Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

malibo57 napisał(a):
Po długiej walce poddałam się - transport nie kosztował nic:)
Więc Barnaba dostaje ode mnie 200 jednorazowej.

Z tego co mialo byc na transport znaczy sie?

Superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr - Barnaba, widzisz to ogonku puchaty?

:)

Posted

Wiesz, jak mnie rozbawić, zwłaszcza wyganianiem do spania. ;-)
Wiem, skąd wyszło to 470zł.
300zł + zaokrąglone 169zł (do 170zł) za kupioną karmę... z tym, że... na bank Barnaba nie wpierdzieli 30kg karmy w miesiąc, bo za 169zł zostało kupione właśnie 30kg, stąd koszt miesięczny, wliczając karmę w wysokości 470zł, jest przesadzony.

Posted

malibo57 napisał(a):
Po długiej walce poddałam się - transport nie kosztował nic:)
Więc Barnaba dostaje ode mnie 200 jednorazowej.

Maliboo , dzieki wielkie, super.:loveu:
Dziekuje tez Maiqa za uporządkowanie rozliczenia na pierwszej stronie. Wszystko sie zgadza.:loveu:
Wybaczcie, ze przynudzałam o pieniadze, ale wstapił we mnie duch ksiegowego i musze pilnowac, aby nie brakło.:oops:
Oczywiście, że karmy powinno wystarczyc do konca marca. Chociaz nasz wygłodzony Barni ma wielki apetyt i chyba nie bedziemy mu załowac jak braknie wczesniej?:lol:
Poza tym, po wyleczeniu uszu, trzeba zaszczepić Barnabe na wirusowki i zoperowac to paskudztwo co ma na boku. W marcu więc, zanosi sie na duze wydatki u weta.

Posted

bela51 napisał(a):
Maliboo , dzieki wielkie, super.:loveu:
Dziekuje tez Maiqa za uporządkowanie rozliczenia na pierwszej stronie. Wszystko sie zgadza.:loveu:
Wybaczcie, ze przynudzałam o pieniadze, ale wstapił we mnie duch ksiegowego i musze pilnowac, aby nie brakło.:oops:
Oczywiście, że karmy powinno wystarczyc do konca marca. Chociaz nasz wygłodzony Barni ma wielki apetyt i chyba nie bedziemy mu załowac jak braknie wczesniej?:lol:
Poza tym, po wyleczeniu uszu, trzeba zaszczepić Barnabe na wirusowki i zoperowac to paskudztwo co ma na boku. W marcu więc, zanosi sie na duze wydatki u weta.

Bela, jesteś rewelacyjna:loveu:.
Ktoś czasami musi tupnąć nóżką;) i przypomnieć zapominalskim o Barnabie.
A co z bazarkami? Ruszyło coś? Boję się, że jednak kasy zabraknie:shake:. Leczenie uszu, dopłata do hotelu , bo brak stałych deklaracji, później szczepienia i ewentualnie usunięcie narośli.
Sporo jak na jednego psa.

Posted

Bela - no wiesz co... a kto Majqi pilnuje po nocach ;)

Irenaka - no idealnie to nie jest ale pies jest w dobrym miejscu to raz a dwa to... nie ma tanszych miejsc niestety.

Wiec teraz trzeba sie bedzie sprezyc, lazic i zebrac na psosko po Dogo i nie tylko bo co innego mozemy zrobic?

Przeciez sie uda bo.. bo musi sie udac.

Barnaba, bedzie dobrze psisko... tylko nam zdrowiej przystojniaku - wiecznie tam nie bedziesz bo takie cudo jak Ty szybciutko domek znajdzie.

Posted

Emigrantka napisał(a):
Tez mi si ewydawalo ze tam nie ma i dlugo nie bedzie - mial Barnaba pasc w schronie?
zamiast marudzic bez sensu, dolozcie pare groszy (bo was w deklaracjach nie widze) i bedzie po klopocie....

przestań być niemiła i odczep się po prostu od niekórych osób! nie mogę takich rzeczy znieść! ja i funia pomagamy Dorze finansowo w wykarmieniu i leczeniu wielu psów i kotów w jej miasteczku i na terenie jej gminy, ona ma 500zł renty . Szukaj deklaracji u ludzi ,których na to stać a jeżeli nie znasz sytuacji, to nie rób przykrości tym ,kórzy pomagają z serca jak mogą i na ile mogą.Piejecie z zachwytu,że Fundacja Emir podarowała koszty transportu psa w kwocie 200zł to bardzo piękne ale co w tym takiego zachwycającego,raczej normalne chyba,skoro my wpłacający tutaj robimy to samo utrzymując psa. funia dziesiątki razy jedźiła i jeździ razem m.in. ze mną robiąc dzisiątki kilometrów sprawdzając domy,wożąc psy i jakoś nigdy nikogo nie prosiła o zwrot kosztów i nie jest to niczym nadzwyczajnym. Czuję wielki niesmak po takich wypowiedziach ,jesteś po prostu niedeklikatna. Jeżeli uważasz, że arogancją ściągniesz ludzi na wątek to się mylisz.

