Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='Talcott']Ciotki!! Błagam przestańcie - bo nam Pies zniknie w tym wszystkim!!![/QUOTE]

Też popieram. Niech zostanie tak jak jest, bez przewrotów. Majga bedzie przepisywac rozliczenie w 3 poscie., to przeciez jest pierwsza strona.! Nie róbmy problemow.

Posted

Technicznie rzecz biorąc, byłoby sprawniej, gdybyś jednak Ty, Bela, prowadziła wątek, jako Główna Księgowa;-)
Może trochę więcej pragmatyzmu, a mnie ambicjonalnych przepychanek? Osoba zakładająca wątek, po prostu założyła wątek. Liczy się to, co potem na tym wątku się dzieje i jaki jest finał. A tu bezsprzecznie główne zasługi przypadają osobom juz przez nas "obdziękowanym", bo to im zawdzięczamy szczęśliwy finał:)
A teraz mnóstwo dalszej pracy przed nami, bo pies potrzebuje pieniędzy na hotel oraz DS - każdy może się wykazać.

Posted

A ja moje Pani uważam, że jeżeli ktoś zakłada wątek to powinien go starannie prowadzić.
Dzisiaj Dora była na dogo, nawet chyba nie zwróciła uwagi, że założony przez nią wątek wymaga natychmiastowej interwencji i poprawek w pierwszym poście. Pies jest uratowany, ale brak jest deklaracji. Wpis w pierwszym poście i zmiana tytułu w takiej sytuacji to elementarz. Same pieniążki nie lecą z nieba. Jako założycielka tego wątku Dora powinna brać niestety w tym udział. Proponuję poczytać regulamin.Co do mojego wpisu dotyczącego organizacji trasportu i wyciągania psa ze schroniska, to mogę tylko jeszcze raz potwierdzić to co napisałam wcześniej, w zacytowanym poście Dora kłamie. Niestety jestem już na drugim wątku Dory, gdzie wątek jest założony a później pozostawiony sam sobie. Jakoś to leci, kto inny się stara.
Wybacz Funiu, ale Cię rozczaruję, nie opieram się na jakiejkolwiek opinii osób postronych i nikt nie mam szans na to, aby własne zdanie mi narzucić. Wierzę w to co sama jako osoba uczestnicząca w wyciąganiu psa usłyszała i przeżyła. Żadna moja zasługa w tym nie jest. Szkoda mi tylko czasu i pieniędzy na telefony. Sprawę można było załatwić już wczoraj, bo transport był.
Jak się zakłada wątek, to się go pilnuje. I [FONT=Tahoma]proponuję[/FONT], żeby Dora w końcu się pojawiała i zaczęła go prowadzić na jakimś poziomie, jak nie chce to niech podejmie decyzję o oddaniu go komuś innemu.

Posted

Jak się zakłada wątek, to się go pilnuje.

Ja akurat zgadzam sie w 100% z Irenaka tutaj.

Za duzo widze watkow zostawionych samym sobie lub pelnych "hop do gory" i nic wiecej.

Pies w bezpiecznym miejscu ale ktos bedzie musial pilnowac na biezaco wszystkiego bo.. ludzie (i deklaracje) sie wykrusza i czyja wtedy bedzie to "wina"?

Dziekuje za uwage.

Posted

[quote name='ANETTTA']pies uratowany u celu wyprawy

a tu takie zamieszanie po c o ????

przestańcie ??//cieszmy się[/QUOTE]
Cieszmy się oczywiście, ale nie pozwólmy aby w przyszłości tak była załatwiana sprawa wyciągania psa i prowadzenia wątku. Jest to nie fair w stosunku do osób które na nim się pojawiają, bo zostały ściągnięte z prośbą o pomoc.
Proponuję faktycznie wrócić do tematu. Bo Barnaba jest w potrzebie.

Posted

[quote name='funia']Kazdy z nas czytających wątek zamojskich psiaków widział Onka od ponad dwóch miesięcy ,nikt wcześniej się nim zainteresował wiec tak Irenaka zlinczuj tą która pomóc mu się ośmieliła .:shake:

Przepraszam bardzo Funia ale jak nie wiesz skad ten watek sie tu wzial to.... nie pisz glupot.

Ja tego psiaka zauwazylam wlasnie na innym watku i prosilam Dora o zalozenie mu osobnego- bo chcialam mu jakos pomoc.

Bo inaczej do tej pory bylby gdzies w tle zdjecia innego psa i... tego co zdzialalismy w koncu razem by nie bylo...

Jak sie wkurze to znajde tamten watek i moje posty tam do Dory zeby TEMU psu zalozyla osobny watek - zreszta Dora powinna to sama potwierdzic tutaj.

Posted

Trudno sie nie zgodzic z Wami. Chociaz ja miałam "szczescie" udzielac sie na wątkach, gdzie zakladające je osoby potem znikały z różnych przyczyn. Utrudnialo to troche pracę i informacje, ale nie uniemozliwiało.
Dlatego uważam, że nie traćmy energii na wychowywanie ludzi, a skoncetrujmy sie na pomocy psu.
Ja będe rozliczenia umieszcząc na bieząco w kolejnych postach, a Majqa obiecała przenosic je na pierwsza stronę. Będzie dobrze.:lol:

Posted

Czasem jednak warto, dla przejrzystości oraz poprawy jakości na przyszłość, wyjasnić sobie wszystkie przebiegi, choć Pies już bezpieczny. A może właśnie dlatego? Tu i teraz? Widzicie w tym cos złego?
Proszę nie wracajmy do starej (przebrzmiałej, mam nadzieję) dogomaniackiej formuły TWA - czyli Towarzystwa Wzajemnej Adoracji.
Wiem, co zrobiła Irenaka, Tola, jej TZ, Majqa, Emi - wiem, co jeszcze mogą zrobić - i to ich upoważnia do krytyki. Po to, żeby było sprawniej, czyściej i przejrzyściej. Popieram.
Spokój jest cenny, ale nie za wszelka cenę.

Posted

Irenaka,widze,ze jestes osoba bardzo klotliwa i piszesz klamstwa.Wczoraj wieczorem jak sms-owalysmy nic nie pisalas,ze cos ci sie nie podoba.Napisalas bzdury po rozmowie z pewnymi osobami.Prosze Cie,napisz na watku z kim rozmawialas.Skoro nie znasz mnie,dlaczego mnie oczerniasz?To,ze prowadze ten watek tak,a nie inaczej,nie daje ci prawa do oszczerstw. Nie mam nic przeciwko,zeby Bela prowadzila watek,o ile wyrazi zgode

Posted

[quote name='DORA1020']Irenaka,widze,ze jestes osoba bardzo klotliwa i piszesz klamstwa.Wczoraj wieczorem jak sms-owalysmy nic nie pisalas,ze cos ci sie nie podoba.Napisalas bzdury po rozmowie z pewnymi osobami.Prosze Cie,napisz na watku z kim rozmawialas.Skoro nie znasz mnie,dlaczego mnie oczerniasz?To,ze prowadze ten watek tak,a nie inaczej,nie daje ci prawa do oszczerstw. Nie mam nic przeciwko,zeby Bela prowadzila watek,o ile wyrazi zgode

Moja droga Doro, jeszcze raz napiszę dużymi literami: NIKT NIE JEST W STANIE NARZUCIĆ MI SWOJEGO ZDANIA.
Wyciągaj dziewczyno wnioski ze swoich błędów i zachowuj się jak dorosły człowiek.
Ludzie są na wątku, chcą pomóc psu i może powalcz trochę dla jego dobra.

Posted

Słuchajcie, dalej uważam, ze nie nalezy robic zamieszania na wątku. Przepisanie go na mnie wymagac będzie ingerencji moderatora, co na prawdę uważam, za zbyteczne. Silą rzeczy bedę pojawiać sie czesto na wątku, aby podawac aktualne wpłaty , oraz kontaktowac sie z hotelem i przekazywac informacje o Barnabie.
I niech tak pozostanie.

Posted

[quote name='agat21']W poniedziałek rano poleci kasa na Barnabę.
Jak on się czuje w hoteliku? Jest w boksie wewnątrz domu, tak, jak było planowane?[/QUOTE]
Tam psy mieszkaja w domkach.:lol:

Posted

[quote name='agat21']W poniedziałek rano poleci kasa na Barnabę.
Jak on się czuje w hoteliku? Jest w boksie wewnątrz domu, tak, jak było planowane?[/QUOTE]

Tak jest wewnątrz, Pani Joasia mnie o tym zapewniała. Nic jeszcze nie wiemy jak się czuje i zachowuje, pewnie w najbliższym czasie się dowiemy. Podobno jest grzeczny:loveu:.

Posted

[quote name='Emigrantka']Ermmmmmmm - przepraszam bardzo ale na tym akurat watku post kogos kto nie mial nic wspolnego z TYM psem ma dla mnie osobiscie bardzo malo znaczenia.[/QUOTE]
Czy to do mnie ???