Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wczoraj trudno było mi napisać cokolwiek na dogo, bo ciągle mnie wywalało.
Trzeba wziąc poprawke na jej życie przed przyjazdem do nas. Mieszkała w firmie, miała duzy teren, biegała luzem i miała towarzystwo bardzo agresywnego owczarka. Przez to jej relacje z innymi zwierzętami nie są zbyt poprawne. Startuje do wszystkiego, co sie rusza. Brakuje jej wolności. Niestety, ze wzgledu na mnóstwo zwierząt w otoczeniu i wrednego sąsiada może chodzić jedynie na smyczy.

Właśnie ponawiam prośbę Erki, żeby napisać w ogłoszeniach o jej wadze. Wczoraj Pani, która przyjechała była zaskoczona jej wielkością, bo po podaniej wadze 30 kg, spodziewała się mniejszego psa. Panu bardzo się podobała i miał super podejście do niej. Jednak Pani nie przekonała się. Trochę nie dziwię sie, skoro nie była przygotowana na tak duzego psa. Mają 2,5 letnią córkę, oczekują drugiego dziecka, a Pani nie miała wczesniej psów i trochę się ich boi.
Sonia ma ogromną siłę. Zachowuje się jak pies pociągowy - byle do przodu, ale waży tyle co dwa.
Ten dom byłby super, ale dla psa typu Bary, spokojnego i flegmatycznego.

Ja wiem, ze pies nie ma powodu, zeby zachwycic się ludźmi, którzy przyjeżdżają go ogladać, ale ludzi to zraża. Bary zachował się przy swoich ludziach tak, że adopcja stała sie musem. Nie chciał ich puscić, cały czas przytulał sie, podawał łapki, patrzył milosnie w oczy. Rozłożył ich na łopatki swoją postawą.

• Replies 757
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:mad:oj ciotki czy na prawdę żadna nie może dać linku od aktualnego ogłoszenia
nie ma czasu przeszukawiać wątku a potrzebuję wszystko zebrane z danymi kont. najlepszymi fotkami i treścią ogłoszeń , bo kupilam jej pakiet ogłoszeń no ale link mi potrzebny :roll:

Posted

zrobilam przelew za ogłoszenia i powinna mieć w najblizszym czasie 70szt tutaj:
jak cos to link do bazaku moze będziecie chciały na jakiegoś psa innego http://www.dogomania.pl/threads/188148-BAZAREK-OG%C5%81OSZENIOWY!-70-stron-jedyne-10z%C5%82-na-Fundacj%C4%99-AST

1. kokosy.pl
2. ojej.pl
3. pineska.pl
4. animalia.pl
5. gumtree.pl
6. vetmozga.pl
7. petworld.pl
8. autogielda.pl
9. adopcjapsa.pl
10. rozglos.net
11. anonseogloszenia.pl
12. najpewniej.pl
13. mammisia.pl
14. petsy.pl
15. aukcjezwierzat.pl
16. e-zwierzak.pl
17. adpedia.pl
18. olx.pl
19. szybko-sprzedam.pl
20. sprzedasz.pl
21. tablica.com
22. pchlitarg.info.pl
23. neeon.pl
24. bstok.pl
25. ogloszenia.e-podlasie.pl
26. ogloszenia.jard.pl
27. bialystok.biz.pl
28. gieldabialystok.pl
29. gielda.bai.pl
30. twoje-ogloszenia.pl
31. ogloszenia.trojmiasto.pl
32. kupsprzedaj.pl
33. twoje-x.net
34. ogloszenia-szczecin.webas.pl
35. ogloszenia.tasdj.pl
36. kupiepsa.pl
37. gablota.com
38. przygarnijzwierzaka.pl
39. morusek.pl
40. katowice.cwirek.pl
41. cafeanimal.pl
42. drobne.centrumofert.pl
43. argetto.pl
44. krakusik.pl
45. owi.pl
46. dwukropek.pl
47. aleokazja.pl
48. szerlok.pl
49. anonse.com
50. i-bazar.pl
51. ojoj.pl
52. info-krakow.pl
53. adsy.pl
54. eoferty.com.pl
55. portalogloszen.pl
56. spacerek.net
57. bardzi.pl
58. top-ogloszenia.com
59. oglosili.pl
60. oglosze.pl
61. offer.pl
62. mamoferte.pl
63. wybierzmiska.pl
64. darmobranie.pl
65. psiamania.pl
66. bazarek.biz
67. wa.stacja.biz
68. twojeanonse.com
69. sogl.pl
70. tlenek.pl

