Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 908
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted
Posted

Kawa spodobała się ludziom, którzy dzisiaj przyjechali do nas z Janowa Lub. w poszukiwaniu małej suczki. Spodobała się też Abbi, ale Kawa trochę bardziej, bo mają już pekińczyka: też czarny i kudłaty ;)
Byłam zaskoczona jak się Kawa ładnie zachowała przy gościach, była troszkę wystraszona, ale żadna tam panika, pozwalała się nawet głaskać i ani myślała uciekać z kuchni, gdzie odbyła się prezentacja.

Decyzji oczywiście jeszcze nie ma, także tak tylko piszę, że nie było, że panuje głucha cisza :eviltong:

Posted

Murka napisał(a):
Kawa spodobała się ludziom, którzy dzisiaj przyjechali do nas z Janowa Lub. w poszukiwaniu małej suczki. Spodobała się też Abbi, ale Kawa trochę bardziej, bo mają już pekińczyka: też czarny i kudłaty ;)
Byłam zaskoczona jak się Kawa ładnie zachowała przy gościach, była troszkę wystraszona, ale żadna tam panika, pozwalała się nawet głaskać i ani myślała uciekać z kuchni, gdzie odbyła się prezentacja.

Decyzji oczywiście jeszcze nie ma, także tak tylko piszę, że nie było, że panuje głucha cisza :eviltong:

Ciesze się,że Kawa poczyniła tak duże postępy w zachowaniu.:lol:

Posted

Nie wiem czy Ci ludzie się zdecydują, bo szukają chyba raczej czegoś mniejszego takiego pod ich pekińczyka :roll: ale widziałam, że nastoletnia córka tego pana najchętniej przygarnęłaby wszystko co ma cztery łapy :evil_lol: więc może wywrze nacisk :cool3:
Tylko jeszcze oczywiście pozostaje kwestia czy dadzą sobie radę z Kawą, ale to już bym sobie poobserwowała jak się do niej odnoszą, ona do nich, jak się zachowuje w nowym miejscu itd.

Posted

Murka napisał(a):

Powiedziałabym, ze zaczyna byc nawet glosno:cool3:
Dzisiaj zadzwoniła Pani z Zamoscia rowniez chętna adoptowac Kawę; mieszkanie w bloku, rodzice z dorosłą córką; zmarł ich 13 letni kundelek i teraz szukają suni.
Wyjazdzam i do 12 nie będę miała dostepu do netu - dom w Zamościu sprawdzi zadra, a mnie pozostanie tylko trzymanie kciuków, zeby ktorys z tych domów okazal się tym jedynym:loveu:
Czekamy zatem najpierw na decyzję domku z Janowa:lol:

Posted

Ci z Janowa mogą się zwyczajnie więcej nie odezwać :roll: zwłaszcza, że wspominali, że jeśli sami nie adoptują to będą mówić o nas (bo nie wiedzieli, że pod nosem mają takie "schronisko" z psami do adopcji) znajomym.
Także jeśli ten domek w Zamościu konkretny to nie ma co się na Janów oglądać.

Posted

Murka napisał(a):
Ci z Janowa mogą się zwyczajnie więcej nie odezwać :roll: zwłaszcza, że wspominali, że jeśli sami nie adoptują to będą mówić o nas (bo nie wiedzieli, że pod nosem mają takie "schronisko" z psami do adopcji) znajomym.
Także jeśli ten domek w Zamościu konkretny to nie ma co się na Janów oglądać.

Zrobimy wszystko,co w naszej mocy żeby Kawa miała najlepszy domek.

Posted

sonia71 napisał(a):
dobrze Kawusia że u ciebie trochę ruchu się zrobiło ,może w końcu jak doszłaś troszkę do sibie i wypiękniałaś domek bedzie twój-trzymam kciuki.

Jutro o 12-tej jestem umówiona na wizytę przedadopcyjną.

Posted

zadra napisał(a):
Jutro o 12-tej jestem umówiona na wizytę przedadopcyjną.

Wizyta wypadła bardzo dobrze.Cała rodzina ma świadomość ewentualnych problemów jakie mogą się pojawić.Państwo są bardzo świadomi i odpowiedzialni.Adoptując suczkę "po przejściach" chcą sprawić,żeby odzyskała wiarę w człowieka.Umówiliśmy się,że pojadę po Kawusię pod koniec tygodnia.
Mam im wcześniej przekazać co mała lubi ,jakie ma przyzwyczajenia .

Posted

Bardzo się cieszę, że Kawa w końcu będzie miała dom :multi:

Ta pani spod Biłgoraja nadal chce sunię, ale Kawa jest dla niej jednak za duża (pani ma jedną rękę mniej sprawną). Szuka malutkiej suni (takiej 5-6 kg), najlepiej czarnej. Przesłała mi fotke swojej suni, faktycznie kopia Kawy, tylko mniejsza. Jakbyście coś mieli to dajcie znać, myślę, że to dobry domek.

Posted

Rozmawiałam dziś z zadrą i wiem o Kawuni, ale czasu to mam "0"... Bardzo się cieszę, ze będzie tu blisko to zawsze można posłużyć dobrą radą.

Posted

Piękny kontrast koloru Kawy i budy ;), misek szesnaście:evil_lol:, ale nie ma to jak własny domek. Trzymam strasznie zaciśnięte kciuki, oby już nic się nie przytrafiło :razz: