Tola Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 (edited) [FONT=Tahoma]Chcę tu opowiedzieć o niesamowitej przyjaźni - prawdziwej, wiernej jak psie serce, przyjaźni, w której mniejszy niepozorny Hero być może uratował życie większemu koledze z boksu - Fabianowi. [/FONT] [FONT=Tahoma]Historia jakich na pewno wiele w każdym schronie – pies - z racji spokojnego charakteru i wieku jest atakowany i gryziony przez wspóltowarzyszy z boksu. [/FONT] [FONT=Tahoma]Może liczyć tylko na cud: ze w tym tłumie psów zostanie zauważony i wyciągnięty do Dt. [/FONT] [FONT=Tahoma]Zamojski Fabian doczekał tej chwili dzięki przyjacielowi – mniejszy od niego Hero osłaniał go swym ciałem i bronił przed napastnikami. [/FONT] [FONT=Tahoma]To na nim wychudzony, przerażony Fabian mógł się oprzeć, to w nim szukał oparcia, to dzięki Hero - Fabian nie był tak zagubiony w schroniskowym świecie. [/FONT] [FONT=Tahoma]Do Fabiana uśmiechnęło się szczęście – został zabrany ze schroniska i spokojnie czeka na miejsce w hoteliku[/FONT] http://www.dogomania.pl/threads/177155-Starsi-panowie-dwaj-dotychczas-znajAE-tylko-strach-i-bA-l [FONT=Tahoma]Ale Hero pozostał w schronisku – sam, bez przyjaciela. [/FONT] [FONT=Tahoma]Jemu tez należy się lepszy los. [/FONT] [FONT=Tahoma]Pomóżmy przyjacielom spotkać się ponownie - juz na wolnosci. [/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma]Stałe deklaracje[/FONT] [FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]20,- Selenga[/FONT][/FONT] 20, - Szarotka 10, leni356 [FONT=Tahoma]50,- razem[/FONT] [FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]Jednorazowe deklaracje[/FONT][/FONT] [FONT=Tahoma]100, - kundelkowa Skarbonka[/FONT] [FONT=Tahoma]20, - Obraczus87[/FONT] 40, - jola_li 20, - Rodzice Maciusia 20, - kakadu 50,- anawa [FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]250, - razem[/FONT][/FONT] [FONT=Tahoma]natalijo - zadeklarowała opłacić pierwszy miesiąc pobytu w hoteliku:loveu: [/FONT] [FONT=Tahoma]malibo - zadeklarowała opłacić drugi miesiąc pobytu w hoteliku :loveu:[/FONT] Edited May 21, 2012 by Tola zmiana tytułu Quote
Tola Posted January 14, 2010 Author Posted January 14, 2010 To zdjęcie robilam juz po zabraniu Fabiana ze schroniska. Nie jestem pewna czy to Hero, w boksie jest 2 podobne psiaki... Tu będzie inne zdjęcie Hero Quote
fizia Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Niesamowita historia! A to pierwsze zdjęcie.... Quote
leni356 Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Trzeba go koniecznie stamtąd wydostać.. :( Quote
funia Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Coś mi się rozjaśniło pamietam tego obrońce .....Ten pies przyjechał razem ze swoim kolega do schronu bo jego Pan umarł .Psy całe życie mieszkały w oborze na łańcuchach .Miały wielkie kółka na paskach takie jak do krowiego łańcucha...Jego kolega umarł . leżał w kącie boksu bardzo pogryziony ,miał wygryziony bok bardzo głęboko .Akurat wtedy był wet w schronie więc zanisłąm go na rękach i pokazałam ranę ,dał mu leki i oddzielilismy psy .Jak przyszłąm za tydzień na wolontariat to pies juz nie żył .Zadzwoniłam do weta powiedział mi ,ze wątroba mu wysiadła .Dla mnie to kit ,pies zszedł z zakażenia . A nasz psi bohater został i jakoś przeżył ....Zaraz poszukam zdjęcia na którym jest razem z tym nieżyjącym ,mam nadzieję ze znajdę . Quote
grzenka Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Niesamowita historia i niesamowity musi być ten psiak-obrońca... Quote
funia Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Nie mam własnie przeleciałam albumy w kompie ,ale jak znajdę chwilę poszukam w starym aparacie .Jestem pewna ,ze to ten pies Smutne w tej histori było to ze właśnie Hero cieszył się z faktu bycia w schronie ,bo pewnie to jego pierwsze wyjśie od lat z obory ....Jego kolega niestety został zagryziony Quote
