Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 908
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Kawunia przypominaj się wszystkim, a ja swoją drogą chętnie się napiję jeszcze:morning:, bo jakieś ciśnienie nie tegessss i dla wszystkich odwiedzających :kaffee_2::kaffee_2::kaffee_2::kaffee_2::kaffee_2::kaffee_2::kaffee_2::kaffee_2::kaffee_2::kaffee_2:
To może i ruch się większy zrobi!!:diabloti:

Posted

dzwoniłam i rozmawiałam z Panią.
Wizyta możliwa dopiero na początku lipca (i na pewno ją zrobię), ale nie jestem przekonana, czy to dom dla Kawy...

1) mieszkałaby na podwórku, w budce, ale oczywiście ze swobodnym dostępem do całego ogrodu. W czasie mrozów lub brzydkiej pogody - razem z drugim psiakiem (ONkiem) mieszkałaby w garażu, który jest ponoć przystosowany dla psiaków (jest nawet stara kanapa, na której ONek się wyleguje)
2) Pani praca związana jest z dość częstymi wyjazdami i w tym czasie Kawa musiałaby zostawać pod opieką rodziców Pani.
I ten drugi punkt skłania mnie do tego, żeby odradzić ten domek...

Kawa jest psem jednego pana. Potrzebuje stałego kontaktu z tą osobą, ciągłej pracy i szkolenia. Nie mamy gwarancji, jak by się zachowała zostając pod opieką rodziców Pani....

Oczywiście decyzję pozostawiam Wam, ale ja zaproponowałabym do tego domku innego pieska ;)
Z tego co Pani mówiła - najlepiej sunię, przyjacielską dla psów i kotów, która może mieszkać na podwórku. Może być kilkuletnia i nawet duża (wielkości ONka na przykład).

Posted

Kawa jak widać zachwyca wiele osób swoją urodą, ale my wiemy, że Kawa ma też charakter i to on głównie jest wyznacznikiem poszukiwania domku dla suni...

Posted (edited)

Też mi się nie wydaje, aby to było miejsce dla Kawy.
Myślałam o Paji, ale ona też wymaga poświęcania jej czasu, trochę podobna z zachowania i charakteru jest do Kawy :roll:

Parę fotek wiosennej Kawci :)

Edited by Murka
Posted

Kawunia śliczna:lol: Sorry cioteczki, że wyrażam tu własne zdanie choć tylko śledzę wątek, a nie udzielam się na nim, ale ja do budy i garażu (choćby z kanapą) nie dałabym żadnego psa. Pies potrzebuje bliskości człowieka, a tak bliskość np. w zimie ograniczałaby się do podania mu jedzenia i wody i tyle. Pies musi mieć wstęp do domu. Takie jest moje zdanie, jeżeli uważacie inaczej, oczywiście możecie jakąś bidę tej pani zaproponować.

Posted

Kawa pójdzie tylko do takiego domu, który potraktuje ją jak nowego domownika. Podwórko i garaż wykluczone.

Jaka ona niesamowita na zdjęciach.

Posted

a czy w razie czego macie jakiegoś kandydata dla Pani, czy też mogę przekazać info innym osobom (np z terenu poznania - może one coś mają?).
Nie każdy psiak jest kanapowcem i niektóre będą szczęśliwsze w budce na podwórku ;)
Ale fakt, faktem - też sobie Kawy tak nie wyobrażam ;)

Posted

agada napisał(a):
A ja zapraszam wszystkie ciotki a poranna, może nieco spóźnioną, ale przepyszną :kaffee_2::kaffee_2::kaffee_2::kaffee_2::kaffee_2:

Ja juz jestem po:cool3:
Zdjęcia Kawy piękne, kiedy ktos zakocha sie w suni...

Posted

Tola napisał(a):
Ja juz jestem po:cool3:
Zdjęcia Kawy piękne, kiedy ktos zakocha sie w suni...

Oby jak najprędzej, bo w wakacje to raczej będzie posucha.
Przepiękna jest sucz :)

Posted (edited)

Murka napisał(a):
Też mi się nie wydaje, aby to było miejsce dla Kawy.
Myślałam o Paji, ale ona też wymaga poświęcania jej czasu, trochę podobna z zachowania i charakteru jest do Kawy :roll:

Parę fotek wiosennej Kawci :)

Zdjęcia cudowne.Moje ulubine to i ogonem i jęzorkiem.

Edited by Maupa4