Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przeklejam z naszego schroniskowego wątku:)

Cioteczka Wilczka wczoraj złapała uciekinierkę, a dziś proszę

wilczka napisał(a):
no i teraz komus sie dostanie:mad:bo....zakochalam sie w koni. jest w typie miszy mojego kochanego.wizualnie wielkosciowo i psychicznie sa bardzo podobni.dzis jak bylam z nia na spacerze to tak sie cieszyla ze skakala po mnie a jak paton wpychal mi sie na kolana to ona niesmialo dawala mi lapke zebym pamietala tez o niej-jest przekochana psinka.mam nadzieje ze znajdzie szybko wspanialy dom

Posted

info dla koni do ogloszen

fotki wstawie jak nie zapomne zabrac aparatu ze soba
jak juz pisalam ta suczyna podbila moje serce.staram sie byc codziennie u niej choc na chwilke na spacerek.koni bardzo zle znosi pobyt w schroniskowym boksie.praktycznie nie kozysta z zewnetrznej czesci boksu,boi sie szczekania psow.jak wychodzimy na spacery to wyprowadzam ja wewnetrzna strona przez budynek.sunia potrzebuje duzo uwagi i milosci czlowieka(ja niestety moge dac jej tylko milosc:placz:)jak wchodze do boksu to juz cieszy sie na moj widok,jednak jej niesmialosc jest silniejsza-dupka z ogonkiem lata z radosci na wszystkie strony ale lebek spuszcza...na smyczy pieknie chodzi choc ma monenty ze jak cos ja przestraszy to na chwile sztywnieje,ale delikatne pociagniecie smyczka i juz idzie dalej.na spacerach zaczyna sie rozkrecac-bryka,lubimy razem biegac,robi wszystko to co ja-jak siadam na trawie-ona siada,jak sie klade ona sie kladzie,dzisiaj jak sie polozylam z nia to tak jej sie to spodobalo ze wywalila brzuchol do miziania-ale tylko jak leze-jak wstaje ona tez.w stosunku do psow jest spokojna,chetna nawet do zabawy.wczoraj jak zobaczyla jak paton adhd skacze po mnie i mnie caluje to zazdrosnica machala ogonkiem i tracala mnie noskiem zeby zwrocic na siebie uwage.widac ze chce byc z czlowiekiem i odda mu cala siebie,poprostu trzeba dac jej chwilke by nabrala zaufania.mysle ze spokojnie moze mieszkac w domu.w boksie nic nie niszczy-poslanka zawsze sa na swoim miejscu a nie tak jak to u wiekszosci porozrywane i powywlekane gdzie sie da

Posted

Koni jest na prawdę kochaną psinką :) moje serducho też szybciutko podbiła w hotelu :) Konisia trzymam kciuki żebyś za długo nie musiała siedzieć w schronie.

Posted

najgorsze jest to ze nie mam czasustaram sie jak moge ale jak jade do schronu na chwile po pracy to juz schron jest zamkniety:(dzieki kochanej pani kerowniczce moge wpasc tylko na chwilke ja poprzytulac i wyprowadzic na szybki spacerek.ale dla mnie nawet to dziesiec min dziennie to duzo-niestety dla koni to tyle co nic:(

Posted

dzisiaj bylam znowu wieczorem na spacerku z koni,troszke ja wyczesalam(kladla sie na plecach i kazala mi cholera tylko brzuch czesac)potem bylysmy w schroniskowej kuchni na miesku-zeby inne pomieszczenia jej sie dobrze kojarzyly,i malpa jak zobaczyla ze nasza schroniskowa babcia stoi na 2 lapkach i sepi miesko to koni niewiele myslac zrobila to samo-no i kolacje jadla stojac na 2 lapkach a miseczka z mieskiem stala na piecu:)jaka ona jest kochana!!!!!!!!!!!!!oczywiscie ucalowalam ja od was wszystkich :)a ona dla was merdala ogonkiem:)

Posted

dzis znalazlam wiecej czasu dla koni-bylysmy na dlugim spacerku w lesie,musimy zgubic pare kilo i ja i ona.koni pieknie chodzi na smyczy.czy w hoteliku tez tak bylo ze panicznie bala sie mezczyzn?jak jestesmy same to nie ma problemu,jak podchodzi do nas jakas kobieta to koni robi sie niesmiala ale po jakims czasie zaczyna sie odprezac-choc nigdy nie do konca natomiast jak widzi chlopa to panikuje.albo zamiera w bezruchu,albo chce uciekac albo chowa sie miedzy moimi nogami.jutro niestety nie bede mogla jej odwiedzic:(:(:(ale w niedziele jej to wynagrodze

Posted

Nam tez bardzo, dlatego prosiłam savahnę o jakiś tekścik dla niej, a Ziutke o pakiecik ogłoszeń. Tylko nie wiem, czy teraz przed świętami jest sens ogłaszania.

Posted

[quote name='erka']Savahna, TY mnie przerażasz.
No wiem przecież.....
Myslałam,że jakas premię dostane za aktywnośc...Przed świętami jak znalazł.:evil_lol:
Ogłaszać przed swietami,jak najbardziej.... co to szkodzi? Najwyżej Ziutka potem powtórzy.Ludzie jak się juz najedzą to się zaczną nudzić i bedą przeglądać ogłoszenia....

Posted

wilczka napisał(a):
dzis znalazlam wiecej czasu dla koni-bylysmy na dlugim spacerku w lesie,musimy zgubic pare kilo i ja i ona.koni pieknie chodzi na smyczy.czy w hoteliku tez tak bylo ze panicznie bala sie mezczyzn?jak jestesmy same to nie ma problemu,jak podchodzi do nas jakas kobieta to koni robi sie niesmiala ale po jakims czasie zaczyna sie odprezac-choc nigdy nie do konca natomiast jak widzi chlopa to panikuje.albo zamiera w bezruchu,albo chce uciekac albo chowa sie miedzy moimi nogami.jutro niestety nie bede mogla jej odwiedzic:(:(:(ale w niedziele jej to wynagrodze

Raczej nie, jeden z opiekunów był mężczyzną i nie było problemów, ale jego widywała codziennie, dostawała od niego jedzonko, była przytulana :)