Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 386
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='fiorsteinbock']Owieczko, Kapselek jest do kolan.
Podnosze na pierwsza i czekam, moze ktos zadzwoni do Giselli :)[/QUOTE]
Średni szorściaczek :) Szkoda ze nie ma DT :( Dobrze wiem, ze chętniej ludzie biorą psiaki z tymczasów...

Posted

[quote name='fiorsteinbock']Owieczko, Kapselek jest do kolan...[/QUOTE]
Do kolan ? Nie wygląda na tak dużego, chyba że to do kolan, dotyczy głowy, że głową sięga do kolan. Dobrze byłoby podać właściwą wielkość. Zazwyczaj podaje się jak wysoki jest piesek w kłębie. Jeśli w kłębie jest do kolan to bardzo duży i tak każdy będzie myślał. Może to zniechęcić potencjalnych zainteresowanych adopcją - duże psiaki trudniej adoptować.
Pytam, bo też zamierzam pomóc w ogłaszaniu. Czy macie jakieś sugestie, gdzie (na jakim terenie) ogłaszać psiaka, czy jest Wam obojętne gdzie byłby adoptowany ?

Posted

Na razie moge tylko podnieśc.
I wydaje mi się, że w boksie, opróćz Kapselka, sa jeszcze inne psiaki też chętne do adopcji:) Eh, żeby człowiek mógł wziąć chociaz jednego...

Pzdr.

Posted

Kochana Elik, poprosze Giselle aby dokladnie ustalila wysokosc. Mnie siega do kolan, tylko ja mam nisko usytuowane kolana :)
Oglaszaj na cala Polske, wygodniej byloby tylko dolnoslaskie, bo blisko - ale pieski i nad morze jechaly, wiec ryzykujemy.

Posted

[quote name='Asiaczek']Na razie moge tylko podnieśc.
I wydaje mi się, że w boksie, opróćz Kapselka, sa jeszcze inne psiaki też chętne do adopcji:) Eh, żeby człowiek mógł wziąć chociaz jednego...

Pzdr.[/QUOTE]

Sa, sa...jutro jedna z kolezanek, Perelka bedzie miala goscia, Pania chetna do adopcji! Trzymamy kciuki :)

Posted

Dogo, Kochana - z wazeniem bedzie problem - z mierzeniem, nie wiem czy ktos mi to zrobi a ja sama w najblizszym czasie nie mam jak wyjechac do schronu :(
qrcze, co tu zrobic!

Teraz maja straszny młyn w schronie, przewozone sa psy z Dobrocina, pseudohodowli zw. Pensjonatem!

Co z tymi bidami bedzie, nie wiem jak im pomoc!

Posted

To może chociaż tak mniej więcej określić jaki jest Kapselek. Chodzi o to że po zdjęciach nie zawsze widać jak duży jest piesek. Jeśli ktoś go widzi bezpośrednio to łatwiej mu określić wagę i wzrost niż jak ktoś tylko zdjęcia widzi.
A najwyżej jak będzie okazja to wtedy dokładnie psiaka wymierzyć i zwarzyć.

Wg mnie to on jest tak do kolan albo troszkę powyżej (z głową), a waga to może z 15 kg, taki drobny mi się wydaje.

Posted

Wolontariusze maja mozliwosc wyprowadzania psow na spacery, jednak nie wyciagaja tych z boksow ogolnych (Kapsel), poniewaz po powrocie zdarzaly sie pogryzienia przez pozostale psy. Wyprowadzane sa te z pojedynczych kojcow, bez problemu. Kapselek jest w spokojnych boksie i jak widac goruje wzrostem nad pozostalymi, jednak pozostaje ryzyko pogryzien i pracownicy sa ostrozni.

Posted

Rozumiem, trzeba by wszystkie psiaki z boksu w którym jest Kapselek wyprowadzić na spacer.
A że jest tam kilka co widać na zdjęciu, to łatwe nie jest, bo pewnie z dwie , trzy osoby by musiały tam iść.
Więc pewnie biedny Kapselek nie widział dawno niczego innego niż swój schroniskowy boks :(.

Posted

Dokladnie tak, w boksie jest kilka psiakow. W sobote wiem, ze przyjezdzaja inne wolontariuszki - dowiem sie co i jak, moze teraz w grupie wychodza z boksowymi nieszczesciami.
My we dwie z Gisellka wyprowadzalysmy z pojedynczych, max podwojnych kojcow - zeby nie stresowac psiakow.

Posted

Przepraszam za Off'a, ale korzystam z okazji,że zdublował się post - mamy jeszcze jednego ślicznego szorstkusia - sierotkę z ulicy i prosimy o pomoc w ogłaszaniu . Bardzo przepraszam jeszcze raz :oops:i wklejam wiadomość :

Bardzo prosimy o pomoc dla maleńkiego terierkowatego Szorstkusia - zabrany z ulicy, gdzie zginąłby z pewnością pojechał do hotelu - aby zapewnić mu przyszłość potrzebujemy POMOCY !!!!!!
Szorstuś jak każda sierotka nie ma nic ........... Zapraszamy na jego wątek: Malutki Szorstkuś zamarza na ulicy ! Już bezpieczny w hoteliku,prosimy o wsparcie !
To Szorstuś , przed szansą na nowe życie , po raz pierwszy od dawna na poduszeczce, a nie starym kartonie: