masienka Posted December 25, 2009 Posted December 25, 2009 hop! napisał(a):We wszystkich ogłoszeniach jest podany kontakt do tamb. Dziekujemy ogromnie za wszystkie ogloszenia ale bylabym wdzieczna za wytlumaczenie dlaczego kontakt w ogloszeniach nie jest podany do Mar.Gajko skoro wyraznie o to prosila na watku Gralla??? "mar.gajko" napisał(a):"salbinka" napisał(a): Mogę zamówić Grallowi pakiet ogłoszeń na aukcji ogłoszeniowej - ladySwallow oferuje bodajże dziewiętnaście portali ogłoszeniowych + pełne Allegro - ale Allegro już Grall ma, tak? Potrzebowałabym tylko wybrane zdjęcia i tekst na maila: [email protected]. Ponieważ Tamara jest na miejscu i na bieżąco, wysłałabym może kontakt na Nią. Jak myślisz, Mariolu? Przekopiuję te strony tutaj - stron do ogłaszania jest mnóstwo, więc żeby było wiadomo, które ew. już by były. Aniu, ja przewaznie też jestem na miejscu, przy Grallu od 2 i pół roku, ponad. To że wykazałam taką fanaberie straszną i chce wyjechac na Święta, nie znaczy że meni nei będzie wogóle. Zresztą i wyjazd Świąteczny jest pod znakiem zapytania, więc może jednak mój nr telefonu w ogłoszeniach netowych. Zeby nie bylo, ze wyskakuje tu jak Filip z konopii ale Adopcje Malamutow placa za utrzymanie Furio juz od roku i naprawde zalezy nam zeby ten pies znalazl taki dom jakiego juz tak dlugo szuka. To nie jest pierwszy lepszy kundelek, ktoremu wystarczy zwykly, kochajacy zwierzeta czlowiek o dobrym sercu. To jest rasa, ktora potrzebuje bardzo specyficznych warunkow i naprawde swiadomego wlasciciela. I nie wystarczy tutaj, ze ktos poczyta o niej w necie. Bez urazy dla Tamb bo jej po prostu nie znam i nie wiem jakie ma doswiadczenie z polnocniakami ale Mariola przy tych wszystkich malamutach, ktorymi sie juz opiekowala niewatpliwie poznala juz dostatecznie ich charaktery i potrzeby i wie jakich ludzi nalezy szukac. Jesli ona nie moze dluzej podawac swojego kontaktu w ogloszeniach (w co szczerze watpie patrzac na powyzszy cytat z watku Gralla) to bardzo prosilabym o zmiane w ogloszeniach kontaktu na mnie czyli: Katarzyna Tomas [email protected] 00491733532184 (prosze o sms - oddzwonie) Z gory dziekuje Quote
tamb Posted December 25, 2009 Posted December 25, 2009 Może ja wyjaśnię. Mariola będzie w Krakowie po 3 stycznia. Do tego czasu mogą dzwonić zainteresowani a ja mogę zrobić wstępną selekcję. Jeśli będą sensowni ludzie, mam pokazać Furia przy pomocy Patryka i Karoliny, którzy od dłuższego czasu chodzą z Furiem na spacery. Mariola o tym wie. Samą adopcję przeprowadziłaby Mariola. Jestem w hotelu ze względu na Gralla kilka razy w tygodniu. Chciałam pomóc, hop! też. Mam dużo zajęć poza udzielaniem się na dogo i nie jest to forma narzucania się, tylko chęć przyśpieszenia znalezienia domu. Quote
hop! Posted December 25, 2009 Posted December 25, 2009 Masienka, nie widzę powodu, żeby tłumaczyć Ci dlaczego w swoich ogłoszeniach podałam kontakt do tamb. Mogę Cię zapewnić, że Furio nie zostanie wyadoptowany bez zgody Marioli. Quote
masienka Posted December 25, 2009 Posted December 25, 2009 Ja natomiast widze powod, dla ktorego powinnas sie Hop! wytlumaczyc dlaczego mimo wyraznej prosby Mar.Gajko na watku Gralla kontakt do ogloszen mimo wszystko nie jest podany do niej. Nie jestem jasnowidzem zeby wiedziec, ze np. pozniej ustalilyscie cos innego. Jestem za to przekonana, ze gdyby to Wasz "wirtualny podopieczny" znalazl sie w takiej sytuacji to zareagowalybyscie podobnie i rowniez chcialybyscie pozostac pewne, ze pies zostanie wydany tak a nie inaczej. Tamb, bardzo dziekuje Ci za wyjasnienia i za wszelka pomoc jakiej udzielasz Marioli i jej zwierzakom. To naprawde bardzo wazne, ze w razie potrzeby ma na kogo liczyc. Quote
tamb Posted December 26, 2009 Posted December 26, 2009 Powtarzam, zrobię tylko wstępną selekcję, jeśli będą jakieś telefony. Adopcją zajmie się Mariola. Hop! jest moją siostrą i robi ogłoszenia zwykle na mnie. Ostatnio miałam dużo szczęścia w adopcjach, bardzo dobre domki dzwoniły. Może to sprawa szczęścia. Quote
hop! Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Podobno było sporo telefonów w sprawie Furia. Może Tamara napisze więcej. Quote
