Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Tola']TOz nie dziala.
Wczoraj kolezanka wyslalam pismo do Miasta w sprawie docieplenia bud i podawania bardziej energetycznej karmy.
Nie wierzę, ze to cos da.
Byly juz pisma dotyczace jakosci karmy w zamojskim schronie - niezmielone ziarno i kosci - i nic sie nie zmienilo; mogą o tym powiedziec wszyscy, ktorzy mieli na DT psy od nas ze schronu - wiedzą czym sie załatwiały zaraz po zabraniu.
U nas dzisiaj ma byc - 20:-(
Zajrzyjcie na wątek http://www.dogomania.pl/threads/139674-SzczAE-A-ciarze-z-zamojskiego-schroniska to wszystkie psy z zamojskiego schronu, ktore znalazly nowy dom dzieki dogomanii. Jeszczenie wstawilam tych z ostatnich miesięcy.
A nas traktuje sie jako wrogow schroniska...
A to zawieziona w ubieglym tyg budka - mala, ale nowa i ciepla

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rodzice Maciusia :) napisał(a):
Ja na razie jednorazowo dam 20 zł, najważniejsze żeby go wyciągnąć, a potem spokojnie się znajdą pieniądze na hotelik.

Dziękuje bardzo - juz wpisuję

Posted

Przegladnelam watek, wszystkie psy w Schronisku to sama skora i kosci . Co za Horror . To chyba jedno z najgorszych Schronisk w Polsce. Ze tez rady na nich nie ma.
Tola, WIELKIE UKLONY ! Robicie niesamowita robote !

Posted

To naprawde jest okropne, ze nic na to schronisko nie dziala. Jak by utkneli w sredniowieczu:roll::roll::roll:
Czy jest szansa na to, ze sie uda wyciagnac Hero ???????????
Najgorsze jest to, ze psy sie chowaja i znalezc ich nie mozna, wiec nie wiadomo czy tam sa czy nie.
Tola czy przegladalas watek, bo mam wrazenie, ze chyba ktos cos jeszcze deklarowal. Pozniej sama popatrze.

Posted

Szarotka napisał(a):

Tola czy przegladalas watek, bo mam wrazenie, ze chyba ktos cos jeszcze deklarowal. Pozniej sama popatrze.

Przegladalam i co zauwazylam, to dopisalam w deklaracje.
Ale sprawdzcie jeszcze.

Posted

leni356 napisał(a):
Ja moge przenieść swoją deklarację z Baranka który pojechał do DS - na razie 10 zł miesięcznie, może coś więcej będzie później

Czy dopisalas Leni ??

Posted

Szarotka napisał(a):
30 zl. jednorazowa na Hero :):)

No i ja :):)
Tak mi sie wydawalo, ze sie wychylilam :):)
Hej prosze was dajcie pare groszy na Hero, bo on tam zararza w schronie :(:(
:placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz:

Posted

magenka1 napisał(a):
na razie 10 zł jednorazowo , proszę o nr konta prześlę pod koniec tygodnia

Dziekuje bardzo. Nr. konta to pewnie Tola, albo Funia.
Psa musimy wyciagnac.

Posted

Dobra dziewczyny, juz wiem co nieco o tym bohaterze.
I moje zdanie jest takie - wyciągnijcie go stamtąd szybko!!
Jestem w stanie opłacić mu pierwszy miesiąc w hoteliku. Będzie czas na zebranie deklaracji - i je zbierzemy, zobaczycie!!

Zawsze będzie można się wspomóc bazarkami, allegro cegiełkowym, wpłatami jednorazowymi.

Tylko proszę, zabierzcie go już stamtąd!!!

Macie jakieś propozycje DT/hotelu?

Posted

Ojej, nie zapisało mi nojego pierwszego postu.
Napisałam, że chociaż nie mam czasu czytać wątku, to w pełni ufam Szarotce i "w ciemno" deklaruje 30 zł/m-c + wpłaty jednorazowe.:)

Posted

Napisze do funi, czy ma miejsce w hotelu, bo ona otwiera hotel pod Zamosciem od lutego, najblizej i najlepiej, bo tam tez idzie Fabian, ten piesek co go Hero wlasnym cialem zaslanial.
Natalio Wielkie Dzieki :):)

:megagrin::megagrin::Cool!::Cool!::klacz::klacz::ylsuper::ylsuper::cunao::cunao::laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2:

Posted

[quote name='natalijo']Dobra dziewczyny, juz wiem co nieco o tym bohaterze.
I moje zdanie jest takie - wyciągnijcie go stamtąd szybko!!
Jestem w stanie opłacić mu pierwszy miesiąc w hoteliku. Będzie czas na zebranie deklaracji - i je zbierzemy, zobaczycie!!

Zawsze będzie można się wspomóc bazarkami, allegro cegiełkowym, wpłatami jednorazowymi.

