ivette3 Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Helga72 napisał(a):teraz sunia spokojnie spi ale to są krótkie chwilki . Obróciłam ją na druga stronę jak zmieniałam podkład żeby było jej wygodniej ale i tak bardzo piszczy właściwie to chwilami aż krzyczy i płacze nawet usiadła jak nie spi to siedzę przy otwartej klatce ,żeby nie próbowała wychodzić.Strasznie mi żal babuleńki nawet leki nie bardzo uśmierzają ból jest potwornie obolała . Dostała oleju do pyszczka i troszkę wody ale z ręki dopóki język nie wróci do pełnej sprawności boję się ,żeby się nie zakrztusiła .Zjadła kilka okruszków kurczaka. Słyszałam kiedyś płacz obolałego psa po wypadku( Partyzanta:( ) i nigdy w życiu tego wstrząsającego wrażenia nie zapomnę :( - Strasznie mi żal tego zwierzątka,które teraz tyle musi wycierpieć :(:(:( Suniu kochana - oby ból szybko zelżał i znów zdrówko i dobre życie było Ci dane... Quote
Kar0la Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Biedna sunia. Niestety finansowo pomóc nie mogę. Quote
Helga72 Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 ucieszyłam się bardzo bo kurczaka zjadła z miseczki i wody też popiła z miseczki i język nareszcie sprawny ale niestety znowu piszczy i próbuje wstać czasami nawet szczeka ale lek dopiero na noc. Jutro zrobie kleiku ryzowego na kurczaku będzie miała na cały dzień po kilka łyżeczek i zobaczymy co z kupą. Quote
szajbus Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Ważne, że zjadła i popiła. Alleluja!!!! Bidunia ma pogruchotane kości, a to ból nie z tej ziemi. Wystarczy jak sobie pomyśle o bólu zęba. Quote
Inez de Villaro Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 A nie można jej dawać czesciej leków przeciwbólowych? np. co 6 godzin jak ludziom?? Quote
Cajus JB Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Umieściłem Funię u siebie na nk. http://nasza-klasa.pl/profile/25776426/gallery/album/15/680 Quote
ivette3 Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Gem napisał(a):A ja podniosę. Funia wraca na pierwszą! choć tyle dla niej zrobię :( Quote
zula131 Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 Helga i Funia pewnie mają ciężką tę sylwestrową noc... Trzymajcie się, dziewczyny... Quote
Cajus JB Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 zula131 napisał(a):Helga i Funia pewnie mają ciężką tę sylwestrową noc... Trzymajcie się, dziewczyny... Nie wszyscy mają okazję świętować tocząc walkę o życie. Quote
ewatonieja Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 przesyłam dużo noworocznych ciepłych myśli Quote
ciapuś Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 Mam nadzieje że 2010 przyniósł tylko dobre chwile już bez bólu Quote
malibo57 Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 Helga72 napisał(a):ucieszyłam się bardzo bo kurczaka zjadła z miseczki i wody też popiła z miseczki i język nareszcie sprawny ale niestety znowu piszczy i próbuje wstać czasami nawet szczeka ale lek dopiero na noc. Jutro zrobie kleiku ryzowego na kurczaku będzie miała na cały dzień po kilka łyżeczek i zobaczymy co z kupą. Helga, kleik z kurczaczkiem może ja "zatkać" faktycznie. Pytałam weta, co zrobić. Radzi dodawać do jedzenia odrobinę Colon C . Taką połowę łyżeczki do herbaty. Reguluje flaczki w obie strony. Można kupić w aptece - tylko ten sypany, nie w kapsułkach. Quote
Asior Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 POLECAM REWELACYJNA RZECZ.... ROYAL CANIN Convalescence Support WSKAZANIA: - Anoreksja. - Niedożywienie. - Karmienie przez sondę. - Niemożność pobierania pokarmu. - Okres pooperacyjny. - Ciąża, laktacja, okres wzrostu. PRZECIWSKAZANIA: - Brak. ZALETY PRODUKTU: - Convalecsence Instant Diet charakteryzuje się wysoką koncentracją energii (4780 kcal/kg suchej masy). łatwo rozpuszcza się w wodzie. Jest wysoce energetyczną, kompletną płynną dietą, o wyjątkowej smakowitości oraz wysokiej strawności. - Kompleks współdziałających przeciwutleniaczy (witamina E, tauryna) minimalizuje skutki stresu oksydacyjnego oraz niekorzystny wpływ wolnych rodników. - Wysoko strawne składniki rekompensują obniżoną aktywność enzymatyczną w obrębie jelit, zapewniając optymalną podaż składników odżywczych. CZAS TRWANIA TERAPII Według wskazań lekarza. INFORMACJE DODATKOWE Według danych, 50% hospitalizowanych zwierząt cierpi z powodu niedożywienia. W sytuacjach krytycznych (śpiączka, porażenia, skomplikowane złamania…), stosowanie diety wysoko energetycznej, przed lub po zabiegu chirurgicznym, przyspiesza powrót do zdrowia. Convalescence Instant Diet po rozpuszczeniu w wodzie może być podawana przez zgłębnik lub strzykawką. Przy zachowanym apetycie zwierzę może otrzymywać dietę, jako karmę podstawową lub jako dodatek do codziennej diety. SKŁADNIKI Mleko oraz produkty mleczarskie (białka mleka), oleje oraz tłuszcze, węglowodany (wyciąg słodowy), jaja oraz produkty pochodzące z jaj (suszone żółtko jaja), sole mineralne, produkty pochodzenia roślinnego. http://www.krakvet.pl/royal-canin-convalescence-support-p-2000.html oraz konserwa: http://www.kuchniapupila.pl/diety_weterynaryjne?more=1955695648 Quote
malibo57 Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 Popieram! Zajrzyjcie na watek Lusi z potrzaskana miednicą, nie dawano jej szans - dziś biega:) Tam są wskazówki co i jak stosować - bardzo szczegółowe. Przypadek podobny, warto skorzystać z doświadczeń. Lub skontaktować się z Biafra - sądzę, że pomoże. http://www.dogomania.pl/threads/172013-ZagA-odzona-i-ranna-ONKA-zdrowieje-w-dt-zbieramy-na-specjalistycznAE-karmAE-iszukamy-DS Quote
jola od jadzi Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 Dziewczyny, może któraś z Was podjedzie do mnie, mam pieluchy King Dog (anatomiczne pieluchy dla zwierząt), rozmiar L zostały po mojej Skowroni, przekażę dla suni Quote
oska1983 Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 a sunia miałą jakąś obrożę? poszukam ogłoszeń w internecie, może komuś zaginęła. Quote
karoluch Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 Colon C działa fantastycznie, mamy na stanie, możemy się podzielić, tak jak i pieluchami, o których już pisałam. Mamy właśnie King Dog, tyle że s i m Quote
olgaj Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 jutro moge poodbierac od was te rzeczy. z ostatanich wiesci telefonicznych sunia jest prawdopodobnie niewidoma, lekarz wspominal nam o tym jak odbieralysmy ja po operacji, teraz helga potwierdza ze sunia na jedno oczko nie widzi napewno, a na drugie bardzo slabo jezeli wogole. Szuka jej słuchem. Przykre to ze na stare lata musi tak jescze cierpiec. niestety nie bylo kupy, Czekamy. Quote
Recommended Posts