Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przycmil kobite i juz. I po raz kolejny pokazal ze dżentelman z niego zaden :evil_lol: Ale Sonia tez musi trafic na swojego ludzia. Nie ma innej opcji...Cielątko jedne:cool3:

• Replies 757
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

sluchajcie są jakies bazarki ogłoszeniowe teraz jest tak to wrzucie linka - trzeba jej zamówić pakiet ogłoszeniowy sama na tą chwilę nie dam rady, a je ogłoszen trzeba. No wiesz jak się ludzie na Bary skupili to nie dziwne, ze Sonia im w oko nie wpadła :)
No i szkoda, ze nie takich ślicznych zdjęć portretowych , bo niestety fotki to głowny klucz do sukcesu a takie w ramce i skupione tylko na niej pewnie by pomogły w znalezieniu domu

Posted

Gośka, ja nie potrafię zrobić zdjęć portretowych w ramce, a już na pewno nie da się zrobić żadnych super zdjęć Soni. Ona jest cały czas w ruchu, wiecznie podskakuje, może innym aparatem dałoby sie, ale nie moim. Te, które zrobiłam to i tak jedyne z wielu, jakie nie są rozmazane.

Posted

Dziś dowiedziałam się, że prawdopodobnie byłby dom dla Soni, ale dopiero po wakacjach. Mam nadzieję, że szybciej coś sie znajdzie, ale na wypadek, gdyby nic nie wyszło, to i taka perspektywa cieszy ;).

Posted

Jaaga napisał(a):
Dziś dowiedziałam się, że prawdopodobnie byłby dom dla Soni, ale dopiero po wakacjach. Mam nadzieję, że szybciej coś sie znajdzie, ale na wypadek, gdyby nic nie wyszło, to i taka perspektywa cieszy ;).

Zawsze to cos. Zwazywszy na zastoj wsrod duzych psiakow. Oby Bary przełamał ta zzła passe. Niech juz ona idzie w pierony...:evil_lol:W sensie zła passa. A Sonia do najlepszego domku na swiecie ;)

Posted

Czy ktoś może ogłosić Sonię lub wysłać kasę i tekst ze zdjęciami do Myszki Miki (zamówiłam pakiet)? Ciagle coś mi szwankuje z internetem i przerywa połączenie.

Posted

ale zamowiłaś czy chcesz zamówić?
Jeśli zamówiłas to ty ciotka daj link - bo przecież nr konto konta itd potrzeba ile kasy - a nie, ze tylko piszesz, zeby kasę wysłać myszce miki , ktorej nie kojarze :roll:
a ktos robi ogłoszenia i jeszcze trzeba foty wysłać i tekst ogłoszeń :diabloti: kurde no...

Posted

Zamówiłam, mogę Ci przesłac maila do Myszki Miki, zeby wysłać tekst i fotki? Wpłacę jutro na jej konto 15 zł. Czy Sonia ma allegro, bo tam są tylko darmowe ogłoszenia. Myszka Miki wstawi tu póxniej linki z ogłoszeniami.

Posted

Oj szkoda, że nie zajrzałam na wątek wcześniej, bo właśnie zrobiłam komplet ogłoszeń dla Soni;P
Może Myszka Miki zrobiłaby ogłoszenia innemu tymczasowi?

Posted

[quote name='saga_86']Oj szkoda, że nie zajrzałam na wątek wcześniej, bo właśnie zrobiłam komplet ogłoszeń dla Soni;P
Może Myszka Miki zrobiłaby ogłoszenia innemu tymczasowi?[/QUOTE]

Albo uznac ze nigdy za wiele;) albo moze Terri - ona taka chyba slabo oglaszana?

Posted

Jeszcze nikt nic Myszce miki nie wysyłał, ja tylko zapytałam, czy dałaby rade zrobic dodatkowy komplet. Właśnie Teri tez miała zrobić, tylko Erka póxniej wysyłała tekst.
Saga, wielkie dzięki. W ostatnich dniach jestem tak uziemiona przez moje nowonarodzone mopsiątka i ich mamę, że nie mam chwili na zajecie się ogłoszeniowymi sprawami. Trzecią dobę śpie po 2 godz i trochę już wysiadam.

Posted

juz robię przelew :)
nie jestem teraz u siebie , ma dwa psy i swoją sterylizowałam sunię i z tych nerwów czas mi szybko poleciał, ale tak płacimy z góry więc parę dni opóźnianie chyba nie robi takiej różnicy :)
wiecie co rozumiem ludzi co nie chcą psów sterylizować , dla mnie to był horror - jak ją zostawiałam u weta to ryczałam, jak je dali głupie jasia ryczała, jak była taki bidna po zabiegu to też ryczałam i tylko ja wiem ile nerwów mnie to kosztowało - jesli bym miała mieć jakąś sunię - to na pewno już się nie podejmę sterylizacji , bo to naprawdę ponad moje siły, więc juz tak nie będę zdziwiona jak ktoś powie , ze nie chce psa sterylizować. Zrobiłam to aby uniknąć ropomacicza i tylko tego się trzymałam , ze jednak robię dobrze:roll:

Posted

Zupełnie Cię rozumiem, jakbym ja miała przechowywac te wszystkie sunie po zabiegach, które sterylizujemy, to tez chyba bym sie wykonczyła nerwowo.Swoje dwie sunie tez bardzo przeżywałam, nie spałam całą noc zaglądałam, czy wszystko ok.
Całe szczęście ,że wszystkie sunie przechowywała pani Ania, a ona ma bardzo zdroworozsądkowe podejście i nadaje się do tego.

