wire fox Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 Dodałam Kapselka jeszcze tutaj : : http://dzierzoniow.olx.pl/przera-liwie-samotny-sliczny-kochany-dwuletni-piesek-w-type-teriera-wciaz-czeka-zobacz-iid-70057738 Quote
Onaa Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 Fajnie że Kapselek doczekał się swojego wątku :). Quote
fiorsteinbock Posted January 28, 2010 Author Posted January 28, 2010 Owieczko, Kapselek jest do kolan. Podnosze na pierwsza i czekam, moze ktos zadzwoni do Giselli :) Quote
Owieczka Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 [quote name='fiorsteinbock']Owieczko, Kapselek jest do kolan. Podnosze na pierwsza i czekam, moze ktos zadzwoni do Giselli :)[/QUOTE] Średni szorściaczek :) Szkoda ze nie ma DT :( Dobrze wiem, ze chętniej ludzie biorą psiaki z tymczasów... Quote
elik Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 [quote name='fiorsteinbock']Owieczko, Kapselek jest do kolan...[/QUOTE] Do kolan ? Nie wygląda na tak dużego, chyba że to do kolan, dotyczy głowy, że głową sięga do kolan. Dobrze byłoby podać właściwą wielkość. Zazwyczaj podaje się jak wysoki jest piesek w kłębie. Jeśli w kłębie jest do kolan to bardzo duży i tak każdy będzie myślał. Może to zniechęcić potencjalnych zainteresowanych adopcją - duże psiaki trudniej adoptować. Pytam, bo też zamierzam pomóc w ogłaszaniu. Czy macie jakieś sugestie, gdzie (na jakim terenie) ogłaszać psiaka, czy jest Wam obojętne gdzie byłby adoptowany ? Quote
Asiaczek Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 Na razie moge tylko podnieśc. I wydaje mi się, że w boksie, opróćz Kapselka, sa jeszcze inne psiaki też chętne do adopcji:) Eh, żeby człowiek mógł wziąć chociaz jednego... Pzdr. Quote
fiorsteinbock Posted January 28, 2010 Author Posted January 28, 2010 Kochana Elik, poprosze Giselle aby dokladnie ustalila wysokosc. Mnie siega do kolan, tylko ja mam nisko usytuowane kolana :) Oglaszaj na cala Polske, wygodniej byloby tylko dolnoslaskie, bo blisko - ale pieski i nad morze jechaly, wiec ryzykujemy. Quote
fiorsteinbock Posted January 28, 2010 Author Posted January 28, 2010 [quote name='Asiaczek']Na razie moge tylko podnieśc. I wydaje mi się, że w boksie, opróćz Kapselka, sa jeszcze inne psiaki też chętne do adopcji:) Eh, żeby człowiek mógł wziąć chociaz jednego... Pzdr.[/QUOTE] Sa, sa...jutro jedna z kolezanek, Perelka bedzie miala goscia, Pania chetna do adopcji! Trzymamy kciuki :) Quote
Owieczka Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 [quote name='fiorsteinbock']Sa, sa...jutro jedna z kolezanek, Perelka bedzie miala goscia, Pania chetna do adopcji! Trzymamy kciuki :) i to mocno trzymamy !! :) Nie wszystkie psiaki maja tyle szczęścia...i przepraszam za offa alepotrzebujemy dobrej rady i wsparcia Postrzelona sunia , ma wodogłowie nie wiemy co robić... http://www.dogomania.pl/threads/1782...ecznie-brak-DT Quote
Owieczka Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 [quote name='fiorsteinbock']Sa, sa...jutro jedna z kolezanek, Perelka bedzie miala goscia, Pania chetna do adopcji! Trzymamy kciuki :) i to mocno trzymamy !! :) Nie wszystkie psiaki maja tyle szczęścia...i przepraszam za offa alepotrzebujemy dobrej rady i wsparcia Postrzelona sunia , ma wodogłowie nie wiemy co robić... http://www.dogomania.pl/threads/1782...ecznie-brak-DT Quote
Onaa Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 Dobrze byłoby psiaka wymierzyć, ile ma w kłębie cm. No i ile może ważyć. :) Quote
fiorsteinbock Posted January 28, 2010 Author Posted January 28, 2010 Dogo, Kochana - z wazeniem bedzie problem - z mierzeniem, nie wiem czy ktos mi to zrobi a ja sama w najblizszym czasie nie mam jak wyjechac do schronu :( qrcze, co tu zrobic! Teraz maja straszny młyn w schronie, przewozone sa psy z Dobrocina, pseudohodowli zw. Pensjonatem! Co z tymi bidami bedzie, nie wiem jak im pomoc! Quote
fiorsteinbock Posted January 28, 2010 Author Posted January 28, 2010 Dobranoc Kapselku, moze jutro ktos zadzwoni i dostaniesz dom?! Quote