Tola Posted January 14, 2010 Author Posted January 14, 2010 Biedny Hero:placz: Najpierw stracil przyjaciela od łańcucha, teraz Fabiana:placz: Co on musi czuc, tyle razy skrzywdzony:placz: Quote
funia Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Jutro ,albo w sobotę jestem w schronie .Będę go wyglądać i zrobię nowe zdjęcia Quote
funia Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 [quote name='Tola']To zdjęcie robilam juz po zabraniu Fabiana ze schroniska. Nie jestem pewna czy to Hero, w boksie jest 2 podobne psiaki... Tola to nie jest on to jest inny pies Quote
Tola Posted January 14, 2010 Author Posted January 14, 2010 funia napisał(a):Tola to nie jest on to jest inny pies W takim razie usunę Quote
funia Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Hero jest niższy i bardziej krępy ,na łapkach ma troszke białego .Ten powyżej jest wyższy i ma skarpetki rude. Trzeba trzymać się zdjęcia pierwszego z Fabianem tam jest dobrze widoczny Quote
Onaa Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 funia napisał(a):Nie mam własnie przeleciałam albumy w kompie ,ale jak znajdę chwilę poszukam w starym aparacie .Jestem pewna ,ze to ten pies Smutne w tej histori było to ze właśnie Hero cieszył się z faktu bycia w schronie ,bo pewnie to jego pierwsze wyjśie od lat z obory ....Jego kolega niestety został zagryziony Pewnie dlatego zżył się z Fabianem i tak go bronił. Quote
Onaa Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Hero ma na zdjęciach z Fabianem inny ogon, taki mięsisty i jednolity. No i z przodu taką białą krawatkę widać. Quote
E-S Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Jestem i ja. Hero is my hero, mało który piesek mały ma tyle odwagi, aby bronić dużo większego od siebie kolegi przed watahą innych psów - ludzie powinni brać przykład. Ewa Quote
Emigrantka Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Hej - Szarotki tu jeszcze nie bylo??? Witaj Hero :D Quote
Szarotka Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Jestem :):) i wlasnie poczytalam. Mam nadzieje, ze Hero jeszcze tam jest. Postaram sie zrobic jego zblizenie z tego pierwszego zdjecia. Quote
Szarotka Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Funia liczymy, ze go w schronie odnajdziesz i ze go wyciagniemy. Quote
Szarotka Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 To ten maly, taki czarny z bialym krawatem. Quote
Emigrantka Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Hej, na "tamtym" watku dalam jednorazowa deklaracje dla Hero na dobry poczatek, nie widze tu? 50zlotych ode mnie dla Hero do skarpety.....przesle 1 lutego przez Nikusia. Kto dolocy jeszcze maluchowi? Quote
Selenga Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Emigrantka napisał(a):Hej, na "tamtym" watku dalam jednorazowa deklaracje dla Hero na dobry poczatek, nie widze tu? 50zlotych ode mnie dla Hero do skarpety.....przesle 1 lutego przez Nikusia. Kto dolocy jeszcze maluchowi? no jak to kto? ja oczywiście 20 zł stałej deklaracji + allegro, wypasione Quote
obraczus87 Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Witam i zapisuje ;) Hero to prawdziwy bohater. Należy Mu sie pomoc. Niestety jednorazowo możemy pomóc: to znaczy kundelkowa Skarbonka! Kundelkowa Skarbonka - 100zł - jednorazowo Obraczus87 - 20zł - jednorazowo. Poprosze na PW o numer konta. Quote
Szarotka Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Musimy ustalic kto zbiera pieniadze. Wiadomo, ze ja nie moge. Quote
Recommended Posts