malibo57 Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Obdzielam psy osobiście - taka wredna jestem;-) Quote
malibo57 Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Zapewniam cię, ze nie drukuje i nie kradnę, więc bez obaw. Quote
Kaja i Aza Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 przestancie prosze, juz dosyc watkow na dogo jest z osobistymi wycieczkami, naprawde wszystkiego sie odechciewa. Szkoda wielka, ze Hero nie mogl wyjsc ze schroniska razem z Fabianem, teraz pozostaje tylko liczyc na to, ze Hero przezyje mrozy i funia go odnajdzie. Uwazam, ze oni powinni byc razem. Quote
Emigrantka Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Wlasnie, nie lubie osobistych wycieczek po cudzych portfelach.....i glupawych komentarzy. **************************************************** Mam nadzieje ze Hero sie szybciutko znajdzie - tym bardziej teraz kiedy ma deklaracji na miesiac oplat hotelu i drugi miesiac zaoferowala mu oplacic Malibo...... Teraz tylko kwestia znalezienia malucha, wyciagniecia go stamtad i wsadzenia jego malej dupci gdzie do ciepelka. Przeciez on taki malutji kest i futerka na nim duzo nie ma. Bardzo sie martwie o psiska w te mrozy w Polsce :( Hero, wystaw nosek zeby Cie tam latwo mozna bylo znalezc w tym schronisku, zobacz ile osob tu o Tobie mysli i martwi sie o Ciebie Quote
Szarotka Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Malibo Wielkie Dzieki :):):multi::multi::multi::multi::multi::loveu::loveu::loveu::loveu: Strasznie jestem Ci wdzieczna w imieniu Hero :):) Dziekuje Kaju, ze przyszlas na watek :):) Dziekuje Wam wszystkim, ktorzy przyszli na watek, jestem Wam bardzo wdzieczna :):) Quote
Kaja i Aza Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Szarotko, naprawde nie ma za co. Zeby tylko Hero sie odnalazl. Czy osoba, ktora adoptowala Fabiana nie moglaby Hera odnalezc? To chyba bylo niedawno i Hero chyba nadal jest w tym samym kojcu. Quote
Szarotka Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Napisalam Ci na pw.. Dziewczyny byly juz dwa razy i nie mogly go znalezc, ale mialy to samo przedtem z innymi psami, bo jak pies siedzi w budzie, a przy tym mrozie pewnie siedzi, bo one go nie widza :(:( A kierownictwo schroniska nie jest kooperujace. :(:( Quote
Kaja i Aza Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Czyli co? trzeba poczekac az mrozy puszcza i Hero wyjdzie z budy? Quote
Szarotka Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Dziewczyny mowily, ze najlepiej jest pojsc w niedziele, bo wtedy mozna poprosic pracownikow, zeby przeszukali boksy. Niestety wiele teraz nie moge zrobic tylko miec nadzieje, ze One go znajda. Jeszcze napisze do jednej nazywa Sacred Piranha, bo ona tez z Zamoscia. Moze ona go znajdzie. Quote
natalijo Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Emigrantko - mała poprawka :) Pierwszy miesiąc pobytu w hotelu opłacę mu ja, drugi malibo, a na resztę uzbieramy deklaracje :) Tylko, żeby go stamtąd jak najszybciej wyciągnąć...:( Quote
funia Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Wczoraj chciałam jeszcze dopisać ale mnie wyrzucało cały czas , Tak jak pisałam kończę pracę 13 po 13 .A schron czynny do 14 i jeszcze kwestia jakiejś znajomej którą musze ze soba wziąc. Zobaczymy Quote
Bjuta Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Bardzo mi przykro, że nie mogę pomóc finansowo. Postaram się coś jednorazowo w lutym wygrzebać, ale nas stałe już nie dam rady... Quote
Emigrantka Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 natalijo napisał(a):Emigrantko - mała poprawka :) Pierwszy miesiąc pobytu w hotelu opłacę mu ja, drugi malibo, a na resztę uzbieramy deklaracje :) Tylko, żeby go stamtąd jak najszybciej wyciągnąć...:( Natalijo - padam na kolana i sie kajam......i dziekuje w imieniu Hero :D To daje kupe czasu na uzbieranie tych deklaracji dla chlopaka.... super :D Quote
Olga7 Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 I wlaśnie taki komentarz emigrantko sama tu dopisalaś -glupawy. Urażanie jej na pewno nie bylo celem -a przeciwnie -chcialam podkreslić jej szczodrość i zaangażowanie.Nie bylo tam ani slowa kierowanego do ciebie i nie widzę potrzeby,abyś robila szum na wątkach o jedno żartobliwe zdanie -jakich jest na dogo wiele.A gdyby każdy chcial doczepiać się do wszystkich wypowiedzi innych -to nie byloby już miejsca i czasu na pomoc psom.Ja np. nie lubię niepotrzebnego skłócania, wtrącania oraz zlośliwego komentowania,gdy nikomu nie jest to potrzebne.Bo nie po to jest to forum chyba . Quote
