erka Posted April 5, 2010 Posted April 5, 2010 Jaaga ma zrobić nowe fotki Soni, miejmy nadzieję,że to cos pomoże. Quote
Jaaga Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 Oby pomogły, bo sytuacja robi sie nieciekawa. Sonia nie może mieszkać z Barym. Dzis Bary dotkliwie ja pogryzł. Sonia wyskakuje z kojca, wiec tam też nie może być i nie mam jej gdzie dać. W domu nie moge miec tak dużego psa, bo mam pełno wszędzie wchodzących szczeniąt. Czy mogę prosic o ogłoszenia także dla Barego? Oby wreszcie ktos chciał któres z nich. Quote
divia_gg Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 O rany teraz widac jaka ona wielgasna jest;) Quote
divia_gg Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 Wrzucam teskt do ogloszen Soni. Bardzo prosze zaopiniujcie, ok? Bo moze cos nie tak w tym tekscie... [FONT="]Piękna duża suka czeka na prawdziwy dom[/FONT] [FONT="] [/FONT] [FONT="]Sonia to duża i bardzo przyjacielska suczka. W stosunku do dorosłych i dzieci bardzo łagodna. Dzieci wprost uwielbia.[/FONT] [FONT="] [/FONT] [FONT="]Zachowuje czystość w mieszkaniu i nie niszczy, zachowuje się wzorowo. [/FONT] [FONT="]Nie jest głośna i ładnie chodzi na smyczy. [/FONT] [FONT="] [/FONT] [FONT="]Sonia ma około 3 lata. Jest to duży pies – waży ponad 40 kg, z wyglądu przypomina trochę dobermana.[/FONT] [FONT="] [/FONT] [FONT="]Jest zdrowa, wysterylizowana, zaszczepiona.[/FONT] [FONT="] [/FONT] [FONT="]Idealny byłby dla niej dom z ogrodem z możliwością zamieszkania w domu w porze zimowej. Na zewnątrz lubi mieć zajęcie. W stosunku do innych psów dominująca. Najlepiej, gdyby była jedynym psem w domu. Nie nadaje się do domu z ptactwem. Toleruje koty, które jej się nie boją. [/FONT] [FONT="] [/FONT] [FONT="]Kontakt w sprawie przygarnięcia Soni:[/FONT] [FONT="](32) 3533135[/FONT] [FONT="]660124623[/FONT] [FONT="][email protected][/FONT] [FONT="] [/FONT] [FONT="]Sonia przebywa w domu tymczasowym w Katowicach, ale w miarę możliwości, istnieje możliwość dowiezienia psa do innego miasta w Polsce.[/FONT][FONT="][/FONT] Quote
Jaaga Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 Tekst chyba dobry. Napisz może, że mniej waży, ponad 30 kg. Teraz po sterylce nabrała linii, nie jest karmiona kiełbasami i ludzkim jedzeniem, więc nie jest taka gruba, jak na poczatku. Tak ogromna waga moze odstraszać. Divia, jesli możesz, to usuń też informacje o mozliwym transporcie. "Przy okazji" nikt Soni nie zabierze w drogę, bo jest za duża, a mój Andrzej nie bedzie nikomu zawozic psa, ani po niego potem jechac, jak bedzie telefon, ze juz nie chcą i mam sobie zabrać. Jesli komus wpadnie w oko, to i tak dostaje sunię wysterylizowaną, odrobaczona, zabezpieczoną przed pchłami i zaszczepioną przeciw wściekliźnie, wiec na paliwo może się wykosztować. Chyba, że ktos inny tu podejmie sie dowozu i ewentualnego odbioru w przypadku nieudanej adopcji. Quote
divia_gg Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 Jasne. Ja mam taka regulke na kieleckie psiaki. Juz wykasowuje;) I wstawiam poprawiony coby juz zatwierdzic w pelni:) [FONT="]Piękna duża suka czeka na prawdziwy dom[/FONT] [FONT="] [/FONT] [FONT="]Sonia to duża i bardzo przyjacielska suczka. W stosunku do dorosłych i dzieci bardzo łagodna. Dzieci wprost uwielbia.[/FONT] [FONT="] [/FONT] [FONT="]Zachowuje czystość w mieszkaniu i nie niszczy, zachowuje się wzorowo. [/FONT] [FONT="]Nie jest głośna i ładnie chodzi na smyczy. [/FONT] [FONT="] [/FONT] [FONT="]Sonia ma około 3 lata. Jest to duży pies – waży ponad 30 kg, z wyglądu przypomina trochę dobermana.[/FONT] [FONT="] [/FONT] [FONT="]Jest zdrowa, wysterylizowana, zaszczepiona, zabezpieczona przed pchłami i kleszczami. [/FONT] [FONT="] [/FONT] [FONT="]Idealny byłby dla niej dom z ogrodem z możliwością zamieszkania w domu w porze zimowej. Na zewnątrz lubi mieć zajęcie. W stosunku do innych psów dominująca. Najlepiej, gdyby była jedynym psem w domu. Nie nadaje się do domu z ptactwem. Toleruje koty, które jej się nie boją. [/FONT] [FONT="] [/FONT] [FONT="]Kontakt w sprawie przygarnięcia Soni:[/FONT] [FONT="](32) 3533135[/FONT] [FONT="]660124623[/FONT] [FONT="][email protected][/FONT] [FONT="] [/FONT] [FONT="]Sonia przebywa w domu tymczasowym w Katowicach, zostanie wydana z umową adopcyjną.[/FONT][FONT="][/FONT] Quote
erka Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 Nie wiem, czy pisać,że przypomina dobermana, bo na żywo raczej jest ON-kowata. Ludzie często się dobermanów obawiają.Jaaga jak myslisz? Quote