masienka Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 trzymamy kciuki zeby w koncu zadzwonil ten jeden wymarzony furiowy ludz! Quote
tamb Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 Ludzie dzwonili dwa dni, pierwszego dnia bez przerwy. Po wstępnej selekcji zostało 8 domów do sprawdzenia w tym 4 nie dla Furia bo: pierwszy z dwoma psami i kotem, drugi z psem i kotem, trzeci z samcem-malamutem (ludzie wyprowadzają się na wieś i mogą wziąć drugiego psa), czwarty z sunią i dwuletnim dzieckiem, które zasypia na podłodze z malamutem kuzynki i chcieliby Furia, żeby też była taka miłość. Oczywiście numery przekażę, żeby proponować inne psy. Cztery domy do sprawdzenia dla Furia, to :dom z ogrodem po zmarłym ze starości bernardynie i wspaniały młody człowiek, który od wtorku przyjeżdża do hotelu z Karoliną i Patrykiem i biega z Furiem. Razem z rodzicami czekają na wizytę. Z trzema pozostałymi domami był kontakt telefoniczny tylko [dwa po zmarłych malamutach, trzeci z wiedzą teoretyczną na temat rasy i chęciami]. Quote
masienka Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 wow! brzmi niezle :) oby ktorys z nich byl tym odpowiednim dla Furka gdyby ktorys, z pozostalych domow zainteresowany byl innym malamutkiem to bede wdzieczna za namiary. Rasa niestety coraz bardziej popularna i psow do adopcji coraz wiecej. Quote
mar.gajko Posted January 4, 2010 Author Posted January 4, 2010 Dom z biegającym chłopcem :) jest OK. Określę go jako DOBRY, nawet bardzo dobry, ale nie idealny. Byłam tam wczoraj z Karolinką i Patrykiem, przed wyjazdem do hotelu. Powinno być OK. Mają podwyższyć ogrodzenie o ok. 30 cm. Jak to zrobią odwozimy Furcia. Znowu będa królicze oczy. Ale to chyba dobrze. Quote
mar.gajko Posted January 8, 2010 Author Posted January 8, 2010 Dzisiaj wieczorem zawozimy Furia do nowego domku. Bosz. Quote
AMIGA Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Ojoooooj, to trzymam kciuki bardzo mocno, żeby wszystko poszło super :-) Quote
mar.gajko Posted January 11, 2010 Author Posted January 11, 2010 Furcio w domku. Mam nadzieję, że będzie wszytsko dobrze. Pierwszą noc spędzał w domku, coby nie ucieknął i był spokojniejszy. Biega z chłopcem. Ja, wprawdzie ciągle niespokojna, mocno trzymam kciuki żeby się przyzwyczaił i pokochał nowych ludzi. Quote
masienka Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 I jak tam Furcio sie zachowuje?? Mam nadzieje, ze grzeczne slonko :) Quote
K i P Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Dzisiaj chłopiec - Marcin, który adoptował Furio napisał, że powoli się Furcio przyzwyczaja... Zauważyli, że ogólnie nie lubi zostawać sam i po spacerze czy zabawie jak zostaje bez nikogo i nikt się blisko nie kręci to sobie czasem wyje... Ale najważniejsze, że ma ruch i biega... Quote
mar.gajko Posted January 13, 2010 Author Posted January 13, 2010 To wycioe to niekoniecznie z tęsknoty. Choć może :) One czasami wyją, ot, tak sobie. Takie mają wyjowate charakterki. Jak przypomne sobie, jak kiedyś Paj i Sabcia wyły i jeszcze jakiś hotelowy malamut, to sąsiad przyszedł do p. Tomka i powiedział: "Panie Tomku, one tak wyja, pewnie jakie chore, nie lepiej to uśpić" Quote
feliksik Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 wrzucam wam tu ogłoszenie może watro przeprowadzić przedadopcyjną: Przyjmę dużego psa najlepiej malamuta lub haskiego Kontakt: Strzelce Opolskie woj. opolskie Osiedle Piastów Śl. tel: 511676555 Email: [email protected] Quote
mar.gajko Posted January 14, 2010 Author Posted January 14, 2010 K i P napisał(a):P. Mariolu a jak ten nowy malamut? Podobno mruczy na p. Tomka. Trochę. na mnie nei mruczy. Ale ja się do niego nei chcę przyzwyczajać, mnie już nei będzie w hotelu. On ma się przyzwyczaić do p. Tomka. Nie do mnie. jest przefajny. Słodki. Jak będzieicie w niedzielę weźcie go na spacerek. Zastawia miskę, więc uważajcie przy jedzeniu. Quote
hell_angel Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Bądź szczęśliwy Furcio :* Będą jakieś zdjęcia z nowego domku?:) Quote
Recommended Posts