Onaa Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 To może chociaż tak mniej więcej określić jaki jest Kapselek. Chodzi o to że po zdjęciach nie zawsze widać jak duży jest piesek. Jeśli ktoś go widzi bezpośrednio to łatwiej mu określić wagę i wzrost niż jak ktoś tylko zdjęcia widzi. A najwyżej jak będzie okazja to wtedy dokładnie psiaka wymierzyć i zwarzyć. Wg mnie to on jest tak do kolan albo troszkę powyżej (z głową), a waga to może z 15 kg, taki drobny mi się wydaje. Quote
fiorsteinbock Posted January 28, 2010 Author Posted January 28, 2010 Bede w sobote w schronie, ale Twoj opis wzrostu pasuje, waga hmm..moze ciut wiecej, nie umiem okreslic bo moja sunia mi znieksztalca obraz! Jest grubo przed kolano a waga... 13kg Zajrzyjcie do Frani z wodoglowiem: http://www.dogomania.pl/threads/178270-malutka-Frania-postrzelona-z-wodogA-owiem-Brak-funduszy-na-lecznie-brak-DT Quote
Onaa Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 A czy psiaki z tego schroniska w ogóle wychodzą na spacerki czy raczej nie ma tam takiej możliwości ? Quote
fiorsteinbock Posted January 28, 2010 Author Posted January 28, 2010 Wolontariusze maja mozliwosc wyprowadzania psow na spacery, jednak nie wyciagaja tych z boksow ogolnych (Kapsel), poniewaz po powrocie zdarzaly sie pogryzienia przez pozostale psy. Wyprowadzane sa te z pojedynczych kojcow, bez problemu. Kapselek jest w spokojnych boksie i jak widac goruje wzrostem nad pozostalymi, jednak pozostaje ryzyko pogryzien i pracownicy sa ostrozni. Quote
Onaa Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 Rozumiem, trzeba by wszystkie psiaki z boksu w którym jest Kapselek wyprowadzić na spacer. A że jest tam kilka co widać na zdjęciu, to łatwe nie jest, bo pewnie z dwie , trzy osoby by musiały tam iść. Więc pewnie biedny Kapselek nie widział dawno niczego innego niż swój schroniskowy boks :(. Quote
fiorsteinbock Posted January 28, 2010 Author Posted January 28, 2010 Dokladnie tak, w boksie jest kilka psiakow. W sobote wiem, ze przyjezdzaja inne wolontariuszki - dowiem sie co i jak, moze teraz w grupie wychodza z boksowymi nieszczesciami. My we dwie z Gisellka wyprowadzalysmy z pojedynczych, max podwojnych kojcow - zeby nie stresowac psiakow. Quote
wire fox Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 Do góry Kapselku i koleżeństwo z boksu - ten maluszek jaśniutki jest cudny !!! Quote
fiorsteinbock Posted January 29, 2010 Author Posted January 29, 2010 Jota myslisz o tej biszkoptowej Pani? http://www.dogomania.pl/threads/140933-BA-AE-kaA-a-siAE-po-ulicy-nieszczAE-A-liwa-sunia-w-schronie-POTRZEBNY-CHOCIAZ-DT Quote
wire fox Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 [quote name='fiorsteinbock']Jota myslisz o tej biszkoptowej Pani? http://www.dogomania.pl/threads/140933-BA-AE-kaA-a-siAE-po-ulicy-nieszczAE-A-liwa-sunia-w-schronie-POTRZEBNY-CHOCIAZ-DT Tak, właśnie przeczytałam jej wątek - bardzo mi jej żal - jak wszystkich biedaków zresztą . Dzięki za wątek Perełki. Quote
wire fox Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 Przepraszam za Off'a, ale korzystam z okazji,że zdublował się post - mamy jeszcze jednego ślicznego szorstkusia - sierotkę z ulicy i prosimy o pomoc w ogłaszaniu . Bardzo przepraszam jeszcze raz :oops:i wklejam wiadomość : Bardzo prosimy o pomoc dla maleńkiego terierkowatego Szorstkusia - zabrany z ulicy, gdzie zginąłby z pewnością pojechał do hotelu - aby zapewnić mu przyszłość potrzebujemy POMOCY !!!!!! Szorstuś jak każda sierotka nie ma nic ........... Zapraszamy na jego wątek: Malutki Szorstkuś zamarza na ulicy ! Już bezpieczny w hoteliku,prosimy o wsparcie ! To Szorstuś , przed szansą na nowe życie , po raz pierwszy od dawna na poduszeczce, a nie starym kartonie: Quote
Asia76 Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 Kapselka wrzuciłam jeszcze na adopcje org. i animalpedia (tu się jeszcze nie pojawiło) Quote
kasik wawa Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 to i ja sie tu pokaze!!!a w chwili wolnej porobie ogloszenia Quote
Recommended Posts