Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 723
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dostałam zdjęcie Bosmana, piękne, ale tylko jedno :roll:
martwią mnie tylko te pazurki.. jak ta wetka patrzyła ... hmm.. chyba trzeba ich instruować konkretniej..
poprosiłam o podcięcie mu tych pazurków..

Posted

Nie kupuj! ja już mam - nie nówka, ale skórzana i szeroka - kasę zostaw na opłaty - i tak ciągle brakuje deklaracji, a nie wiemy jak długo Bosman zabawi w tym hoteliku - no i te oliwę z oliwek w butelce 1 litr też mu już kupiłam, bo była w Netto w promocji w dobrej cenie - to zawiozę panu Kazimierzowi (jak tylko dostane nowe prawo jazdy!!!!) i poproszę, żeby mu wzbogacał jedzonko. Ponieważ jestem jeszcze uziemiona lokomocyjnie, to pewnie dopiero za tydzień pojadę.

Posted

Możliwe - moje (4 sztuki - trzy czas przeszły i obecnie jeden) codziennie piły/pije oliwę z oliwek zamiennie z olejem lnianym (bo ja nie lubię zapachu tranu rybiego i nie stosuję) i jestem bardzo zadowolona -problemów jelitowych żadnych, sierść piękna, kłopotów ze stawami nawet w późnej starości żadnych - codziennie do śniadanka wlewam 1 łyżkę stołową oliwy z oliwek a do michy wieczornej 1 łyżkę stołową oleju lnianego - mój psiur jest duży, ale sporo mniejszy od Bosmana. Dla mnie te roślinne omega3,6,9 i nienasycone kwasy tłuszczowe są dużo skuteczniejsze od tranu. Przy moich pierwszych psach to jeszcze oliwa z oliwek nie była tak popularna, ale było już wszem "gospodyniom domowym" i domorosłym "zielarkom" znane działanie siemienia lnianego i ma ono również działanie osłonowe dla układu pokarmowego - stosowane jest więc przy biegunkach, podobne działanie (w brew pozorom) ma oliwa z oliwek - osłania układ pokarmowy. Może oczywiście zdarzyć się, że Bosman zareaguje biegunką - ale raczej nie sądzę - on jadł pomyje i ogólnie nikt się jego dietą nie zajmował, więc raczej nie będzie miał sensacji żołądkowych - a jakby co, zawsze można odstawić :)

Posted

[FONT=Times New Roman]Doszły wpłaty od:
[/FONT] [FONT=Times New Roman]Ankita 24 zł[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Bros 20 zł[/FONT]
[FONT=Times New Roman]na marzec.
[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Dziękujemy!:loveu: Już zapisuje do 1 postu.[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Bosman miał robioną morfologię, wskaźnik białych ciałek spadł (cokolwiek to znaczy), nie ma zapalenia, antybiotyków nie musi dostawać, dostaje za to coś na stawy (Pan nie potrafił powtórzyć nazwy ale wszystko mi wyśle pocztą to napiszę). Dostał ten lek na 15 dni. Pazurki zostały Bosmanowi obcięte. Za wizytę weta poszło 80 zł, więc z tej naszej zaliczki zostało mu: 120 zł jeszcze.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]
[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Co do zachowania Bosmana - wielki spokojny Miś z niego, już aż tak nie jest zazdrosny o Skrzata, bo Skrzat się zrobił bardziej zazdrosny od Bosmana... w ogóle podobno Skrzat się tak rozbrykał że łooo :) więc Bosman odpuścił sobie troszkę.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]
[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Jutro mamy mieć więcej zdjęć, więc wtedy zacznę z ogłoszeniami. Ktoś jeszcze chętny żeby zrobić Bosmankowi ogłoszeń trochę. Myślę, że trzeba allegro wyróżnione zrobić.
i potrzeba jakiegoś super tekstu. Może któraś poprosi kogoś o tekst??
[/FONT]

Posted

zdjęcia Bosmana
szkoda że Pan Kaziu go nie wyczesał, pewnie jeszcze nie był kąpany Bosmanek, bo zimno było, nie pamiętam już, napiszę do Pana Kazia i się zapytam

w 1 poście mamy wszystkie nowe zdjęcia Bosmana jak coś