Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 757
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

holly101 napisał(a):
Ech... Biedna Sonia, cały czas liczę na to, że domek się znajdzie!

http://www.dogomania.pl/threads/185090-Bazarek-dla-Soni-męska-skóra-książki-dart-brain-training-dla-psiura!-do-18.05

A tu link do kolejnego bazarku - tym razem troszkę skromniej, ale zawsze coś. Zapraszam, podbijajcie, zapraszajcie innych!

Bardzo dziekuje za bazarek. Jeszcze musze zrobic obiecane zdjęcia, ale praca, zorganizowanie pomocy i wyciagnięcie ze schronu moich trzech nowych tymczasowiczy całkiem mnie zajeły w ostatnich dniach. teraz to już pół dnia spedzam na spacerach ze wszystkimi po kolei. Wieczorem padam na nos.

Posted

Była w domu przez to pogryzienie, bo nie było jej gdzie dać, ale teraz doszły trzy psy ze sosnowieckiego schronu i kot, wiec Sonia w domu nie mogła być. Sonia mieszka sobie w kojcu, Bary w pomieszczeniu. Kojec był dla Soni, bo nie mogły być razem i bary musiałby odejść, a nie miał gdzie.

Posted

znaczy Jagga tak piszę nie z pretensją, ale dlaczego mnie to tak zdziwiło- bo bazarek na kojec był dla Barego- bo Bary pogryzł i nie miał się gdzie podziać - więc kojec cały czas kojarzyłam z Barym. A z tego co pamiętam to raczej pisałaś, ze suni do kojca nie bardzo się nadaję , ze była 1 dzień w kojcu , ale było ci jej szkoda i dałaś ją do domu, bo garnie się do ludzi, że w domu zachowuje czystość i to raczej domowo sunia , która lubi przebywać z ludzmi, dlatego tak jestem zdziwiona, ze wylądowała w kojcu.

Posted

Przy bazarku kojcowym było od razu pisane, że bedzie w nim Sonia, ale on miał uratować Barego, więc dla niego. Sonia piszczała i wyskakiwała ze starego, owszem ale lepszy kojec, niż nic. Nie mam warunków w domu na 40 kg psa rzucajacego się na wszystko co małe i ucieka, bo mam stado małych psów i kotów, a nie może żyć przecież zamknięta miesiącami w łazience. Była tam, dopóki było zimno.
Mieszka tymczasowo w kojcu, ale DS szukamy jedynie z mozliwością mieszkania w domu, a nie w kojcu.

Posted

Szczerze to bylo chyba w bazarku na Barego. Ale ogolnie zamysl byl taki, ze kojec musi byc, zeby oboje mogli zostac. Natomiast ktore juz tam jest to juz chyba najmniej wazne. Historia byla ulozona w bazarku pod Barego, tak jakos wyszlo. Kojec byl traktowany niejako inwestycja a nie integralna czes wyposazenia Barego:) Mam nadzieje, ze nikt zalu nie bedzie o to mial, bo cel zostal osiagniety - dwa psiaki mogly u Jaagi zostac:)

Posted

divia_gg napisał(a):
Szczerze to bylo chyba w bazarku na Barego. Ale ogolnie zamysl byl taki, ze kojec musi byc, zeby oboje mogli zostac. Natomiast ktore juz tam jest to juz chyba najmniej wazne. Historia byla ulozona w bazarku pod Barego, tak jakos wyszlo. Kojec byl traktowany niejako inwestycja a nie integralna czes wyposazenia Barego:) Mam nadzieje, ze nikt zalu nie bedzie o to mial, bo cel zostal osiagniety - dwa psiaki mogly u Jaagi zostac:)

I to jest wazne,ze zamiast jednego miejsca mozna bylo zrobic dwa... Podnosze...

Posted

GoskaGoska, mamy nadzieję,że jednak Bary i Sonia w koncu znajda swoje domy, więc wiadomo, że kojec nie jest przypisany dożywotnio do żadnego z nich:razz:. A według zamysłu głównej ofiarodawczyni -jkp i myślę również innych , którzy dołożyli do niego swoją cegiełkę jest przeznaczony dla kieleckich psiaków w dt u Jaagi:lol:.

Posted

Teraz to juz chyba wogóle trzeba zapomnieć o adopcjach dopóki sytuacja powodziowa sie nie unormuje. A potem też bedzie ciężko, na Kraków pewnie nie ma co ogłaszać, bo skoro oni tam zabrali te biedaki ze schronu, to może jakos uda się chociaz części znaleźc domy.

Posted

Kochane, ja cały czas liczę, że los się w końcu odwróci i nasza czarna piękność znajdzie swój domek :)
Póki co - z lepszych wiadomości - z bazarku zebrało się 241zł. :multi::multi::multi:
Jak tylko większość będzie na moim koncie, robię przelew na Sońkę. Już myślę o kolejnym bazarku - liczę na wsparcie ;)

Posted

Holly101, bardzo Ci dziękujemy za nieustającą pomoc dla Sonieczki:loveu:.

Tez mamy nadzieję,że w końcu dom się dla niej znajdzie . Taka świetna sunia i tak długo już czeka.