Posted

Jest duży problem z Sonią . Koniecznie przydałoby się jakies szkolenie. Inna sprawa , to to,ze energia ja rozpiera, a jak juz pisałam wczesniej u Jaaagi tylko jest możliwośc spacerów na smyczy.

Pisałam do Jamora , czy nie ma miejsca w hotelu, on równiez szkoli psy, więc to by było najlepsze. Ale niestety miejsc nie ma.
Czy nie znacie jakiegos hotelu , gdzie ktos by równiez mógł troche popracowac nad psem?

Posted

zawsze do jamora można zapisać ją do kolejki tylko jakie koszty, bo teraz nasza holly w sumie w większość ją utrzymywała a co będzie pożniej nawet nie chce myśleć
choc ze szkoleniem hotelik i to sprawdzony i nie za fortunę to nie ma pojęcia :roll:

Posted

U nas w zwykłym hotelu szkolenie z hotelikowaniem wynosi ok. 2500 zł (na czas szkolenia tylko).

Dzis Erka podesłała następny dom chętny, ale jak zwykle nienadający się dla Soni. Mieszkanie na wsi w kojcu, starsi ludzie na gospodarstwie, drób i krowy.

Posted

Ten dom do bani..Sońka potrzebuje dużo ruchu i młodych właścicieli a nie kojca i wsi..Szkoda jej..Podnosze Niunię na początek może ją ktoś zoczy i się zakocha??

Posted

TZ Jaagi wyjeżdża wkrótce na dwa miesiące. Jaaga nie da rady wyprowadzać Soni na spacery, bo z nią nawet mężczyzna ledwo sobie radzi.
Mamy dwa tygodnie na znalezienie domu, albo trzeba ja będzie dac gdzies do hotelu. Tylko za co???

Posted

Ech.... mam nadzieję, że jakoś sytuację rozwiążemy. Obawiam się, że z tak szybką adopcją będzie problem, ale może inny hotel - ja zawsze służę bazarkiem...

Nie wiem co sądzicie o Jamorze, może Kikou w Gryfowie Śląskim... Trzeba znaleźć jakieś rozwiązanie.

Posted

I jak tam sprawy Soni się mają? Jakieś szanse na hotelik? Czy sytuacja u Jaagi jest pewna? Tzn. czy TZ na pewno wyjeżdża i trzeba szukać nowego hotelu lub tymczasu?

Posted

Andrzeja już nie ma, wiec sama z nią muszę sobie radzić. Z braku perspektyw na hotel i tak nie mam wyboru, bo przeciez do schroniska jej nie oddam. Mam tylko nadzieje, ze wypali ten dom po wakacjach, bo mi ciężko.

Z ogłoszeń dno całkowite. Zadzwonił jeden pan z Zabrza, i powiedział, że jesli bedzie kiedys w okolicy, to zagladnie ja zobaczyć. Dzwonił jeszcze tępak, który zapytał czy aktualne i chciał adres. Ot tak, po prostu bez zadnych wiadomosci, pytań. Zaczełam drążyć. Chciał psa do kojca i był bardzo zdziwiony, jak powiedziałam, że Sonia sie nie nadaje. W głębokim szoku zapytał, czy pies się nie przyzwyczai i co to za wymyślanie?

To tyle nowości.