Tylko proszę, zabierzcie go już stamtąd!!!

Macie jakieś propozycje DT/hotelu?

[quote name='natalijo']Ojej, nie zapisało mi nojego pierwszego postu.
Napisałam, że chociaż nie mam czasu czytać wątku, to w pełni ufam Szarotce i "w ciemno" deklaruje 30 zł/m-c + wpłaty jednorazowe.:)

Hero ale nam sie lapnelo :):)
Jak slepej kurze ziarno :):)

To teraz bede Twoja dluzniczka :):)

Posted

Jak mamy szukać Hero ,skoro nie ma go na wybiegu pokazanie zdjęcia moze byc niezbyt dobrym posunięciem .Szukanie w sposób widoczny też .Za mną chodzą po schronie dwie osoby ,ostatnio kierownik z pracownikiem .Specjalnie chodziłam długo zeby ich szlag trafiał bo było bardzo zimno .Byli bardzo wytrwali aż doszło do wielkiej kłótni jak to zwykle bywa gdy spotkamy się z kierowniczkiem twarzą w twarz.

Drugie pyytanie ,jeśli będzie na wybiegu i mozna go będzie ""kupić " to gdzie go umieścić ??
Ja na styk pokończę prace ,które umożliwią mi w miarę terminowe otwarcie .Jest cholerny mróz ,zawiało po pachy drogę do hoteliku a na złość 4 tyg.temu na drogę wysypano tony gruzu do utwardzenia drogi ,dodać do tego śnieg i nie trzeba do Zakopca jechać .....We wtorek zbiera się ekipa która pełną parą sie tym zajmie .
TAka jest moja ewentualna propozycja
Od wtorku juz cały czas do otwarcia ,będzie się tam robiło (oprócz nocy) więc gdy już tragicznie nie będzie go gdzie umieścić to moze wezmę go do nie działającego jeszcze Hoteliku .Nie mam innego pomysłu ,,,,

Posted

dziewczyny, piszcie takie rzeczy na pw,
malo gramotna pani dyrerktor ze schroniska z mojej rodzinnej miejscowosci przeczytala wszystko na dogo i pare psow przyplacilo to zyciem

Posted

Funia dzieki, ze sie pojawilas.
Nie macie nikogo kogo kierownik nie zna. Pewnie nie.
Napewno by mu bylo lepiej w niedzialajacym hotelu, bo klatki sa w srodku, niz w schronie gdzie wieje i brakuje bud.
Ja sie strasznie ciesze, ze sa pieniadze na pierwszy miesiac.

Posted

funia napisał(a):
Coś mi się rozjaśniło pamietam tego obrońce .....Ten pies przyjechał razem ze swoim kolega do schronu bo jego Pan umarł .Psy całe życie mieszkały w oborze na łańcuchach .Miały wielkie kółka na paskach takie jak do krowiego łańcucha...Jego kolega umarł . leżał w kącie boksu bardzo pogryziony ,miał wygryziony bok bardzo głęboko .Akurat wtedy był wet w schronie więc zanisłąm go na rękach i pokazałam ranę ,dał mu leki i oddzielilismy psy .Jak przyszłąm za tydzień na wolontariat to pies juz nie żył .Zadzwoniłam do weta powiedział mi ,ze wątroba mu wysiadła .Dla mnie to kit ,pies zszedł z zakażenia .
A nasz psi bohater został i jakoś przeżył ....Zaraz poszukam zdjęcia na którym jest razem z tym nieżyjącym ,mam nadzieję ze znajdę .

Funia - nie odmowisz chyba nam i temu odważnemu psu kąta u was ? Prosimy bardzo -on na to na pewno zasluguje -by być tam z Fabianem .To wyjatkowo odważny pies -bohater .Uzbieramy jakoś fundusze .Dorzucę kika groszy i cioteczki też .

Posted

fona napisał(a):
dziewczyny, piszcie takie rzeczy na pw,
malo gramotna pani dyrerktor ze schroniska z mojej rodzinnej miejscowosci przeczytala wszystko na dogo i pare psow przyplacilo to zyciem

Ok. to straszne :(:(

Posted

Do Schronu chodzi Tola ,ja i sacred pirania .innych osób nie znam.
JA hero nie odmawiam ,oczywiśie ze go przyjmę tylko musze uprosić kogos ze stałego miejsca zeby wpuścił w kolejkę .
Ale wiem ,ze czytajac historie tego psa to kwestia formalna.
prosze już drugi raz osobę z listy o konkretną odpowiedz ,ale niestety cisza a szkoda bo właśnie jest sytuacja ze to miejsce jest bardzo potrzebne .
Teoretycznie miejsc juz nie mam ,ale jak przyjdzie do działania to sie okaże .
Hero ma miejsce szczegóne w moim sercu tak jak i w waszym