Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

magenka1 napisał(a):
wow nie mogę jest im dobrze i na pewno Polskie społeczeństwo uwierzy w to :(

Niestety wierzy:shake: , bo chce wierzyć, tak jest wygodniej. Nawet ta część społeczeństwa teoretycznie bardziej cywilizowana z racji wykształcenia woli w to wierzyć i spać spokojnie.

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='UBOCZE']Powtórzę offik transportowy, związany z zamojskim schronem:

Bajka, maleńka sunia z zamojskiego schroniska prosi o pomoc w dowiezieniu jej do domku tymczasowego.
W czwartek (28.01) ok. ósmej rano trzeba ją odebrać w Zagórzu koło Sulejówka i dowieźć do Warszawy (Chomiczówka).
Proszę, pomóżcie uratować Bajkę!
Kontakt - Mantis, e-mail - [email protected] lub Tel. 502 027 430
:multi:Mamy juz transport

Posted

[quote name='UBOCZE']Powtórzę offik transportowy, związany z zamojskim schronem:

Bajka, maleńka sunia z zamojskiego schroniska prosi o pomoc w dowiezieniu jej do domku tymczasowego.
W czwartek (28.01) ok. ósmej rano trzeba ją odebrać w Zagórzu koło Sulejówka i dowieźć do Warszawy (Chomiczówka).
Proszę, pomóżcie uratować Bajkę!
Kontakt - Mantis, e-mail - [email protected] lub Tel. 502 027 430

[quote name='Tola']:multi:Mamy juz transport

To swietnie :):)

Ja czekam teraz na tego typu wiadomosci na temat Hero:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:
Poza tym dogo mnie wykonczy :cool1::cool1::cool1:
Jest jak zolw albo slimak albo co gorszego :-o:-o:-o:-o

Posted

Hero, mam nadzieje, ze sie znajdziesz.
A teraz napisze cos za co poleca na mnie gromy, ale uwazam, ze skoro pies, ktorego bronil Hero zostal zabrany ze schroniska, to Hero nie powinnien byl tam sam zostac. Po pierwsze zawsze mnie zlosci takie rozdzielanie psich przyjaciol, ktore czesto zreszta konczy sie fatalnie dla wszystkich zainteresowanych, po drugie w tym momencie zmienia sie dynamika w stadzie i pies, ktory bronil moze samego siebie nie obronic, po trzecie argument finansowy do mnie nie przemawia, bo gdyby dramatyczny apel dotyczacy gryzionego psa dotyczylby takze jego obroncy, to jak widac darczyncy by sie znalezli.
Wiem, ze teraz to musztarda po obiedzie, ale apeluje do wszystkich na przyszlosc, zeby nie rozdzielac psich przyjaciol.

Posted

Mysle, ze w tamtym momencie jakos to nikomu nie przyszlo do glowy :(:( ja zobaczylam watek po czasie.
Wiem, ze dziewczyny tez sie czuly z tego powodu zle, bo na watku bylo to napisane.

Posted

Kaja i Aza napisał(a):
Hero, mam nadzieje, ze sie znajdziesz.
A teraz napisze cos za co poleca na mnie gromy, ale uwazam, ze skoro pies, ktorego bronil Hero zostal zabrany ze schroniska, to Hero nie powinnien byl tam sam zostac. Po pierwsze zawsze mnie zlosci takie rozdzielanie psich przyjaciol, ktore czesto zreszta konczy sie fatalnie dla wszystkich zainteresowanych, po drugie w tym momencie zmienia sie dynamika w stadzie i pies, ktory bronil moze samego siebie nie obronic, po trzecie argument finansowy do mnie nie przemawia, bo gdyby dramatyczny apel dotyczacy gryzionego psa dotyczylby takze jego obroncy, to jak widac darczyncy by sie znalezli.
Wiem, ze teraz to musztarda po obiedzie, ale apeluje do wszystkich na przyszlosc, zeby nie rozdzielac psich przyjaciol.

zgadzam się z tym ... ile jest smutnych historii , kiedy pies po śmierci swojego psiego towarzysza umiera w krótkim czasie , tu wspierały się psy we wspólnej psiej niedoli .... przykro .....

