Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[FONT=Tahoma]Chcę tu opowiedzieć o niesamowitej przyjaźni - prawdziwej, wiernej jak psie serce, przyjaźni, w której mniejszy niepozorny Hero być może uratował życie większemu koledze z boksu - Fabianowi. [/FONT]

[FONT=Tahoma]Historia jakich na pewno wiele w każdym schronie – pies - z racji spokojnego charakteru i wieku jest atakowany i gryziony przez wspóltowarzyszy z boksu. [/FONT]
[FONT=Tahoma]Może liczyć tylko na cud: ze w tym tłumie psów zostanie zauważony i wyciągnięty do Dt. [/FONT]
[FONT=Tahoma]Zamojski Fabian doczekał tej chwili dzięki przyjacielowi – mniejszy od niego Hero osłaniał go swym ciałem i bronił przed napastnikami. [/FONT]
[FONT=Tahoma]To na nim wychudzony, przerażony Fabian mógł się oprzeć, to w nim szukał oparcia, to dzięki Hero - Fabian nie był tak zagubiony w schroniskowym świecie. [/FONT]
[FONT=Tahoma]Do Fabiana uśmiechnęło się szczęście – został zabrany ze schroniska i spokojnie czeka na miejsce w hoteliku[/FONT]
http://www.dogomania.pl/threads/177155-Starsi-panowie-dwaj-dotychczas-znajAE-tylko-strach-i-bA-l

[FONT=Tahoma]Ale Hero pozostał w schronisku – sam, bez przyjaciela. [/FONT]
[FONT=Tahoma]Jemu tez należy się lepszy los. [/FONT]
[FONT=Tahoma]Pomóżmy przyjacielom spotkać się ponownie - juz na wolnosci. [/FONT]

[FONT=Tahoma][/FONT]
[FONT=Tahoma][/FONT]

[FONT=Tahoma]Stałe deklaracje[/FONT]

[FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]20,- Selenga[/FONT][/FONT]
20, - Szarotka
10, leni356

[FONT=Tahoma]50,- razem[/FONT]

[FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]Jednorazowe deklaracje[/FONT][/FONT]

[FONT=Tahoma]100, - kundelkowa Skarbonka[/FONT]
[FONT=Tahoma]20, - Obraczus87[/FONT]
40, - jola_li
20, - Rodzice Maciusia
20, - kakadu
50,- anawa

[FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]250, - razem[/FONT][/FONT]

[FONT=Tahoma]natalijo - zadeklarowała opłacić pierwszy miesiąc pobytu w hoteliku:loveu: [/FONT]
[FONT=Tahoma]malibo - zadeklarowała opłacić drugi miesiąc pobytu w hoteliku :loveu:[/FONT]

Edited by Tola
zmiana tytułu
  • Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To zdjęcie robilam juz po zabraniu Fabiana ze schroniska.
Nie jestem pewna czy to Hero, w boksie jest 2 podobne psiaki...

Tu będzie inne zdjęcie Hero

Posted

Coś mi się rozjaśniło pamietam tego obrońce .....Ten pies przyjechał razem ze swoim kolega do schronu bo jego Pan umarł .Psy całe życie mieszkały w oborze na łańcuchach .Miały wielkie kółka na paskach takie jak do krowiego łańcucha...Jego kolega umarł . leżał w kącie boksu bardzo pogryziony ,miał wygryziony bok bardzo głęboko .Akurat wtedy był wet w schronie więc zanisłąm go na rękach i pokazałam ranę ,dał mu leki i oddzielilismy psy .Jak przyszłąm za tydzień na wolontariat to pies juz nie żył .Zadzwoniłam do weta powiedział mi ,ze wątroba mu wysiadła .Dla mnie to kit ,pies zszedł z zakażenia .
A nasz psi bohater został i jakoś przeżył ....Zaraz poszukam zdjęcia na którym jest razem z tym nieżyjącym ,mam nadzieję ze znajdę .

Posted

Nie mam własnie przeleciałam albumy w kompie ,ale jak znajdę chwilę poszukam w starym aparacie .Jestem pewna ,ze to ten pies

Smutne w tej histori było to ze właśnie Hero cieszył się z faktu bycia w schronie ,bo pewnie to jego pierwsze wyjśie od lat z obory ....Jego kolega niestety został zagryziony

Posted

[quote name='Tola']To zdjęcie robilam juz po zabraniu Fabiana ze schroniska.
Nie jestem pewna czy to Hero, w boksie jest 2 podobne psiaki...

Tola to nie jest on to jest inny pies

Posted

Hero jest niższy i bardziej krępy ,na łapkach ma troszke białego .Ten powyżej jest wyższy i ma skarpetki rude.
Trzeba trzymać się zdjęcia pierwszego z Fabianem tam jest dobrze widoczny

Posted

funia napisał(a):
Nie mam własnie przeleciałam albumy w kompie ,ale jak znajdę chwilę poszukam w starym aparacie .Jestem pewna ,ze to ten pies

Smutne w tej histori było to ze właśnie Hero cieszył się z faktu bycia w schronie ,bo pewnie to jego pierwsze wyjśie od lat z obory ....Jego kolega niestety został zagryziony

Pewnie dlatego zżył się z Fabianem i tak go bronił.

Posted

Jestem i ja. Hero is my hero, mało który piesek mały ma tyle odwagi, aby bronić dużo większego od siebie kolegi przed watahą innych psów - ludzie powinni brać przykład.
Ewa

Posted

Hej, na "tamtym" watku dalam jednorazowa deklaracje dla Hero na dobry poczatek, nie widze tu?

50zlotych ode mnie dla Hero do skarpety.....przesle 1 lutego przez Nikusia.

Kto dolocy jeszcze maluchowi?

Posted

Emigrantka napisał(a):
Hej, na "tamtym" watku dalam jednorazowa deklaracje dla Hero na dobry poczatek, nie widze tu?

50zlotych ode mnie dla Hero do skarpety.....przesle 1 lutego przez Nikusia.

Kto dolocy jeszcze maluchowi?

no jak to kto? ja oczywiście
20 zł stałej deklaracji + allegro, wypasione

Posted

Witam i zapisuje ;)

Hero to prawdziwy bohater. Należy Mu sie pomoc.

Niestety jednorazowo możemy pomóc: to znaczy kundelkowa Skarbonka!

Kundelkowa Skarbonka - 100zł - jednorazowo

Obraczus87 - 20zł - jednorazowo.

Poprosze na PW o numer konta.