Tola Posted January 23, 2010 Author Posted January 23, 2010 Dziewczyny - to jest strona oficjalna schronu [FONT=Tahoma]http://www.daj-mi-dom.ownlog.com/[/FONT] [FONT=Tahoma]A to watek zamojski - http://www.dogomania.pl/threads/111019-Zamojskie-schronisko-obA-z-zagA-ady[/FONT] [FONT=Tahoma]gdzie jest cala historia prób zmienienia warunkow psom zamojskim. [/FONT] [FONT=Tahoma]Na watku nikt w tej chwili nie pisze, bo mod juz dwa razy go zamknał, a on musi istniec, bo to swiadectwo tego, co sie tam dzialo. [/FONT] [FONT=Tahoma]W tej chwili, dzieki staraniom min ludzi z Zamościa i z dogomanni - w schronie wszystkie psy sa szczepione p/ wsciekliznie, psie szkielety zdarzają się zdecydowanie rzadziej no i nie ma widocznych "golym okiem" tylu psow z chorobami skory.[/FONT] [FONT=Tahoma]To jest sukces min wszystkich ludz z Zamoscia obecnych na dogo. [/FONT] [FONT=Tahoma]Musimy tez brac tez pod uwage fakt, ze do schronu przychodza ludzie i kupuja psy, a poniewaz nie mozemy zajrzec w ewidencję - nie wiadomo kto kupil psa i czy kupil...[/FONT] [FONT=Tahoma]W schronie w chwili obecnej jest jedna wolontariuszka z zamojskiego Stowarzyszenia AZA.[/FONT] [FONT=Tahoma]W schronie byli wolontariusze, ale rozwiazano z nimi umowy. [/FONT] [FONT=Tahoma]Ich obecnosc byla zdecydowanie niewygodna, bo kazdy przypadek zlego traktowania psa byl zauwazony. [/FONT] [FONT=Tahoma]Teraz mozemy pisac tylko o tym, co uda sie nam zobaczy...[/FONT] Quote
Emigrantka Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Oj Tola, dobrze ze trzymasz oko na tym schronie.... Biedne psiska... Quote
Tola Posted January 23, 2010 Author Posted January 23, 2010 [quote name='Emigrantka']Oj Tola, dobrze ze trzymasz oko na tym schronie.... Biedne psiska... To jest watek adopcyjny zamojskich psów http://www.dogomania.pl/threads/136450-Zamojskie-psiaki-szukajAE-domA-w-i-miA-oA-ci a to watek tych, ktorym sie udalo http://www.dogomania.pl/threads/139674-SzczAE-A-ciarze-z-zamojskiego-schroniska Quote
Tola Posted January 23, 2010 Author Posted January 23, 2010 Dziewczyny - zajrzyjcie na watek http://www.dogomania.pl/threads/178309-Tragedia-jest-okropnie-zimno-one-zamarznAE, trzeba jakos pomoc stonce chociaz obecnoscia na wątku, ona tam prawie sama.... Quote
Emigrantka Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 TOla, widzialam te watki.... Teraz na Olka watkek wpadlo Schronisko Czestochowa.... maja zalozyc watek czestochowskim psom.... Quote
bianka0 Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Szarotka, nie martw się Hero się znajdzie. Ja teraz też czekam od tygodnia na odnalezienie czarnej jamnikowatej suni. Mam dla niej miejsce, ale nauczona doświadczeniem wiem, że jest tam już od 3 lat i przez te parę dni da sobie jeszcze radę. Robienie szumu w schronie przy jej poszukiwaniu może zaszkodzić suczce, lub w przyszłośći innym psom które się zechce wyciągnąć. Szarotka ten obiecany miód gryczany masz już na 100% z transportem nawet na drugi koniec świata :loveu: Quote
funia Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Wpadłam dzisiaj do schronu 15 minut przed zamknięciem przywitana posępnie przez pracownika pytaniem słucham --- Sprawdziłam na wybiegu ,nie było naszego bohatera .Poprosiłam o sprawdzenie w budach gdyz szukam takiego to psa '',który zaginal mojemu sąsiadowi'' .Posprawdzał w budach i stwierdził ze opisanego nie ma i pewnie poszedł do adopcji bo duzo psów im w tym tygodniu poszło ..... Prostuje wczesniejsze info ,jest 8 bud na około 15 psów dzisiaj dokładnie policzyłam .Wieć jeśli wejdą po 2 lub 3 psy do jednej to moze zaden nie leży poza budą .Ilość psów jest na oko bo trudno zliczyć wszystkie . Zostaje nadzieja ,ze jakoś sobie radzą i grzeja się wzajemnie . JEst tylko pytanie czy przy zamykaniu furtek do boksów z wybiegu na noc psy podzielą się i zostają ilościowo odpowiednio do ilości bud ? No cóż zrobiłam co mogłam zaryzykowałam pytaniem o Hero( inaczej nie byłoby sensu tej wizyty kolejnej) nie mozna go na razie zlokalizować .Myślę ze teraz trzeba wydrukowąć w kolorze jego zdjęcie i wtedy jak już będzie gdzie go zabrać to iść i zmusić ich do przeszukania buda po budzie ,musi sie odnleżć ,PO prostu gdzieś sie wtulił i chce przeczekać te mrozy .Wierzę w to ....To starszy zrezygnowany psina on pragnie ciepła i spokoju pewnie w budzie czuje się pewniej i woli swoją miejscówkę trzymać ... To tyle Quote
Paula045 Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Przepraszam za offa: Pomóżcie nie bądźcie obojętni!!! W imieniu bezdomnych zwierząt zwracamy się do wszystkich ludzi o dobrych sercach o przekazanie 1% podatku na Schronisko dla Zwierząt w Radlinie. Otrzymane pieniądze zostaną odpowiednio wykorzystane m.in. na rozbudowe i remont boksów, oraz ogólną poprawę warunków w których przebywają psy i koty. Zwierząt stale przybywa, a pieniędzy brakuje. Nie bądź obojętny. Pomóż! Schronisko dla Zwierząt w Radlinie Numer konta: 34 8427 0009 0020 0383 2000 0001 KRS: 0000154454 Oddział Jarocin NIP: 617 20 44 707 Quote
Recommended Posts