Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='bela51']Kochane, gdzie Wy chcecie naszego Barnabe przenosić. :crazyeye: Ma przeciez super warunki w Hotel Terier.:lol:[/QUOTE]

no tak, ale u Danusi było by połowe taniej :(

Posted

[quote name='Magnesiatko']Czy może ktoś zrobić banerek, albo poinstruować mnie jak się robi, to i ja zrobię :)[/QUOTE]

Banerek już jest zobacz w moim podpisie ;)

Posted

Jeśli chodzi o karmę, to nie wiem, z jakiego źródła zamawia ją p.Joasia. Ja biorę z Telekarmy (www.telekarma.pl). Ceny dobre, za dostawę 15 kg worka lub towaru za powyżej 99 zł nic sie nie płaci. Jeśli złoży sie zamówienie do godz. 15.00 to kurier dostarcza paczkę następnego dnia. Można zamówic mailem lub telefonicznie.

Posted

Karma... b.dobra karma z jagnięciną jest na aukcji SzybkaKarma (allegro) 30kg z jagnięciną Arion Multi - vital za 165zł z kurierem 30kg. Kupuję ją, jest max.

Posted

[quote name='majqa']Karma... b.dobra karma z jagnięciną jest na aukcji SzybkaKarma (allegro) 30kg z jagnięciną Arion Multi - vital za 165zł z kurierem 30kg. Kupuję ją, jest max.[/QUOTE]
Hmmm. ale ja nie umiem nic kupowac na Allegro:placz:

A poza tym, może na razie kupić tylko worek 15 kg??? Bo gdyby wet zdecydował, że musi jeśc cos specjalnego? Myslałam, zeby jednak zamówic w telekarmie. No chyba, że macie jeszcze jakies pomysły.

Posted

Beluś, problem to żaden, są tu allegrowicze na dogo, poza tym moja podpowiedź to tylko luźna sugestia. Zawsze można jeszcze dogadać się z kimś, kto też ma tam psa i weźmie ten drugi worek (bo oni sprzedają to jako dwupak 2x 15kg).

Posted

Jest na Telekarmie Arion Multi-Vital ale pisze , że dla psów aktywnych . A nasz chyba malo aktywny?Zajrzyj na Telekarme i zobacz czy to ta sama karma, która Ty zamawiasz. 15 kg kosztuje 89 zł

Posted

Tak, to ta karma. Psy aktywne - aktywność to za przeproszeniem owszem, oddanie tym słowem rodzaju składników ale i tylko słowo samo w sobie, coś, co ma m.in. przyciągnąć uwagę konkretnego odbiorcy.

Powiem i tak... mam psiaków od diabła i trochę, w tym większość nieaktywnych, a ten arion i im służy - wygląd (jego kaloryczność), jakość kupek, brak sensacji pokarmowych i dobre wyniki.

Jest tu też jedno jeszcze ale... Zdania z tego postu mogą zabrzmieć dyrektywnie i upierdliwie, jakbym wszystkie rozumy zjadła, a to wynik tylko mojej próby koncentracji nad tym, co piszę (stąd oschłość), z powodu zmęczenia.

Reasumując, nie mam monopolu na rację, a to co zaproponowałam to tylko mega luźna propozycja. Wybierzcie to, co uznacie za najlepsze dla Barnaby. :-) Ja trzymam się tej karmy z powodów, jakie opisałam i naprawdę dobrej jej ceny (poza tym psiaki ją uwielbiają). Jeśli pomysł jest zły to olać go i już. Barnaba ma mieć karmę jemu służącą, a i taką, która Was zadowoli. :-) Buziaki i Wam i psinie. Dziękuję Beluś, że pilnujesz wątku. :-)

Prośba ode mnie...
Napiszcie, w którym poście, jeśli jest, znajdę zsumowanie deklaracji i obecnego stanu finansów to wstawię to 2 post.

Posted

Słuchajcie, jestem osobą, której trudno podjąc decyzje w imieniu ogołu. Nie wiem co temu psu mam zamowić i ile ??? Dzisiaj stac nas tylko na 15 kg, bo wplaciłam zaliczke 200zl do hoteliku. Jesli jutro wpłyną nastepne wplaty możnaby zamowić 30 kg, wiadomo, że bardziej sie opłaca wtedy. I co bys zrobił na moim miejscu?:evil_lol::evil_lol:
(słynny cytat)

Posted

Bela - spokojnie, ja Majqe prosilam zeby MNIE ze 30kg tej swojej podeslala jak taka dobra ;)

Moja zare karmie Orijen, psica wazy 39kg i je wg przepisow miedzy 270 a 370 g dziennie (przewaznie kolo 32 g dziennie) ale Orijen tak sie karmi.

Na innych sie nie znam - trzeba zovbaczyc ile wazy pies (wiemy?) ile jakiej karmy dziennie na takie psa, obliczyc ile karmy potrzeba na meisiac (koszt) i kombinowac wtedy.

Ja sie na polko dostepnych karmach nie znam niestety.....

No, to sobie popisalam - teraz wy kombinujcie a ja ide zapalic

Buzka

Posted

Wszystkie ciotki wywialo z wątku, a do mnie dzwoniła Malibo po rozmowie z hotelikiem.
P.Joasiaz hotelu tez nam radzi kupic Ariona, tego co polecala Majqa , a Emi sie na niego czai.
Jutro wiec zamawiam w Telekarmie 30 kg za 169 zł. Dostawa bezplatna.:lol: