Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 757
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Również dziękuję.
Niestety, kompletnie nikt jeszcze nie zainteresował sie Sonią. Z tego, co czytam na innych wątkach, wszędzie przewaznie jest podobnie. Nie wiem, co sie dzieje. Dziesiątki ogłoszeń i zero odzewu.
Zanim przyjechała, to byłam pewna, że zaraz po steryce znajdzie się dom. Dalej miałam nadzieje, jak zdecydowalismy sie na tymczasowanie Barego, a teraz zostaliśmy z dwoma potężnymi psami, których nikt nie chce.

Posted

Naprawde nie wiem, co sie dzieje, z każdym rokiem gorzej, ale teraz to już jakas masakra. Wyadoptowanie psa ostatnio graniczy z cudem. Oczywiscie do dobrego domu, bo byle jakie miejsce do klatki na całe życie lub łańcuch, to moze jeszcze by sie znalazło.
Niedługo chyba nie da się pomagac psom, trzeba bedzie zamknąc oczy i uszy na psie nieszczęścia, bo staje sie to coraz bardziej wykańczające.

Posted

Też nie chce mi sie w to wierzyć, ale Erka zbeształa mnie, czego oczekuję, skoro jej szczeniaczek Gucio tyle czeka na dom i też nikt go nie chce. To racja, ale zawsze liczy sie na to, że tego akurat ktoś wypatrzy.

Posted

może Jaaga zajrzy...prawde mówiąc to tylko psiaki z tymczasów są mniej więcej pod tym katem sprawdzone...ze schroniskowymi to różnie bywa...

A panu spodobała się Sonia?

Posted

Basia1968 napisał(a):
podoba się Sonia - zreszta jemu duże psy bardzo się podobają, ale muszą spełnić je4szcze te inne raczej podstawowe wymagania. Czytałaś, to wiesz

tak wiem...poczekajmy na Jaagę...

Posted

Basia1968 napisał(a):
czy Sonia potrafi zostać w domu sama? 8 - 9 godzin? cholera długo - wiem, ale takie jasno określone warunki.

Basia dla mojej niuni to normalka, przez pierwsze trzy lata tyle czasu zostawała sama, a czasem i dłuzej.
Kwestia przyzwyczajenia psa i zapewnienia mu odpowiedniej dawki ruchu.

Posted

Sonia pewnie wytrzymałaby tyle godzin, ale musiałby mieć zapewnioną dużą ilośc ruchu, bo to bardzo energiczna sunia.
Ale nie wiem, czy wspólne przebywanie ze świnką morską skończyłoby sie dobrze dla tej ostatniej.:eviltong:

Posted

Jakie jeszcze wymagania? 8 godzin moze byłaby sama. Na pewno tyle czasu jest w stanie zachowac czystość, tylko nie wiem, co z brakiem towarzystwa. Świnka luzem odpada, musiałaby być w klatce, bo Sonia łapie to, co ucieka. No i po tych 8 godz. musiałaby zostac porządnie wybiegana i wymęczona, bo jest raczej energicznym psem. Z tym, że w domu niczego nie niszczy i jest grzeczna. Szaleje tylko na spacerach.

Posted

czekam na odpowiedx Pana, juz normalnie cały dzień odświeżam pocztę i szlag mnie trafia, bo mogliby przynajmniej odpisać tak czy siak, a nie człowiek ma nadzieję. Czekam na odpowiedź od niego i od zainteresowanej Werą.