A wgóle po sterylce Albinki i wyżlicy Soni zaczęłam się bać sterylek.
Ale co zrobić , nie ma innego wyjścia.

Posted

Jakbyście miały przeżyć sterylizację z powodu ropomacicza, to dopiero miałybyście stracha. Lepiej wczesniej, niż za późno.
Ja tylko raz miałam sukę sterylizowaną u innego weta. Wysikiwała mi kałuże krwi i był tydzień jeżdżenia po lekarzach. Dlatego nie wybieram opcji najtańszego zabiegu, tylko sprawdzonego lekarza.

W gruncie rzeczy to nie wiem, że mam suki po sterylkach. Jadą na zabieg, wracają wybudzone, cięcie ma 2 cm, po 48 godz. antybiotyk i tyle. Potem wystarczy wyjąć szwy. U swoich suk czy kotek w razie potrzeby też robię sterylizację w trakcie cesarki i wszystko zawsze jest w porządku. Możecie do mnie przywozić suki po zabiegu. Każda koteczka z mojej hodowli wychodzi po sterylizacji, wiec tych zabiegów naprawdę robimy wiele. U kotów to już zupełnie bezstresowo. Ciecie z boku ciała 1 cm, na drugi dzień po zabiegu kocięta śmigaja po meblach jak małpki.

Jestem ogromnym zwolennikiem sterylek. O wiele bardziej stresujace byłoby dla mnie przeżycie cieczki, niż zabieg.

Kolejnym realnym wskazaniem jest profilaktyka przeciwnowotworowa. Strzygę psy, więc widzę sporo przykładów. Prawie każda niesterylizowana suka w wieku 6-8 lat ma guzy. Operacja usuwania guzów, badanie ich, czy nie są złosliwe, robienie RTG, czy nie ma przerzutów na narządy wewnętrzne, to dopiero jest stres.

Posted

Podpisuje sie pod Jaaga jak nic. Ja co prawda az tylu nie mialam dziewczyn po sterylce, 4 czy 5 i jednego Pana po kastracji i wszystko spoko. Wiadomo komplikacje moga byc zawsze, jak u ludzi to jest niestety. Ja mialam szczescie ze suki prawie wszystkie na drugi dzien jak zdrowe. Mistrzostwo zrobila Rubi, ktora wlasciwie w tym samym dniu chciala juz sama chodzic. Jedynie Lusia miala tak ze lezala plackiem 2 cale dni, ale potem wstala i bylo jak najbardziej normalnie.
W sumie ja tez moge suki po sterylkach trzymac. Nie moge sie doczekac az bede sama mieszkala, wtedy na te pare dni po sterylce moze bede moga przyjmowac dziewczyny.
Oczywiscie sprawdzałam, dogladałam, ale bez paniki:) Moze troche przy Zuzi - ale to byla pierwsza troche bardziej, ale nie wiedzialam z czym sie to je;)

Posted

a wiecie co innego jak się nie jest tak z psem związanym, a co innego jak to pies prywatny dla mnie moj pies , nie jest tylko psem. ale normalnie członkiem rodziny, ona ufnie wszędzie za mna wchodzi i na zabieg też poszła, a potem taka bidula po tym głupim jasiu już ledwo co szła, a tak za mną ciągnęła, zeby jej obca osoba nie brała( znaczy wet) , nawet nie myślalam o komplikacjach, bo bym chyba zwariowała. Dla mnie to operacja członka rodziny i wykończyło mnie to nerwowo bardzo. Pomijam , ze 2 noce nie przespałam , bo ma tej rany nie lizać a za cholere nie chciała nosić kołnierza -a fartuszka nie miala, więc spała ze mną, zakodowałam sobie w głowie, ze muszę pilnować i co się ruszyła to ja od razu kontrola czy nie liże. Teraz mam ten fartuszek i na noc jej zakładam i jak muszę wyjść z domu, więc mogłam się pierwszą noc się wyluzować, owszem chodziła sama juz 2h musiała wejść na 3p, ale procz spacerów to 2 dni spała nawet do miski nie chciała iść dopiero jak jej dałam pod nos to zjadła, ale widać , ze ciągnie ją to cięcie i bardzo chętnie by tam sama coś porobiła. cieszę się, ze już to za mną, właśnie przez profilaktykę to zrobiłam i dla jej zdrowszej starości, ale dla mnie Jagga nie jest od tak zostawić u lekarza i odebrać po wszystkim. Dla mnie to ciężkie przeżycie, jak każda operacja kogoś z rodziny. Nie mówię, ze żałuje, ale jak pisałam, wiem ile mnie to nerwów kosztowało :(, ale nic jeszcze parę dni diety mojej suni i mam nadzieję, ze jej się rana nie będzie paprać i już sterylka będzie tylko wspomnieniem.