Posted

ala123 napisał(a):
przestań być niemiła i odczep się po prostu od niekórych osób! nie mogę takich rzeczy znieść! ja i funia pomagamy Dorze finansowo w wykarmieniu i leczeniu wielu psów i kotów w jej miasteczku i na terenie jej gminy, ona ma 500zł renty . Szukaj deklaracji u ludzi ,których na to stać a jeżeli nie znasz sytuacji, to nie rób przykrości tym ,kórzy pomagają z serca jak mogą i na ile mogą.Piejecie z zachwytu,że Fundacja Emir podarowała koszty transportu psa w kwocie 200zł to bardzo piękne ale co w tym takiego zachwycającego,raczej normalne chyba,skoro my wpłacający tutaj robimy to samo utrzymując psa. funia dziesiątki razy jedźiła i jeździ razem m.in. ze mną robiąc dzisiątki kilometrów sprawdzając domy,wożąc psy i jakoś nigdy nikogo nie prosiła o zwrot kosztów i nie jest to niczym nadzwyczajnym. Czuję wielki niesmak po takich wypowiedziach ,jesteś po prostu niedeklikatna. Jeżeli uważasz, że arogancją ściągniesz ludzi na wątek to się mylisz.

Dziekuje za dobre rady Ala123
- niestety nie skorzystam, za stara jestem zeby mi mial ktos dyktowa co/jak mam robic.

Jezeli nie doczytujesz postow i wyciagajac bledne wnioski to.....nie moj problem.

A ze sciaganiem ludzi na watki jakos nie mam problemu, no ale Tobie ani nikomu innego nie mam ochoty sie tlumaczyc.

A tak na marginsie - Barnaba nie mialby watku gdybym go nie dojrzala na zdjecie "gdzies tam z tylu" na innym forum, na watku masowym i nie poprosila o zalozenie mu osobnego watku.

Tyle ode mnie, jak sie dalej denerwujesz to .. polecam melise, jak to nie zadziala - zawsze jest prozak.

Posted

Emigrantka napisał(a):
Dziekuje za dobre rady Ala123 - niestety nie skorzystam, za stara jestem zeby mi mial ktos dyktowa co/jak mam robic.
Jezeli nie doczytujesz postow i wyciagajac bledne wnioski to.....nie moj problem.
A ze sciaganiem ludzi na watki jakos nie mam problemu, no ale Tobie ani nikumu innego nie mam ochoty sie tlumaczyc.

nie mam zamiaru z nikim się boksować ,bo dogomania nie służy do tego, niczego nie mam zamiaru Ci dyktować bo Ty jesteś z tych,kóre wiedzą najlepiej lecz wyrażam po prostu swoją dezaprobatę , nic kłamliwego nie wypisując i nikogo nie oczerniając w przeciwieństwie do Ciebie

Posted

O rany, na chwile Was nie mozna zostawic samych, jak dzieci. Zaraz się kłocą. :agrue:
Prooooooooosze, aby na tym wątku panowała zgoda.:drink1:
Przeciez kazdy pomaga jak może. Ja tez jestem golas i wystawiłam tylko swoja chuda deklaracją.
Możecie mi nagadać, nie obraże się.:obrazic:
Malibo, nie wiedzialam , że juz chcesz wplacac.:lol: Zaraz Ci poslę nr konta.

Posted

ala123 napisał(a):

Kochana, to nie Emir zafundował Barnabie transport, tylko prywatne osoby. I raczej to Twój komentarz o pianiu z zachwytu jest niegrzeczny.
A teraz bierzmy się do zbierania pieniędzy, bo wymienianiem zasług psu nie pomożemy.

Posted

Emigrantka napisał(a):

A ze sciaganiem ludzi na watki jakos nie mam problemu, no ale Tobie ani nikomu innego nie mam ochoty sie tlumaczyc.

A tak na marginsie - Barnaba nie mialby watku gdybym go nie dojrzala na zdjecie "gdzies tam z tylu" na innym forum, na watku masowym i nie poprosila o zalozenie mu osobnego watku.

Tyle ode mnie, jak sie dalej denerwujesz to .. polecam melise, jak to nie zadziala - zawsze jest prozak.

to dobrze ,że sobie tak świetnie radzisz ze ściąganiem ludzi i kasy dla Barnaby ,bo ja niestety już nie będę szukać wśród swoich znajomych - chyba spaliłabym sie ze wstydu mając świadomość, że czytając dowiedzą się jacy dogomaniacy potrafią być dla siebie życzliwi.
Rozumiem,że jak wypatrzysz psa w schronisku następnym razem to poprosisz o założenie wątku osoby ,z którymi znajdujesz wspólny język,na pewno łatwiej Wam będzie dogadać się niż z takimi gołymi nieudacznikami jak tutaj niektórzy. A i o deklaracje na pewno też będzie łatwiej...

Posted

malibo57 napisał(a):
Kochana, to nie Emir zafundował Barnabie transport, tylko prywatne osoby. I raczej to Twój komentarz o pianiu z zachwytu jest niegrzeczny.
A teraz bierzmy się do zbierania pieniędzy, bo wymienianiem zasług psu nie pomożemy.

wiem co piszę, zapewniam Cię

Posted

Ziewwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww - jak nie urok (bo mi nie podziekowali) to sraczka (werbalna) to przemarsz wojsk.....(wolanie przytakiwaczy)

A wracajac do Barnaby - jakies nowe wiesci?

:)