divia_gg Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 No to ustalcie kobitki;) I ja pozmieniam zgodnie z sugestiami. Bo ja dziewczyny nie znam nie widziala, wiec działam sie troche tak po omacku. Co se znajde to wklejam. Choc ze zdjec to jednak dobermanowata jest... Quote
Jaaga Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 Może zmienić na mix onka z dobermanem, bo głowę ma niezaprzeczalnie dobermanowata, a reszta owczarkowatą? Sam mix onka chyba nie przejdzie przy zdjęciach. Quote
andzia69 Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 Plakacik dla Soni, gdyby ktoś mógl porozwieszać: i w większym rozmiarze http://img339.imageshack.us/img339/7721/soniaplakat.jpg Quote
Jaaga Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 Andzia69, dziękuję za wszystkie piękne plakaty. Jesli dojdą do piątku, to Andrzej zawiesi je też w przychodni we Wrocławiu, bo chyba czeka nas tam kilka wizyt. Quote
erka Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 POMOCY!!!!! Musimy od Jaagi natychmiast zabrać Barego albo Sonię! Jaaga nie daje rady. Po tym pogryzieniu Sonia jest w mieszkaniu, w łazience, bo nie ma gdzie indziej miejsca, chce rozwalić drzwi, dłużej tam nie może zostać! Trzeba będzie szukać dla któregoś hotelu, albo oddac do schronu innego wyjścia nie widzę. Ale na hotel nie ma kasy. Na Barego nie ma żadnych deklaracji, nawet na dt. CO ROBIĆ???? GoskaGoska, prosze umieść w tytule jakis dramatyczny apel o pomoc! Quote
andzia69 Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 [quote name='RenW']Niedobrze. Zaczyna się chromolić.:shake:[/QUOTE] i to na całego:(:( Quote
erka Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 Nie znacie jakiegoś niedrogiego hotelu na Śląsku??? Quote
AlinaS Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 U mniew jest miejsce ale niestety centralna Polska Quote
Jaaga Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 Już jestem. Szczerze mówiąc, wolałabym żeby to Bary znalazł inne miejsce, bo on każdego psa sterroryzuje, skoro udało mu sie nawet z Sonią. U nas jest pełno zwierząt i dominant jest problemem. Nie dziwie się już, że ta kobieta z Kielc, tak chciała sie go pozbyc, bo jesli traktował jej suke, tak jak Sonię, to zrozumiałe. Oczywiście, gdyby udało sie któremukolwiek jakies miejsce znaleźć, to będzie dobrze. Żal mi Soni, po wczorajszym incydencie boi się Barego nawet na spacerach. Nadal jak na złość, nie miałam o żadnego z nich ani jednego maila czy telefonu. Czy naprawdę nikt nie chce tak duzych psów? Nie będzie tu chyba nigdzie taniego hotelu. Najtańszy, jaki znalazłam chciał 20 zł za dobę i to za niedużego psa, a przy takim rozmiarze cena jest wyższa. Quote
GoskaGoska Posted April 7, 2010 Author Posted April 7, 2010 nie wiem faktycznie Sonia jest u ciebie dłużej i już się przyzwyczaiła , szkoda niuni - a czy ona po tym pogryzieniu nie powinna iść do weta Barry jest przyzwyczajonych do kojca w Lwówku Śląskim woj. dolnośląskie jest taniej 13zł za dobę chyba i to za dużego psa Ogłoszenia Soni mogę porobić , ale jak moj tz wyjedzie teraz walcze z remontem , latam po sklepach i jeszcze benia dzis przyjezdza, wiec nie dam rady Quote
erka Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 Dom dla Soni super pilny! GoskaGoska, wstaw może do pierwszego postu domowe zdjęcia Soni /więcej w poście277/ Quote
erka Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 Sonię o statnio pogryzł drugi tymczasowicz, Jaaga nie ma ich jak rozdzielić. Jedno z nich musi opuścić jej dom, a dla żadnego nie ma miejsca. Bardzo pilne!!!!! Quote
holly101 Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Jak się sprawy dziś mają? W końcu szukamy domu (na szybko) dla Soni czy Barego? Sonia jest piękna i jestem w szoku, że nikt o nią nie pyta... Nic oczywiście nie ujmując Baremu ;) Quote
divia_gg Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Narazie - z racji totalnego braku zainteresowania psiakami zdecydowano, ze jak mozemy pomozemy Jaadze przy budowei kojca. Oczywiscie finansowo, bo kojec juz zamowiony. Wtedy Sonia bedzie w nim w ciagu dnia a Bary w nocy czy jakos tak...Wiec narazie zbieramy gdzie sie da i co sie da na ten kojec... Quote
holly101 Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Ok - zaraz zaczynam mozolne tworzenie bazarku :) Quote
Recommended Posts