Posted

Kobiety przestancie mnie dobijac :(:( bo ja juz wiecej nic zrobic nie moge, nawet jak bym bardzo chciala.
Dalej mam nadzieje, ze Hero pojedzie do hotelu i bedzie zyl dlugo i szczesliwie :):) z Fabianem u boku :):)

Posted

Szarotko , trzeba pisać takie rzeczy ...ostatnio wyadoptowałam psa ze schroniska .... do tej pory widzę psa , który był w tym samym boksie .... po wyprowadzeniu Olka położył się w otwartej bramce ....taki gruby beżowo rudy kudłaczek , duży ... położył się tak że nie można było zamknąć boksu ...bardzo chciał wyjsc .... pewnie myślał że jemu też się uda :(

Posted

Cytuję TOLE

''Przed chwilą w telewizji zamojskiej reportaz ze schroniska - asystent d/s schroniska opowiada, ze psy w taką pogode w schrionisku czują się bardzo dobrze - bawią się, a szczenaiki przytulaja sie do siebie i jest im rownie dobrze''

:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye:

Posted

[quote name='funia']Cytuję TOLE

''Przed chwilą w telewizji zamojskiej reportaz ze schroniska - asystent d/s schroniska opowiada, ze psy w taką pogode w schrionisku czują się bardzo dobrze - bawią się, a szczenaiki przytulaja sie do siebie i jest im rownie dobrze''
:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye:

To powinno być na kanale "Tragifarsa" specjalnie stworzonym do tego celu.

Posted

Hero pokaz nosek..... :(

Lilk-a, dawaj tego malego od Olka na Olkowy watek narazie.....albo zapytaj na schroniskowym - nic o tym wczesniej nie slyszalam, trztyba wyciagnac... Bozeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee bidulek, co on sobie wtedy musial myslec :(

Posted

[quote name='Kaja i Aza']Hero, mam nadzieje, ze sie znajdziesz.

Masz rację, zrobiłam błąd zabierając Fabiana i ratując mu życie . Na drugi raz będę pamiętała o Twioch słowach i pozwolę umierać słabszemu na oczach przyjaciela.Samopoczucie wszystkich stanie się na pewno lepsze, a Ty będziesz mogła swoje mądrości wypisywać na wątkach.

Kiedy Hero się znajdzie i przyjdzie do jego hotelikowania, to ma zabezpieczone 3 miesiące pobytu, Fabian 6 miesięcy.Rozumiem, że jest to Twoja deklaracja co do opłat dla Hero na następne 3 miesiące ,żeby się przyjaciołom wyrównało i żeby ich nie rozdzielać.

Guest Elżbieta481
Posted

Chwila-moment.Zabrałaś psa i uratowałaś mu życie.Nie mogłaś przewidzieć,że jego obrońca zniknie.
Ja przepraszam,ale nie rozumiem jak mógł pies się zapodziać.Nie rozumiem,ale z uwagi na zaawansowany wiek coraz trudniej mi pewne sprawy pojąć.
E/W

Posted

[quote name='waldi481']Chwila-moment.Zabrałaś psa i uratowałaś mu życie.Nie mogłaś przewidzieć,że jego obrońca zniknie.
Ja przepraszam,ale nie rozumiem jak mógł pies się zapodziać.Nie rozumiem,ale z uwagi na zaawansowany wiek coraz trudniej mi pewne sprawy pojąć.
E/W

Mylisz się, mogłam się spodziewać znając schron zamojski że jego obrońca zniknie, mogłam również z wielu względów uratować tylko jednego z nich, wybrałam słabszego.
Wystawiając bazarek na Fabiana liczyłam, że ktoś przeczyta opis i zareaguje na drugiego psa. Nie pomyliłam się znalazła się Szarotka, mimo swojej up...dliwości, jedyna wspaniała dziewczyna z SERDUCHEM, która zaczęła walczyć o Hero .

Posted

Własnie wrocilam ze schronu.W drugim boksie jest psina bardzo podobna do Hero.Mnie sie wydaje,ze abian i ero były wlasnie w drugim boksie,ale nie mam pewnosci.Rozmawialam z pracownikiem,ale on wogóle nie przypomina sobie Hero,pomimo tak dlugiego czasu pobytu psa w schronie.Ten piesek z drugiego boksu nie wyszedł dzisiaj na wybieg,ponieważ bronil drugiego(byla wlasnie pora karmienia).Widzialm tylko jedna małąbiała plamkę.Gdyby usiadł i pokazał pierś miałabym pewnośc.Hero ma dwie plamki malutka na szyi i większą na piersiach.

Posted

zadra napisał(a):
Własnie wrocilam ze schronu.W drugim boksie jest psina bardzo podobna do Hero.Mnie sie wydaje,ze abian i ero były wlasnie w drugim boksie,ale nie mam pewnosci.Rozmawialam z pracownikiem,ale on wogóle nie przypomina sobie Hero,pomimo tak dlugiego czasu pobytu psa w schronie.Ten piesek z drugiego boksu nie wyszedł dzisiaj na wybieg,ponieważ bronil drugiego(byla wlasnie pora karmienia).Widzialm tylko jedna małąbiała plamkę.Gdyby usiadł i pokazał pierś miałabym pewnośc.Hero ma dwie plamki malutka na szyi i większą na piersiach.

Przepraszam za wtrącenie, ale Tola pisała, że dziś też z tego schronu miałyście odebrać Bajkę...
Czy ją znalazłyście i odebrałyście? I czy był ze znalezieniem kłopot?

Hero, pokazuj się i w drogę, bo bardzo o Ciebie się martwimy...