tu: kupię psa,sellit,ogłoszenia adopcyjne zw.,Gumtree Katowice, eoferty(40dni),Przygarnij zwierzaka, pineska (automatycznie 3 m-ce),gablota,rozglos,Anonse,kokosy,Morusek,Krakusik,psiamania,szerlok(90dni).

Posted

Ewelinko, najbardziej ogłoszeń to potrzebuje nie kielecka Lula, bo prowokuje całe towarzystwo i jest najbardziej upierdliwa. ja jej robię tylko Allegro, ale bez efektu. Nikt sie nia nie interesuje i musiałabym ja chyba oddać do schroniska z powrotem, zeby zwrócic na nią uwagę sosnowieckich wolontariuszy. Do tego musze ją utrzymywac z pieniedzy jkp, które mogłabym przeznaczyc na kieleckie tymczasy. Dałabyś radę pomóc jej ogłoszeniowo? Do tego oczywiscie Kala i Albinka. Teri jest bardzo mało adopcyjna przez swoją psychikę i ucieczki, w czasie których nie daje sie złapać. Nie wiem, jak jej szukac domu, bo lista wymagań jest długa.

Juz odwiedzam bazarek.

Posted

Cisza całkowita. Jesli są jakiekolwiek zapytania, to 1-2 dni po daniu ogłoszeń. Ogłoszenia w lecznicach nie dąły żadnego efektu. widzialam, ze ktoś w Chorzowie odrywał telefony, ale już nie zadzwonił.
Powoli zaczynam sie bać nadchodzących miesięcy. Tyle było od wiosny bezdomniaków bez szans, nazbierałam ich z nadzieją, ze uda się wydać dopóki ciepło, a teraz tylko martwie sie, co zrobie z nimi, jak będzie zimno.

Posted

Jaaga napisał(a):

Powoli zaczynam sie bać nadchodzących miesięcy. Tyle było od wiosny bezdomniaków bez szans, nazbierałam ich z nadzieją, ze uda się wydać dopóki ciepło, a teraz tylko martwie sie, co zrobie z nimi, jak będzie zimno.

to prawda, lato się kończy, zaczyna się ciężki czas

Posted

Na Sonię nie mam pomysłu w razie chłodów. Oskara muszę nauczyć chodzenia po schodach, choć staruszek onek z gwoździowana łapą chyba zbyt łatwy do nauki nie będzie. Kala bedzie w domu, Sara również. Najgorzej własnie z Sonia przez jej rozmiary i Lulą, bo strasznie pofyrtana i nie wyobrazam sobie mieć jej w mieszkaniu. Te dwie adopcje są najpilniejsze.

Sonia bardzo ładnie zachowuje się na spacerach. Relacje z innymi psami są dobre oprócz Teri, której Sońka nienawidzi za jej ciagłe prowokowanie. Zresztą nie dziwie się, sama mam dość jej ciągłego jazgotu. Sonia ślicznie bawi się z dziewczynkami, z Minią wręcz szaleją. Jest piekna i błyszcząca, trochę zatuczona, ale trudno inaczej, skoro ma apetyt, a ruchu nie za wiele. Niestety spacery dalej musza być pod kontrolą ze wzgledu na drób i koty.

Posted

robię narazie przelew tyle co jest czyli 205zl - jak będą z holly bazarku pieniądze to przeleje resztę, ale finansowo Sonia stoi tragicznie, poza tym jesli nie znajdzie domku przez wrzesień, pazdziernik, listopad to prosiłabym , zeby ktoś przejął jej finanse, ja będę mogła się znaleść na porodówce i pewnie będzie ciężko o czas , zeby uzupełniać wpłaty . Teraz juz od czasu jak jestem sama w PL czasu ma coraz mniej i na dogo zagladam z doskoku

Posted

Kochane, przelew na Sonię (250zł) powędrował*na konto Gosi.

Kurczę, tak bym chciała żeby jej się udało znaleźć domek...

Goska, nie wiem czy już pytałam ale na kiedy masz termin?