Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='agasz']tak mi przykro że kawa nie znalazła jeszcze domku! tym bardziej że nią właśnie interesowałam się przed adopcją zuzi.napiszcie mi coś więcej o jej charakterze,wielkości i jakiego domku szuka. bedę się rozglądać po mojej okolicy.pozdrawiam. Zadra- zuzia czuje się wspaniale i nieźle daje nam popalić![/QUOTE]
Bardzo dziękujemy, moze Kawa znajdzie rónie cudowny dom jak Zuzia:loveu:
Juz pędzę na wątek malutkiej, co tez ona narozrabiała:cool3:

• Replies 908
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Kawusia na pierwszą i zapraszam wszystkie niedobudzone jeszcze ciotki, do wyboru: :lol:
:morning::morning::morning::morning::morning::morning::morning::morning::morning:
:kaffee_2::kaffee_2::kaffee_2::kaffee_2::kaffee_2::kaffee_2::kaffee_2::kaffee_2::kaffee_2::kaffee_2::kaffee_2::kaffee_2::kaffee_2::kaffee_2::kaffee_2::kaffee_2:

:p:p:p

Posted

Niestety cisza w sprawie Kawci... a ona taka nawet coraz bardziej kontaktowa się robi, już nawet na ogrodzie sama podchodzi i się głaskania domaga ;) Aż się zdziwiłam, bo wczesniej musiałam podchody robić (cieszyła się zachowując dystans i trzeba było się trochę nagimnastykowac, żeby się dała pogłaskać choć przez chwilkę), a teraz jest całkiem dobrze. Choć podejrzewam, że ten strach przed głaskaniem na przestrzeni wziął się stąd, że na początku w ten sposób ściągałam ją do domu, a teraz z powrotami do domu już nie ma takich problemów, zawołana najczęściej bez problemu się zjawia, więc już nie obawia się, że jak podejdzie to od razu koniec wolności ;)

Posted

Ja myślę, ze ona jest coraz bardziej cywilizowana, więc mniej będzie obaw o jej aklimatyzację w nowym domku, skoro robi takie postępy. Moze to zasiedzenie wyjdzie nam wszystkim na dobre?

Posted

Kawcia :loveu:
[video=youtube;79zpj8pKWUk]http://www.youtube.com/watch?v=79zpj8pKWUk[/video]

I tu też trochę Kawy :p
Na końcu się Abbi zaplątała w kabel od aparatu :oops:
[video=youtube;md3zYbR1YXs]http://www.youtube.com/watch?v=md3zYbR1YXs[/video]

Posted

agusiazet napisał(a):
Kawcia i tej jej bursztynowe oczęta, nic tylko kochać!!!

Te oczęta urzekły mnie w schronisku:loveu:
Alez ona piękna:loveu:
Kawusia wciąz czeka na ten jedyny domek

Posted

Kawcię wczoraj porządnie wyczesałam, przy regularnym czesaniu nie ma problemów. Na początku nie byłam tego świadoma i zaniedbałam futerko Kawci i potem musiałam jej dredziki usuwać... Bardzo szybko się jej sierść kołtuni i trzeba często ją czesać, zwłaszcza chodzi o portki. Na szczęście Kawa lubi takie zabiegi i jest bardzo cierpliwa :)

Posted

agada napisał(a):
Cały czas czekamy cierpliwie, no cóż tak bywa....

a czy wymagacie od ludzi podpisanie umowy adopcyjnej?
nie chce sie wtracac, ale tak przegladam strony dogomanii i miau forum i osoby ktore mowia ze chca tego psa lub kota i to zaraz i wyfdzwaniaja aby przyspieszy sprawe etc, zauwazyla ze zwierzaki takich osob bardzo szybko wracaja z adopcji. a ostatnio to jeszcze czytalam przerazajaca wiadomosc o jakiejs pani bibliotekarce z krakowa, starsza pani, ktora adoptowala natychmiast sunie bo tak sie w niej zakochaka od pierwszego wejrzenia a zaraz potem okazalo sie ze uspila sunie (sunia miala chyba 10 lat, byla zdrowa przy wadawaniu; potem okazalo sie ze ta pani uspila juz duzo psow, adoptowanych od fundacji, schronisk, chyba chora psychicznie!
pewnie, ze nie wszyscy sa tacy ale moze lepiej uwazac i zazadac zaczipowania psa od osoby ADOPTUJACEJ, to kosztuje ale jezeli ktos mysli na serio na nie bedzie mu szkoda a dla psa lepiej i dla wlasciciela tez. ja mam kotke ze swchroniska, przez forum miau i fundacje z katowic i nie mialam oporow z zaczipowaniem, wrecz przeciwnie. wprawdzie byo potrzebne, bo mieszkam w niemczech i musialam wyrobis paszport eu ale i tak bym ja zaczipowala. w niemczech moze tez za darmo zarejestrowac zacziowango psa, w razie czego jak sie zgubi informowane sa schroniska, lekarze weterynarii, organ. ochrony zwierzat, sluzby miejskie, tasso produkuje plakaty ze zdjecie i numerem czipa, ktore rozlepiane sa wszedzie no i szansa na znalezienie jest bardzo duza.
kawa jest bardzo ladna i widac, ze to szelma i pelna radosci suczka, az sie nie mozna jej oprzec, temu spojrzeniu. moze lepiej poczekac i wybrac kogos, kto naprawde zechce jej poswiecic czas, i nie bedzie zalowac pieniedzy na zaczipowanie i moze nawet rejestracje -czy sa mozliwosci bezplatnego rejestrowania? bo mozna przynajmnie przesledzic losy psiakow u nowych wlascicieli, zwlaszcza gdyby sie cos stalo, no i ludzie tez czuje sie bardziej odpowiedzialni jak wiedza, ze nie znikna z pola widzenia razem ze zwierzakiem.